Uitslagen Duitsland speelronde 10

Dit weekend stonden er in de Bundesliga de wedstrijden in de tiende speelronde op het programma. Koplopers Bayer Leverkusen en Hamburger SV speelden gelijk en zagen Werder Bremen tot op één punt naderen. Bayern München haakte na een zege op Eintracht Frankfurt weer aan.

Topper tussen Schalke 04 en Hamburger SV eindigt gelijk

De topper dit weekend in Duitsland was de partij tussen nummer drie Schalke 04 en koploper Hamburger SV. De Noord-Duitsers met Mathijssen en Elia in de basis begonnen goed aan het duel is Gelsenkirchen en leidden bij rust al met 0-2 door goals van Berg en Trochowski. Na rust scoorden Kuranyi en Schmitz voor de thuisclub, zodat de stand weer gelijk was.

Oud FC Groningen-speler Marcus Berg maakte tien minuten voor tijd de 2-3 voor HSV dat na de rode kaart voor Rozehnal met tien man speelde. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Kuranyi die zijn tweede van de dag maakte en hiermee alsnog een punt redde voor Schalke 04.

Werder Bremen nadert koplopers tot op één punt

Nummer zestien VfL Bochum moest het thuis in de tiende speelronde opnemen tegen het als vierde staande Werder Bremen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, want al binnen een minuut scoorde Sestak de 1-0. De eerste hoekschop voor Werder werd na negen minuten gelijk benut door Hunt.

Na het stormachtige begin waarin Bochum de gevaarlijkste was en Bremen het meeste balbezit had namen de gasten de wedstrijd volledig in handen. Marin, Borowski en Özil maakten de goals voor Werder dat gezien de hoeveelheid kansen nog met veel ruimere cijfers had moeten winnen.

Bayer Leverkusen kwam vrijdag al in actie en liet tegen Borussia Dortmund de kans liggen om alleen aan de leiding te komen. Bayern München profiteerde hiervan door thuis door een goal van invaller Arjen Robben Eintracht Frankfurt te kloppen.