Regisseur Transformers boos op studio

Regisseur Michael Bay heeft geen goed woord over voor de promotie van de 200 miljoen dollar kostende film Transformers: Rise of the Fallen. "Is er soms een geldprobleem binnen het bedrijf. Is er een slimme reden om niets uit te geven?", fulmineerde hij in een gisteren uitgelekte memo aan studiobonzen.

"Het uitkomen van de film is geen happening, maar gewoon een vervolg", schrijft de 44-jarige Bay in de memo, die vorige maand is verstuurd. "Er wordt niet vol spanning gewacht op de film. Denk even terug aan Spider-Man 2, dat was niet te missen." De regisseur stelt verder dat hij zeker weet dat de film het goed gaat doen, maar niet conform de verwachtingen van de studio.

In een uitgelekte e-mail die op 6 juni is verzonden, slaat de regisseur overigens een andere toon aan. Hij vergelijkt de studio met een familie en bedankt de studiobazen voor hun harde werk. Een woordvoerster van de studio wilde geen commentaar geven, maar benadrukte wel dat de toon in de tweede mail drastisch is veranderd.