Uitslag Verenigde Staten - Egypte

Wat niemand had verwacht gebeurde vanavond toch. Amerika wist Egypte met 3-0 te verslaan. Omdat Italië met 0-3 verloor van Brazilië komen Egypte, Italië en de Verenigde Staten op drie punten in groep B. De VS hebben het beste doelsaldo en mag zich op gaan maken voor de halve finale tegen Spanje.

Egypte begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee mogelijkheden. Het waren de Verenigde Staten die de 0-1 maakte. Na ruim twintig minuten was het Charlie Davies die de openingstreffer maakte. Hij werkte de bal op een knappe manier via het gezicht van doelman El Hadary tegen de touwen.

In de rust werd het voor Amerika duidelijk dat de halve finale in zicht was. Brazilië stond toen al met 0-3 voor tegen Italië waardoor doelpunten zouden gaan uitmaken wie er tweede zou gaan worden in de poule.

Na ruim een uur spelen werd de voorsprong verdubbeld door Michael Bradley. De oud-speler van Heerenveen schoot de bal binnen na een mooie aanval. Met nog één doelpunt waren de Verenigde Staten verzekerd van de halve finale.

En dat derde doelpunt kwam er. In de 71e minuut werd het 0-3 door Clinton Dempsey. Een scenario waar niemand op had gerekend en alleen theoretisch mogelijk leek.

In de slotfase zette Egypte nog aan en kreeg nog een goede kans op een doelpunt. De Egyptenaren waren echter niet scherp genoeg waarna er na 93 minuten zich een wonder voltrok voor de Amerikanen.

De halve finale zal woensdagavond om 20:30 gespeeld worden tegen Spanje.