Rossi uitgelaten na negende wereldtitel

Peterselieman
Valentino Rossi was na afloop van de Grand Prix van Maleisië uitgelaten na het behalen van zijn zevende titel in de hoogste klasse van de motorsport. De Italiaan werd derde op het natte circuit van Sepang en pakte hiermee voldoende punten om de titel veilig te stellen.

De voorsprong van Rossi bedraagt met de race in Valencia voor de boeg 41 punten op teamgenoot Jorge Lorenzo. Met nog 25 punten te verdienen voor de winnaar is Rossi niet meer te achterhalen. "Het is een geweldige prestatie," zei Rossi die in de uitloopronde een levende kip bij zich had en op het podium poseerde met een ei in zijn handen.

"Het is mijn negende kampioenschap en mijn zevende in de MotoGP. Ik wil iedereen van Yamaha bedanken die mij geholpen hebben om deze prestatie te bereiken. Het hele seizoen heb ik al grote tegenstand van met name mijn teamgenoot Jorge. We hebben geweldige gevechten gehad en hij is een goede tegenstander, dus alle credits voor hem. Nu zullen we proberen te ontspannen en proberen deze prestatie in me door te laten dringen. Het is fantastisch."