Meer details bekend over Sony's trillende toverstaf

Afgelopen E3 probeerde alle drie de console-boeren te laten zien dat ze de beste motion-controller hadden. Zo ook Sony die met hun toverstafje wilden laten zien dat hun controller erg precies is door het gebruik van de Eye-toy camera. Verder wisten we nog vrij weinig over de motion-controller die in de lente van 2010 zou moeten gaan verschijnen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Zo weten we nu dat er met vier Wands tegelijk gegamed zal kunnen worden op de Playstation 3. Ook zullen de controllers rumble bevatten waar weer een paar erg "interessante" toepassingen voor te bedenken zijn.

Daarnaast zou de Eye-toy niet alleen de wand kunnen herkennen maar ook de bewegingen van het hoofd en stemmen. Hiermee gaan ze meer de kant op als Project Natal van Microsoft. Een andere interessante functie zou de combinatie van de Sixaxis controller en de Wand zijn. Door de motion-sensing in de Sixaxis zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de Wand als zwaard te gebruiken en de Sixaxis als een schild.