Maaskant ziet volop kansen op volgende ronde

Maandagmiddag werd de tegenstander van NAC Breda bekend in de tweede voorronde van de Europa League. Het Armeense Gandzasar Kapan is het eerste obstakel op de weg naar de groepsfase van de Europa League. Maaskant ziet volop kansen.

"We zaten met een groepje te kijken en keken elkaar vragend aan", was de reactie van Maaskant na de loting. Zowel de club als het land roept niet direct herkenning op", bekende Maaskant tegenover Voetbal International. "Vervolgens zijn we meteen gaan bellen met Henk Wisman en Johan Steur, die in Armenië werkzaam zijn geweest. Ze konden ons wat uitleg geven." Wisman was eerder bondscoach van Armenië.

"Gandzasar is momenteel een middenmoter in de Armeense competitie. Het speelt op de counter vanuit een 4-5-1 systeem met kleine wendbare aanvallers. Een ouderwets concept, dat we hier in Nederland ook niet meer gewend zijn. De komende weken gaan we ons verder verdiepen in de kracht van de tegenstander, maar het mag duidelijk zijn dat ik volop kansen zie voor de volgende ronde."

Het stadion van Gandzasar biedt slechts plaats aan 3500 toeschouwers. De wedstrijd zal daar niet worden afgewerkt, maar in Jerevan, in het nationale stadion.

"We kunnen op Jerevan vliegen en daar spelen, in plaats van een extra busreis van twee uur over krakkemikkige weggetjes. Toch vind ik deze loting wel heel jammer voor ons trouwe publiek. Het lijkt voor hen een haast onmogelijke opgave ons te steunen in Armenië."