Newey: "Ik weet nog niet waar we staan"

Peterselieman
Hoofdontwerper van Red Bull Racing Adrian Newey houdt nog een slag om de arm wat betreft het tempo van zijn team. Gisteren waren Sebastian Vettel en Mark Webber dominant op Silverstone door eerste en tweede te worden. Toch kan het volgens de Brit de volgende race weer anders zijn.

De koelere omstandigheden waren in het voordeel van Red Bull, maar volgens Newey heeft het team wel degelijk een stap gemaakt. "Dit type circuits heeft ons altijd al gelegen," zei Newey. "Het lijkt er op dat sommige teams moeite hadden met het opwarmen van de banden, dus dan kunnen de prestaties van de auto's opeens heel anders zijn dan op andere circuits. Dus je kunt pas op andere circuits zien hoe we er voor zullen staan."

Hierbij wijst Newey erop dat de situatie de volgende keer heel anders kan zijn. "We zitten in dezelfde positie als Brawn. Dit circuit ligt ons wel en Brawn niet. Dus het is een normaal weekend geweest. We nemen ieder weekend zoals het is en doen daarin ons best."

De Brit voegde toe dat de samenwerking binnen het team tussen Webber en Vettel uitstekend verloopt. "Ik denk dat er een gezonden relatie is tussen de twee. Ze kunnen goed met elkaar opschieten en dragen dingen bij zonder iets voor elkaar achter te houden. Neem afgelopen vrijdag toen Webber in de tweede vrije training stilviel. Hij had een cerbstone hard geraakt en hij heeft Vettel vertelt wat hij in dat geval moet doen."