Amy blijft eilandvluchteling

Amy Winehouse, de permanent afkickende zangeres, is Engeland nu echt beu. Amy vertoeft al maanden op het Caribische Saint Lucia. De ster wil het eiland nooit meer verlaten, meldt News of the World.

Winehouse vertrok een half jaar geleden naar het Caribische eiland om aan een nieuw album te werken en te ontsnappen aan de Londense verleidingen. De zangeres kan maar moeilijk van drank en drugs afblijven waardoor ze af en aan in de problemen raakt.

Volgens een vriendin van Amy bevalt het leven op Saint Lucia haar zo goed, dat ze nooit meer terug wil naar haar thuisland Groot-Brittannië. "Amy is dol op Saint Lucia en wil nooit meer weg. Ze heeft het idee dat het eiland haar goed doet en schrijft meer dan ze ooit gedaan heeft." Volgens een ambtenaar zou Amy’s aanvraag voor een permanent verblijf "ontvangen en in behandeling zijn", aldus  News of the World.

Een leuke bijkomstigheid voor de zangeres is dat de nieuwe woonplaats een leuk belastingvoordeel oplevert. "Ze heeft al tienduizenden ponden belasting moeten betalen en ziet nu in dat ze een enorme aanslag kan voorkomen. Op deze manier kan ze een groter deel van haar verdiende fortuin houden", aldus Amy’s vriendin.

Britten die namelijk minder dan 183 dagen per jaar in Groot-Brittannië verblijven, betalen minder belasting.


Amy blijft eilandvluchteling  (foto: DAG)