Head: "Williams kan voor podium gaan"

Peterselieman
Directeur engineering van Williams Patrick Head zegt dat zijn team in staat mag worden geacht om dit seizoen nog podiumplaatsen te pakken. Afgelopen weekend reed Kazuki Nakajima op een goede vierde plaats in het eerste deel van de race en Nico Rosberg eindigde als vijfde.

"We beginnen ergens te komen," meldt Head. "Nico start al het hele jaar in de top tien en het was denk ik voor Kazuki de tweede of derde keer dit jaar, dus er zit vooruitgang in. Ieder team ontwikkelt zich iedere race weer en het is zaak om dat sneller te doen dan de concurrentie"

"Nico vond wat vrije ruimte en was in staat om de derde snelste ronde in de race te rijden 0,3 seconden achter Vettel. Ik zeg niet dat dit het echte gat naar de Red Bulls is, maar we zaten te veel achter de andere auto's klem. Deze auto is dus in staat om op het podium te rijden, maar je moet het nog wel doen."

Head wijst erop dat het veld erg dicht bij elkaar zit. "Het is zo dat een tiende een paar rijen op de grid kan schelen, omdat iedereen verschrikkelijk dicht bij elkaar zit. Eerder kon je zeggen dat een tiende niks was, maar nu is het erg kostbaar. Het is zo dat je voor iedere race ontwikkelingen mee moet brengen, anders zak je terug."