Massa: "Ik weet het niet"

Peterselieman
Ferrari-coureur Felipe Massa weet na afgelopen weekend niet waar zijn team zich bevindt. Ferrari heeft weliswaar de afgelopen races progressie geboekt, maar toch staat de Italiaanse renstal verder naar achteren dan enkele races geleden.

Op Silverstone bleek de Ferrari geen goede kwalificatie te hebben, maar in de races kwamen de scharlakenrode bolides beter voor de dag. "Ik weet het niet," zegt Massa. "We moeten het race voor race bekijken. In Barcelona en monaco reden we goed, maar in Turkije was het wat minder dan verwacht. En hier was het erg lastig, maar in de race lieten we een goed tempo zien."

"Ik weet het niet. Voor mij heb je Red Bull en Brawn GP en daarachter heb je twee of drie teams die in een gelijke positie zitten en daar horen wij momenteel bij."

Toch kan Massa een deel van het verschil in prestaties op Silverstone wel verklaren. "Op de racedag was het wat heter dan in de kwalificatie. Het scheelde drie of vier graden, waardoor de banden een stuk beter en het veel verschil maakt. Los daarvan weet ik het niet. De auto was in de race een stuk beter dan in de kwalificatie."

De Braziliaan voegde toe dat KERS wel degelijk geholpen heeft in Engeland. "Mijn start was dankzij de KERS erg goed. Ik had zonder KERS al een goede start. Ik passeerde Alonso en toen ik KERS aanzette kon ik nog enkele auto's voorbij. Dus KERS heeft ons wel geholpen, zij het alleen bij de start."