FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 juni 2009

USF1 denkt aan Danica Patrick

Danica Patrick zal volgend jaar mogelijk in de Formule 1 gaan racen. Het Amerikaanse Team USF1 heeft wel oren naar de eveneens Amerikaanse vrouwelijke coureur die momenteel actief is in de IndyCar Series.

De coureur is sinds haar zege in Motegi in 2008 zeer populair in Amerika en ze werd al een tijdje in verband gebracht met het Amerikaanse team. Peter Windsor, de sportief directeur van het team, heeft nu echter bekend gemaakt dat het team inderdaad interesse heeft in Patrick.

"We zijn onze opties aan het bekijken en Danica staat zeker op onze lijst. Ze is de best geplaatste Amerikaanse coureur in een open wiel-kampioenschap in de Verenigde Staten. Dus ze is erg goed. Maar er zijn meer coureurs zoals: Marco Andretti, Graham Rahal, Ryan Hunter-Reay en Jonathan Summerton. We hebben er dus een paar waar we ons momenteel op richten."


Danica Patrick in beeld bij Team USF1

Wegdek A1 beschadigd na ongeval

De A1 is vandaag enkele uren afgesloten geweest ter hoogte van Hoenderloo door een ongeval met een vrachtwagen. De trekker met oplegger belandde tegen vier uur in de middenberm en kantelde, zodat hij overdwars op beide rijbanen kwam te liggen. Dit leidde in beide richtingen tot zo’n 15 kilometer file.

Tegen negen uur kon Rijkswaterstaat in beide richtingen weer een rijbaan vrijgeven. De herstelwerkzaamheden aan de weg en de vangrail gaan nog zeker enkele uren duren. Het is nog niet duidelijk of de weg daarvoor nog helemaal afgesloten moet worden.

Van de drie inzittenden van de trekker moesten er twee uit het voertuig worden bevrijd en naar het ziekenhuis worden afgevoerd. In de staart van de file die door het ongeluk in westelijke richting stond, reden rond zeven uur twee auto’s op elkaar. Hierbij raakten drie mensen gewond, van wie er een in kritieke toestand naar het ziekenhuis is vervoerd.


Wegdek A1 beschadigd na ongeval met vrachtauto  (foto: DAG)

Nova: DSB-hypotheken veel te hoog

DSB verstrekt volgens het tv-programma Nova veel te hoge hypotheken. Nova liet drie huizen waarvoor DSB een hypotheek verstrekte, opnieuw en onafhankelijk taxeren. Uit deze nieuwe taxaties blijkt dat er een verschil van tienduizenden euro's zit tussen de executiewaarde van de panden en de hoogte van de verstrekte hypotheek.

Volgens de Stichting Hypotheekleed, dat onderzoek deed onder 700 gedupeerden, zit er gemiddeld een gat van 74.000 euro tussen de executiewaarde van de onderpanden en de DSB-financiering. Bovendien blijkt uit deze steekproef dat DSB gemiddeld tot 146 procent van de executiewaarde verstrekt, terwijl 125 procent doorgaans als maximum zou gelden.

Hans van Goor, lid van de Raad van Bestuur, zegt in een reactie dat zijn bank geen belang heeft bij financieringen die misgaan. Volgens hem wordt slechts 0,1 procent van de financieringen afgeschreven. Hij zei geen zevenhonderd klachten, maar een honderdtal klachten te hebben doorgekregen van de Stichting Hyptheekleed. In 80 procent van die gevallen bleek het niet te gaan om een betalingsachterstand. Bovendien zei 10 procent niet te weten hoe de naam op de lijst is terechtgekomen. Als mensen in de problemen komen, is DSB volgens Van Goor bereid te zoeken naar een individuele oplossing.

Pieter Lakeman, die in de afgelopen dertig jaar tientallen procedures voerde tegen het bedrijfsleven, richt nu samen met de Stichting Hypotheekleed zijn pijlen op DSB. Hij wil een massaclaim indienen tegen de bank van Dirk Scheringa.

De Vries komt toch met Veteranenwet

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) gaat toch aan de slag met een kaderwet voor veteranen. Voor 1 november komt hij met een opzet hiervoor.

Hij zei dat vanavond tijdens een overleg met de Kamer, na lang aandringen van een meerderheid van de PvdA, VVD, SP en de PVV. De partijen vinden de regelingen voor bijvoorbeeld de zorgplicht en de risicoaansprakelijkheid voor veteranen nu te versnipperd. Een integrale Veteranenwet moet die zaken borgen in de wet, vinden ze.

De Vries ontkende dat deze zaken juridisch nu niet goed geregeld zouden zijn, zoals de fracties beweerden. Hij zei te "balen" van de kritiek van de Kamer. "Het is onzin dat ik niet wil." Volgens De Vries stuitte het concept op ‘wetgevingstechnische’ bezwaren.

Tweede Kamerlid Angelien Eijsink van coalitiepartij PvdA dreigde zelf een initiatiefwetsvoorstel in te dienen als Defensie de kaderwet niet zelf binnen afzienbare tijd op de rails zet.


De Vries komt toch met Veteranenwet  (foto: DAG)

Vrijspraak van duw van discotrap

De 26-jarige J.V. uit Wernhout is vandaag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van zware mishandeling met de dood als gevolg.

Hij stond terecht omdat hij in mei 2007 samen met een vriend een man van het bordes van discotheek Zalinaz in Etten-Leur zou hebben geduwd. Het slachtoffer, een 21-jarige Bredanaar, overleed later aan zijn verwondingen.

De rechtbank in Breda vindt dat op camerabeelden niet blijkt dat V. het slachtoffer moedwillig heeft vastgepakt en geduwd. Voor het Openbaar Ministerie (OM) waren deze beelden het voornaamste bewijsmateriaal. De officier van justitie had vijftien maanden cel geëist.

Eind vorig jaar veroordeelde de rechtbank de vriend van V., een 25-jarige Oosterhouter, voor het van het bordes afduwen van de discobezoeker tot een jaar cel.

Student wordt wakker in kraancabine

Dat je na een nachtje flink doorhalen wel eens in een ander bed wakker wordt, is niet vreemd. In de cabine van een 45 meter hoge kraan je ogen 's ochtends openen is echter een heel ander verhaal. Dit overkwam een Oostenrijkse student onlangs.

De 28-jarige Stefan Hohenwart had naar alle waarschijnlijkheid een zware avond achter de rug, want hij kan zich niet herinneren hoe hij er terecht is gekomen. De bestuurder van de kraan moet even raar opgekeken hebben toen hij naar boven klom en een slapende student in de cabine aantrof.

De man is hoogstwaarschijnlijk in dronken toestand de ladder opgeklommen, en mag dus blij zijn dat hij er niet vanaf gevallen is. Aangezien hij de kraan en cabine niet beschadigd heeft, zette de politie hem zonder aanklacht weer thuis af om op een veilige hoogte verder te slapen.

Met dank aan Jump voor de submit.

Siamese tweeling-vink in Zieuwent

In het Gelderse Zieuwent, bij Lichtenvoorde, is een bijzondere vondst gedaan. In de achtertuin van een huis aan de Dorpsstraat is een siamese tweeling-vink aangetroffen.

De twee vogels zijn met het borstbeen aan elkaar vergroeid. Ze verkeren in goede gezondheid. Dat is bijzonder, want dergelijke dieren worden vaak verstoten door hun ouders. Deze siamese tweeling, die niet kan vliegen, wordt door de ouderdieren echter volop voorzien van voedsel.

Met dank aan Bever voor de submit.

Wereldrecords Veldhuis erkend, Bernard Baalt

Wereldzwembond FINA heeft twee zwemrecords van Marleen Veldhuis goedgekeurd. De Nederlandse zwom in april op zowel de 50 meter vrij als de 50 vlinder een wereldrecord, waarbij ze voor die laatste het omstreden Jaked-pak gebruikte. Nu zijn beide records erkend.

Minder geluk had de Fransman Alain Bernard. Hij zwom in april als eerste man op de 100 meter vrije slag onder de 47 seconden: 46,95 seconden. Dit record is niet erkend, omdat het pak dat Bernard aan had op het moment van het record niet erkend was. "FINA neemt tegenstrijdige beslissingen, die onmogelijk te begrijpen zijn," zegt de Fransman over de zwempakkenkwestie.

Rampfoto gecrashte Airbus blijkt screenshot 'Lost'

Enkele buitenlandse media hebben een pleefiguur geslagen met een 'unieke' foto. Volgens een Boliviaanse en een Poolse tv-zender hadden zij een opname van binnenin het toestel tijdens de crash van vlucht AF 447. Zelfs het gerespecteerde BNR Nieuwsradio brandde zich eraan. De foto blijkt echter een screenshot te zijn uit de populaire televisieserie Lost.

Op de schokkende beelden zijn mensen te zien met zuurstofmaskers voor hun gezicht. Ook is er een volwassene op te zien die door een gigantisch gat in het vliegtuig naar buiten wordt gezogen. De foto is echter niet genomen tijdens de vlucht, die op 1 juni in de Atlantische Oceaan eindigde. Het blijkt namelijk een shot te zijn uit de pilotaflevering van Lost, die al in september 2004 is verschenen.

Nog steeds is het gissen naar de oorzaak van de ramp. Omdat experts afgelopen week het vermoeden uitspraken dat het vliegtuig in het luchtruim uiteen was gereten , namen verschillende media de foto voor waarheid aan.

Het is overigens niet de eerste keer dat de foto abusievelijk wordt gebruikt als zijnde een echte rampfoto. Al in 2006 dook de foto op bij een vliegtuigramp. Destijds stortte een Braziliaanse Boeing 737 neer in het Amazonegebied. Ook toen werd dezelfde foto afgedrukt met de tekst dat deze werd geschoten even voor de crash.

Screenshot Lost
Deze rampfoto blijkt dus een hoax te zijn

 

Zeeleeuw houdt snelwegverkeer tegen

Enkele Amerikaanse agenten moesten zich vandaag even de slaap uit hun ogen wrijven. Vanochtend kregen zij namelijk een melding dat een zeeleeuw over de snelweg wandelde.

Even voor zessen plaatselijke tijd kwam er een bijzondere melding binnen op het politiebureau van het Californische Oakland. Er was namelijk een zeeleeuw gesignaleerd op Highway 880. "We dachten eerst dat het een grap was, maar gingen toch kijken. Toen we aankwamen, zagen we een zeeleeuw het verkeer ophouden", vertelt een politieman.

Volgens de media is het zoogdier ongeveer een jaar oud. Het dier is inmiddels overgebracht naar een zeedierenopvangcentrum.

De Graafschap gaat verder met Kalezic

Darije Kalezic is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij De Graafschap. Dat maakten de Superboeren maandag bekend. De oefenmeester krijgt assistentie van Richard Roelofsen, Jan Vreman en Ron Olyslager. De invulling van de technische staf is daarmee compleet.

Roelofsen zal in Doetinchem de jeugdopleiding gaan leiden, terwijl Vreman net als vorig seizoen verantwoordelijk is voor het beloftenteam. De 39-jarige Kalezic is sinds eind februari hoofdtrainer bij De Graafschap, nadat de club Henk van Stee op straat zette.

Knappe Russin verkracht tien mannen

Een Russische vrouw moet zich bij de rechtbank melden wegens verkrachting. Een uniek proces, want deze keer is de vrouw geen slachtoffer, maar dader.

De vrouw wordt er namelijk van verdacht tien mannen te hebben verkracht. Ondanks dat verkrachting een halsmisdrijf is, weigert een van de slachtoffers aangifte te doen. "Het was namelijk fantastisch", bekende de geluksvogel.

De schuchtere en mooie Russin blijkt een heimelijke voorliefde te hebben voor spinnen en horrorfilms. Met haar schoonheid wist zij al meer dan tien mannen te verdoven en het bed in te krijgen. Haar spinnenliefde leverde de nymfomane al snel de bijnaam 'Zwarte Weduwe' op.

Om de nietsvermoedende kerels het bed in te krijgen, diende de 32-jarige Valeria K. hen een flinke portie clonidine toe. Dit bracht de arme drommels ruim een dag in een diepe slaap. Door een touw strak om de penis te binden, bleef deze fier overeind staan. Van de daad merkten de mannen bijna allemaal niets, totdat zij plotsklaps in een ziekenhuis ontwaakten met een vergiftiging en een bloederige klavots. Het laatste wat de meesten zich konden herinneren was een aardige vrouw die hen thuis voorzag van een drankje.

Uiteindelijk slaagde de Russische politie erin de vrouw op te sporen. Inmiddels hebben tien slachtoffers zich gemeld. Een van hen weigert echter aangifte te doen. "Ik vond het geweldig", vertelt hij. "Jammer dat ze clonidine heeft gebruikt."

Met dank aan bierspons voor de submit.

Punten F1-voorspeller ronde 8

De mogelijk laatste Formule 1 Grand Prix op Silverstone is weer voorbij. Tijd voor de uitslagen van de zevende ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement. Nieuw is dat je de resultaten per Grand Prix in de stand terug kunt zien.

HansU behaalde voor de race in Groot-Brittannië de meeste punten, namelijk 32. Een punt minder was er voor sasquatsch en Mist. Een vierde plaats deze ronde was er voor Tazz met 30 punten, gevolgd door Maikelk met 29.

In het klassement heeft Mist met 212 punten zijn leidende positie verstevigd. Tweede met 195 punten staat Charrel. Hij wordt met 185 punten gevolgd door Sufferdt. JB83 heeft 182 punten, terwijl Barbewire de top vijf afsluit met 179 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Sebastian Vettel
VT2: Sebastian Vettel
VT3: Nico Rosberg

Kwali1: Sebastian Vettel
Kwali2: Rubens Barrichello
Kwali3: Mark Webber
Kwali4: Jarno Trulli
Kwali5: Kazuki Nakajima

Snelheid kwali: Force India

Race1: Sebastian Vettel
Race2: Mark Webber
Race3: Rubens Barrichello
Race4: Felipe Massa
Race5: Nico Rosberg
Race6: Jenson Button
Race7: Jarno Trulli
Race8: Kimi Räikkönen
Race9: Timo Glock
Race10: Giancarlo Fisichella

Snelste ronde: Sebastian Vettel
Snelste pitstop: Toyota
Eerste uitvaller: McLaren

De volgende Grand Prix is op 12 juli op de Nürburgring in Duitsland. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 9 juli 23:59 uur.

Advocaat: 'Sterrenmeisje is labiel'

Tatoeëerder Rouslan Toumaniantz is woedend op de achttienjarige Kimberley Vlaeminck. Hij eist binnen 48 uur excuses van het 'sterrenmeisje'. Om haar over de streep te trekken, heeft hij twee advocaten in de arm genomen. Een van hen vindt Kimberley een labiele leugenaarster.

"Als ik haar verklaringen bekijk, lijken we hier te maken te hebben met een labiele persoonlijkheid want ze verandert haar verklaringen over wat er precies is gebeurd in de tattoo-shop om de haverklap", aldus advocaat Sven Mary. Kimberleys verhaal doet hij af als 'larie, apekool en leugens'.

Volgens Mary berichtten media alleen over haar kant van het verhaal, en werd Toumaniantz afgeschilderd als boeman. "Eerst verklaarde Kimberley in de pers dat ze in slaap was gevallen, dan dat ze flauw was gevallen en de laatste verklaring was dat ze de sterren toch mooi vond. Hebben we hier te maken met een labiel iemand, ik weet het niet."

"Zeker is dat heel wat media het principe van de tegenspraak, waarbij beide partijen aan bod komen, nooit hebben gerespecteerd."
De raadsheer overweegt dan ook de media voor het gerecht te slepen wegens laster en eerroof.

Artiesten voor thuiskopieheffing

PvdA-Kamerlid John Leerdam krijgt vandaag uit handen van een groep acteurs en musici een petitie aangeboden waarin wordt gepleit voor het invoeren van een thuiskopieheffing op mp3-spelers en harddiskrecorders. In de petitie laten meer dan 3500 Nederlandse musici, acteurs en muziekauteurs hun stem horen tegen de bevriezing van het thuiskopiestelsel in 2008.

Namens de kunstenaars voert belangenorganisatie Norma met vakbonden FNV KIEM en Ntb een bodemprocedure tegen de staat. Norma stelt dat de artiesten het afgelopen jaar 25 miljoen euro aan inkomsten zijn misgelopen door het ontbreken van een thuiskopieheffing op mp3-spelers en harddiskrecorders. De organisatie eist dan ook dat de huidige wet wordt nageleefd en de bevriezing van het thuiskopiestelsel wordt opgeheven. Ook eist Norma een schadevergoeding.

Het advies van een parlementaire werkgroep om de thuiskopieheffing volledig af te schaffen en te vervangen door een verbod op downloaden en ongeoorloofd kopiëren is voor de kunstenaars onaanvaardbaar. De petitie voor de thuiskopieheffing wordt aangeboden in het bijzijn van onder andere Gijs Scholten van Aschat, Teun Kuilboer, Bob Fosko en Anna Drijver.

Head: "Williams kan voor podium gaan"

Directeur engineering van Williams Patrick Head zegt dat zijn team in staat mag worden geacht om dit seizoen nog podiumplaatsen te pakken. Afgelopen weekend reed Kazuki Nakajima op een goede vierde plaats in het eerste deel van de race en Nico Rosberg eindigde als vijfde.

"We beginnen ergens te komen," meldt Head. "Nico start al het hele jaar in de top tien en het was denk ik voor Kazuki de tweede of derde keer dit jaar, dus er zit vooruitgang in. Ieder team ontwikkelt zich iedere race weer en het is zaak om dat sneller te doen dan de concurrentie"

"Nico vond wat vrije ruimte en was in staat om de derde snelste ronde in de race te rijden 0,3 seconden achter Vettel. Ik zeg niet dat dit het echte gat naar de Red Bulls is, maar we zaten te veel achter de andere auto's klem. Deze auto is dus in staat om op het podium te rijden, maar je moet het nog wel doen."

Head wijst erop dat het veld erg dicht bij elkaar zit. "Het is zo dat een tiende een paar rijen op de grid kan schelen, omdat iedereen verschrikkelijk dicht bij elkaar zit. Eerder kon je zeggen dat een tiende niks was, maar nu is het erg kostbaar. Het is zo dat je voor iedere race ontwikkelingen mee moet brengen, anders zak je terug."

FINA keurt omstreden zwempakken goed

De wereldzwembond FINA heeft de omstreden snelle zwempakken toch goedgekeurd. In deze pakken, met namen als Jaked01 en de Powerskin X-Glide, werden de afgelopen maanden vele records verbroken.

De FINA vroeg de fabrikanten eerder nog om de pakken aan te passen, omdat deze het drijfvermogen teveel deden verhogen. Nu besloot de FINA de pakken voorlopig alsnog goed te keuren, omdat er nog geen goede controletechnieken zijn.

"De FINA is gezwicht vanwege een mix van commercie, politiek en juridische risico's", aldus Jacco Verhaeren, zwemcoach en technisch directeur van de KNZB stelt. NZA-coach Martin Truijens stelt dat "het WK een pakkencircus wordt. Dit
is een droevig besluit voor de sport."
Zwemster Marleen Veldhuis maakt zich niet druk. "Maar ik doe wel dat snelle Italiaanse pak aan."

Mexicaanse griep in honderd landen

De Mexicaanse griep is inmiddels opgedoken in honderd landen. Meer dan 52.000 mensen zijn besmet met het zogeheten H1N1-virus, van wie 231 eraan zijn overleden. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag bekend.

De Mexicaanse griep heeft volgens de cijfers van de WHO in elf landen mensenlevens geëist: Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Chili, Colombia, Australië, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Groot-Brittannië en Guatemala.

Op de lijst van de WHO ontbreekt de eerste H1N1-dode van Azië, in de Filipijnen. Een 49-jarige vrouw, die al aandoeningen aan haar hart en lever had, bezweek aan de ziekte. In Honduras maakte de minister van Gezondheid maandag bekend dat een 23-jarige vrouw enkele dagen geleden aan de ziekte is overleden, het eerste sterfgeval in het Midden-Amerikaanse land.

De Verenigde Staten hebben met ruim 21.000 besmettingen de meeste zieken. Ook in Mexico, Canada, Chili, Groot-Brittannië, Australië en Argentinië zijn duizenden mensen besmet met het H1N1-virus. De WHO heeft de eerste griepgevallen van Montenegro en Iran, die maandag werden bekendgemaakt, nog niet verwerkt.

In Nederland staat het aantal besmettingen sinds maandag op 105. Van hen liepen 47 de Mexicaanse griep op in eigen land.

Mexicaanse griep in honderd landen  (foto: ANP)

Amy blijft eilandvluchteling

Amy Winehouse, de permanent afkickende zangeres, is Engeland nu echt beu. Amy vertoeft al maanden op het Caribische Saint Lucia. De ster wil het eiland nooit meer verlaten, meldt News of the World.

Winehouse vertrok een half jaar geleden naar het Caribische eiland om aan een nieuw album te werken en te ontsnappen aan de Londense verleidingen. De zangeres kan maar moeilijk van drank en drugs afblijven waardoor ze af en aan in de problemen raakt.

Volgens een vriendin van Amy bevalt het leven op Saint Lucia haar zo goed, dat ze nooit meer terug wil naar haar thuisland Groot-Brittannië. "Amy is dol op Saint Lucia en wil nooit meer weg. Ze heeft het idee dat het eiland haar goed doet en schrijft meer dan ze ooit gedaan heeft." Volgens een ambtenaar zou Amy’s aanvraag voor een permanent verblijf "ontvangen en in behandeling zijn", aldus  News of the World.

Een leuke bijkomstigheid voor de zangeres is dat de nieuwe woonplaats een leuk belastingvoordeel oplevert. "Ze heeft al tienduizenden ponden belasting moeten betalen en ziet nu in dat ze een enorme aanslag kan voorkomen. Op deze manier kan ze een groter deel van haar verdiende fortuin houden", aldus Amy’s vriendin.

Britten die namelijk minder dan 183 dagen per jaar in Groot-Brittannië verblijven, betalen minder belasting.


Amy blijft eilandvluchteling  (foto: DAG)

FOK!radio met meer vrouwen op de radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Vrouwen op de radio zijn een zeldzaamheid. Mannen als Edwin Evers, Ruud de Wild, Giel Beelen en Rob Stenders zijn bekend. Maar hoeveel vrouwen ken je die op de radio zitten? De Vereniging Veronica wilde daar wat aan doen en heeft de RadioBitch Awards in het leven geroepen. Morgen worden ze opnieuw uitgereikt aan vrouwen die bijvoorbeeld nieuwslezen, dj'en of presenteren op de radio. Maar is het echt zo slecht gesteld met de hoeveelheid vrouwen op de radio? En wat moet daaraan gebeuren? We gaan het vragen aan de organisatie van de RadioBitch Awards. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Wat vind jij, moeten er meer vrouwen op de radio? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten gaan namelijk vanaf vandaag ook hun kunsten laten horen in FOK!radio. FOK!ker Bazbo trapt vanavond af. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Belg verstopt coke in Kinder Surprise

De politie van Brussel heeft afgelopen vrijdag een opmerkelijke drugsdealer opgepakt. De man had namelijk een dure surprise verstopt in de welbekende verrassingseieren van Kinder Surprise.

De Belg had maar liefst 97 gram cocaïne verstopt in totaal 123 eieren. Thuis bleek de beste man nog 22.500 euro en een partij drugs te hebben.

De dealer, de 36-jarige Mohamed, werd op heterdaad betrapt toen hij een ei wilde verkopen aan een illegale zwerver. De Belg bleek nog meer met drugs gevulde eieren op zak te hebben.

De politie vatte hem in de kraag en besloot zijn huis te doorzoeken. Daar stuitten de agenten op nog eens 836 gram cocaïne, 638 gram marihuana en 329 gram hasj. Ook werd er 22.500 euro in contanten aangetroffen. Verder werden een pistool, meerdere gsm's en een precisieweegschaal gevonden. De man wordt binnenkort voorgeleid.

Lovestory voor O'Neal en Fawcett

Ryan O'Neal en Farrah Fawcett gaan trouwen. Dat meldt het tijdschrift People vandaag op zijn website.

Actrice Fawcett, doorgebroken met de televisiehit Charlie's Angels, vecht al enige tijd tegen kanker en lijkt in een terminaal stadium te zijn gekomen. Volgens O'Neal heeft hij zijn zieke vriendin ten huwelijk gevraagd en heeft zij ja gezegd op zijn aanzoek. "Eerder maakten we er een beetje een grap van. Maar, ik beloof je, we gaan trouwen", verklaarde de acteur in een interview op de Amerikaanse televisie.

Wanneer het huwelijk gaat plaatsvinden, is nog niet duidelijk. "We gaan het doen zodra Farrah daartoe in staat is", aldus de Love Story-acteur.

Harry Potter toont zichzelf op de Wii, Xbox 360 en PS3

Sinds 2001 kunnen we bijna niet meer om de Harry Potter-films heen. We zijn binnenkort toe aan de verfilming van het zesde deel: Harry Potter and the Half-Blood Prince. Zoals we gewend zijn, komt er ook van deze film een game. Electronic Arts brengt de game naar de DS, de Wii, de PC, de PS2, de PS3, de PSP en de Xbox 360. Hieronder hebben we twee screenshots van de Wii-versie en twee screenshots van de game zoals hij eruit gaat zien op de Xbox 360 en Playstation 3.

Wii:
Playstation 3 en Xbox 360:


Kroes onder voorwaarden akkoord met overname Nuon

Europees commissaris Neelie Kroes is akkoord met de verkoop van energiebedrijf Nuon aan de Zweedse energiegigant Vattenfall, zo meldde ze vanavond.

Kroes heeft wel als voorwaarde gesteld dat Nuon haar Duitse activiteiten verkoopt. Vattenfall heeft ingestemd met die voorwaarde, aldus Kroes.

Volgens de EU-commissaris tast de overname de concurrentieverhoudingen verder niet te zeer aan. Als klanten te weinig keuze overhouden, kan de Europese Commissie een overname of fusie verbieden.

Nuon heeft ruim tienduizend medewerkers en ruim drie miljoen consumenten en organisaties in Nederland, België en Duitsland. Een grote meerderheid van de aandeelhouders heeft woensdag ingestemd met verkoop aan Vattenfall. Doel is dat ze per 1 juli 49 procent van de aandelen Nuon overdragen aan Vattenfall. De rest van de aandelen wordt gedurende een periode van zes jaar gefaseerd overgedragen, tot Vattenfall 100 procent in handen heeft.

Vattenfall, het Zweeds voor waterval, is marktleider voor energie in Noord-Europa. Het bedrijf is grotendeels in handen van de Zweedse staat.

Kroes onder voorwaarden akkoord met overname Nuon  (foto: ANP)

[WBD] Söderling ronde verder

De Zweed Robin Söderling is doorgedrongen tot de tweede ronde op Wimbledon. De verliezend finalist van Roland Garros had enigszins moeite met de Luxemburger Gilles Muller. De setstanden waren 6-7 (4), 7-5, 6-1 en 6-2.

Vooral in de eerste twee sets had Söderling het lastig tegen de ongeplaatste Muller. In de tiebreak van de eerste set moest hij het dan ook afleggen tegen de Luxemburger. In de daaropvolgende sets herpakte de als dertien geplaatste Zweed zich en schreef zo de partij op zijn naam.

Heerenveen laat Lopes transfervrij gaan

Sc Heerenveen en Cecilio Lopes hebben in goed overleg besloten de wegen te scheiden. De Rotterdammer, die interlands speelt voor Kaapverdië, mag transfervrij vertrekken uit Friesland. Hij lag eigenlijk nog vast tot medio 2010.

SC Heerenveen nam Lopes in januari 2007 over van FC Dordrecht. De Friezen verhuurden hem direct voor een half seizoen aan Sparta. Daar liep Lopes een zware blessure op, die hem een volledig seizoen kostte. Afgelopen seizoen verhuurde Heerenveen hem eerst aan FC Volendam, maar daar werd Lopes door trainer Frans Adelaar weggestuurd. Na de winterstop speelde hij weer voor FC Dordrecht en maakte daar een prima indruk, door twaalf keer te scoren in zeventien wedstrijden.

De dertigjarige Lopes zoekt nu dus een nieuw avontuur. Er is al belangstelling uit Malta voor de spits, die in 189 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal tot 76 treffers kwam. FC Dordrecht heeft stiekem nog de hoop dat de publiekslieveling alsnog aan de Krommedijk zal blijven. Super Lopes speelde 75 wedstrijden voor de Schapenkoppen en scoorde daarin 47 keer. Mede dankzij zijn rentree kende FC Dordrecht een prima tweede seizoenshelft.

Santa Cruz verruilt Blackburn voor Manchester City

Manchester City heeft de tweede grote aankoop van deze zomer binnen. Na Gareth Barry van Aston Villa heeft manager Mark Hughes zijn team nu versterkt met Roque Santa Cruz.

De 27-jarige aanvaller komt voor circa twintig miljoen euro over van Blackburn Rovers. City-manager Mark Hughes, die bij Blackburn eerder al met de spits uit Paraguay samenwerkte, moest ver gaan om Santa Cruz naar de Eastlands te halen. Liefst zes keer werd een bod van City afgewezen, maar de zevende werd uiteindelijk aangenomen.

Kruijer van Haarlem naar ADO '20

Michel Kruijer zegt het profvoetbal vaarwel. De 32-jarige verdediger verruilt Haarlem voor zondaghoofdklasser ADO '20 uit Heemskerk. Bij die club vervangt hij Arjan de Zeeuw, die stopt met voetballen.

Kruijer begon zijn profloopbaan in 1996 en zwaait na dertien seizoenen dus af. De in Velsen geboren verdediger speelde voor Telstar, Excelsior, Go Ahead Eagles, MVV en Haarlem. Bij die club werd zijn contract niet meer verlengd, nadat hij drie seizoenen voor de club speelde. Kruijer kwam tot 274 wedstrijden in de Jupiler League en maakte daarin 21 doelpunten.

Twee Finse talenten naar Twente

FC Twente heeft zich versterkt met twee Finse talenten. Petteri Pennanen en Tuomas Rannankari tekenden vandaag een contract in Enschede. Beide spelers komen over van KuPS.

Pennanen is al sinds februari op huurbasis actief voor de nummer twee van de Eredivisie. Hij speelde in het beloftenteam en maakte een goede indruk, waarop FC Twente hem definitief overnam. Hij tekende voor twee seizoenen. Zijn landgenoot Rannankari tekende voor drie seizoenen. Beide spelers zijn achttien jaar oud en zullen starten in Jong FC Twente.

Pranjic betaalde deel transfersom zelf

Danijel Pranjic heeft vandaag eindelijk zijn droomtransfer naar Bayern München gemaakt. De Kroaat is blij met de transfer naar de ploeg van Louis van Gaal, maar erkent dat er grote complicaties waren bij de afronding.

"Ik heb besloten om het verschil tussen vraag en aanbod zelf op te hoesten. Bayern wilde zeven miljoen euro voor me betalen en Heerenveen 7,7 miljoen euro voor mij ontvangen. Ik werd vandaag gebeld dat er nog altijd een probleem over de vraagprijs was tussen beide clubs. Toen heb ik besloten om het maar uit eigen zak te betalen," meldde Pranjic aan Voetbal International.

"Ik heb vier heel mooie jaren gehad bij SC Heerenveen. Ik ben ontzettend blij met de transfer naar Bayern, maar enorm teleurgesteld over hoe dit allemaal gegaan is," zei de international die zich op 1 juli moet melden bij zijn nieuwe werkgever.

Karl-Heinz Rumminige is in zijn nopjes met de komst van Pranjic naar zijn club. "Pranjic is een veelzijdige speler, die op diverse posities inzetbaar is. Op het wensenlijstje van onze nieuwe trainer Louis van Gaal stond hij ganz oben."

Top of Flop User's Choice: Zooi

De vierde ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog leverde ons ein-de-lijk een top op. Only Seven Left's "My Side Of The Story" bleek ook na hertelling van alle tops en flops toch echt een top. Gelukkig maar.

Deze week doen we weer eens een User's Choice. We kregen al enkele tips binnen (Dank daarvoor! En ga er vooral mee door!). De leukste tip was van Erik.

De band "Zooi", een Nederlandstalige rockband, die bestaat uit vijf heren. Ze hebben net een nieuwe single uit, "Denken aan Mij". Volgens Erik stelt het clipje "niet veel voor", maar hij vindt het nummer "wel gaaf".

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Sarkozy: Boerka niet welkom in Frankrijk

De boerka is niet welkom in Frankrijk, omdat het geen religieus symbool is maar een symbool van onderdrukking van de vrouw. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vandaag gezegd tijdens een toespraak tot de beide kamers van het parlement in het paleis van Versailles.

"We kunnen niet accepteren dat vrouwen in ons land gevangenen achter netten zijn, die niet aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen en wie de identiteit ontnomen wordt", zei Sarkozy. Dit is niet wat de Franse republiek als vrouwelijke waardigheid ziet. Sarkozy wees er wel op dat het islamitische geloof net als andere religies gerespecteerd moet worden.

Het is meer dan anderhalve eeuw niet voorgekomen dat een Franse president de beide kamers van het parlement toesprak. Vorig jaar werd een verbod opgeheven, dat zulke toespraken onmogelijk maakte en erop was gericht de onafhankelijkheid van het Franse parlement tegenover de president te garanderen.

Sommige moslima's menen dat zij als gelovige een boerka moeten dragen. Verder verplichten fundamentalisten steeds meer vrouwen zich met een boerka te verhullen. Frankrijk heeft de grootste moslimminderheid van Europa.

Sarkozy: Boerka niet welkom in Frankrijk  (foto: ANP)

Turk wegens geweld veroordeeld tot bloemen geven

Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang. Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldde het Turkse dagblad Hürriyet vandaag.

Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De laatste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen. Zo meldde dagblad Haber Turk vandaag dat een vader de straf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte vijfhonderd jonge boompjes. Onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.

Kritiek op de straffen voor geweldsmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.

Turk wegens geweld veroordeeld tot bloemen geven  (foto: ANP)

Agent rijdt twee kinderen aan

Een 29-jarige politieagent heeft gistermiddag op de Pretorialaan in Rotterdam een 5-jarig jongetje en een 9-jarig meisje aangereden. De jongen is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de avond is geopereerd. De verwondingen van het meisje vallen mee, zo meldde de politie vandaag.

De agent reed in een onherkenbare politieauto. De twee kinderen liepen eerst tussen geparkeerde wagens door, wandelden daarna tussen twee langzaam rijdende auto's en werden vervolgens geschept door de wagen van de agent. Mogelijk heeft een ander voertuig de kinderen ook nog geraakt.

De politie Haaglanden heeft het ongeval in onderzoek. Volgens de politie in Rotterdam is het gebruikelijk dat een ander korps zich buigt over ongevallen waarbij politieagenten zijn betrokken.

Massa: "Ik weet het niet"

Ferrari-coureur Felipe Massa weet na afgelopen weekend niet waar zijn team zich bevindt. Ferrari heeft weliswaar de afgelopen races progressie geboekt, maar toch staat de Italiaanse renstal verder naar achteren dan enkele races geleden.

Op Silverstone bleek de Ferrari geen goede kwalificatie te hebben, maar in de races kwamen de scharlakenrode bolides beter voor de dag. "Ik weet het niet," zegt Massa. "We moeten het race voor race bekijken. In Barcelona en monaco reden we goed, maar in Turkije was het wat minder dan verwacht. En hier was het erg lastig, maar in de race lieten we een goed tempo zien."

"Ik weet het niet. Voor mij heb je Red Bull en Brawn GP en daarachter heb je twee of drie teams die in een gelijke positie zitten en daar horen wij momenteel bij."

Toch kan Massa een deel van het verschil in prestaties op Silverstone wel verklaren. "Op de racedag was het wat heter dan in de kwalificatie. Het scheelde drie of vier graden, waardoor de banden een stuk beter en het veel verschil maakt. Los daarvan weet ik het niet. De auto was in de race een stuk beter dan in de kwalificatie."

De Braziliaan voegde toe dat KERS wel degelijk geholpen heeft in Engeland. "Mijn start was dankzij de KERS erg goed. Ik had zonder KERS al een goede start. Ik passeerde Alonso en toen ik KERS aanzette kon ik nog enkele auto's voorbij. Dus KERS heeft ons wel geholpen, zij het alleen bij de start."

Espanyol neemt Sahar over van Chelsea

Ben Sahar komt vanaf komend seizoen uit voor het Spaanse Espanyol. De Israëlische aanvaller speelde dit seizoen voor De Graafschap. Hij tekent in Spanje een contract voor vier seizoenen.

Hij verkiest Espanyol boven Ajax. De Amsterdamse club had de aanvaller ook een aanbieding gedaan. Espanyol meldt dat Sahar ook naar Ajax kon. Volgens de club ging de voorkeur van de negentienjarige aanvaller uit naar een overstap naar de Primera División.

In de winterstop van vorig seizoen werd Sahar door Chelsea verhuurd aan De Graafschap. Hij speelde zestien wedstrijden in de Eredivisie. Hij wist in die periode vijf keer te scoren voor het gedegradeerde De Graafschap.

Sahar werd enkele jaren geleden gezien als een supertalent. Hij kwam op zestienjarige leeftijd over van Hapoel Tel-Aviv naar Chelsea. Hij speelde slechts drie competitiewedstrijden voor Chelsea. Hij werd vervolgens aan verschillende clubs verhuurd.

Stevens blij met Cziommer bij Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg-trainer Huub Stevens is blij met de komst van Simon Cziommer naar Oostenrijk.

"Ik ken Simon nog van mijn tijd bij Roda JC. Hij is een aanvallende middenvelder met een goed schot. Cziommer is een buitengewone specialist in het nemen van vrije trappen. En hij is een speler die zowel op het veld als buiten het veld een echte groepsspeler is."

Cziommer komt met de kampioen van Oostenrijk komend seizoen uit in de Champions League. In de tweede voorronde speelt Red Bull Salzburg tegen Bohemians, de kampioen van Ierland.

Cziommer had nog een contract tot 2010 bij AZ. Hij werd verhuurd aan FC Utrecht. Hij verkoos Red Bull Salzburg boven Heracles Almelo.

Vader Rene Froger overleden

'Bolle' Jan, de vader van Rene Froger, is vandaag in het ziekenhuis overleden. Hij werd daar opgenomen op 5 mei met een buikvliesontsteking en werd drie keer geopereerd.

Afgelopen weekend leek hij wat op te knappen, maar vandaag is hij toch op 67-jarige leeftijd overleden.

Begin april overleed Mien, de moeder van Rene ook al onverwachts aan een hartaanval. Mien en Jan Froger traden vroeger op als zangduo. De Frogers exploiteren al meer dan dertig jaar een café bij het Rembrandtplein onder de naam Bolle Jan. In dat café werd Rene ook ontdekt toen hij achter de bar aan het zingen was.

Met dank aan TheDutchGuy, Nizno en Maruna voor de submit.

Gudjohnsen mag vertrekken bij Barcelona

Eidur Gudjohnsen mag vertrekken bij FC Barcelona. De IJslandse aanvaller komt niet meer voor in de plannen van de Champions League-winnaar.

Tottenham Hotspur en West Ham United zouden al interesse hebben in de aanvaller van Barça. De Catalaanse club zou zo'n vijf miljoen euro willen ontvangen voor de 31-jarige aanvaller.

Het contract van Gudjohnsen loopt door tot de zomer van 2010. Hij kwam in 2006 naar Spanje en speelde 72 competitiewedstrijden. Hij scoorde daarin tien keer.

Shia LaBeouf vindt de Nintendo Wii maar niks

Overmorgen gaat de nieuwe Transformers-film in première: Transformers: Revenge of the Fallen. De hoofdrol wordt ingevuld door Shia LaBeouf, een acteur die we kennen van onder andere het eerste deel, de laatste Indiana Jones en Disturbia. En wat blijkt nou? Shia houdt niet zo heel erg veel van de Nintendo Wii.

Have you checked out the Wii Transformers game? I haven't been able to play the Wii game because my hand is broken. I've just been playing Xbox 360 and PlayStation 3. I would imagine that the Wii experience will be like...I don't mess with the Wii, to be honest with you. It's kind of an amateur console. I'm not into the Wii thing.

What's wrong with the Wii?
This is how in a simple way you can find out if it's a gamer you want to play with. Ask them if they have a Wii. If they say yes, get the f**k out of there.

De gelijknamige game komt net als de film op donderdag uit.Lady Gaga heeft ontploffende tieten

Zangeres Lady Gaga, bekend van Poker Face en Just Dance, heeft ontploffende tieten. Aan het einde van haar optreden op de Much Music Awards spatten de vonken er letterlijk van af. Gedurende haar optreden had ze een speciale bh aan, waarmee ze aan het eind een spectaculair effect veroorzaakte.

Lady Gaga wist zelfs nog een award in de wacht te slepen, die voor beste internationale videoclip, met haar videoclip van het nummer Poker Face. Ze liet onder andere Britney Spears (met Womanizer) en Katy Perry (met Hot 'n' Cold) achter zich. Nickelback was de grote winnaar met drie awards .


Lady GaGa tijdens haar optreden op de Much Music Awards

China: 'rigoureuze pornoban op het web'

China is met de zoekgigant Google in overleg om porno te weren van het Chinese internet. Google gaat proberen om de Chinese Google los te koppelen van andere zoekdiensten, aldus het staatspersbureau Xinhua.

De Chinese overheid blokkeert of censureert al een hoop content op het web, maar nu wil ze rigoureuze maatregelen treffen. Het communistische regime poogt pornografisch materiaal in de ban te doen door Chinese zoekwoorden omtrent porno te blokkeren. Pornografie in beeld en geluid komt deels voort uit zoekopdrachten in andere talen dan het Chinees, maar ook deels uit Chinese content vanuit andere landen.

Google is in overleg met de Chinese autoriteiten over hoe ze de porno tevens op technisch niveau kunnen weren. De zoekmachine wil onder meer de index van Google.cn loskoppelen van andere zoekindexen, waaronder Google.com.

"Wij voeren een grondige keuring van onze zoekdienst uit en nemen alle stappen die noodzakelijk zijn om problemen met onze zoekresultaten op te lossen", aldus het Amerikaanse internetbedrijf.

De 'grote Chinese Firewall' blijft niet bij een webfilter voor porno op pc’s. Veel meer zoekwoorden worden geweerd op het Chinese internet. De Chinese overheid verplicht vanaf 1 juli eveneens filtersoftware voor nieuw gekochte pc’s.

Velen vrezen dan ook dat de politieke- en individuele vrijheid steeds beperkter zal worden op het Chinese web. De Amerikaanse overheid is net als diverse westerse ict-leveranciers tegen het nieuwe webfilter. De regering Obama heeft nu formeel bezwaar gemaakt bij China en vraagt om overleg over deze maatregel.

Brandexpert: TNO-rapport Catshuis klopte wel

Een gevoelig TNO-rapport uit 2004 over de brand in het Catshuis was zo goed als afgerond toen het in de lade belandde. Premier Jan Peter Balkenende sprak eerder deze maand van een "onvoldragen rapport met gebreken". De brandexpert die het onderzoek voor TNO uitvoerde, bestrijdt dat. Volgens hem was zijn onderzoek "alleen formeel onvoldragen."

Dat schrijft de onderzoeker, Peter Reijman, vandaag in een open brief aan NRC Handelsblad. Reijman stelt dat de landsadvocaat heeft besloten dat er geen definitieve versie van het TNO-rapport zou komen. De brandexpert kreeg vervolgens te horen dat hij een geheimhoudingsplicht had.

Reijman concludeerde na onderzoek in het Catshuis dat de brand in de ambtswoning van de premier waarschijnlijk niet uitsluitend is veroorzaakt door gebruik van het verboden oplosmiddel thinner. Ook zeer brandbare wandbekleding heeft mogelijk bijgedragen aan een korte felle brand, waarbij een schilder om het leven kwam.

Reijman, die het rapport schreef, werkt inmiddels niet meer voor TNO.


Brandexpert: TNO-rapport Catshuis klopte wel  (foto: DAG)

Maaskant ziet volop kansen op volgende ronde

Maandagmiddag werd de tegenstander van NAC Breda bekend in de tweede voorronde van de Europa League. Het Armeense Gandzasar Kapan is het eerste obstakel op de weg naar de groepsfase van de Europa League. Maaskant ziet volop kansen.

"We zaten met een groepje te kijken en keken elkaar vragend aan", was de reactie van Maaskant na de loting. Zowel de club als het land roept niet direct herkenning op", bekende Maaskant tegenover Voetbal International. "Vervolgens zijn we meteen gaan bellen met Henk Wisman en Johan Steur, die in Armenië werkzaam zijn geweest. Ze konden ons wat uitleg geven." Wisman was eerder bondscoach van Armenië.

"Gandzasar is momenteel een middenmoter in de Armeense competitie. Het speelt op de counter vanuit een 4-5-1 systeem met kleine wendbare aanvallers. Een ouderwets concept, dat we hier in Nederland ook niet meer gewend zijn. De komende weken gaan we ons verder verdiepen in de kracht van de tegenstander, maar het mag duidelijk zijn dat ik volop kansen zie voor de volgende ronde."

Het stadion van Gandzasar biedt slechts plaats aan 3500 toeschouwers. De wedstrijd zal daar niet worden afgewerkt, maar in Jerevan, in het nationale stadion.

"We kunnen op Jerevan vliegen en daar spelen, in plaats van een extra busreis van twee uur over krakkemikkige weggetjes. Toch vind ik deze loting wel heel jammer voor ons trouwe publiek. Het lijkt voor hen een haast onmogelijke opgave ons te steunen in Armenië."

Ecclestone wil Formule 1 redden

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft beloofd zich in te spannen om de uiteenspatting van de sport door de ruzie tussen de teams en de FIA te voorkomen. Nu de FOTA komt met een eigen kampioenschap zal dit een lastige klus worden voor de Brit.

"Ik heb meer dan 35 jaar van mijn leven gegeven voor de sport. Mijn huwelijk is gestrand door de Formule 1, dus no way dat ik het uiteen laat vallen in wat uiteindelijk niets is. Als je de problemen analyseert, dan zijn ze niet eenvoudig op te lossen," zei Ecclestone over de ontstane situatie in The Times.

[WBD] Blake snel uitgeschakeld

James Blake heeft maandag zijn eerste partij van Wimbledon verrassend verloren. De Italiaan Andreas Seppi was in drie sets te sterk voor de Amerikaan. Blake, als zeventiende geplaatst, ging met 7-5, 6-4 en 7-5 onderuit en kan dus alweer huiswaarts.

Seppi was heer en meester vanmiddag op het gras van Wimbledon en liet Blake alle hoeken van de baan zien. Blake was uiteindelijk goed voor maar liefst 38 onnodige fouten.

[WBD] 15-jarige Robson eruit, Sharapova door


Laura Robson heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens de eerste ronde van Wimbledon. De Engelse, getraind door de Nederlander Martijn Bok, verloor met 3-6, 6-4 en 6-2 van de Slowaakse Daniela Hantuchova. Maria Sharapova wist wel door te dringen naar de tweede ronde, maar makkelijk ging het niet. Qualifier Viktoriya Kutuzova werd met 7-5 en 6-4 verslagen.

De nog maar 15-jarige Engelse tennisster, toegelaten tot het hoofdtoernooi met een wildcard, mocht in het begin ruiken aan de overwinning, maar moest toch haar meerdere erkennen in Hantuchova. De eerste set wist Robson met 6-3 te winnen, maar vervolgens won Hantuchova twee sets en plaatste zich hiermee voor de tweede ronde van het grandslamtoernooi.

Sharapova had het maandag niet makkelijk tijdens de eerste ronde van Wimbledon. De twee dames stonden bijna twee uur op de baan. Kutuzova wist vroeg in de eerste set al te breaken op de opslag van Sharapova, maar deze werd snel ongedaan gemaakt door de voormalig nummer één van de wereld. Sharapova, nummer zestig van de wereld, wist met haar ervaring uiteindelijk de tweede set ook naar zich toe te trekken en daardoor was plaatsing voor de tweede ronde een feit.

[WBD] Federer makkelijk naar tweede ronde

Roger Federer heeft de tweede ronde bereikt van Wimbledon. De Zwitser, eerste geplaatst, was in drie sets veel te sterk voor de Taiwanees Yen-Hsun Lu, 7-5, 6-3 en 6-2.

Lu, 69e van de wereld, maakte het Federer alleen in de eerste set lastig. Vervolgens stoomde King Roger, zonder echt tot het uiterste te gaan, makkelijk naar de overwinning. Federer liet bij vlagen zien waarom hij de grote favoriet is voor de eindzege van het grandslamtoernooi.

Na afloop was Federer vol lof over zijn tegenstander: "Ik speelde tegen een uitstekende tegenstander. Hij heeft niet voor niets hoger geplaatste spelers verslagen. Ik voel me goed en ben blij dat ik de tweede ronde heb bereikt."

Lucio boos om uitspraken Van Gaal

De Braziliaanse verdediger Lucio is boos op zijn club Bayern München. Hij heeft gereageerd op berichten dat hij niet meer zou passen in de plannen van Louis van Gaal.

"Als de coach denkt dat een ander beter is, dan speel ik geen seconde meer voor Bayern", liet de aanvoerder van het Braziliaanse elftal weten in een interview met het blad TZ.

Lucio heeft nog een contract tot medio 2010. Over een seizoen zou de 31-jarige verdediger transfervrij de deur uit kunnen lopen.

Een vertrek bij Bayern sluit de Braziliaans-international niet uit. "Als Bayern me niet meer nodig heeft, dan weet ik zeker dat ik ergens anders bruikbaar ben."

Hoe zat het ook alweer met crash bij Schiphol?

Binnenlandse Zaken presenteert vanmiddag het onderzoeksrapport naar de hulpverlening rond het neergestorte toestel van Turkish Airlines. Hoe zat het ook al weer met dit ongeval?

- Vlucht TK1951 stort op woensdagmorgen 25 februari neer in een weiland vlak bij Schiphol. De staart van het vliegtuig breekt af, de romp scheurt en het deel bij de vleugels blijft het meest intact.

- Aan boord van de Boeing 737-800 zijn 127 passagiers en zeven bemanningsleden. De negen doden zijn vier bemanningsleden en vijf passagiers. Tachtig mensen raken gewond.

- Minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor rampenbestrijding, uit op 2 maart haar tevredenheid over de hulpverlening. "Het algemene beeld is dat de hulpverleners snel ter plaatse waren en dat er onderling goed werd samengewerkt."

- De hulpverlening bij Schiphol is nog maar sinds begin 2008 volledig in handen van de veiligheidsregio Kennemerland. Daarvoor was ook de regio Amsterdam-Amstelland erbij betrokken.

- De oorzaak van de crash is een storing aan een hoogtemeter van het toestel, luidt 4 maart de voorlopige conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

- Een maand na het ongeval gaat de psychosociale hulpverlening aan de nabestaanden en inzittenden nog steeds door. Ook omwonenden, hulpverleners en scholen in de omgeving krijgen dan nog altijd ondersteuning.

- Er zou een evaluatie moeten komen van de snelle aanwezigheid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de ongevalsplek, stelt wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer. Bezuijen vindt het lastig dat de raad het terrein op mag terwijl daar niemand mag komen behalve de hulpverlening.

- Het OM heeft kort na de crash geheime militaire informatie uit het toestel aan de Amerikaanse autoriteiten overgedragen. De informatie stond op laptops van bij het ongeval omgekomen medewerkers van Boeing.

- Voor het verhalen van schade en kosten is de 'Stichting Slachtoffers Vliegramp 25 februari 2009' opgericht. Zij vertegenwoordigt meer dan vijftig slachtoffers. Namens andere slachtoffers heeft een groep Amerikaanse advocaten al een klacht ingediend tegen vliegtuigbouwer Boeing en Turkish Airlines.

- Onderdelen van de Boeing mogen nog tot 7 juli in een loods in Hoofddorp liggen. Turkish Airlines had ze opgeslagen zonder vergunning. Buren klaagden over kerosinedampen.

Hoe zat het ook alweer met crash bij Schiphol?  (foto: ANP)

Newey: "Ik weet nog niet waar we staan"

Hoofdontwerper van Red Bull Racing Adrian Newey houdt nog een slag om de arm wat betreft het tempo van zijn team. Gisteren waren Sebastian Vettel en Mark Webber dominant op Silverstone door eerste en tweede te worden. Toch kan het volgens de Brit de volgende race weer anders zijn.

De koelere omstandigheden waren in het voordeel van Red Bull, maar volgens Newey heeft het team wel degelijk een stap gemaakt. "Dit type circuits heeft ons altijd al gelegen," zei Newey. "Het lijkt er op dat sommige teams moeite hadden met het opwarmen van de banden, dus dan kunnen de prestaties van de auto's opeens heel anders zijn dan op andere circuits. Dus je kunt pas op andere circuits zien hoe we er voor zullen staan."

Hierbij wijst Newey erop dat de situatie de volgende keer heel anders kan zijn. "We zitten in dezelfde positie als Brawn. Dit circuit ligt ons wel en Brawn niet. Dus het is een normaal weekend geweest. We nemen ieder weekend zoals het is en doen daarin ons best."

De Brit voegde toe dat de samenwerking binnen het team tussen Webber en Vettel uitstekend verloopt. "Ik denk dat er een gezonden relatie is tussen de twee. Ze kunnen goed met elkaar opschieten en dragen dingen bij zonder iets voor elkaar achter te houden. Neem afgelopen vrijdag toen Webber in de tweede vrije training stilviel. Hij had een cerbstone hard geraakt en hij heeft Vettel vertelt wat hij in dat geval moet doen."

Hij is weg

Je hebt een computer die je heel erg vaak gebruikt, een voorliefde voor schrijven, een studie die je nou niet bepaald erg bezig houdt en een baan die alleen maar het nodige geld opbrengt. En een familie die je weinig in de weg legt. Daarbij een uitgebreide muziekverzameling, ettelijke terabytes voor films en een dorp dat na tienen maar eens per uur bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je natje en je droogje, schone kleertjes, wat wil je nog meer?

Engelaar kiest voor PSV

Orlando Engelaar zal de komende vier jaar voor PSV spelen. De middenvelder, die vorig seizoen bij Schalke 04 onder contract stond, zal dinsdagmiddag een keuring ondergaan en wordt vervolgens aan de pers gepresenteerd.

Bij PSV zal Engelaar met Fred Rutten, de nieuwe trainer van de Eindhovenaren, worden herenigd. Het duo werkte in Duitsland namelijk ook al samen. Ook Panathinaikos streed om de krabbel van de middenvelder, maar viste uiteindelijk achter het net.

De speler kwam in het verleden ook al in actie voor NAC Breda, RC Genk en FC Twente. Daarnaast speelde hij elf keer in het Nederlands eltal. Na André Ooijer is Engelaar de tweede versterking voor de Eindhovense formatie in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Met dank aan dockx en Brigand voor de submit!

Halo 3: ODST met lagere adviesprijs

Bungie heeft het er maar druk mee. Naast Halo: Reach is Halo 3: ODST in ontwikkeling. In de game kruipen we in de huiden van verschillende ODST Marines ten tijde van de gebeurtenissen in Halo 2. Er was wat onenigheid in verband met de prijs van de game. Bungie gaf namelijk aan dat de game voor een budgetprijs in de winkels zou komen te liggen, maar later zou dit toch voor de volle prijs zijn. Bungie heeft toch besloten om de adviesprijs iets lager te leggen, namelijk op 50 euro.Gymnasiast slaagt cum laude in 19 vakken

De Vlissingse gymnasiast Harm-Jan Betting is op het Scheldemond College in zijn woonplaats in negentien vakken geslaagd met een 9 als gemiddeld eindcijfer. Hij is de enige in Nederland met een dergelijke prestatie, liet een woordvoerder van de school vandaag weten.

De jongen haalde voor wiskunde zelfs een 10. Gemiddeld doen gymnasiasten in zo’n elf vakken examen.Betting is een domineeszoon uit Vlissingen en gaat het komende schooljaar werktuigbouwkunde studeren aan de Technische Universiteit in Delft.

Voor de school was het voor het eerst dat leerlingen examen deden voor het gymnasium. Bovendien bestaat de school dit jaar 100 jaar.

Splatterhouse loopt vertraging op

Vorig jaar konden we jullie melden dat de next-gen versie van Splatterhouse in 2009 in de winkels zou komen te liggen. Dit jaar moeten we hier helaas op terugkomen. Splatterhouse is namelijk uitgesteld en wordt verwacht in 2010 uit te komen. De oorzaak hiervan ligt in onenigheid tussen de uitgever, Namco Bandai en de developer, BottleRocket.

Afgelopen februari besloot Namco Bandai namelijk de samenwerking met BottleRocket op te zeggen. Het spel was toen al vrijwel klaar en zou afgemaakt worden door een in-house team van Namco Bandai, dat ook verantwoordelijk was voor Afro Samurai. Later besloot Namco Bandai echter om weer een deel van het team van BottleRocket in te huren om de ontwikkeling van het spel af te ronden.

Het komt dan ook nauwelijks als een verrassing dat de game dit jaar niet meer het licht zal zien.

Nakamura dichtbij overstap naar Espanyol

De Japanse international Shunsuke Nakamura gaat naar Espanyol, nadat zijn voormalige club Yokohama F. Marinos geen contract met hem tot stand kon krijgen.

Nu zijn contract met Celtic afloopt, liggen er verschillende ploegen op de loer, waaronder de Japanse profclub. Een woordvoerder van de club liet weten dat zij de 30jarige Nakamura niet binnen kunnen halen 'Nakamura's zaakwaarnemer heeft ons verteld dat hij heeft besloten naar Espanyol te zullen gaan. Hij zei dat hij nog een tijd in dubio zat maar uiteindelijk besloot om in Spanje te spelen, iets wat hij al een lange tijd wilde.'

Espanyol, die afgelopen seizoen als tiende eindigde in de Primera División, heeft nog geen officiële verklaring afgegeven.

Eind deze maand loopt het contract van Nakamura bij Celtic af. De Japanner heeft vier jaar lang in de SPL gespeeld. In die tijd heeft hij Celtic aan drie kampioenschappen, een Scottisch Cup en twee League Cups geholpen.

FOTA: "Deal met FIA bijna uitgesloten"

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA hebben ontkend dat ze dichtbij een deal met de FIA zijn. Ze blijven achter hun plannen staan om een eigen serie op te zetten. Gisteren nog zei FIA-president Max Mosley dat de verschillen tussen beide partijen helemaal niet zo groot zijn.

De FOTA meldt ondertussen dat er in de onderhandelingen met de FIA geen vorderingen zijn gemaakt. Volgens Autosport zal er komende donderdag een ontmoeting tussen de teams zijn om een begin te maken met het selecteren van een promoter voor het nieuwe kampioenschap, de technische reglementen en de racekalender op te stellen.

Volgens Renault-teambaas Flavio Briatore is de tijd van het praten met de FIA voorbij. "We hebben vele woorden gebruikt en nu is er genoeg gezegd. We hebben ons statement gemaakt en dat is erg duidelijk. We zullen binnen enkele weken klaar zijn met het opzetten van het nieuwe kampioenschap. We zijn er al een tijd mee bezig namelijk. We willen een Formule 1-kampioenschap dat georganiseerd wordt door de FOTA. Daar is de laatste dagen niets in veranderd."

Toyota-president en vice-voorzitter van de FOTA John Howett zegt dat zijn organisatie de steun van de fans heeft. "Ik denk dat als je kijkt naar de enorme support van het publiek dan kan nu de breuk met de federatie plaatsvinden. We hebben een duidelijke positie en we hebben genoeg gedaan om een compromis met hun te bereiken. We hebben nu een beslissing gemaakt en we trekken die lijn door."

Dat moet gebeuren tijdens een vergadering komende donderdag. Deze datum is zorgvuldig gekozen, omdat de World Motor Sport Council van de FIA woensdag bijeen komt en daar veel verwacht wordt van de toekomstplannen van Mosley. Ook zal er dan nieuws komen over de rechtzaken die de teams mogelijk boven het hoofd hangen bij een breuk met de FIA.

Ook Team Saxo Bank maakt ploeg bekend

In navolging van andere wielerploegen heeft ook Team Saxo Bank haar selectie voor de komende Tour de France bekend gemaakt. Eerder vandaag deed Française des Jeux hetzelfde.

Voor Team Saxo Bank zullen Andy Schleck, Fränk Schleck, Fabian Cancellara, Stuart O'Grady, Jens Voigt, Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Gustav Larsson en Kurt-Asle Arvesen op 4 juli aan de start verschijnen.

Dit jaar begint La Grande Boucle in Monaco met een individuele tijdrit over vijftien kilometer.

GTA: Chinatown Wars komt naar de PSP

Rockster Games heeft vandaag aangekondigd dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars, tot op heden een exclusieve titel voor de Nintendo DS, ook op de PSP zal verschijnen. Komend najaar kunnen we Chinatown Wars in de winkels verwachten. Daarnaast zul je de game ook kunnen downloaden via de Playstation Store, speciaal voor de gamers die tegen die tijd al een PSP Go in hun bezit hebben.

De PSP-versie van deze portable GTA zal verder een aantal nieuwe story-missies krijgen en ook wordt het niveau van de graphics en de animaties opgeschroefd om de mogelijkheden van de PSP ten opzichte van de DS te benutten.

NAC loot Armeense tegenstander

NAC Breda neemt het in de tweede ronde van de Europa League op tegen Gandzasar uit Armenië. Dit bleek uit de loting van de opvolger van de UEFA Cup, die vandaag werd verricht.

De Bredase formatie speelt op 16 juli eerst thuis, waarna een week later de return volgt. Gandzasar is actief in de hoogste Armeense competitie, die slechts acht ploegen kent. De club staat op dit moment op de vijfde positie.

Mocht NAC Breda het tweeluik met Gandzasar winnen, dan volgen nog twee kwalificatieronden. Daarna begint de poulefase, dus de Bredase formatie heeft nog een lange weg te gaan.

Made in Korea

Tja, wij in Nederland krijgen saaie zuivelreclames voorgeschoteld waarin vooral en eigenlijk alleen maar duidelijk wordt gemaakt dat melk goed voor ons is.

Niet in Korea, daar doen ze het met ouwe dames en een Koreaan met een flinke bos haar om te laten zien hoe lekker bananenmelk is. Ik wist trouwens niet dat je van bananenmelk gaat breakdancen.

Bonusvloedgolf bij Goldman Sachs

De financiële sector lijkt niet te hebben geleerd van de crisis. Bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs maakt het personeel zich op voor de hoogste bonussen in 140 jaar. Volgens de Britse krant The Guardian maakte Goldman Sachs een spectaculair eerste halfjaar door. Hierdoor kunnen de bonussen fors omhoog.

Volgens insiders van de bank zou het gebrek aan concurrentie en een sterke stijging in inkomsten uit de handel in vreemde valuta's en obligaties de winsten tot grote hoogte hebben opgestuwd.

Bonusvloedgolf
In april stelde Goldman Sachs dat het de helft van de verwachte winst in het eerste kwartaal van 1,2 miljard pond voor bonussen zou reserveren. Vorig jaar zou Goldman Sachs aan 973 bankiers een bonus van 1 miljoen dollar of meer hebben betaald. In 2009 zouden medewerkers nog meer tegemoet kunnen zien.

Financiële systeem
Een aantal zakenbanken, zoals Citigroup, Merrill Lynch en UBS, is vorig jaar bijna ten onder gegaan. Dat leidt ertoe dat de dominantie van zakenbanken die hebben overleefd is vergroot en dat kan de pogingen om het financiële systeem te stabiliseren ondermijnen.

Met dank aan RvLaak voor de submit.

Weer veel biljetten naar bonussen bij Goldman Sachs

Helft Nederlanders gebruikt DigiD

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders had op 1 juli 2008 een actieve DigiD, de digitale inlogcode van de Nederlandse overheid. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Evenveel vrouwen als mannen maken gebruik van het systeem, waarmee je via internet belastingaangifte kunt doen en allerlei andere zaken kan regelen, bijvoorbeeld met gemeente of uitkeringsinstantie.

Opvallend is wel dat onder Surinamers en Antillianen vrouwen vaker een DigiD hebben dan mannen. DigiD is in 2001 ingevoerd. Vanaf 2006 is het verplicht bij elektronische belastingaangifte.


Helft Nederlanders gebruikt DigiD  (foto: DAG)

Onderzoek naar vermeende seksfeestjes Berlusconi

Italiaanse justitie onderzoekt vijf feestjes die in officiële ambtswoningen van premier Silvio Berlusconi zouden zijn gehouden. Op de bijeenkomsten zouden prostituees zijn geweest en zou cocaïne zijn gebruikt.

Dat heeft de Italiaanse krant La Repubblica vandaag gemeld. Volgens de krant gaf Berlusconi feestjes waarvoor ongeveer dertig vrouwen waren geregeld door Gianpaolo Tarantini, een ondernemer tegen wie een onderzoek wegens zwendel loopt. Tarantini erkende dat geld is betaald aan meisjes die op feesten verschenen. Hij zei dat de vrouwelijke gasten onkostenvergoedingen kregen, maar dat ze geen geld ontvingen voor seksuele diensten.

Begin juni publiceerde de Spaanse krant El País enkele foto’s die waren gemaakt in de villa van Berlusconi op Sardinië. Op de foto’s zijn onder meer topless vrouwen te zien. De Italiaanse mediamagnaat ligt in eigen land al geruime tijd onder vuur wegens beschuldigingen over omgang met minderjarige meisjes.


Onderzoek naar vermeende seksfeestjes Berlusconi  (foto: DAG)

Blote kut in Amerikaanse dansshow

In het land waar na de nippelgate live-shows standaard 5 seconden worden vertraagd, voor het geval dat, is een nieuw schandaal opgedoken. Tietjes worden geblurred, fuck-jes worden gepiept, maar een ontblote flamoes is al wekenlang te zien tijdens het introfilmpje van So You Think You Can Dance.

De show, waarvan het Nederlandse aftreksel wordt gepresenteerd door Dennis Weening en An Lemmens, begint als altijd met een mooi introfilmpje. Tijdens dit filmpje waait het te korte rokje van de vrouwelijke danseres verleidelijk omhoog, zij draagt hier echter een zwarte slip onder.

FOK!ster Turbomuis ontdekte echter dat dit een gephotoshopte slip is! Er is één frame zichtbaar waarop deze slip niet met de computer is aangebracht. Het blijkt dat tijdens het opwaaien het kutje van de danseres zichtbaar wordt, met een goed onderhouden landingsbaan op de venusheuvel.

Of er al verkrachtingen en aanrandingen zijn gepleegd door opgehitste tieners die dit mochten aanschouwen in Amerika is niet bekend, maar de kans dat So You Think You Can Dance een 18+ rating krijgt is zeker aanwezig.

Praat mee in het Showbizz-forum van FOK!.


Het betreffende frame (high-res).

Inmiddels is er bewegend materiaal opgedoken dat deze kwestie wat beter belicht:

SGP: geen naturisten in dierentuin

De Naturisten Federatie Nederland wil op 4 september een besloten vergadering houden in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De SGP-fractie in die plaats vindt dat echter niet kunnen, en vraagt de burgemeester de vergadering te verbieden.

De SGP is van mening dat de vergadering van naaktlopers in strijd is met de goede zeden. Volgens de SGP zijn veel inwoners van Rhenen geschokt door het plan van de NFN. Fractievoorzitter Piet van Leeuwen legt op de SGP-website het standpunt van de SGP uit: "Op grond van de Bijbel wijzen wij naturisme af. In de Bijbel is te lezen dat de mens kleren draagt om de schaamte te bedekken. Na de zondeval in het paradijs kregen Adam en Eva kleren. Dat wij kleren dragen is dus een gevolg van de ongehoorzaamheid aan de god van hemel en aarde."

De NFN reageert woedend op het bekrompen verzoek van de SGP-fractie. In een open brief stelt de NFN dat "we Nederland beter kunnen sluiten als in Nederland alles verboden moet worden waar de SGP het niet mee eens is". Volgens de federatie heeft de SGP twee miljoen Nederlanders in een verkeerd daglicht geplaatst.

Ook stelt de NFN dat de SGP geen idee heeft waar ze over praat. De leden van de naturistenvereniging nemen het juist zeer nauw met de zeden. De NFN nodigt de SGP uit om eens kennis te maken met het naturisme: "Uit uw oproep blijkt, dat u geen idee heeft wat naturisme is en wat naturisten beweegt. Wij stellen u daarom voor daarover met u een informatief gesprek te arrangeren."

Sony reageert op Activision-dreigement

Activision dreigde recentelijk nog om de platformen van Sony niet meer te ondersteunen. Woordvoerder van Sony, Patrick Seybold, had echter zijn woordje al klaar over de dreigementen.

Patrick Seybold zei naar aanleiding van de dreigementen van Activisions Bobby Kotick het volgende: "Sinds de E3 gaat het een stuk beter met PlayStation, we zien een positieve groei met meer dan 350 verschillende spellen verspreid over de platformen. Waaronder spellen waar veel mensen op zitten te wachten, spellen van onze uitgevende partners. We genieten van de gezonde zakenrelatie met onze uitgevende partners. We werken nauw met ze samen om de beste entertainment ervaring neer te zetten."

Bobby Kotick van Activision zei dat de afzetmarkt van de PlayStation 3 te klein was om rendabel voor te ontwikkelen. Ook zou het niet makkelijk zijn om het platform te ondersteunen. De PlayStation 3 zou volgens Kotick daarom in prijs verlaagd moeten worden

FC Twente en Malaga geïnteresseerd in Leonardo

Leonardo hoeft over belangstelling niet te klagen. De aanvaller moet weg bij Ajax. FC Twente en het Spaanse Malaga hebben interesse in de Braziliaan.

Zijn oude club NAC Breda, VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim zouden interesse hebben in Leonardo, maar die clubs zijn nog niet concreet. Leonardo in Sportweek: "Het zou mooi zijn als die clubs daadwerkelijk met mij willen praten. Ik heb heel veel zin om een toppieseizoen te draaien, zit vól motivatie."

De aanvaller is niet blij met de berichtgeving van de laatste weken. "Ineens brengt Ajax naar buiten dat ik weg moet bij de club. Ik las ook dat ik bij de nieuwe trainer een basisplaats zou hebben geëist. Allemaal onzin."

"Heel raar dat er ineens dit soort negatieve dingen naar buiten komt. Ajax wilde me houden, dat hebben ze een paar keer tegen me gezegd, maar ik zou een ander contract krijgen. Kun je niet verwachten dat ik met een blij gezicht rondloop. Maar goed, het hoofdstuk Ajax ligt achter me. Er is niet uitgekomen wat ik ervan verwacht had, maar ja... zo is voetbal."

Bréchet vertrekt naar FC Sochaux

Jérémie Bréchet keert terug naar FC Sochaux. De Fransman, die één seizoen voor PSV uitkwam, keert terug naar zijn vaderland om persoonlijke redenen.

"Ik vind het jammer, want ik speelde graag voor PSV. Maar dit is de beste mogelijkheid," liet Bréchet in een reactie weten. De Franse verdediger kende een redelijk seizoen bij de Eindhovenaren en leerde ook razendsnel de Nederlandse taal.

Zijn gezin vond het echter moeilijk om in Nederland te wonen. Bovendien hadden zij veel last van heimwee. "Het is moeilijk. Ik wil PSV niet verlaten, maar mijn familie heeft heel veel heimwee en wil graag terug. Dat is jammer, maar PSV heeft begrip voor de situatie."

Bréchet keert nu terug naar de club, waar hij een jaar geleden vertrok. "Ik heb hier heel veel plezier gehad en veel vrienden gemaakt. Ik ga deze club missen, ik was blij bij PSV. Maar mijn familie is blij met deze beslissing. Dit is moeilijk voor mij maar het beste voor hen. We maken ons op voor een nieuwe toekomst in Frankrijk."

Pranjic definitief naar Bayern

Bayern München is er definitief in geslaagd om Danijel Pranjic van sc Heerenveen over te nemen. De Kroatisch international zal een contract voor drie jaar tekenen bij de club van trainer Louis van Gaal. Het transferbedrag is niet bekend gemaakt, maar is naar verluidt tien miljoen euro.

Pranjic was vorig seizoen van grote waarde voor Heerenveen. In de Eredivisie scoorde hij zestien goals in dertig optredens en ook in de beker was hij goed op dreef. De Kroaat die in 2005 naar it Fean verhuisde lonkte al tijden naar Bayeren, maar tot vandaag waren tot zijn ongenoegen de beide clubs het nog niet eens over een transfersom.

Sc Heerenveen-directeur Yme Kuiper vindt het jammer dat Pranjic vertrekt, maar toont ook begrip voor de speler. "Wij hebben Danijel leren kennen als iemand die altijd klaar staat als hij iets voor de club kan betekenen. Als voetballer zullen we Pranjic zeker missen, maar we hebben er begrip voor dat hij deze kans niet kans laten lopen."

Kuiper meent dat Heerenveen met dit soort transfers aantoont een goede club te zijn. "Bayern behoort tot de top tien van Europa. Dat wij hen een speler leveren is een compliment voor het door ons gevoerde beleid. Deze transfer bewijst bovendien dat je als jonge speler niet meteen voor een grote club of het buitenland hoeft te kiezen. Pranjic heeft zich in Friesland vier jaar lang goed ontwikkeld en maakt nu alsnog de stap naar de top."

'Moslimomroepen functioneren niet goed'

Het gaat niet goed met de Hilversumse moslim-omroepen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) baart zich zorgen om de problemen, die vooral op bestuurlijk niveau liggen. Bij ruzies en grote meningsverschillen tussen bestuursleden wordt veel geld verslonden. Geld dat door de belastingbetaler is opgehoest en gebruikt moet worden om programma's te maken.

NPO-voorzitter Henk Hagoort heeft dat vandaag gezegd in dagblad Trouw. Volgens de NPO-chef gaan er jaarlijks enkele tonnen verloren aan bestuurlijke ruzies en juridische procedures. De twee omroepen waar het om gaat zijn de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en Nederlands Islamitische Omroep (NIO). Ze moeten vaker en beter samenwerken, stelt Hagoort: "Op programmatisch niveau werken de omroepen NMO en NIO wel goed samen, bijvoorbeeld op het digitale themakanaal Spirit24, ook op Radio 1 gaat het goed."

Ook schort het bij de twee omroepen volgens Hagoort aan professionaliteit en schaalgrootte. Abderrahman Farsi, programmaleider van de NMO, legt de fout bij Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ), die de zendtijd en budgetten onder de twee moslim-omroepen moeten verdelen. Vier van de negen bestuursleden hebben inmiddels het vertrouwen opgezegd in voorzitter Mohamed Sini.

Ook Farsi denkt dat het beter is als Sini opstapt, omdat hij er zijn eigen regeltjes op nahoudt. "Hij maakt blunders door jaarrekeningen niet goed te keuren en geeft geen inzage in verdachte declaraties. Notulen van vergaderingen worden gemanipuleerd en de secretaris wordt buitengesloten, omdat correspondentie voor hem wordt achtergehouden. Ze gaan er hun gangetje, het is oncontroleerbaar, gelijk aan een bananenrepubliek", aldus  Abderrahman Farsi.

Met dank aan Heberg voor de submit.

Zanger Bløf wordt vader

Paskal Jakobsen wordt papa. Dat maakte de zanger van Bløf vanochtend bekend in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538.

Paskal en zijn vrouw Doortje hadden afgelopen vrijdag een echo. "Je wilt toch wachten met het delen van het nieuws totdat je weet dat alles oké is, en dat is nu zo.", aldus Paskal.

"Je ziet na drie maanden een heel mensje met hoofd, handen, benen, ruggengraat. De dokter liet zelfs de twee hersenhelften zien! Echt bizar joh, het is echt een mensje!", aldus de zanger van Bløf. Paskal en Doortje verwachten hun eerste kind rond 1 januari 2010.

[Indycar] Doornbos: "Slecht weekend gehad"

Robert Doornbos eindigde gisteren om de Iowa Speedway op de vijftiende plaats in de IndyCar-race. De Nederlander crashte al in de beginfase, maar kwam later toch nog even de baan op. Hij was niet te spreken over het verloop van zijn race.

"Ik weet niet wat er mis was, maar de balans van de auto was erg slecht," zei Doornbos die voor Newman/Haas/Lanigan rijdt. "Ik heb de banden zo goed als mogelijk opgewarmd, maar het voelde niet goed en in bocht drie ging ik zijwaarts en werd geraakt door de ABC-auto. De jongens hebben goed werk verricht door de vering aan de linkerzijde zo snel als mogelijk te fixen en we zijn weer naar buiten gegaan om zoveel mogelijk ronden te rijden om meer punten te pakken dan Raphael Matos voor de titel Rookie van het Jaar. Het is geen goed weekend voor ons geweest, we vergeten het en op naar volgende week."

Voetballer showt penis live op tv

De Tasmaanse voetballer Tom Orchard heeft zijn penis laten zien op televisie. Terwijl een ploeggenoot van zijn club Clarence Football werd geïnterviewd, liet Orchard op de achtergrond zijn kleine jongen aan de buitenwereld zien.

Het interview werd live uitgezonden, dus vele tv-kijkers waren getuige van het onzedelijke gedrag. Hierop volgden dan ook vele klachten bij de voetbalclub.

Tom Orchard heeft inmiddels namens de club zijn excuses aangeboden. Een foto van het bewuste moment is hier te bekijken.

Brandweerman redt redster

Een Israëlische brandweerman heeft een vrouw uit een brandend huis gehaald, die hem dertig jaar geleden het leven redde. Dat berichtte de Israëlische krant Maariv vandaag.

Op 10-jarige leeftijd werd Dani Schemesh door zijn buurvrouw gered uit een brandende schuur. Ze brak destijds de deur open en gooide een nat tapijt over de jongen heen.

Afgelopen vrijdag kon Schemesh een wederdienst doen, toen hij als dienstdoende brandweerman een brand moest blussen bij zijn oude buren. Hij wist de 80-jarige bewusteloze vrouw en haar man uit de slaapkamer te dragen. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zei later geroerd te zijn door haar "reddende engel".

Boek: Roslund & Hellstrom - Het meisje onder de straat

Commissaris Grens heeft het niet makkelijk in Het meisje onder de straat. Zijn vrouw ligt al jarenlang in coma, mede door zijn eigen toedoen. Hij heeft nog 32 lopende zaken die zijn aandacht opeisen. Tot overmaat van ramp worden er 43 verslaafde Roemeense zwerfkinderen op zijn politiebureau afgezet en wordt er een dode vrouw in de kelder van een ziekenhuis gevonden. Ze is om het leven gebracht met 37 messteken en aangevreten door bruine ratten.

[NHL] Montréal Canadiens verkocht

George N. Gillet Jr. en Geoff Molson kondigden zaterdag aan dat zij overeen zijn gekomen dat de aandelen van de familie Gillet in de Montréal Canadiens en hun stadion The Bell Centre worden verkocht aan de familie Molson. Zij worden hiermee de nieuwe eigenaars.

Opmerkelijk aan deze deal is dat in 2001 de Molson familie haar aandelen in de club juist overdeed aan George N. Gillet Jr., die ook mede-eigenaar is van de Engelse voetbalclub Liverpool. Gillet liet weten er vertrouwen in te hebben dat de Canadiens in goede handen zijn bij de Molson familie. "Onze familie is er trots op dat we de afgelopen acht jaar deel uit hebben gemaakt van de Montréal Canadiens en het eeuwseizoen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de Molson-broers, die ook al lang deel uitmaken van de geschiedenis van de club, deze club zullen behouden voor de sport en zullen blijven ontwikkelen."

Geoff Molson liet weten dat hij zich bewust is van het feit dat de Canadese ijshockeyclub een belangrijke rol speelt in de geschiedenis en gemeenschap van Montréal en dat hij er samen met zijn broers alles aan zal doen om dit te behouden. Verder liet hij weten met het management van de club te willen samenwerken om zo snel mogelijk weer een goed team op te bouwen om de Stanley Cup weer naar Montréal te halen.

De overdrachtssom en contractvoorwaarden van de deal werden niet prijsgegeven. De volgende stap is de goedkeuring van de Board of Governors van de NHL, waarna de transactie eind augustus voltooid kan worden.

Villa teleurgesteld in Valencia

David Villa is erg teleurgesteld in Valencia. De Spaanse club maakte namelijk bekend de speler, die in de belangstelling van grote clubs stond, niet meer van de hand te doen. De keuze van zijn werkgever doet de aanvaller erg veel pijn.

"Ik verkeer in de beste fase van mijn loopbaan, maar deze week is me erg zwaar gevallen," liet Villa in een reactie weten. "Niemand kan zich voorstellen wat ik heb gemaakt. Uit respect voor mijn ploeggenoten en de trainer laat ik in het veld niets blijken, maar buiten de lijnen vergaat het me slecht. Alleen op het veld heb ik het naar mijn zin."

Een aantal weken geleden maakte Valencia bekend Villa te verkopen. Verschillende ploegen doken op de aanvaller, waarna Real Madrid het dichtst bij een akkoord was. Uiteindelijk koos zijn huidige werkgever ervoor om de aanvaller niet van de hand te doen, wat een tot een teleurgestelde reactie bij de speler leidde.

[NASCAR] Uitslag Toyota/SaveMart 350

Kasey Kahne heeft zondag de Toyota/SaveMart 350 op de Infineon Raceway op zijn naam geschreven. De Amerikaan bleef op de roadcourse Tony Stewart en Marcos Ambrose voor. Door dit resultaat verstevigt Stewart de leiding in het klassement.

Met Brian Vickers en Kyle Busch op de eerste rij ging de race in Sonoma van start. Het was de eerste race van het jaar die niet op een oval gehouden werd, dus voor de coureurs was het wennen. De beste start was voor Vickers voor Kyle Busch en Kasey Kahne. Verder naar achteren schoof Juan Montoya al snel door naar plaats tien, wat zeven plaatsen winst betekende. A.J. Allmendinger was de eerste die een uitstapje naast de baan maakte. Hij kreeg een lekke band en raakte zo van de baan af. Marcos Ambrose was na dertien ronden de eerste die binnenkwam voor een reguliere pitstop. Hij probeerde zo zich verder naar voren op te werken.

Kyle Busch had na zeventien ronden het gat met Vickers gedicht en nam met een succesvolle aanval de leiding over. Niet veel later is er de eerste caution van de dag nadat David Ragan wat bandenstapels omgegooid had. De leiders gingen niet de pits in, waardoor ze bij de herstart op oude banden reden. Na de eerste serie stops van de leiders reed Denny Hamlin aan de leiding voor Kurt Busch en Ambrose.

Laatstgenoemde moest al in ronde 41 van de 113 te rijden ronden de pits in voor zijn tweede stop. Hij kwam als 26e terug op de baan, maar reed zichzelf al snel weer naar voren door een goede auto. Na de tweede caution ging het mis voor Matt Kenseth. Vanaf een derde plaats spinde hij en hij moest als 36e weer aansluiten, wat nog altijd beter was dan Mark Martin die na zijn lekke band als 39e weer verder kon.

Na ongeveer zestig ronden was het Kyle Busch die Sam Hornish jr. aantikte, waarna hij ook Vickers meenam. Deze liep hierbij een beschadigde auto op. Na een ronde geplande pitstops en een caution ging Scott Speed aan de leiding voor Kahne en Joey Logano. Speed kon niet lang van de leiding genieten, want Kahne, Stewart en enkele anderen vlogen hem voorbij.

Na negentig ronden was het Jimmie Johnson die een einde maakte aan de race van Kurt Busch. Hij raakte de oudste van de broers Busch en deze belandde in de bandenstapels, wat einde race betekende. De stand vooraan was Kahne voor Stewart en Montoya. De Colombiaan zag enkele ronden later Ambrose voorbij komen voor plaats drie.

Tien ronden later waren het onder meer Dale Earnhardt jr. en David Ragan die spinnen in een muur van stof en schade oplopen, maar alle coureurs kunnen wegrijden. Tot de finish gebeurde er weinig vooraan, maar achterin was het nog Mark Martin die samen met twee anderen in de laatste ronden crashte.

Hierdoor won Kahne de race op de Infineon Raceway voor Stewart en Ambrose. Daarachter maakten Johnson, Hamlin, Montoya, Allmendinger, Clint Bowyer, Jeff Gordon en Elliott Sadler de top tien compleet.

In het klassement gaat Tony Stewart nu aan de leiding met 2364 punten. Hij heeft 84 punten voorsprong op nummer twee Jeff Gordon. Derde staat Jimmie Johnson, voor Kurt Busch en Carl Edwards. Nieuw in de top twaalf is Juan Montoya met 1917 punten.

Uitslag Toyota/SaveMart 350:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
15Kasey Kahne Dodge195/10 113
24Tony Stewart Chevrolet175/5 113
33Marcos Ambrose Toyota165/0 113
411Jimmie Johnson Chevrolet160/0 113
524Denny Hamlin Toyota160/5 113
617Juan Montoya Chevrolet150/0 113
720A.J. Allmendinger Dodge146/0 113
826Clint Bowyer Chevrolet142/0 113
913Jeff Gordon Chevrolet138/0 113
108Elliott Sadler Dodge134/0 113
1138Patrick Carpentier Toyota130/0 113
1233Max Papis * Toyota127/0 113
1334Carl Edwards Ford124/0 113
1423Jamie McMurray Ford121/0 113
1527Kurt Busch Dodge123/5 113
161Brian Vickers Toyota120/5 113
177Ryan Newman Chevrolet112/0 113
1810Matt Kenseth Ford109/0 113
1912Joey Logano * Toyota106/0 113
2025Bobby Labonte Ford103/0 113
2130Paul Menard Ford100/0 113
222Kyle Busch Toyota102/5 113
2321Casey Mears Chevrolet94/0 113
249Boris Said Ford91/0 113
256Martin Truex Jr. Chevrolet88/0 113
2635Dale Earnhardt Jr. Chevrolet85/0 113
2729Ron Fellows Chevrolet82/0 113
2815Greg Biffle Ford79/0 113
2916Kevin Harvick Chevrolet76/0 113
3041John Andretti Chevrolet73/0 113
3142David Reutimann Toyota70/0 113
3232David Gilliland Chevrolet67/0 113
3340David Ragan Ford64/0 113
3436Jeff Burton Chevrolet61/0 113
3514Mark Martin Chevrolet58/0 113
3622Robby Gordon Toyota60/5 113
3731Scott Speed * Toyota57/5 112
3818Sam Hornish Jr. Dodge49/0 106
DNF39David Stremme Dodge46/0 101Overheating
4028Reed Sorenson Dodge43/0 99
DNF43Brandon Ash Dodge40/0 94Accident
DNF19Dave Blaney Toyota37/0 3Rear End
DNF37P.J. Jones Toyota34/0 2Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 16 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart2364Leader16018
2Jeff Gordon2280-8416018
3Jimmie Johnson2207-15716027
4Kurt Busch2084-28016014
5Carl Edwards2051-31316004
6Ryan Newman2046-31816105
7Denny Hamlin2009-35516004
8Greg Biffle1992-37216005
9Kyle Busch1962-40216134
10Matt Kenseth1957-40716124
11Mark Martin1926-43816334
12Juan Montoya1917-44716100

Française des Jeux presenteert selectie

Française des Jeux heeft acht namen bekend gemaakt, die op 4 juli aan de start van de Tour de France zullen verschijnen. Over de negende renner bestaat nog twijfel, maar de namen voor deze positie zijn al wel bekend.

Sandy Casar, Jérôme Coppel, Anthony Geslin, Yauheni Hutarovich, Sébastien Joly, Christophe Le Mével, Benoît Vaugrenard en Jussi Veikkanen zullen zeker aan La Grande Boucle gaan deelnemen. Zij verschijnen op 4 juli aan de start in Monaco.

Jérémy Roy of Rémy Di Gregorio zullen nog even moeten afwachten. Zij maken namelijk kans op de negende startplaats in de Franse wielerploeg.

Sluiter maakt enorme sprong op wereldranglijst

Raemon Sluiter heeft een enorme sprong op de wereldranglijst gemaakt. De Rotterdammer reikte dit weekend tot de finale van het Ordina Open en steeg met 537 plaatsen naar de 329e positie.

Sluiter moet nog wel Jesse Huta Galung (147), Thiemo de Bakker (198), Michel Koning (232) en Matwé Middelkoop (291) voor zich dulden.

In de top van de wereldranglijst veranderde niet veel. Rafael Nadal mag zich nog altijd de beste tennisser van de wereld noemen en wordt gevolgd door Roger Federer en Andy Murray. Zijn staan op respectievelijk plaats twee en drie.

Naoorlogse parlementaire historie op internet

Alle vergaderverslagen en alle bijbehorende stukken die de Eerste en Tweede Kamer tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en 1961 hebben geproduceerd, staan vanaf vandaag online op een speciale website www.statengeneraaldigitaal.nl. Het materiaal uit de periode 1814-1940 zal in de loop van 2009 en 2010 op dezelfde wijze publiceerd worden.

De webdienst www.statengeneraaldigitaal.nl is een samenwerking tussen de Tweede Kamer en de Koninklijke Bibliotheek (KB). Het doel is om de complete set Handelingen uit de periode 1814-1995 door microverfilming te behouden voor het nageslacht en door digitalisering voor iedereen gratis toegankelijk te maken op het internet.

De Handelingen vanaf 1995 worden gepubliceerd via het systeem Parlando en de website www.overheid.nl.

Peter Moore daagt Obama uit

Obama heeft onlangs aangegeven dat videogames de algemene familiewaarden in de weg staan en dat ouders hun kinderen moeten leren om te stoppen met videogames en de kinderen gewoon naar buiten moeten sturen. De grote baas van Electronic Arts, Peter Moore, heeft hierop gereageerd:

"Try EA SPORTS Active and I guarantee you’ll need aides saying “Yes You Can!” to finish your first workout."

Peter Moore daagt Obama dus uit voor een potje EA SPORTS Active. We zijn benieuwd of Barack Obama zijn gespierde torso binnenkort aan het werk zet met deze videogame.


"Please no more! No I can't, seriously I can't!

Dehaes naar Silence-Lotto

Enkele dagen geleden maakten we bekend dat Kenny Dehaes, die zijn vertrek bij Team Katyusha had aangekondigd, naar een andere ploeg zou vertrekken. De naam van dit team is inmiddels bekend, namelijk het Belgische Silence-Lotto.

Dehaes zal de komende week nog wel twee wedstrijden voor Team Katyusha rijden, aangezien zijn contract bij Silence-Lotto pas op 1 juli in gaat. Aanstaande woensdag is hij actief in de wedstrijd Halle-Imgooigen. Dit weekend zal hij ook nog op het Belgisch kampioenschap in Aywaille in actie komen.

Armstrong wint Nevada City Classic

Lance Armstrong heeft zijn eerste zege na zijn rentree in het wielerpeloton geboekt. De Texaan schreef namelijk de Nevada City Classic op zijn naam en toonde daarmee ook zijn vorm voor de naderende Tour de France.

In de slotfase van de wedstrijd reed Armstrong bij zijn medevluchters, Jacques-Maines en Levi Leipheimer. Meer dan 15.000 toeschouwers zagen de Amerikaan uiteindelijk als eerste over de finish komen. "Wat een fantastische Nevada City Classic", liet hij na afloop via zijn Twitter-account weten.

Armstrong reed overigens niet in het shirt van Astana rond. De Texaan had namelijk een tricot van Livestrong, zijn stichting ter bestrijding van kanker, aangetrokken.

Reyes is niet meer welkom bij Atlético en Benfica

José Antonio Reyes' carrière bevindt zich in een impasse. De oud-speler van Sevilla, Arsenal en Real Madrid is niet meer welkom bij zijn huidige club Atlético Madrid, maar kan geen nieuwe club vinden.

Reyes was enkele jaren geleden nog een zeer groot talent. Nu staat de vleugelaanvaller voor een probleem, daar zowel zijn werkgever Atlético als Benfica niet verder willen met de Spanjaard. Benfica huurde Reyes het afgelopen seizoen van de Madrilenen.

Momenteel is Benfica in het bezit van 25% van de transferrechten van Reyes. Atlético is 75% eigenaar van de aanvaller. Atlético hoopt de 75% van Reyes voor 6,5 miljoen euro te verkopen aan een andere club, maar is hier vooralsnog niet in geslaagd.

Ondertussen hebben de trainers van beide clubs medegedeeld dat er geen plaats is voor Reyes in hun selectie, waardoor de ex-international op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Hockeysters winnen overtuigend van Schotland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zondag in Ede een officiële interland gespeeld tegen Schotland. Voor de ogen van 1.500 toeschouwers liep Oranje de Britse ploeg zeventig lange minuten onder de voet: 7-0.

Nederland kwam al na vijf minuten op voorsprong kwam door Janneke Schopman, die een goed uitgevoerde strafcornervariant van dichtbij binnentikte. Daarna brak in Ede echter een zware regenbui los, die ervoor zorgde dat de wedstrijd na elf minuten moest worden stilgelegd, omdat het waterveld onbespeelbaar werd.

Na ongeveer een kwartier kon het duel worden hervat, maar het duurde even voordat Nederland het ritme hervond. Pas in de 21e minuut zorgde Paumen uit een strafcorner voor de 2-0. Nog voor de rust verdubbelde Marilyn Agliotti de score met twee treffers, de tweede na knap voorbereidend werk van Claire Verhage.

Na de pauze kwam Nederland geen moment echt los. Er werd te veel gelopen met de bal, passes kwamen niet aan en in en rond de cirkel werden verkeerde beslissingen genomen. Lange tijd zag het er dan ook naar uit dat het publiek, dat voor een mooie ambiance zorgde, met een doelpuntloze tweede helft huiswaarts moest keren.

Maar in de 62e minuut brak Paumen vanaf kop cirkel met een bekeken schuiver de ban. Naomi van As en Schopman zorgden uiteindelijk voor een onvervalste zevenklapper.

Na vrijdag boekte Oranje dus weer een ruime overwinning op Schotland. Maar het was een zege zonder enige waarde, daarvoor was de tegenstand van de Schotsen simpelweg te zwak.

Fietser waagt zich aan Westerscheldetunnel

Een 39-jarige Zwollenaar maakte gisterenavond een fietstocht naar Antwerpen. Alles verliep volgens plan, maar toen de fietser weer onderweg was naar Nederland reed hij plotsklaps de Westerscheldetunnel in.

Hoewel de man in een levensgevaarlijke positie verkeerde reed hij keurig rechts in de zeven kilometer lange oeververbinding, die alleen toegankelijk is voor autoverkeer.

De gewaarschuwde politie sloot de weg af en reed de tunnel in om de man staande te houden. De fietser, die zich overigens van geen kwaad bewust was, kreeg een boete van 95 euro.

Greipel mist Tour de France

André Greipel zal op 4 juli niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Dit heeft zijn ploeg, Team Columbia, bekend gemaakt. Men zal Mark Cavendish gaan gebruiken om de massasprints te winnen, waardoor de Duitser zich op de Vuelta a España kan gaan richten.

Greipel fietste dit seizoen al tien overwinningen bij elkaar en pakte ook nog drie dagzeges in de Ster Elektro Toer. Op een later moment zal de volledige Tour-ploeg van Team Columbia naar buiten worden gebracht.

Matthew McConaughey wordt weer vader

De Amerikaanse acteur Matthew McConaughey en zijn vriendin Camila Alves verwachten een tweede kind. Dat liet de filmster weten op zijn website. Het koppel heeft al een zoontje, Levi, van elf maanden oud.

'Het is mijn eerste vaderdag', schreef McConaughey gisteren op zijn site. "De eerste elf maanden met Levi en Camila waren een erg mooie tijd voor mij, maar vaderdag volgend jaar wordt dubbel zo leuk. Levi wordt een grote broer. We zijn opnieuw getuige van het grootste mirakel in de wereld: Camila en ik verwachten een tweede kind."

De 39-jarige McConaughey speelde onder meer in de romantische komedies The wedding planner en How to lose a guy in 10 days. Camila Alves is een Braziliaans model.


Matthew McConaughey wordt weer vader  (foto: DAG)

Hybride bak steeds populairder

Het aantal hybride personenauto's dat in Nederland rondrijdt, is in een jaar tijd verdubbeld. Op 1 januari 2008 reden er 11.300 hybride wagens op de weg, op 1 januari van dit jaar waren dat er ruim 23.000. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De toename van het aantal hybride auto's in het wagenpark is volgens het CBS grotendeels toe te schrijven aan de zakelijke rijders. Het aantal 'hybrides van de zaak' groeide van 3.500 tot ruim 12.000.

Hybride auto's zijn auto’s waarbij de door fossiele brandstof aangedreven motor wordt ondersteund door een elektromotor en een accu. Daardoor hoeft die minder hard te werken en is dus zuiniger. Ook wordt de energie die vrijkomt bij het loslaten van het gas of bij het remmen opgeslagen en vervolgens weer gebruikt, aldus het CBS.


Hybride bak steeds populairder  (foto: DAG)

DVD: Yes Man

Alhoewel Jim Carrey al diverse serieuze rollen met succes op zich heeft genomen, blijft hij voor het grote publiek toch altijd een beetje de 'gekke-bekken-trekker' uit The Mask en Ace Ventura. Zijn komisch vermogen trekt dan ook met regelmaat grote drommen mensen naar de bioscopen. Geen wonder dat hij als hoofdrolspeler werd gecast voor de nieuwe komedie Yes Man. De film deed het in de bioscopen behoorlijk goed en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Adriano weet weer wat scoren is

Adriano heeft afgelopen weekend eindelijk weer in positieve zin van zich laten spreken. De Braziliaan, die bij Flamengo probeert het plezier in het voetbal te hervinden, had zondag een groot aandeel in de gewonnen partij tegen Internacional.

Flamengo won het duel uiteindelijk met 4-0 en Adriano wist maar liefst drie keer het net te vinden. De wedstrijd tegen Internacional was het vierde duel sinds dat de Braziliaan wegens mentale problemen vertrok bij het Italiaanse Inter Milan.

Omdat Adriano nog een gebrek aan wedstrijdritme had, werd de bonkige spits niet opgenomen in de Braziliaanse selectie voor de Confederations Cup. Adriano heeft nu vier treffers gescoord voor Flamengo in vier duels.

Meer details bekend over Sony's trillende toverstaf

Afgelopen E3 probeerde alle drie de console-boeren te laten zien dat ze de beste motion-controller hadden. Zo ook Sony die met hun toverstafje wilden laten zien dat hun controller erg precies is door het gebruik van de Eye-toy camera. Verder wisten we nog vrij weinig over de motion-controller die in de lente van 2010 zou moeten gaan verschijnen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Zo weten we nu dat er met vier Wands tegelijk gegamed zal kunnen worden op de Playstation 3. Ook zullen de controllers rumble bevatten waar weer een paar erg "interessante" toepassingen voor te bedenken zijn.

Daarnaast zou de Eye-toy niet alleen de wand kunnen herkennen maar ook de bewegingen van het hoofd en stemmen. Hiermee gaan ze meer de kant op als Project Natal van Microsoft. Een andere interessante functie zou de combinatie van de Sixaxis controller en de Wand zijn. Door de motion-sensing in de Sixaxis zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de Wand als zwaard te gebruiken en de Sixaxis als een schild.

Castaignos krijgt kans in A-selectie Feyenoord

Luc Castaignos is een gewild transferobject. De aanvaller staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. Feyenoord-trainer Mario Been is hier ook van op de hoogte en wil snel gebruik maken van de diensten van Castaignos.

Dat wil Been bewerkstelligen door Castaignos af en toe mee te laten trainen met het eerste elftal van Feyenoord. Officieel speelt de zestienjarige spits het komende seizoen in de A-jeugd van de Stadionclub.

"Ik ken Castaignos nog niet goed, maar zijn trainer van B1, Cor Adriaanse, is erg enthousiast over hem", aldus Been tegenover het Algemeen Dagblad. "En dat is Cor niet snel bij een talent."

De goede prestaties van Castaignos zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Liverpool, Real Madrid en de Duitse clubs Bayern München en Hoffenheim zijn geïnteresseerd, maar Arsenal lijkt de beste papieren te hebben zich te versterken met de speler.

Contador wil Noval en Paulinho aan start van Tour

Alberto Contador heeft bij Astana-manager Johan Bruyneel een verzoek ingediend om Benjamin Noval en Sergio Paulinho aan de start te krijgen van de Tour de France.

Contador vertelt: ""Ik hoop dat de ploegleiding aan mijn verzoek voldoet. Met het huidige zestal ben ik al zeer tevreden, maar met Noval en Paulinho hebben we ook renners die veel kunnen betekenen in de vlakke ritten."

Het zestal dat samen met Contador al zeker is van deelname aan de Ronde van Frankrijk bestaat verder uit Lance Armstrong, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Yaroslav Popovych en Haimar Zubeldia.

'Engelaar vandaag nog gepresenteerd bij PSV'

Schalke 04 en PSV hebben volgens De Telegraaf een akkoord bereikt over de transfer van Orlando Engelaar richting de club uit Eindhoven. De transfer hing al lange tijd in de lucht, maar zal vandaag definitief worden.

De clubs hebben afgesproken dat Schalke 04 de laatste termijn die de Duitse ploeg nog moet betalen voor Jefferson Farfan, van de afkoopsom af mag trekken. In totaal zal de Engelaar iets meer dan drie miljoen euro kosten voor PSV.

Omdat Engelaar zelf nog niet zijn definitieve jawoord gegeven heeft, zal de Oranje-international vandaag nog niet op de training van PSV aanwezig zijn, maar trainer Fred Rutten rekent wel op de komst van Engelaar.

Mogelijk vindt vanmiddag de keuring plaats van de middenvelder en zou hij daarna zelfs al gepresenteerd kunnen worden als nieuwe aanwinst. Engelaar zal zich dan morgen wel bij de groep aansluiten.

Prijzen bestaande koopwoningen verder gedaald

De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in mei gemiddeld 2,5 procent lager dan in mei 2008. Dit is de vierde maand op rij dat de prijzen van koopwoningen lager waren dan een jaar eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dat vandaag bekend.

Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan in mei 2008. Appartementen daalden met 2,9 procent het meest in prijs. De prijsdaling van twee-onder-een-kapwoningen was met 1,5 procent het kleinst.


'Sterrenmeisje' geeft leugen toe

Wereldberoemd werd ze met haar verhaal. Maar nu blijkt dat Kimberley Vlaeminck de hele lezing over de 'per ongeluk' gezette sterrentatoeage in haar gezicht heeft verzonnen. De 18-jarige Kimberley kwam onlangs thuis met niet minder dan 56 sterren in haar gezicht getatoeëerd. De West-Vlaamse vertelde wie het maar horen wilde dat ze slechts drie sterretjes had besteld, maar tijdens het zetten van de tatoeage in slaap was gevallen. Toen ze wakker werd bleek tot haar grote schrik dat haar hele gezicht onder de sterren zat.

Maar van deze lezing blijkt nu dus niks te kloppen. De Belgische nieuwssite rtlinfo.be meldt dat Kimberley het hele verhaal heeft verzonnen uit angst voor de reactie van haar vader. Tegenover een cameraploeg van De Jakhalzen gaf Kimberley zelfs toe de tatoeage 'wel mooi' te vinden.

Kimberley is in de tussentijd wereldberoemd geworden met haar absurde verhaal. Tot aan Australië aan toe werd het verhaal over het tattoo-ongelukje opgepikt. Op erg veel sympathie hoefde de 18-jarige Vlaamse echter niet te rekenen. In zowel binnen- als buitenland werd het ongeloofwaardige verhaal van Kimberley met hoongelach ontvangen. Of zoals de Belgische nieuwssite HLN.be stelt: 'Na Eddy Wally moet Kimberley zowat de meest uitgelachen Vlaming aller tijden zijn."


'Sterrenmeisje' geeft leugen toe  (foto: DAG)

Uitslag Verenigde Staten - Egypte

Wat niemand had verwacht gebeurde vanavond toch. Amerika wist Egypte met 3-0 te verslaan. Omdat Italië met 0-3 verloor van Brazilië komen Egypte, Italië en de Verenigde Staten op drie punten in groep B. De VS hebben het beste doelsaldo en mag zich op gaan maken voor de halve finale tegen Spanje.

Egypte begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee mogelijkheden. Het waren de Verenigde Staten die de 0-1 maakte. Na ruim twintig minuten was het Charlie Davies die de openingstreffer maakte. Hij werkte de bal op een knappe manier via het gezicht van doelman El Hadary tegen de touwen.

In de rust werd het voor Amerika duidelijk dat de halve finale in zicht was. Brazilië stond toen al met 0-3 voor tegen Italië waardoor doelpunten zouden gaan uitmaken wie er tweede zou gaan worden in de poule.

Na ruim een uur spelen werd de voorsprong verdubbeld door Michael Bradley. De oud-speler van Heerenveen schoot de bal binnen na een mooie aanval. Met nog één doelpunt waren de Verenigde Staten verzekerd van de halve finale.

En dat derde doelpunt kwam er. In de 71e minuut werd het 0-3 door Clinton Dempsey. Een scenario waar niemand op had gerekend en alleen theoretisch mogelijk leek.

In de slotfase zette Egypte nog aan en kreeg nog een goede kans op een doelpunt. De Egyptenaren waren echter niet scherp genoeg waarna er na 93 minuten zich een wonder voltrok voor de Amerikanen.

De halve finale zal woensdagavond om 20:30 gespeeld worden tegen Spanje.

'Nieuwe transferclausule C. Ronaldo sjeik-proof'

Cristiano Ronaldo krijgt de hoogste transferclausule ooit in zijn nieuwe contract bij Real Madrid.

Waar clubs voor Barcelona-speler Lionel Messi 150 miljoen moeten betalen, mogen de clubs bij Ronaldo daar nog vijftig miljoen bovenop doen, een clausule van maar liefst tweehonderd miljoen euro.

Volgens de Spaanse krant AS is de clausule in het contract van Ronaldo sjeik-proof. De Portugees zal één dezer dagen zijn contract, dat tot 2015 zal lopen, tekenen bij De Koninklijke.

'Owen transfervrij naar Hull City'

Hull City zou binnen afzienbare tijd weer een grote naam naar de club kunnen trekken. Eind juni loopt het contract van Michael Owen af bij zijn huidige club Newcastle United en zou daardoor gratis de overstap kunnen maken naar Hull City.

Phil Brown meldt in de Daily Mail dat Owen zeker een kandidaat is om de gelederen voor komend seizoen te versterken: "Owen is zeker een mogelijkheid. Hij heeft zich afdoende bewezen als doelpuntenmaker. Zijn cijfers spreken voor zich. Maar we willen hem alleen vastleggen onder de juiste voorwaarden."

Owen speelde voor Newcastle 72 keer in de Premier League en scoorde daarin 26 doelpunten. Eerder maakte hij furore bij Liverpool.

DVD: And When Did You Last See Your Father

Soms verrast een film je, positief dan, wel te verstaan. Dat is het geval bij And When Did You Last See Your Father?. Deze film is gebaseerd op de autobiografie van Blake Morrison. Een indrukwekkend verhaal, met emotionele en aangrijpende momenten. Een film die uiteenzet wat een terminale ziekte allemaal los kan maken bij mensen. Zware kost misschien, maar zeer zeker de moeite waard. Met prachtrollen van Colin Firth als Blake (de zoon) en Jim Broadbent als Arthur (de vader).

Snel cel in bij schenden afspraken

Veroordeelden met een voorwaardelijke gevangenisstraf die zich niet houden aan afspraken zoals een straatverbod, meldingsplicht of een alcoholverbod, kunnen in de toekomst meteen de cel in gezet worden. Dat is de bedoeling van een wetsvoorstel van minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie).

Idee achter het voorstel is dat er meer duidelijkheid komt voor de veroordeelde met een voorwaardelijke straf. Die weet nu dat hij bij schending van de afspraken over gedragstraining of behandeling in zijn proeftijd onmiddellijk kan worden aangehouden en in de cel kan worden gezet. Het Openbaar Ministerie zal namelijk dan de rechter vragen om de voorwaardelijke straf ten uitvoer te brengen, maar kan in afwachting daarvan de veroordeelde al vastzetten. Dat is in de huidige situatie nog niet het geval.

Het wetsvoorstel gaan nu voor advies naar de Raad van State en zal later door de Tweede en de Eerste Kamer worden behandeld.

Snel cel in bij schenden afspraken  (foto: ANP)

SNES-cartridges werkend op je PC?

Normaliter, als je zin hebt om een SNES-game te spelen op je pc, ga je naar een emulator-site. Je downloadt wat dingen en presto. Maar het kan ook anders. Een modder heeft namelijk iets bedacht waarbij je de originele cartridges gebruikt om de games te spelen. Via een constructie die je met USB aansluit op je pc kun je nu alle oude cartridges uit de kast halen en gewoon weer gebruiken om lekker te gamen.

Poolse Boeing maakt noodlanding in Toronto

Passagiers en bemanning van een Boeing van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zijn aan de dood ontsnapt nadat de vlucht van Chicago naar Warschau afgebroken werd en het toestel een noodlanding maakte in het Canadese Toronto. Door een kapotte snelheidsmeter verloor het toestel plotseling hoogte toen het zich al boven de Atlantische Oceaan bevond.

"Het was verschrikkelijk. Ik dacht dat het afgelopen was met ons," aldus een passagier van de betreffende vlucht. Hij stond, samen met vele anderen, doodsangsten uit toen het vliegtuig een uur na vertrek in hevige turbulentie als gevolg van een zwaar onweer terecht kwam. Het toestel bevond zich toen inmiddels boven de Atlantische Oceaan.

"Het vliegtuig schudde alle kanten op. Op een gegeven moment werd het donker, alsof alle electronische systemen uitvielen," vertelt de passagier. Even later ging het licht weer aan maar maakte het vliegtuig een geluid "alsof het uit elkaar ging vallen". Het toestel daalde vervolgens snel. In amper drie minuten verloor het vliegtuig 2 km hoogte.

Waarschijnlijk hadden de piloten op dat moment in de gaten dat de instrumenten een onjuiste snelheid aangaven. Ze besloten om te draaien en een noodlanding te maken in Toronto. "We wisten dat er iets niet goed was. De piloot loosde brandstof en informeerde ons dat we een noodlanding gingen maken."

De bemanning wist het toestel veilig aan de grond te brengen. Luchtvaartmaatschappij LOT weigert elk commentaar.

Met dank aan podr0znik voor het vertalen van het bericht! 

River Plate wil Saviola overnemen

Javier Saviola heeft al een tijdje geen wedstrijden gespeeld voor Real Madrid en maar in zijn thuisland zijn ze de kleine spits niet vergeten. River Plate zou interesse hebben om de aanvaller over te nemen van Madrid.

Saviola zou de eerste grote aankoop moeten worden van de Argentijnse club deze zomer. De 27-jarige aanvaller wil graag vertrekken uit Madrid. El Conejito heeft de jeugdopleiding van River Plate gevolgd maar besloot in 2001 een Europese avontuur te starten. Hij kwam destijds bij FC Barcelona terecht. Na drie seizoen ging hij verder bij AS Monaco en Sevilla. In 2007 kwam hij bij Madrid terecht maar moest voornamelijk op de bank zitten.

De Spaans topclub zal niet moeilijk doen over een transfer indien er een goed bod wordt gedaan. Er zijn ook interesse zijn van verschillende Engelse clubs voor de spits maar voorlopig maakt River Plate de grootste kansen.

Meerdink vertrekt bij FC Groningen

Volgens verschillende bronnen in het noorden vertrekt Martijn Meerdink bij FC Groningen. De middenvelder heeft nog een contract tot 2010 maar denkt dat een vertrekt verstandiger is voor zowel hem als de club.

"Dat is het beste voor alle partijen", laat algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen weten in gesprek met Het Dagblad van het Noorden. Een van de clubs waar Meerdink naar toe kan is De Graafschap. De voetballer denkt deze week al te kunnen beginnen met zijn voorbereiding bij de Doetinchemmers. Voor de flankspeler is het een bijzonder terugkomst omdat hij op het hoogste niveau debuteerde bij De Graafschap. Zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink liet weten dat er ook belangstelling is vanuit Malta en Cyprus voor de speler. Meerdink kwam in de winterstop van 2006/07 over van AZ naar Groningen.

Dode Karst Tates wordt psychiatrisch onderzocht

De pleger van de aanslag op Koninginnedag, Karst Tates, wordt ondanks het feit dat hij is overleden toch psychiatrisch onderzocht. Dit meldt De Telegraaf vandaag.

Toerekeningsvatbaar
Het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht is begonnen met een gedragsonderzoek naar de overleden dader. Bij het onderzoek wordt vooral onderzocht hoe toerekeningsvatbaar Tates was toen hij nog leefde.  Het onderzoek richt zich hierbij op zijn omgeving, ouders, familieleden, vrienden en werkkring. Daarbij kijkt het PBC naar verklaringen van naasten en wordt een karakterschets opgesteld. Van belang is daarbij onder andere hoe Karst Tates reageerde op gebeurtenissen tijdens zijn leven en wordt zijn arbeidsverleden onder de loep genomen.

Uniek
Volgens een medewerker van het PBC kwam het nooit eerder voor dat een overleden persoon aan een psychologisch onderzoek werd onderworpen. Ook het landelijk parket spreekt van een unicum.

Verklaring
Bij de aanslag van Karst Tates op Koninginnedag kwamen naast de dader nog zeven andere mensen om het leven toen Tates met zijn auto met hoge snelheid op het publiek inreed. Direct na de aanslag zou Tates nog een korte verklaring hebben afgelegd tegenover een agent die bij Tates in de auto kroop om eerste hulp te verlenen.

Ook inbrekers kijken op Twitter

Wie actief is op Twitter en andere sociale websites zoals Hyves en Myspace, kan beter voorzichtig zijn met berichten over eventuele vakantieplannen. Verzekeraar FBTO waarschuwt vandaag dat niet alleen vrienden en kennissen, maar ook inbrekers mee kunnen lezen op de pagina's.

Berichten waarin je uitgebreid vertelt wanneer en hoe lang je op vakantie gaat, kunnen inbrekers triggeren om je adres te achterhalen en toe te slaan als jij lekker achterover op het strand ligt. Controleerden inbrekers vroeger nog de brievenbus om te zien of iemand met vakantie was, tegenwoordig kijkt hij op de sociale netwerksites. "Het plaatsen van vakantie-informatie op Twitter of Hyves of het bijhouden van een vakantieweblog geeft inbrekers inzicht in de persoonlijke levenssituatie," waarschuwt de verzekeraar.

VS stellen strenge beperkingen aan luchtaanvallen

De luchtmacht van het Amerikaanse leger mag vanaf nu alleen bombardementen uitvoeren in Afghanistan als aan strikte voorwaarden wordt voldaan. Deze maatregel moet helpen bij het terugdringen van het aantal burgerdoden tijdens luchtaanvallen.

Dat meldt The New York Times vandaag op basis van gesprekken die in de afgelopen dagen werden gevoerd met generaal Stanley McCristal. Hij leidt de Amerikaanse troepenmacht in Afghanistan.

The New York Times haalt in het artikel onder meer uitspraken aan die McCristal afgelopen week deed tijdens een videoconferentie met andere hoge militairen, die in Afghanistan actief zijn. "Het luchtwapen bevat de kiem van onze eigen vernietiging als we er niet op een verantwoordelijke wijze gebruik van maken", zei de generaal. "We kunnen dit gevecht verliezen."

De regering van Afghanistan heeft al vaker haar beklag gedaan over veel te hoge aantallen burgerslachtoffers tijdens Amerikaanse luchtaanvallen.

Strenge beperkingen aan luchtaanvallen  (foto: ANP)

Wapenarsenaal bij 16-jarige Arnhemmer

Bij een 16-jarige jongen uit Arnhem heeft de politie afgelopen weekend een volledig wapenarsenaal aangetroffen. De jongeman had vier pistolen, vijftien dolkmessen, acht zwaarden, twee wapenstokken en een klapmes in zijn bezit. De wapens zijn in beslag genomen.

De jongen bewaarde zijn wapens in een woning in de wijk Holthuizen, waar de jongen ook woont. De politie was eigenlijk op zoek naar de hoofdbewoner van de woning, aangezien deze nog een celstraf uit moest zitten. Toen de agenten het huis doorzochten op zoek naar de hoofdbewoner, troffen zij de wapens aan. De jongeman zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn bijzondere verzameling.

Vergeten baby sterft in auto

Afgelopen weekend is bekend gemaakt dat een elf maanden oude baby afgelopen donderdag in België is gestorven, omdat de vader was vergeten het kindje uit de auto te halen. De man was op weg naar zijn werk en zou onderweg zijn elf maanden oude dochtertje afzetten bij de crèche. Hij vergat het meisje echter af te zetten.

De moeder van het meisje zou haar 's avonds ophalen bij de crèche. Zij moest hiervoor het kinderzitje uit de auto van haar man halen. Toen zij dit deed, zag ze het inmiddels overleden meisje nog in haar kinderstoeltje op de achterbank zitten. Vermoedelijk is het kindje overleden aan uitdroging en overhitting.

Regisseur Transformers boos op studio

Regisseur Michael Bay heeft geen goed woord over voor de promotie van de 200 miljoen dollar kostende film Transformers: Rise of the Fallen. "Is er soms een geldprobleem binnen het bedrijf. Is er een slimme reden om niets uit te geven?", fulmineerde hij in een gisteren uitgelekte memo aan studiobonzen.

"Het uitkomen van de film is geen happening, maar gewoon een vervolg", schrijft de 44-jarige Bay in de memo, die vorige maand is verstuurd. "Er wordt niet vol spanning gewacht op de film. Denk even terug aan Spider-Man 2, dat was niet te missen." De regisseur stelt verder dat hij zeker weet dat de film het goed gaat doen, maar niet conform de verwachtingen van de studio.

In een uitgelekte e-mail die op 6 juni is verzonden, slaat de regisseur overigens een andere toon aan. Hij vergelijkt de studio met een familie en bedankt de studiobazen voor hun harde werk. Een woordvoerster van de studio wilde geen commentaar geven, maar benadrukte wel dat de toon in de tweede mail drastisch is veranderd.

Rechtbank bekijkt plek liquidatie

De 'liquidatiekamer' van de Amsterdamse rechtbank bekijkt vanmiddag met eigen ogen de plek waar op 2 november 2005 drugs- en vastgoedhandelaar Kees Houtman is doodgeschoten. De schouw is bedoeld als een soort extra toetsing van de verklaringen van Peter la S., de kroongetuige in het liquidatieproces-Passage.

La S. zegt dat hij Houtman samen met zijn handlanger Jesse R. heeft doodgeschoten. R. zou de dodelijke schoten hebben gelost, La S. zou dekkingsvuur hebben gegeven. Houtman werd dodelijk getroffen voor zijn villa aan het Johan Braakensiekhof in Amsterdam-Osdorp, de lokatie die de rechtbank maandag gaat bekijken.

Een schouw is tamelijk uitzonderlijk. Een enkele keer vindt een rechtbank het noodzakelijk de plaats van het misdrijf met eigen ogen te zien. De schouw in het proces-Passage vindt plaats buiten aanwezigheid van de verdachten in de zaak. Als zij er bij zouden zijn geweest, hadden er extreme veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, met grote overlast voor omwonenden.

De gemeente Amsterdam heeft nu wel extra veiligheidsmaatregelen genomen. Voor een beperkt gebied om de plek van de schouw heen heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen tussen 12.00 en 16.30 uur een noodverordening afgekondigd.

Overname Nuon wacht op zegen Neelie Kroes

Europees commissaris Neelie Kroes beslist volgens planning vandaag over de verkoop van energiebedrijf Nuon aan de Zweedse energiegigant Vattenfall.

Concurrentieverhoudingen
Kroes moet namens de Europese Commissie beoordelen of de overname de concurrentieverhoudingen niet te zeer aantast. Als klanten te weinig keuze overhouden, kan de Europese Commissie een overname of fusie verbieden.

Marktleider
Nuon heeft ruim 10.000 medewerkers en ruim 3 miljoen consumenten, en organisaties in Nederland, België en Duitsland. Een grote meerderheid van de aandeelhouders heeft woensdag ingestemd met verkoop aan Vattenfall. Doel is dat ze per 1 juli 49 procent van de aandelen Nuon overdragen aan Vattenfall. De rest van de aandelen wordt gedurende een periode van zes jaar gefaseerd overgedragen, tot Vattenfall honderd procent in handen heeft.

Vattenfall, het Zweeds voor waterval, is marktleider voor energie in Noord-Europa.

Raad van Hoeders: fouten bij stembusgang

De Raad van Hoeders, het hoogste juridische orgaan in Iran, heeft gisteren laten weten dat tijdens de presidentsverkiezingen in vijftig steden meer mensen hebben gestemd dan er stemgerechtigd waren. Dat meldde de Iraanse nieuwspagina Presstv.

De Raad bekeek de uitslagen in de steden op verzoek van de verliezende kandidaat Mohsen Rezaei. "De bewering van Rezaei dat in 170 steden meer dan 100 procent van de stemgerechtigden heeft gestemd is niet correct. Dat is maar in vijftig steden gebeurd", aldus een woordvoerder van de raad.

Het is onduidelijk of de drie miljoen extra stemmen de resultaten van de verkiezingen vertekenen. Dat wordt nog onderzocht. De zittende president Mahmoud Ahmadinejad won. Zijn drie opponenten stellen dat er sprake is van fraude.

Raad van Hoeders: fouten bij verkiezingen  (foto: ANP)

Ministerie presenteert rapport vliegtuigcrash

Het ministerie van Binnenlandse Zaken komt vandaag met het onderzoeksrapport naar de ramp met een toestel van Turkish Airlines op 25 februari. De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid van het ministerie heeft onderzocht hoe de hulpverlening na de crash is verlopen.

De presentatie van het rapport is om 16.00 uur op Schiphol. Behalve de inspectie zijn ook de burgemeester van Haarlemmermeer en de korpsbeheerder van de politie Haarlemmermeer aanwezig.

Door de crash met het toestel in een weiland vlakbij Schiphol kwamen negen mensen om het leven en raakten tientallen andere inzittenden gewond.

Het vliegtuig ligt na de crash in een weiland  (foto: ANP)

Britse onderzoekers betwijfelen uitslag Iran

De uitslag van de Iraanse presidentsverkiezingen wordt door Britse onderzoekers in twijfel getrokken, na analyse van de gegevens van het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is "zeer onwaarschijnlijk" dat zoveel mensen die eerder voor hervormers stemden, zich nu achter de conservatieve president Mahmoud Ahmadinejad hebben geschaard.

Het onderzoek van de onafhankelijke Britse denktank Chatham House is gisteren naar buiten gebracht en wijst uit dat 47,5 procent van de mensen die eerder niet op Ahmadinejad stemden, dat deze stemronde wel hebben gedaan. Ook op het platteland was de president dit keer veel populairder dan in eerdere verkiezingen. "De steun voor Ahmadinejad op het platteland past niet in de trend van de afgelopen jaren. De steun is zeer groot en staat centraal in de vraag waarom en of hij in juni heeft gewonnen", aldus de onderzoekers.

In totaal kreeg de president dit jaar 13 miljoen meer stemmen dan het totaal aantal stemmen dat tijdens de vorige stemronde naar de conservatieven ging. Ook was in twee provincies de opkomst hoger dan 100 procent.

Verhagen roept Iraanse vertegenwoordiger op matje

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) laat vandaag de zaakgelastigde van Iran in Den Haag opnieuw op het matje komen. Verhagen doet dat omdat er volgens hem dit weekeinde opnieuw excessief geweld is gebruikt in het land. Dat heeft de minister gisteravond gezegd in een reactie op de manier waarop het volledige corps diplomatique in Teheran op de staatstelevisie werd uitgefoeterd.

Nederland heeft vorige week, net als veel ander westerse landen, protest aangetekend over het verloop van de verkiezingen in Iran. Verhagen ontbood toen de zaakgelastigde ook al. Hij sprak zijn zorg uit over hoe er met een Nederlandse journalist werd omgegaan, over fraude bij de verkiezingen en het gebruik van excessief geweld.

De zaakgelastigde ontkende toen dat er sprake was van geweld. Volgens hem moet Nederland zich niet bemoeien met een interne aangelegenheid, memoreerde Verhagen zondag. "Je verwacht niet dat je wordt uitgefoeterd als je je zorgen uitspreekt."

Op de vraag of Nederland het voorstel van PVV-er Geert Wilders moet uitvoeren, antwoordde Verhagen negatief. Wilders vindt dat het kabinet de relaties met het land in het Midden-Oosten moet verbreken, zolang "het regime de oppositie daar neerslaat en doodt". "Dan hebben we helemaal geen ogen en oren meer in dat land", aldus Verhagen.

De zaakgelastigde zal worden ontvangen door een hoge ambtenaar van het ministerie. Verhagen maakt momenteel een reis in Syrië, Israël en de Palestijnse gebieden.

Slag bij Waterloo nagespeeld

Ruim 1200 acteurs uit onder meer Nederland, Engeland, België en Duitsland hebben gisteren in historische uniforms de Slag bij Waterloo nagespeeld. Het evenement, dat al tien keer eerder werd georganiseerd, trok zo'n 10.000 toeschouwers.

Bij Waterloo, ten zuiden van Brussel, werd op 18 juni 1815 het leger van Napoleon definitief verslagen door geallieerde troepen onder leiding van de hertog van Wellington. Ook de prins van Oranje, de latere koning Willem II, speelde in de veldslag een belangrijke rol. Aan de gevechten namen destijds enkele honderdduizenden militairen deel, van wie er circa 50.000 sneuvelden of gewond raakten.

Doden door noodweer in Italië

Door noodweer zijn dit weekeinde in Italië zeker vier doden gevallen. Twee mensen worden nog vermist, zo meldde persbureau ANSA gisteravond.

De stad Lecce in het Zuid-Italiaanse Apulië werd getroffen door een hevige wolkbreuk. Een 81-jarige advocaat kwam om het leven toen hij met zijn sportauto een ondergelopen onderdoorgang van een viaduct inreed. Een 63-jarige vrouw verdronk in de lift van haar appartementencomplex toen zij wilde kijken of er waterschade was in de kelder.

Vlakbij Venetië kwamen twee moeders van 35 om het leven toen zij hun dochters wilden helpen. De twee vrouwen hadden vanaf het strand gezien hoe de zwemmende meisjes in moeilijkheden kwamen door het slechte weer. De twee moeders werden door een sterke stroming naar open zee meegesleurd, terwijl de drie meisjes veilig het strand wisten te bereiken.

Het Toscaanse eiland Elba is getroffen door een storm met windsnelheden oplopend tot 100 kilometer per uur. Twee opvarenden van boten worden vermist.
Laatste reviews en specials
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
©FOK.nl e.a.