[WBD] 15-jarige Robson eruit, Sharapova door


Laura Robson heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens de eerste ronde van Wimbledon. De Engelse, getraind door de Nederlander Martijn Bok, verloor met 3-6, 6-4 en 6-2 van de Slowaakse Daniela Hantuchova. Maria Sharapova wist wel door te dringen naar de tweede ronde, maar makkelijk ging het niet. Qualifier Viktoriya Kutuzova werd met 7-5 en 6-4 verslagen.

De nog maar 15-jarige Engelse tennisster, toegelaten tot het hoofdtoernooi met een wildcard, mocht in het begin ruiken aan de overwinning, maar moest toch haar meerdere erkennen in Hantuchova. De eerste set wist Robson met 6-3 te winnen, maar vervolgens won Hantuchova twee sets en plaatste zich hiermee voor de tweede ronde van het grandslamtoernooi.

Sharapova had het maandag niet makkelijk tijdens de eerste ronde van Wimbledon. De twee dames stonden bijna twee uur op de baan. Kutuzova wist vroeg in de eerste set al te breaken op de opslag van Sharapova, maar deze werd snel ongedaan gemaakt door de voormalig nummer één van de wereld. Sharapova, nummer zestig van de wereld, wist met haar ervaring uiteindelijk de tweede set ook naar zich toe te trekken en daardoor was plaatsing voor de tweede ronde een feit.