Bonusvloedgolf bij Goldman Sachs

De financiële sector lijkt niet te hebben geleerd van de crisis. Bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs maakt het personeel zich op voor de hoogste bonussen in 140 jaar. Volgens de Britse krant The Guardian maakte Goldman Sachs een spectaculair eerste halfjaar door. Hierdoor kunnen de bonussen fors omhoog.

Volgens insiders van de bank zou het gebrek aan concurrentie en een sterke stijging in inkomsten uit de handel in vreemde valuta's en obligaties de winsten tot grote hoogte hebben opgestuwd.

Bonusvloedgolf
In april stelde Goldman Sachs dat het de helft van de verwachte winst in het eerste kwartaal van 1,2 miljard pond voor bonussen zou reserveren. Vorig jaar zou Goldman Sachs aan 973 bankiers een bonus van 1 miljoen dollar of meer hebben betaald. In 2009 zouden medewerkers nog meer tegemoet kunnen zien.

Financiële systeem
Een aantal zakenbanken, zoals Citigroup, Merrill Lynch en UBS, is vorig jaar bijna ten onder gegaan. Dat leidt ertoe dat de dominantie van zakenbanken die hebben overleefd is vergroot en dat kan de pogingen om het financiële systeem te stabiliseren ondermijnen.

Met dank aan RvLaak voor de submit.

Weer veel biljetten naar bonussen bij Goldman Sachs