[NHL] Montréal Canadiens verkocht

Denny (nyny83)
George N. Gillet Jr. en Geoff Molson kondigden zaterdag aan dat zij overeen zijn gekomen dat de aandelen van de familie Gillet in de Montréal Canadiens en hun stadion The Bell Centre worden verkocht aan de familie Molson. Zij worden hiermee de nieuwe eigenaars.

Opmerkelijk aan deze deal is dat in 2001 de Molson familie haar aandelen in de club juist overdeed aan George N. Gillet Jr., die ook mede-eigenaar is van de Engelse voetbalclub Liverpool. Gillet liet weten er vertrouwen in te hebben dat de Canadiens in goede handen zijn bij de Molson familie. "Onze familie is er trots op dat we de afgelopen acht jaar deel uit hebben gemaakt van de Montréal Canadiens en het eeuwseizoen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de Molson-broers, die ook al lang deel uitmaken van de geschiedenis van de club, deze club zullen behouden voor de sport en zullen blijven ontwikkelen."

Geoff Molson liet weten dat hij zich bewust is van het feit dat de Canadese ijshockeyclub een belangrijke rol speelt in de geschiedenis en gemeenschap van Montréal en dat hij er samen met zijn broers alles aan zal doen om dit te behouden. Verder liet hij weten met het management van de club te willen samenwerken om zo snel mogelijk weer een goed team op te bouwen om de Stanley Cup weer naar Montréal te halen.

De overdrachtssom en contractvoorwaarden van de deal werden niet prijsgegeven. De volgende stap is de goedkeuring van de Board of Governors van de NHL, waarna de transactie eind augustus voltooid kan worden.