FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 juni 2009

Oostenrijkse international op proef bij Willem II

George Krenn, een jeugdinternational uit Oostenrijk, is deze week op proef bij Willem II. De 18-jarige aanvallende middenvelder probeert hiermee een contract te verdienen bij de Tilburgse club.

Afgelopen seizoen stond de speler nog onder contract bij Everton. Krenn kwam in de zomer van 2007 over van Admira Wacker naar Everton, waar hij een belangrijke speler werd in het team waar hij speelde. De speler viel dusdanig op dat The Blues hem daarom in november 2007 een profcontract aan boden. De speler raakte echter in zijn eerste profjaar geblesseerd aan zijn enkel en moest daardoor lange tijd aan de kant blijven.

Pereira speelt Kargbo bij Willem II

Vandaag werd de traditionele fotopersdag bij Willem II weer gehouden en alle spelers moesten dus in vol ornaat op het veld voor de teamfoto staan. Ibrahim Kargbo had echter nog interlandverplichtingen en dus bedachten de Tilburgers een andere oplossing.

Marlon Pereira werd uitgenodigd om tussen de spelersgroep te komen staan en als stand-in te dienen voor Kargbo. In een later stadium kan dan als nog het hoofd van de speler erop geplakt worden. Dit leek de Tilburgse club een betere oplossing dan het ontbreken van de belangrijke speler op de foto.

Hierdoor mocht Pereira alvast proeven aan de fotodag. Wanneer de jeugdspeler dit jaar zijn waarde bewijst, zal hij volgend jaar vermoedelijk tot de selectie behoren.

Voorlopig geen F1 meer op Hockenheim

De gemeenteraad van de stad Hockenheim heeft besloten om geen Formule 1-races meer te organiseren. Met name het tekort van zes miljoen is een groot probleem voor de raad.

Dit betekent echter niet dat de race nooit meer verreden zal worden op het circuit volgens burgemeester Dieter Gummer. De stad is grootaandeelhouder van het circuit en bezig 94 procent van de aandelen. Men zal nog wel proberen om een oplossing te vinden voor de ontstane problemen door in discussie te treden met Bernie Ecclestone.

Zweden en Italië bereiken de halve finale

Op het Europese kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar hebben Italië en gastland Zweden ten koste van Servië en Wit-Rusland de halve finale bereikt. Namens de Zweden waren Eredivisie-spitsen Marcus Berg en Ola Toivonen erg verdienstelijk.

Eredivisie-spelers scoren

Binnen de eerste vijftien minuten bracht FC Groningen-spits Berg zijn ploeg namelijk al op een 2-0 voorsprong tegen Servië. Hij bewees zijn Torinstinkt door al na zeven minuten te scoren. In de vijftiende minuut deed hij dit opnieuw door een strafschop te benutten.

Gojko Kacar vond in de 28 minuut de aansluitingstreffer voor Servië, maar PSV'er Toivonen scoorde slechts een minuut later de 1-3. Daarmee leek de wedstrijd al vroeg beslist.

De Serviërs toonden zich een uiterst slecht verliezer. De ploeg uit de Balkan pakten niet minder dan negen gele en twee rode kaarten.

Acquafresca, goudhaantje van Italië

Tegen Wit-Rusland kwam Italië op slag van rust op een achterstand te staan, maar wist tevens nog voor het theedrinken de gelijkmaker te vinden.

Sergei Kislyak opende de score, maar nog geen minuut later schoot Robert Acquafresca vanaf elf meter raak.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bewees de spits van Cagliari zijn waarde nogmaals: hij verzorgde de winnende 1-2 en de Italië eindigde als nummer één van groep A.

Tientallen doden door luchtaanval in Pakistan

Ten minste 45 militanten zijn vandaag om het leven gekomen in het noordwesten van Pakistan door een aanval met onbemande Amerikaanse vliegtuigjes. Dat hebben functionarissen van de Pakistaanse geheime dienst gezegd.

Er werden drie raketten afgevuurd op een bijeenkomst na de begrafenis van een militant, die eerder op de dag gedood was bij eenzelfde aanval. De aanvallen vonden plaats in een bolwerk van Talibanleider Baitullah Mehsud in Zuid-Waziristan.

Fàbregas gaat het liefst naar AC Milan

Mocht Arsenal-middenvelder Cesc Fàbregas ooit naar de Serie A vertrekken, dan gaat de Spanjaard het liefst naar AC Milan.

Fàbregas' voorkeur voor AC Milan kan goed nieuws zijn voor de rossoneri, aangezien het niet onmogelijk lijkt dat Andrea Pirlo vertrekt naar Chelsea.

"Als ik naar Italië zou gaan, dan zou Milan de ploeg zijn waar ik voor zou willen spelen. Je weet maar nooit." aldus de middenvelder van Arsenal en de nationale ploeg van Spanje in de Italiaanse media.

Wanneer de spelmaker ooit naar San Siro vertrekt, dan is de kans aanwezig dat hij zijn oude ploeggenoten van Arsenal, Mathieu Flamini, tegen het lijf loopt.

Belaagde Roemenen verlaten Belfast

Honderd Roemenen verlaten de Noord-Ierse hoofdstad Belfast na racistische aanvallen. Ze keren terug naar hun vaderland, maakte de Noord-Ierse minister Margaret Ritchie vandaag bekend.

Vijfentwintig van hen zijn inmiddels al vertrokken, de overige 75 volgen binnenkort. Veertien Roemenen blijven volgens Ritchie in Noord-Ierland.

De zigeunerfamilies vluchtten vorige week naar een kerk in Belfast, nadat ze waren belaagd door een groep jongeren. Er waren onder meer ramen van woningen ingegooid en sommige immigranten zouden met pistolen zijn bedreigd. Ook bij de kerk waar de gezinnen schuilden, werden ruiten ingegooid.

De Britse premier Gordon Brown en de Noord-Ierse vicepremier Martin McGuiness hadden geen goed woord over voor de aanvallen. Drie verdachten zijn opgepakt.

'Real Madrid heeft Raúl Albiol bijna binnen'

Valencia blijft vooralsnog weigeren David Villa te laten vertrekken naar Real Madrid, maar het lijkt erop dat Los Blancos een andere Valencia-speler op de korrel hebben.

Verdediger Raúl Albiol zou dichtbij een overgang naar Real Madrid zijn en volgens het Spaanse medium Marca zijn de gesprekken tussen de betreffende partijen al in een vergevorderd stadium.

De achterhoedespeler geldt als een van de beste centrale verdedigers in het Spaanse voetbal en naar verluidt zou Manuel Pellegrini, de nieuwe coach van Real Madrid, interesse in hem tonen.

De 23-jarige international zou vijftien miljoen euro kosten, wat een schijntje is vergeleken met de transferbedragen die de Koninklijke voor Kaká en Cristiano Ronaldo heeft betaald.

Omstandigheden op gekaapt schip 'erbarmelijk'

De bemanningsleden van het gekaapte koopvaardijschip De Marathon hebben zeven weken onder "erbarmelijke omstandigheden” geleefd. Dat zei Ruud Ramaekers, commandant van het Nederlandse marineschip De Zeven Provinciën, dat zich over de vandaag vrijgekomen bemanningsleden ontfermde.

"De piraten hebben de bemanningsleden wekenlang onder bedreiging vastgehouden in een kleine ruimte. Voldoende eten en schoon drinkwater waren er niet. Het schip is smerig en de piraten hebben de bemanningsruimtes vernield”, zei Ramaekers. Volgens de commandant heeft het lichaam van het bemanningslid dat op 7 mei, de dag van de kaping, werd doodgeschoten, al die tijd op het schip gelegen.

De opluchting onder de Oekraïense bemanning van De Marathon was volgens de commandant groot toen hen vanochtend duidelijk werd dat zij in veiligheid verkeerden. "De kapitein vertelde me in half Oekraïens, half Engels, wat een golf van blijdschap er door hen heenging toen zij het Nederlandse schip zo dichtbij zagen. Dat doet wat met je”, zei Ramaekers.

De Oekraïners zijn vandaag een tijdlang aan boord van De Zeven Provinciën geweest "om tot rust te komen, een douche te nemen, te eten". "Even weg van dat schip waar ze al die ellende doorstaan hebben. Langzaam kwamen de verhalen en de emoties los", aldus Raemakers, die zijn deelneming vandaag heeft betuigd aan de Oekraïense bemanningsleden vanwege het verlies van hun collega.


Omstandigheden op gekaapt schip 'erbarmelijk'  (foto: DAG)

Heerenveen begrijpt niets van Pranjic

Voorzitter van SC Heerenveen, Yme Kuiper, is verbaasd over de uitlatingen van oud-speler Danijel Pranjic. De Kroaat liet maandag weten dat hij zeven ton uit eigen zak heeft betaald om de transfer naar Bayern München mogelijk te maken.

Kuiper laat via de website van de club weten: "Als de transfer via de normale weg zou zijn verlopen, was er geen onduidelijkheid geweest. Normaal gaan eerst de clubs om tafel om tot een akkoord te komen. Maar tot onze verbazing gebeurde dat in dit geval niet."

De voorzitter vervolgt: " Danijel sloot, voorafgaand aan de onderhandelingen tussen de clubs, al een persoonlijk akkoord voor drie jaar met Bayern. Hij wist op dat moment onze minimumprijs. Pas nadat Danijel al gekeurd was, nam Bayern München contact met ons op."

Volgens Kuiper heeft Heerenveen zich wel goed opgesteld: "Uiteindelijk hebben de clubs een overeenkomst kunnen sluiten, waarbij Heerenveen zich zeker soepel heeft opgesteld. Op de terugreis hoorden wij dat Pranjic salaris bij Bayern had moeten inleveren ten opzichte van zijn eerdere persoonlijke akkoord met de club."

De voorzitter snapt niet dat Pranjic met het bericht kwam dat hij zeven ton uit eigen zak heeft betaald: "De suggestie die nu ontstaat dat Pranjic aan SC Heerenveen zeven ton uit eigen zak zou betalen klopt dus absoluut niet. Hoe Bayern dat met Pranjic heeft geregeld is hun zaak, wij hebben ons heel netjes opgesteld. We betreuren het dat Danijel daar nu iets over roept, want dat is echt iets tussen Bayern en Pranjic."

[WBD] Safin zegt Wimbledon vroeg vaarwel

Marat Safin is tijdens de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Amerikaan Jesse Levine rekende in vier sets af met de Rus; 2-6, 6-3, 6-7 en 4-6.

In 2008 bereikte Safin nog verrassend de halve finales van Wimbledon, waarin Roger Federer uiteindelijk de sterkte was. De Rus is bezig aan zijn afscheidstournee. Na dit seizoen stopt hij met tennissen.

Gilles Simon en Juan Carlos Ferrero wisten wel de tweede ronde te bereiken. De als achtste geplaatste Simon versloeg op zijn beurt de Amerikaan Bobby Reynolds met 6-4, 6-3 en 6-3. De Spanjaard Ferrero won van de Rus Michail Joezjny; 6-4, 6-3 en 6-3.

Verdachten lekken staatsgeheimen langer vast

Het voorarrest van de medewerkster van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en een ex-medewerker van de dienst is dinsdag met veertien dagen verlengd.

De twee (partners van elkaar) werden afgelopen donderdag gearresteerd op verdenking van het lekken van staatsgeheimen naar dagblad De Telegraaf.

Bij de huiszoekingen die volgden werden in zowel de woning van de AIVD-medewerkster als in die van Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf vermoedelijk geheime documenten van de inlichtingendienst gevonden.

De verdachten zitten in alle beperkingen. Dit betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben, met uitzondering van hun advocaat.

Deze maatregel is opgelegd zodat het onderzoek niet van buitenaf kan worden beïnvloed.

Baasje op vakantie, goudvis naar het hotel

Goudvissen hoeven dit jaar niet alleen achter te blijven als hun baasjes met vakantie gaan. Zij kunnen deze zomer gratis op Schiphol logeren. Op de luchthaven komt namelijk een speciaal goudvishotel. Daar worden de vissen in de watten gelegd, totdat hun eigenaar ze weer ophaalt.

Niet elke goudvis mag in het hotel verblijven. Alleen vakantiegangers die hun reis bij D-reizen hebben geboekt, mogen hun dier op Schiphol 'inchecken'. Een kamer hoeven zij niet te delen. De oranje vissen krijgen elk een eigen aquarium, aldus een woordvoerster dinsdag.

Op Schiphol Plaza komt deze zomer nog een aquarium, waarin tachtig vaste gasten zwemmen. "De bak is ingericht als hotel. De vissen kunnen gebruik maken van faciliteiten als een zwembad en een tennisbaan."

Hoeveel vissen het reisbureau deze zomer kan verwachten, is vandaag nog niet bekend. D-reizen kan het logement aanpassen aan de vraag.

Rouvoet: geen paranoia over islam

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) waarschuwt dat het debat over de islam niet gelijk mag worden gesteld met het debat over onbehagen en onveiligheid op straat.

Tijdens een partijbijeenkomst in Utrecht stelde Rouvoet vanavond "niet naïef" te zijn over de toename van de islam in Nederland. "En al helemaal niet over de bedreigingen van de radicale islam." Desondanks benadrukte hij dat Nederlanders niet paranoia moeten worden. "Niet elke moskeebezoeker is een radicale moslimterrorist."

Volgens Rouvoet is de scheiding tussen kerk en staat de islam vreemd. Hierdoor is er volgens hem onder veel islamitische regimes geen ruimte voor andersgelovigen om hun godsdienst openlijk te beleven.

Israël ontkent toestemming nieuwe nederzettingen

Israël ontkende vandaag toestemming te hebben gegeven voor de bouw van driehonderd nieuwe huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Eerder op de dag had de Israëlische legerradio gemeld, dat de Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, toestemming had gegeven.

De regering meldde dat negen maanden geleden al toestemming was gegeven voor de bouw van dertig huizen in Talmon, die er inmiddels al staan. Er zou sindsdien geen toestemming meer zijn gegeven voor nog te bouwen huizen.

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat Israël stopt met het bouwen van nieuwe nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Obama wordt het heel moeilijk het vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen als er geen eind komt aan de bouw van Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied.

Israel ontkent toestemming voor nieuwe nederzettingen  (foto: ANP)

Zet je schrap voor de files

Een aantal evenementen en mooi weer zorgen het komende weekeinde voor drukte op de wegen. Dat liet de ANWB vandaag weten.

In Zeeland gaan veel muziekliefhebbers naar het Concert at Sea op de Brouwersdam. Daarvoor wordt de N57 tussen Ouddorp en Serooskerke van vrijdagavond tot zaterdagmorgen afgesloten. Flinke files komen er vrijdag en zaterdag op de A28 in de omgeving van Assen door de bezoekers aan de TT.

In Den Haag wordt het weekeinde ook druk. Zaterdag is er in het centrum het defilé van de Nederlandse Veteranendag. Zondag is in het Zuiderpakt het jaarlijkse Parkpop.

Nieuw album Editors in september in de schappen

De Britse band Editors brengt dit jaar zijn derde album uit. In this light and on this evening ligt vanaf 21 september in de schappen. Dat maakte platenmaatschappij Pias vandaag bekend.

De eerdere albums van Editors, The backroom en An end has a start, bereikten beiden de gouden status in Nederland.

Editors kwamen begin dit jaar voor opnamesessies samen in een studio in Londen. "Vastbesloten om het geluid in een compleet nieuwe richting te duwen, ging de voorkeur uit naar een electronische vibe maar met een menselijk gevoel aan de machines”, aldus zanger Tom Smith.

Londen is het overkoepelende thema van het album, zowel muzikaal als tekstueel. Smith, die al vier jaar in de stad woont: "Ik denk dat het in elk nummer terugkomt. Op het juiste tijdstip, op de juiste plek, in het juiste licht en op de juiste avond. Iets wat je al duizend keer eerder hebt gezien, kan nog steeds adembenemend zijn."

In november en december toeren Editors door Europa.


Nieuw album Editors in september in de schappen  (foto: DAG)

Cramer: tweede kerncentrale overbodig

Milieuminister Jacqueline Cramer vindt een tweede kerncentrale overbodig.

Dit zei ze vandaag naar aanleiding van een zogenoemde "ontwerpstartnotitie”, de eerste stap in de aanvraag voor een bouwvergunning voor een nieuwe kerncentrale, afkomstig van het Zeeuwse energiebedrijf Delta.

Ingewijden verwachten dat Delta de nog vertrouwelijke notitie, waarover NRC-Handelsblad bericht, overmorgen indient bij het ministerie van VROM. Die dag houdt Delta in Middelburg haar aandeelhoudersvergadering.

Delta heeft al langer plannen voor een tweede kerncentrale bij Borssele. Die is wat Cramer betreft "gewoon niet nodig", omdat Nederland inzet op duurzame energie, zoals wind, zon en getijdenenergie. "Nederland, voorheen een importeur van energie, zal over twee tot drie jaar energie exporteren. Ofwel: met een extra kerncentrale creëren we overcapaciteit."


Cramer: tweede kerncentrale overbodig  (foto: DAG)

Team Katyusha zonder Steegmans naar Tour

Team Katyusha neemt Gert Steegmans niet mee naar de Tour. De Belg wordt vervangen door Michail Ignatiev.

Volgens sportdirecteur Dmitri Konychev is Steegmans niet goed in vorm. Hij ontkende dat het thuislaten iets te maken heeft met het feit dat Steegmans weigerde de dopingclausule van de ploeg te ondertekenen. "Nee, daar heeft het niets mee te maken. Dat hij niet start, komt door zijn slechte resultaten dit jaar. En Ignatiev is een jonge talentvolle Rus." De Italiaanse sprinter Napolitano rijdt de Tour in plaats van Jevgeni Petrov. "Hij is goed in vorm.," wees Konytsjev naar de resultaten van het 28-jarige sprintkanon, die drie keer het podium beklom in de Ster Elektrotoer. De Rus Vladimir Karpets zal de kopman van de ploeg zijn. "Hij gaat voor een plek bij de eerste vijf in het algemeen klassement."

De definitieve selectie:
Vladimir Karpets (Rus), Aleksandr Botsjarov (Rus), Joan Horrach (Spa), Michail Ignatiev (Rus), Sergej Ivanov (Rus), Danilo Napolitano (Ita), Filippo Pozzato (Ita), Nikolai Troesov (Rus) en Stijn Vandenbergh (Bel).

Mulder weg bij Schalke'04

Youri Mulder moet vertrekken als assistent-trainer bij zijn club Schalke'04.

De nieuwe trainer bij de club uit Gelsenkirchen, Felix Magath, heeft besloten zijn eigen assistenten Seppo Eichkorn en Bernd Hollerbach mee te nemen. Met hen werkte hij al met veel succes samen bij de Duitse kampioen VfL Wolfsburg.

Mike Büskens, met wie Mulder de taak overnam na het ontslag van Fred Rutten, kon blijven als trainer van het tweede elftal. Hij bedankte echter voor de eer. Magath zei het vertrek vervelend te vinden, maar vroeg om begrip voor het besluit zijn eigen weg te gaan.

Lingeriebabes testen beha's in achtbaan

Menig vrouw is doodsbang dat haar borsten tijdens het bukken uit haar beha stuiteren. Om deze fobie de kop in te drukken heeft het ondergoedmerk Ultimo een speciale beha op de markt gebracht. Volgens het Britse lingeriemerk hebben zij namelijk een beha ontwikkeld waarbij de borsten immer blijven zitten.

Om dit te bewijzen, bedacht Ultimo een opmerkelijke stunt. Zij zetten een hele horde schaarsgeklede dames in een spectaculaire achtbaan. En verdomd, na een wilde rit waarbij de dames zelfs over de kop gingen, zat hun boezem nog steeds goed ingepakt.


Ze hoefden vast niet in de rij te staan...

Berlusconi 'betaalde nooit voor seks'

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft naar eigen zeggen nog nooit iemand betaald voor seks. "Ik zie niet in wat er leuk aan is, zonder het plezier van de verovering", zegt Berlusconi in een interview met het Italiaanse weekblad Chi, dat morgen verschijnt.

De 72-jarige regeringsleider en zakenman Berlusconi ligt al enkele maanden zwaar onder vuur vanwege zijn vermeende slippertjes. De Italiaanse justitie onderzoekt vijf feestjes die in landhuizen van Berlusconi zouden zijn gehouden. De gasten zouden daar prostituees hebben ontvangen en cocaïne hebben gebruikt. Een van de escortdames zei vorige week dat ze 2000 euro heeft gekregen om seks te hebben met Berlusconi, maar volgens de premier heeft ze juist geld gekregen om dat te zeggen.

Eerder dit jaar vroeg Berlusconi's vrouw een echtscheiding aan, omdat hij een ongepaste relatie zou hebben met een 18-jarig model. Berlusconi noemt de scheiding pijnlijk, maar hij zegt dat het voormalige echtpaar "zeker een grote liefde heeft, en ware liefde laat zich nooit uitwissen."

Parijzenaar betaalt 4,7 ton voor parkeerplek

Het heeft hem een paar centen gekost, maar een anonieme inwoner van Parijs is nu wel verzekerd van een eigen parkeerplek in de binnenstad. Waarschijnlijk was de man er flauw van uren te zoeken naar een parkeerplaats in de Franse hoofdstad.

De peperdure parkeerplek ligt in hartje Parijs, aan de oever van de Seine. Vorige week dinsdag startte een veiling om de plek aan de man te brengen, met een startbod van twee ton. De biedingen liepen in rap tempo op.

Uiteindelijk werd de parkeerplaats voor 470.000 euro van de hand gedaan. Voor dit bedrag had de anonieme koper echter ook een driekamerappartement in een nette buurt in Parijs kunnen kopen.

Kinderspel leidt tot grote reddingsactie

Twee zesjarige kinderen hebben gisteren in het Duitse Oelde voor een enorme chaos gezorgd. De twee kleuters speelden namelijk kernoorlogje met elkaar.

De beide knapen hadden gistermiddag de behuizing van een computer op straat gezet. Op de kast hadden zij het symbool voor radioactiviteit geplakt. Dit logo had het duo van internet geplukt.

Hierna gingen de twee weer huiswaarts. Toen zij weer naar hun 'atoombom' liepen, zagen zij dat de wijde omgeving was afgezet.

Een voorbijganger dacht dat het een echte bom betrof, en schakelde de politie in. Terwijl de brandweer overal de straling opmat, werd omwonenden gesommeerd vooral hun huis niet te verlaten.

De ouders van de kinderen dachten eerst dat het om een oefening van de brandweer ging. Pas toen zij de reden van de actie vernamen via internet, begon het hen te dagen. Hierop meldden zij zich bij de politie.

Vliegende olifant wekt woede dierenbeschermers

Een vliegende olifant heeft vandaag in Malawi tot veel ophef geleid. De Times, een Zuid-Afrikaanse krant, had namelijk op de voorpagina een foto geplaatst van een olifant die ondersteboven hangend aan een helikopter door de lucht vliegt.

Met name dierenbeschermers staan op hun achterste benen, en richten hun woede op de IFAW. Deze internationale dierenbeschermingsorganisatie had het vliegreisje georganiseerd. De olifanten moeten van de Malawinese regering uit het zuiden verkassen, omdat ze al minstens twintig mensen hebben doodgetrapt. De kolossen moeten verhuizen naar een reservaat dat zes uur rijden verwijderd is.

Volgens de IFAW bleek de bewuste olifant zich te hebben verstopt in een gebied dat ontoegankelijk is voor auto's. Alleen een helikopter zou hier kunnen komen. Het vliegreisje duurde slechts enkele minuten, waarna Dombo per vrachtauto verder werd vervoerd.

Staatsschuld stijgt met 100 miljoen per dag

Eind volgend jaar loopt de staatsschuld per dag met 100 miljoen euro op. Dat stelde minister Wouter Bos (Financiën) vandaag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Volgens hem wordt het voor iedereen steeds duidelijker dat overheden niet kunnen blijven doorgaan met het pompen van geld in de economie. "Daarmee zouden ze een enorme last meetorsen naar de toekomst." Het is volgens Bos nu van belang dat eerder genomen maatregelen uitgevoerd worden.

Bos spreekt komende weekeinde in Washington met zijn Amerikaanse ambtgenoot Timothy Geithner over de gevolgen van de economische crisis. Ze bereiden dan ook het bezoek voor dat premier Jan Peter Balkenende binnenkort aan de Amerikaanse president Barack Obama brengt. Bos zal in Washington opnieuw bepleiten dat Nederland op het niveau van de G20 wil blijven meepraten over de aanpak van de crisis. In de G20 zitten de twintig belangrijkste economiën van de wereld.

Wouter Bos  (foto: ANP)

Nog weinig animo voor Team VVCS

Team VVCS, het team voor werkloze voetballers, is weer begonnen met trainen. Onder leiding van Peter Boeve werd maandagmiddag de eerste sessie afgewerkt op Papendal. In tegenstelling tot vorige jaren is de animo nog niet al te hoog.

Slechts elf spelers meldden zich gisteren in Papendal. In voorgaande jaren lag dit aantal veel hoger en vanwege de vele aflopende contracten was de verwachting dat er dit seizoen meerdere teams zouden komen. Dit blijkt dus niet het geval, al kunnen spelers met interesse zich nog altijd aanmelden bij de VVCS.

De elf spelers die zich voorbereiden op de eerste oefenwedstrijd zijn Kevin Moeliker (Go Ahead Eagles), Barry Ditewig (BV Veendam), Thomas Litjes (Wuppertal SV), Robin Faber (ADO Den Haag), Quido Lanzaat (CSKA Sofia), Levi van der Heijden (FC Eindhoven), Resham Sardar (FC Dordrecht), René Bot (De Graafschap), Michael van der Kruis (FC Emmen), Howard Nedd (FC Dordrecht) en Yassine Assa (speelde in het seizoen 2007/08 voor FC Zwolle). Van hen hebben Van der Kruis (Quick Boys) en Ditewig (Sneek Wit-Zwart) ook al afspraken gemaakt met een hoofdklasser. De eerste wedstrijd speelt men op 30 juni tegen ADO Den Haag.

Verweij van Emmen naar IJsselmeervogels

Geoffrey Verweij verruilt FC Emmen voor zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels. De vleugelspits is daarmee de volgende speler van Emmen die in de hoofdklasse gaat spelen.

De 26-jarige Amsterdammer had een aflopend contract in Emmen en kon geen nieuwe BVO meer vinden. Verweij debuteerde als prof bij Sparta Rotterdam. Na één seizoen trok hij naar Haarlem, om die club na drie jaar te verruilen voor Emmen. Ook in Emmen speelde Verweij drie seizoenen. Hij kwam tot 201 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij 29 keer scoorde.

Eerder al vonden de Emmen-spelers Michael van der Kruis (Quick Boys), Sander Danes (HHC Hardenberg), Robin Huisman de Jong (Harkemase Boys), Martijn Kamps en Marcel Pannekoek (beiden PKC '83), Rogier Krohne (ACV) en Sieme Zijm (Excelsior Maassluis) onderdak bij de amateurs.

Eindhoven ziet Dickson vertrekken

FC Eindhoven moet verder zonder de Belgische middenvelder Agyeman Dickson. Hij vertrekt naar Bergen.

Dickson speelde sinds de zomer van 2007 voor FC Eindhoven, waar hij uitgroeide tot een basisspeler. De 23-jarige Belg met Ghanese roots speelde in totaal 66 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij één keer scoorde. Eindhoven had de in Antwerpen geboren speler overgenomen van Germinal Beerschot Antwerpen. Dickson vertrekt transfervrij naar Bergen, aangezien zijn contract was afgelopen.

Manchester City heeft derde aanwinst binnen

De 28-jarige doelman Stuart Taylor is de derde aankoop van Manchester City in deze transferperiode. Taylor is afkomstig van Aston Villa, waar hij reservekeeper was.

Deze transfer betekent dat Taylor herenigd wordt met een oud-ploeggenoot, die kort geleden ook naar Manchester City vertrok: Gareth Barry.

City-coach Mark Hughes is blij met de komst van Taylor. "We zijn content dat we een doelman aan de selectie hebben kunnen toevoegen. De kwaliteiten van Stuart passen ongetwijfeld bij onze spelersgroep", aldus Hughes op de clubsite van Manchester City.

De Welshman heeft vertrouwen in Taylor als de eerstvolgende doelman na Shay Given, de eerste keuze onder de lat. "Stuart is met zijn 28 jaar nog een redelijk jonge keeper, maar hij beschikt over veel ervaring en is betrouwbaar."

NAC test Engelsman Smith

NAC Breda test een Engelse vleugelspeler. Ryan Smith, wiens contract bij Southampton ten einde is, krijgt tot en met zaterdag de kans zich te bewijzen in Breda.

De 22-jarige Smith is linksbenig, maar kan ook op de rechterflank uit de voeten. Hij werd opgeleid bij Arsenal, waarvoor hij als zestienjarige debuteerde in het eerste elftal in een duel om de League Cup. Hij debuteerde die dag samen met de Spanjaard Cesc Fabregas.

De loopbaan van Fabregas nam vervolgens een hoge vlucht, terwijl Smith genoegen moest nemen met een rol op lager niveau. Na Arsenal kwam hij uit voor Millwall, Derby County, Leicester City en dus Southampton. De Nederlandse trainers Jan Poortvliet en Mark Wotte deden bij the Saints dertien keer een beroep op Smith.


Met dank aan dockx voor de submit!

Ajax heeft staf rond


Ajax heeft de trainersindeling van Jong Ajax en de jeugdelftallen rond. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink heeft komend seizoen de beschikking over Dennis Bergkamp, die samen met Heini Otto de D2 gaat trainen. Pieter Huistra krijgt met Fred Grim Jong Ajax onder zijn hoede. Grim wordt ook keeperstrainer van Jong Ajax en de A-junioren.

Bergkamp liep afgelopen seizoen stage bij het eerste elftal en Ajax B1. Ook was hij assistent van Johan Neeskens bij Nederland B. In mei slaagde hij voor de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal. Komend seizoen heeft hij met Ajax D2 voor het eerst een eigen team onder zijn hoede. In zijn nieuwe functie wordt hij bijgestaan door Heini Otto, die daarnaast nog enkele andere zaken bij de jeugdopleiding gaat doen.

Fred Grim keert na twee seizoenen afwezigheid terug bij Ajax. De voormalige keeper en keeperstrainer van Ajax tekende een contract voor drie jaar. Hij krijgt een dubbele functie. Met Pieter Huistra neemt hij de trainingen van Jong Ajax voor zijn rekening. Daarnaast krijgt hij de doelmannen van Jong Ajax en de A-jeugd onder zijn hoede.

De jeugdopleiding van Ajax gaat verder zonder C3. Bryan Roy, afgelopen seizoen de coach van dat elftal, wordt individueel trainer bij de bovenbouw en techniektrainer van de onderbouw.

Trainersindeling Jong Ajax en jeugdopleiding:

Jong Ajax: Pieter Huistra & Fred Grim

A1: Frank de Boer & Bob de Klerk
A2: Gery Vink
B1: Robin Pronk
B2: Edmond Claus
C1: Wim Kwakman
C2: Arnold Mühren

D1: Michel Kreek
D2: Dennis Bergkamp & Heini Otto
D3: Ed van Schaijk
E1: Casimir Westerveld
E2: Martin Dorré
E3: Peter van der Hengst
F1: Dennis de Haan

Coördinator onderbouw, tevens techniektrainer: Patrick Ladru
Individuele training bovenbouw & techniektrainer onderbouw: Bryan Roy
Individuele training bovenbouw: Wim Jonk

Paard rukt duim van doelman af

Een bizar ongeluk heeft de voetbalcarrière van Sven Beuckert in gevaar gebracht. De 35-jarige doelman van MSV Duisburg, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, raakte ernstig geblesseerd aan een hand toen het paard dat hij aan de teugel meevoerde ergens van schrok en niet meer te controleren viel.

Het dier trok zo heftig aan het leidsel dat Beuckert daardoor een duim verloor. De voor een keeper zo belangrijke vinger is tijdens een spoedoperatie wel weer aangezet, maar of alle functies terugkomen is nog maar de vraag. De onderarm is voorlopig drie weken in het gips gezet. Mocht Beuckert weer de oude worden, dan moet hij dat wel laten zien bij een andere club. Duisburg had al besloten zijn contract, dat eind deze maand afloopt, niet te verlengen.

Beuckert zei in het dagblad Bild dat hij eerst niet eens in de gaten had wat er aan de hand was. "Ik voelde slechts een korte, stekende pijn. Toen ik naar mijn hand keek, wilde ik niet geloven wat ik zag."

Fallout 3: Point Lookout staat nu op je te wachten

Hadden we eergisteren nog nieuw beeldmateriaal voor jullie, nu is het dan mogelijk om zelf mee te maken: het vierde stukje DLC voor Fallout 3 staat online.

Fallout 3: Point Lookout neemt ons mee naar het vreemde stadje-aan-zee Point Lookout. Wat gaat er schuil onder de verlopen loopbrug? Wie leeft in het weelderige huis? Waarom is Punga Fruit zo belangrijk? En wat voor verschrikkelijke dingen zitten te wachten in het moeras?

Maak het allemaal mee, en dat voor slechts 800 Microsoft punten (omgerekend ongeveer €9,30), beschikbaar op PC en Xbox 360. Ergens in de toekomst zal de DLC ook richting de PlayStation 3 komen, maar wanneer is helaas nog onduidelijk.


Ouderwets gezellig in Point Lookout

'Portugese versterking voor RKC Waalwijk'

FC Porto-aanvaller Helder Barbosa zal het komende seizoen zijn kunsten kunnen laten zien op het voetbalveld, maar niet in Portugal, omdat de club de 22-jarige speler heeft uitgeleend aan RKC Waalwijk. De voormalige U21-speler werd vorig seizoen verhuurd aan Trofense.

Volgens de site Record heeft FC Porto bedacht dat de speler meer speeltijd en ervaring nodig heeft en dus heeft de Portugese grootmacht ervoor gekozen Barbosa in de Eredivisie te stallen, met een optie tot koop aan het eind van het seizoen.

Men denkt dat het verlengen van het contract van de aanvaller tot 2011 is ingegeven om aan het eind van het seizoen toch nog een transfersom te kunnen incasseren, mocht RKC de optie tot koop willen lichten.

Porto versterkte zich voor het komende seizoen met Orlando Sa (Sporting Braga) en Varela (Estrela da Amadora) die het komende seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Hierdoor was er geen plaats meer voor Barbosa.

Volgens de diverse sites onderhouden FC Porto en RKC goede banden met elkaar. In het seizoen 2006/2007 werd Tarik Sektioui ook al door Porto aan RKC uitgeleend.

Trainer Conte verlaat promovendus Bari

Het Italiaanse Bari en trainer Antonio Conte hebben dinsdag in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.

Het vertrek van Conte bij Bari mag verrassend worden genoemd. De voormalig international van Italië promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie A met i galletti en verlengde bovendien zijn contract. Zowel de club als Conte kwam later echter tot een ander inzicht.

In de Italiaanse media wordt Walter Mazzarri genoemd als mogelijke opvolger voor Conte, die in zijn actieve loopbaan voor Bari's rivaal Lecce en Juventus speelde. Mazzarri vertrok recentelijk bij Sampdoria.

Bari zal komend seizoen zijn rentree maken in de Serie A na de degradatie in 2001. De club uit het zuiden van Italië heeft zware jaren achter de rug, maar slaagde er recentelijk in kampioen te worden van de Serie B.

Doelman verliest duim bij het paardrijden

Doelman Sven Beuckert zal zijn meest recente rit met een paard niet snel vergeten. De sluitpost van het Duitse MSV Duisburg verloor bij het paardrijden zijn duim en moet nu vrezen voor het einde van zijn loopbaan.

Beuckert (35) leidde het paard met de teugels naar een manager in Hünxe, toen het dier er vandoor ging. Door de teugel scheurde de duim van Beuckert af. Bild meldt dat de duim tijdens een operatie in Duisburg weer werd teruggezet, maar of alles volledig zal herstellen en de doelman zijn carrière een vervolg kan geven is nog onduidelijk.

"Eerst realiseerde ik me niet wat er aan de hand was", zei Beuckert in een reactie. "Ik voelde een korte, stekende pijn. Toen ik naar mijn hand keek, kon ik niet geloven wat ik zag."

Zijn grootste succes vierde Beuckert in het seizoen 2000/2001, toen hij met Regionalliga-ploeg Union Berlin wist door te dringen tot de finale van de DFB Pokal. De eindstrijd ging met 2-0 verloren tegen Schalke 04, maar aangezien die Köngsblauen het seizoen erop in de Champions League mochten spelen kregen Beuckert en Union Berlin een startbewijs voor de UEFA Cup.

Evans: "Contador is te verslaan"

Cadel Evans gaat volgende week zaterdag als één van de kanshebbers voor de eindzege van start in de Tour de France. De Australiër, die tweede werd in de Dauphiné Libéré, denkt dat Alberto Contador te verslaan is tijdens de komende editie.

Evans vertelt in een intervieuw met Cyclingnews: "Ik denk dat Contador te verslaan is de komende Tour. Ik verwachtte meer van hem in de Dauphiné. Ik versloeg hem twee keer in de tijdrit, wat ook al een teken is dat hij verslaanbaar is. Het is zaak voor mij dat ik een regelmatige Tour zal rijden en niet te veel tijd moet verliezen in de ploegentijdrit. Als dat zo is, is alles mogelijk."

Evans rekent zichzelf de komende editie, in tegenstelling tot vele anderen, niet als één van de favorieten om de Tour de France op zijn naam te schrijven: ""Ik voel niet de druk die ik vorig jaar had. Vorig jaar was ik de topfavoriet voor de zege omdat Contador niet mee mocht doen met zijn ploeg. Dat is dit jaar anders. Hij zal de druk van het moeten winnen nu op zich voelen. Persoonlijk heb ik ook een rustigere voorbereiding kunnen hebben op de Tour dan vorig jaar. Het winnen van de Tour houdt in dat je je weken en maanden goed moet plannen in de voorbereiding. Dat is nu gebeurd."

[WBD] Safina overtuigt niet, maar wint wel

Dinara Safina heeft haar eerste partij op Wimbledon in winst kunnen omzetten. De huidige nummer één van de wereld won in twee sets van de Spaanse Lourdes Domínguez Lino; 7-5 en 6-3.

Het is dit jaar de zevende keer dat Safina meedoet aan het grandslamtoernooi op het heilige gras, maar de Russin kwam nog nooit verder dan der derde ronde. Ook tegen de Spaanse Domínguez liet Safina geen overtuigend spel zien.

De Spaanse liet Safina het hele veld zien. Toch kon de Russische nummer één op de juiste momenten toeslaan en de partij naar zich toe te trekken.

Safina vertelde na afloop dat de partij niet pijnvrij verliep voor haar: "Ik kreeg last van mijn knie. Ik hoop dat de fysio me kan helpen. Anders moet ik maar pijnstillers nemen."

[WBD] Ook Roddick door naar tweede ronde

Andy Roddick heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Het Amerikaanse servicekannon dacht een makkelijke middag te hebben, maar zijn Franse opponent Jeremy Chardy maakte het de als zesde geplaatste Roddick nog knap lastig; 6-3, 7-6, 4-6, 6-3.

Roddick wist de eerste twee sets naar zich toe te trekken, maar de derde set moest hij aan zijn Franse tegenstander laten. De Fransman kon niet stunten en Roddick besliste in de vierde set alsnog de partij.

In de tweede ronde stuit Roddick op de Rus Igor Kunytsin. Hij versloeg op zijn beurt het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov. Bij een stand van 6-3, 0-6 en 0-4 moest Dimitrov geblesseerd opgeven.

Pinas hoopt op nog een seizoen FC Dordrecht

Middenvelder Brian Pinas hoopt ook komend seizoen onder contract te staan bij FC Dordrecht, aldus RTV Rijnmond.

De linkspoot zal op korte termijn een gesprek aangaan met de Schapenkoppen om over zijn toekomst te praten. De 31-jarige Pinas gaf aan te verwachten dat beide partijen eruit zullen komen.

Pinas kwam in 2007 de Dordtse gelederen versterken. Door een zware knieblessure kwam hij het voorbije seizoen slechts in twee duels in actie. Op dit moment is de middenvelder zo goed als hersteld van zijn blessure, maar mist hij nog wedstrijdritme.

Wanneer Pinas en FC Dordrecht niet tot een akkoord komen, dan wil de ex-speler van Feyenoord en Newcastle United naar het buitenland vertrekken.

Bewegende grafsteen wellicht toch een geest

Ondanks een groots onderzoek, blijft de bewegende grafsteen in het Friese Aalsum een mysterie. Enkele maanden geleden werden beelden van een bewegende grafsteen opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Maar helaas moeten ook zij hun schouders ophalen.

In februari ging de politie op onderzoek uit, nadat de koster van de kerk voor de vierde keer aangifte had gedaan wegens grafschennis. Hierop besloot de politie een camera op het graf te richten. Uit deze beelden is gebleken dat het 450 kilo wegende grafdeksel binnen enkele seconden een meter weet te verschuiven.

"We gooien het onderzoek nu in de kast. Misschien zijn het toch gewoon de weersomstandigheden geweest", laat de Friese politie weten.

Zwarte dozen Airbus toch niet gevonden

De signalen die ten noordoosten van Brazilië uit de diepten van de Atlantische Oceaan zijn opgepikt, zijn niet van de zwarte dozen van het Air France-vliegtuig dat 1 juni is verongelukt. Dat heeft een medewerker van de Franse minister van verkeer Jean-Louis Borloo vandaag gezegd, zo stelt persbureau AP.

Marineschepen die in het gebied aan het zoeken zijn hebben ‘geluiden gehoord’, maar het zijn niet de signalen van de voice of data recorders van de verongelukte Airbus, zei de medewerker.’De zwarte dozen zijn niet opgespoord.’

Eerder op de dag meldde de Franse krant Le Monde dat Franse schepen de zwarte dozen van de Airbus A330 van Air France, die op 1 juni neerstortte tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs, gelokaliseerd hadden.

De zoektocht naar de zwarte dozen, die belangrijke vluchtgegevens en opnamen van gesprekken uit de cockpit bevatten, gaat gewoon door. De dozen kunnen een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de oorzaak van de ramp. Het toestel, met aan boord 228 mensen, verdween op 1 juni onder zeer slechte weersomstandigheden van de radar.

Naakte kerel steelt patatje

De inwoners van het stadje Langley (Canada) werden onlangs opgeschrikt door een naakte patatdief.

Twee vrouwen hadden bij de fastfoodketen Wendy's een patatje besteld, en op het moment dat een medewerkster de maaltijd aan hen wilde overhandigen sloeg de naaktloper zijn slag. Zo meldde de politie gisteren. De politie heeft echter geen idee wie de naakte kerel in kwestie is. "Anders dan een geschatte leeftijd, konden beide vrouwen geen verdere omschrijving van de man geven,’’ aldus een woordvoerder.

De ongeveer 20-jarige patatdief wist samen met zijn patatje te ontkomen door in een wachtende vluchtauto te springen.

Met dank aan F4T4L_3RR0R voor de submit.

Blatter: "Ik ga zelf ook op de vuvuzela blazen"

Sepp Blatter ziet geen enkele reden om de vuvuzela te verbieden tijdens het komende Wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika wordt gehouden. Eerder werd er bericht dat de FIFA de toeters wil verbieden.

Tijdens een persconferentie laat de FIFA-president weten dat er definitief geen verbod komt op de Afrikaanse lawaaitoeter: "Het verbannen van de vuvuzela is geen optie. Sterker: Ik ga er zelf ook op blazen. De vuvuzela brengt leven in de stadions."

Ook liet Blatter op de bijeenkomst weten dat de organisatie van het WK in goede handen is: "Ik geloof dat Zuid-Afrika iedereen in Afrika trots gaat maken. Het wordt een uniek en spectaculair toernooi. Ik heb een onbegrensd vertrouwen in de organisatie.”

[WBD] Duitsers Haas en Becker door

Tommy Haas en Benjamin Becker hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Beide Duitsers kenden weinig moeite met hun opponenten.

Haas, vorige week nog winnaar van het ATP-toernooi van Halle door in de finale Novak Djokovic te verslaan, kende alleen in de eerste twee sets tegenstand van de Oostenrijker Alexander Peya. De Duitser won uiteindelijk in vier sets; 6-7, 7-6, 6-3 en 6-4.

Benjamin Becker, afgelopen weekend wist hij Raemon Sluiter te verslaan in de finale van de Ordina Open, zette zijn Kroatische opponent Roko Karanusic in drie sets gemakkelijk opzij: 6-4, 6-4 en 6-1.

[WBD] Del Potro en González makkelijk door

Juan Martín Del Potro heeft op simpele wijze de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De Fransman Arnoud Clément werd opvallend gemakkelijk opzij gezet in drie sets; 6-3, 6-1 en 6-2.

Del Potro, door velen gezien als een uitdager van Federer om de eindzege, kwam in de voorgaande twee jaren niet verder dan de tweede ronde. De 20-jarige Argentijn hoopt het dit jaar dus verder te schoppen op het heilige gras.

Ook een andere Zuid-Amerikaan, Fernando González, moest zich niet al teveel inspannen tijdens zijn partij in de eerste ronde. De halvefinales van Roland Garros versloeg in drie sets de Rus Teimuraz Gabashvili; 7-5, 7-5 en 6-3.

Malouda gaat contract verlengen bij Chelsea

De Franse aanvaller Florent Malouda heeft openbaar gemaakt dat hij zijn contract bij Chelsea met twee seizoenen gaat verlengen.

De vleugelspeler ligt momenteel tot medio 2011 vast bij The Blues. Tegenover Télé Guyane vertelde Malouda dat hij twee jaar gaat vastplakken aan zijn huidige overeenkomst.

"Er doen de laatste tijd veel geruchten de ronde over mij", zei Malouda. "Ik hoop dat daar nu een einde aan komt. Ik heb een akkoord met Chelsea over een contractverlenging van twee seizoenen. Ik blijf hier dus nog vier seizoenen."

Malouda, geboren in Frans-Guyana, begon zijn loopbaan in Frankrijk bij Chateauroux en brak bij Guingamp door. In dienst van Olympique Lyon ontwikkelde de linkeraanvaller zich tot een topspeler. Chelsea nam hem in de zomer van 2007 over van Les Gones.

Studiebol aast op zevende 10

De 17-jarige Florian Kellerman uit Alkmaar gaat morgen proberen om zijn zevende 10 binnen te slepen. De bolleboos zit op het gymnasium en heeft sowieso al zes tienen op zijn cijferlijst prijken.

Florian zal morgen het examen Duits herkansen, omdat hij 0,1 punt tekort kwam voor een tien. "Mijn moeder komt uit Oostenrijk. Dus voor mij voelt Duits als een tweede taal. Bovendien heb ik altijd op een tien gestaan en daarom wil ik graag met een tien eindigen", zegt hij verder.

"Ik heb de kans om alsnog die tien te halen. Dus waarom neem ik hem niet? Iedereen heeft zijn eigen doelen. Ik vind het leuk om ergens naar te streven", zo zegt de Alkmaarder die verder nog vijfmaal een negen behaalde.

Na de vakantie gaat Florian klassieke talen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. "Het belangrijkste dat meespeelde bij mijn keuze voor een studie was dat ik die leuk vond. Vanaf het tweede jaar op het gymnasium wist ik al dat ik dit wilde."

Dode in zorgcentrum was vastgebonden

De dode vrouw die vorige week dinsdag in een zorgcentrum in Meppel was gevonden, bleek te zijn vastgebonden. Ook was ze deels ontkleed. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Uit het onderzoek blijkt niet dat er sprake is van een zedenmisdrijf. Toch sluit de politie dit nog niet uit. De precieze toedracht van het overlijden wil de politie nog niet bekend maken.

Aan de zaak werken 35 rechercheurs. Geruchten dat de vrouw vermoord is door een bekende 25-jarige insluiper worden tegengesproken. Deze man zat op het moment dat de vrouw stierf namelijk in de gevangenis.

Recept voor Crystal Meth te vinden in Grand Theft Auto 4

Het is wat met die mannen van Rockstar. Alsof een game waarin je onschuldige omaatjes als ene dronken bestuurder een auto aan kunt rijden waarna je ze met een honkbalknuppel bewerkt en in het gezicht schiet met een shotgun nog niet erg genoeg is hebben ze nog meer grappen en grollen in de game verstopt. Één van deze grappen viel niet in goede aarde bij de British Board of Film Classification.

Toen deze board namelijk Grand Theft Auto 4 aan het keuren was kwamen ze tot de ontdekking dat er een recept voor Methamfetamine, ook wel Cystal Meth genoemd, in de game verstopt zat. Gelukkig wist Rockstar ze te overtuigen dat het recept "onjuist" was en mocht Grand Theft Auto 4 alsnog in de winkels verschijnen. Waar dit recept precies te vinden is in de game zelf is onbekend.It wasn't me!

Sidekick Ed McMahon (86) overleden

Amerikaans televisie-icoon Ed McMahon is vannacht op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de Amerikaanse omroep CNN vandaag op zijn website. McMahon was jarenlang de sidekick van de bekende Amerikaanse tv-presentator Johnny Carson in The Tonight Show.

McMahon is volgens zijn woordvoerder vredig ingeslapen in het ziekenhuis waar hij werd verpleegd.

Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly zette McMahon ooit op nummer één in de lijst van beste tv-sidekicks.

Begin dit jaar kwam de oud-presentator in het nieuws, toen een rechtbank hem dwong ruim 135.000 euro aan hypotheekschuld af te lossen. Een jaar eerder was hij in geldproblemen geraakt, waardoor hij zijn huis in Los Angeles niet meer kon betalen. Ook kreeg hij een aanklacht van een drogist in Beverly Hills aan zijn broek, omdat hij twee jaar lang zijn medicijnen niet had betaald.

Schooldirectrice draagt vader op zoon te slaan

De directrice van een Belgische school in Colfontaine heeft een vader opgedragen zijn zoon te slaan. Onderwijzers van de school die getuigen waren van de feiten hebben een klacht ingediend en het voorval aangekaart bij de Waalse minister van Onderwijs.

De feiten dateren van 26 mei, maar werden pas vandaag gemeld op de website van de Franstalige krant La Province. Twee leerlingen van de school kregen ruzie, waarop de jongen gewelddadig tussenbeide kwam. De directrice drong er daarop bij de vader op aan zijn zoon te slaan.

Volgens onderwijzers zei de directrice dat hij de jongen een pak slaag moest geven en hem moest vernederen. "Anders doe ik het zelf", voegde ze er volgens de getuigen aan toe. Zij verklaarden dat de vader vervolgens naar school kwam, zijn zoon op tafel legde en hem op zijn rug sloeg. De directrice ontkent de feiten en zegt dat er geen geweld is gebruikt, maar dat de leerling alleen "een pak voor de broek" kreeg.

InFamous strips gratis online te lezen

Sinds enkele weken ligt inFamous in de winkels, exclusief voor de Playstation 3. In inFamous kruipen spelers in de huid van Cole, een jongeman die superkrachten krijgt na een vreemde explosie. In de game wordt het verhaal deels verteld aan de hand van strips. Er zit echter een veel groter verhaal achter inFamous. Om achter dit verhaal te komen heeft Sucker Punch meerdere strips online gezet. De strips zijn hier gratis te lezen.Dodental botsing metro's Washington bijgesteld

Het dodental als gevolg van de botsing tussen twee metro's in de Amerikaanse hoofdstad Washington is naar beneden bijgesteld tot zeven. Dat heeft burgemeester Adrian Fenty van Washington vandaag gezegd. Eerder hadden lokale autoriteiten over negen doden gesproken.

De botsing had bovengronds plaats tijdens de avondspits tussen de metrostations Fort Totten en Takoma Park, nabij de grens van Washington en de staat Maryland. Door de klap kwam een van de twee metrostellen boven op het andere te staan.

Ongeveer 75 mensen raakten gewond. Volgens Fenty zijn twee gewonden er slecht aan toe. Circa tweehonderd brandweerlieden moesten uitrukken om de gewonden te helpen. Ook moesten beknelde reizigers uit de treinstellen gered worden.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat de eerste trein een sein kreeg te stoppen, waarna de tweede metro op het stilstaande voertuig botste, aldus de woordvoerder van het metrobedrijf. De bestuurster van de tweede metro kwam om het leven.

President Barack Obama liet kort na het incident weten mee te leven met de slachtoffers. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families en vrienden die door deze tragedie geraakt zijn", aldus Obama. Hij sprak ook dank uit aan de "moedige" reddingwerkers die op het spoor aan het werk zijn.

Federale instanties zijn direct met een onderzoek naar de oorzaak begonnen. Het spoor is afgezet en zal mogelijk een aantal dagen niet toegankelijk zijn.

  (foto: ANP)

[WBD] Mayer maakt gehakt van tegenstander

Bij zijn debuut op Wimbledon heeft Leonardo Mayer geen spaan heel gelaten van zijn tegenstander. De Argentijn gunde de Spanjaard Oscar Hernandez slechts drie games: 6-0, 6-0 en 6-3.

Mayer, de nummer 63 van de wereld, stond al na 40 minuten op twee sets voorsprong. Pas in de zestiende game wist de 31-jarige Hernandez zijn eerste game te pakken, waarna de laatste set verder gelijk op ging.

Spokend Friesland

Vandaag trof ik een opmerkelijk nieuwsbericht aan op het internet. In Aalsum een dorpje vlakbij Leeuwarden heeft een koster al diverse malen aangifte gedaan wegens grafschennis. Tot zover nog niet heel bijzonder hooguit sneu.
Maar de koster was het zat en wou de dader graag ontmaskeren en dus besloot hij een camera op te hangen. Nadat de 450 kilo wegende tegel weer van het graf verwijderd was bekeek hij de camerabeelden. En op die camerabeelden was te zien dat die tegel van 450 kilo zichzelf 1 meter verplaatste in slechts een aantal seconden.

Plasterk heeft grote twijfels bij internetheffing

Minister Ronald Plasterk (Media) heeft grote twijfels bij het plan om internetabonnementen te belasten om daarmee innovaties bij de gedrukte pers te subsidiëren. Dit zei Plasterk vandaag in reactie op het voorstel van de commissie-Brinkman.

Volgens Brinkman wordt het publiek zich door de heffing op de internetaansluiting bewust van het gegeven dat nieuws niet gratis is. Brinkman stelt voor dat zes miljoen huishoudens allemaal twee euro bijdragen om de internetsites van kranten rendabel te maken en er vernieuwingen in de pers mee te betalen.

"Ik heb daar grote aarzelingen bij", zei Plasterk, die reeds 8 miljoen beschikbaar heeft gesteld voor het innovatiefonds. "Laten we nou eerst 8 miljoen euro besteden en bekijken wat dat oplevert. Daarna kunnen we kijken waar de rest van het benodigde geld vandaan moet komen", aldus Plasterk.

Ook Zweden neigt naar Euro

Het aantal voorstanders van de euro in Zweden neemt toe. Er zijn nu bijna net zoveel voor- als tegenstanders van invoering van de Europese munt in Zweden, blijkt uit de jongste peiling.

Een jaar geleden was nog 52 procent tegen en 35 procent voor de euro. Nu is het aantal voorstanders opgelopen naar 42 procent en het aantal tegenstanders teruggelopen tot 43 procent. Een op de zes Zweden gaf in de peiling aan het niet te weten. In totaal ondervroeg het Zweedse Bureau voor de Statistiek tussen 28 april en 1 juni ruim 6500 mensen.

De Zweedse kroon is sinds september ten opzichte van de euro een kwart minder waard geworden. De Zweedse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar gekrompen met 6,5 procent vergeleken bij een jaar eerder.


Ook Zweden neigt naar Euro  (foto: DAG)

Hoge raad: zaak Ina Post moet over

De geruchtmakende zaak Ina Post wordt heropend. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

Post werd in 1987 door het hof van Den Haag veroordeeld tot zes jaar celstraf voor de moord op een bejaarde vrouw in een verzorgingshuis in Leidschendam. Het hof achtte bewezen dat Post haar slachtoffer had gewurgd en haar kascheques had verzilverd.

Ina Post werd vooral veroordeeld op basis van een bekentenis, die ze later heeft ingetrokken. Er zijn naderhand nieuwe feiten aan het licht gekomen op basis waarvan Post zou zijn vrijgesproken als de rechter er van zou hebben geweten. Zo is de bejaarde vrouw aanzienlijk eerder overleden dan Post in haar bekentenis zei.

Een nieuwe behandeling van de zaak betekent in geen geval dat Post vrijspraak kan verwachten. Het eerdere vonnis kan ook overeind blijven.


Hoge raad: zaak Ina Post moet over  (foto: DAG)

Frans parlement gaat boerka's tellen

De Tweede Kamer in Frankrijk gaat onderzoeken hoeveel vrouwen een boerka dragen. Het besluit komt een dag nadat president Nicolas Sarkozy had gezegd dat het allesverhullende gewaad niet welkom is in Frankrijk, omdat het "geen religieus symbool is" maar een symbool van onderdrukking van de vrouw.

"We kunnen niet accepteren dat vrouwen in ons land gevangenen achter netten zijn, die niet aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen en wie de identiteit ontnomen wordt", zei Sarkozy gisteren in een toespraak.

Sarkozy wees er tegelijkertijd op dat het islamitische geloof net als andere religies gerespecteerd moet worden. Sommige moslima’s menen dat zij als gelovige een boerka moeten dragen. Frankrijk heeft de grootste moslimminderheid van Europa.

Kamervoorzitter Bernard Accoyer zei dinsdag dat een groep parlementariërs een halfjaar gaat werken aan het onderzoek. Daarna worden aanbevelingen opgesteld voor het terugdringen van de boerka.


Frans parlement gaat boerka's tellen  (foto: DAG)

Twéé Duke Nukem titels in ontwikkeling

In mei ging 3D Realms kopje onder, en even leek het erop dat het faillissement van 3d Realms het definitieve einde zou betekenen voor Duke Nukem Forever. Het was de bedoeling dat de game in 1998 zou verschijnen, maar de game is nooit afgemaakt. Toch lijkt het er op dat Duke Nukem nog enige stuiptrekkingen vertoont.

Take Two heeft de Franchise-rechten overgekocht, en uit het contract en een brief van Dan Emerson blijkt dat er nog gewerkt wordt aan de serie, en dat Take Two daarmee de halthouding van verdere ontwikkeling negeert. We hebben het nu niet alleen over Duke Nukem Forever, maar ook over Duke Nukem Begins, een titel die in 2007 in ontwikkeling is gegaan als financiële reddingsboei voor Duke Nukem Forever. Daarvoor had 3D Realms $6 miljoen uitgetrokken en het zou uitgegeven worden rond 2010. Toen het te besteden bedrag gehalveerd was, werd het 3D Realms te veel.

Take Two heeft -tegen het contract in- de ontwikkeling van Duke Nukem Begins weer opgepakt. Maar dat is niet alles, ook wil Take Two verder met Duke Nukem Forever. Er wordt gesproken over een voortzetting van de port naar de Xbox 360, waarbij een multiplayer modus toegevoegd zal worden.

3D Realms is niet blij met deze ontwikkeling en begint een rechtszaak tegen Take Two Games. Scott Miller, oprichter van Take Two maakt zich geen zorgen om de rechtszaak:

"We're always innocent, and we always win. This one is no exception. Give it a year, then the truth will come out."


Niet één, maar twee Duke Nukem Games nu in ontwikkeling

Dembélé: "Er is een goede kans dat ik blijf"

AZ-aanvaller Moussa Dembélé werd de afgelopen weken regelmatig in verband gebracht met een transfer naar een groot Europees voetballand.

Als we de jonge Belg moeten geloven, is het echter helemaal nog niet zeker dat hij gaat vertrekken bij AZ. In het Noordhollands Dagblad spreekt Dembélé zelfs hardop over een mogelijk langer verblijf in Alkmaar. "Er is een goede kans dat ik blijf," aldus de 21-jarige Dembélé.

Met de nieuwe trainer Ronald Koeman sprak Dembélé al wel, maar "Ik weet nog niet wat de plannen van de trainer zijn, want ik heb nog niet uitgebreid met hem gesproken. Ik zal geen bepaalde positie eisen. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft en waar hij vindt dat het het beste is."

Chelsea, Sevilla en Genoa zouden fanatiek achter Dembélé aanzitten. De Italianen meldden zich zelfs al in Alkmaar, maar AZ weigerde het bod van i grifoni op Dembélé.

De Jong en Kennedy houden focus op Ajax

Geen vertrek, geen Roda JC. Siem de Jong denkt alleen aan Ajax. De middenvelder wil tijdens de voorbereiding voor zijn kans gaan en een basisplaats veroveren onder Martin Jol.

Pap in de benen
Het seizoen 2008/2009 was geen groot succes voor De Jong. Waar hij een jaar eerder Kenneth Perez veelvuldig uit de basis hield, moest hij onder Marco van Basten te vaak met een blessure op de tribune toekijken. En als hij wél fit was, was een invalbeurt het maximale.

Onder ruime belangstelling van de fans betrad De Jong maandagmiddag het veld van De Toekomst. "Het was wel weer even wennen in het begin", zegt hij later, gedoucht en wel. "Vanochtend hebben we wat testjes gedaan, waaronder een shuttle run. De training was nog niet zo zwaar vandaag."

Geen Roda JC voor De Jong
De vakantie heeft op conditioneel vlak zijn sporen echter wel nagelaten, moest de aanvallende middenvelder toegeven. "Je voelt het. Ik heb wel wát getraind omdat ik geblesseerd was. Maar dat neemt niet weg dat dit wennen is." Het gerucht gaat dat Siem, de oudere broer van FC Twente-voetballer Luuk de Jong, dit seizoen het geel-zwarte shirt van Roda JC aantrekt. In navolging van zijn zaakwaarnemer verwijst De Jong dit verhaal naar het land der fabeltjes. "Ik heb het ook gelezen, maar ik ga hier gewoon mijn best doen tijdens de voorbereiding. Ik kijk wat er gaat gebeuren, want ik wil voor Ajax spelen en hier mijn kans pakken", motiveert hij getergd.

Kennedy houdt focus op Ajax
Voor Kennedy Bakircioglu is de situatie bij Ajax wellicht wat penibeler. De Zweed mocht onder Van Basten naar een nieuwe werkgever uitkijken, maar bleef. Pendelend van tribune naar de bank kwam hij zijn seizoen door. Een enkele keer mocht hij - niet zonder succes - opdraven. Verder kijken doet hij echter niet. Want: "Ik vind Ajax echt een mooie club", aldus Kennedy, die inschat dat de kansen voor iedereen gelijk gesteld zijn. "Ik moet blijven doorgaan met trainen want ik weet dat ik nog meer kan laten zien."

Jol maakt al indruk
Wat vinden beide heren, na één dag trainen, van Jol? De Jong: "Het is moeilijk om nu al een indruk te geven. Maar hij is wel echt aanwezig, dat merk je wel. Hij zegt redelijk veel. Ik denk dat het een goede trainer is voor Ajax." De altijd lachende Kennedy voegt daar aan toe: "Aardig. Het is een aardige man."

Vieira wil terug naar Frankrijk

Patrick Vieira wil komend seizoen uitkomen voor Paris Saint-Germain, aldus PSG-trainer Antoine Kombouaré in L'Équipe.

De 33-jarige middenvelder zou graag willen terugkeren naar Frankrijk en zet in op een transfer naar PSG. Momenteel staat Vieira onder contract bij het Italiaanse Internazionale, maar door blessures kwam hij het afgelopen seizoen weinig in actie.

Vieira maakte in zijn loopbaan met name furore in het shirt van Arsenal. Gedurende negen seizoenen was de in Senegal geboren middenvelder de motor op het middenveld van The Gunners. Sinds de zomer van 2005 speelde Vieiria in de Serie A bij Juventus en Inter. Ook bij AC Milan stond de middenvelder kortstondig onder contract.

Bijna vijftig winkeldieven betrapt

In een supermarkt in Amsterdam-Oost zijn de afgelopen twee weken maar liefst 47 winkeldieven, in de leeftijd van 11 tot 84 jaar, betrapt. Dit gebeurde door beveiligers die onopvallend gekleed door de winkel surveilleerden.

Eerder deze maand werden bij eenzelfde actie in een filiaal van dezelfde winkelketen in de Amsterdamse wijk De Pijp in slechts één week tijd 47 dieven betrapt. Dit soort acties zullen ook in andere wijken gehouden gaan worden.

De betrapte dieven bleken veelal vaste klanten van de supermarkt te zijn. De gestolen objecten hadden een waarde van 40 cent tot 130 euro. De dieven kregen allen een boete en een winkelverbod opgelegd.

NL-bakkers klagen over Turkse bakker

De Nederlandse bakkers klagen steen en been over de in hun ogen oneerlijke concurrentie. De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NVOB) wil daarom dat de allochtone collega's zich houden aan de regels.

NBOV-voorzitter Rin van der Molen: "De Nederlandse warme bakkers houden zich in tegenstelling tot Turkse bakkers wel aan de regels en komen vooral in de grote steden als Den Haag in een ongelijke concurrentiepositie." Maria van der Hoeven van Economische Zaken kan daarom een brandbrief verwachten over de oneerlijke strijd. Wat Van der Molen met name een doorn in het oog is, is dat de Turken er een eigen werkwijze op na houden. Zo worden producten vaak contant afgerekend en wordt er geen meelheffing betaald, aldus de voorzitter.  

Bovendien stelt de voorzitter dat er ook gerommeld wordt met zaken als loonheffing en dat de hygiëne te wensen overlaat. Allemaal zaken waardoor de Turkse bakker zijn brood goedkoper kan aanbieden dan de Nederlandse bakker, aldus Van der Molen.

De NBOV verwacht en hoopt dat de Voedsel en Warenautoriteit snel optreedt. Ook hoopt hij dat de Turken meer gaan overleggen met de Nederlanders. "Je hebt in Nederland ruim 2000 bakkersbedrijven en er zijn vermoedelijk ook 700 van allochtone oorsprong waarvan je niets hoort. Zij hebben geen aanspreekpunt en willen niet gezamenlijk optrekken, terwijl verenigingsgezindheid nodig is voor verbeteringen in de branche."
Ook oneerlijke concurrentie: een zingende Turkse bakker.

Nieuwe iPhone in VS niet aan te slepen

In drie dagen tijd heeft Apple al meer dan een miljoen van de nieuwste iPhones verkocht, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Bovendien hebben in vijf dagen tijd al zes miljoen mensen de software voor het nieuwe hebbeding gedownload.

De nieuwe iPhone3GS is sinds vrijdag te koop in de Verenigde Staten en de verkoopcijfers tot nu toe zijn hoger dan analisten hadden verwacht. "De klanten stemmen en de iPhone wint”, zei Apple’s topman Steve Jobs erover. Hij is na een lange afwezigheid wegens ziekte deze week weer op het hoofdkantoor van Apple gesignaleerd.

De nieuwe iPhone is vanaf 26 juni in Nederland verkrijgbaar.

Ziekenhuisinbrekers besmetten zichzelf met HIV

Een aantal dieven die afgelopen weekend in een Servisch ziekenhuis ingebroken hebben, hebben zichzelf zeer waarschijnlijk besmet met HIV of hepatitis A of B. Dit zei de directeur van het ziekenhuis in kwestie gisteren tegen de Servische krant Blic.

De inbrekers hebben flink huisgehouden in het laboratorium. Er werden namelijk tientallen buisjes met bloedmonsters kapot aangetroffen op de grond. Hierdoor zijn de onverlaten dan ook vermoedelijk in contact gekomen met verschillende virussen. De ziekenhuisdirecteur vertelde de krant: "Ze moeten zich realiseren dat de kans groot is dat ze een besmetting hebben opgelopen en dat ze nu een gevaar zijn voor zichzelf en voor hun omgeving.

Een aantal specialisten van het ziekenhuis probeert er nu achter te komen wat er precies vernield en gestolen is. Het lijkt er op dat er een aantal vaccins is meegenomen. Dat zijn echter niet de vaccins tegen de besmettingen die de inbrekers waarschijnlijk zelf hebben opgelopen.

Met dank aan Aquax voor de submit.

DVD: the Grudge 3

Na de gruwels van the Grudge 2 is er begin juni een directe dvd-release gekomen van deel drie. De film begint al flink gewelddadig; Laatste overlevende van het voorgaande deel, de kleine Jake, doet zijn verhaal tegen een psychiater (Shawnee Smith) in een isoleerkamer. Volledig doorgedraaid is hij er zeker van dat er een vrouw in zijn kamer is. "Ze is in de kamer. Ze wil me vermoorden. Ze zal niet stoppen." Psychiater Sullivan neemt hem nog niet vreselijk serieus, totdat het begint. De verlichting knippert en de bekende, ratelende geluiden van the Grudge zijn terug. Twee doodsbleke armen grijpen de jongen vast en smijten hem door de kamer. Sullivan wordt opgeroepen... maar te laat. Welkom bij the Grudge 3.

CD: Het Zesde Metaal - Akattemets

Zoals White Lies onherroepelijk referenties als Joy Division naar hun hoofd gesmeten krijgt, zal ditzelfde gebeuren met Het Zesde Metaal en Flip Kowlier. Daarnaast steken de Fixkes en ook de zachtaardige stemgeluiden van een Tom Pintens hun kop om de hoek als de naam Het Zesde Metaal verschijnt. Terecht ook wel, want het West-Vlaamse dialect heeft een groot aandeel in de beleving van de muziek.

'Sterrenmeisje' krijgt baantje in tattooshop

Het wereldberoemde sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck (18) gaat aan de slag bij een tattooshop in Kortrijk. Dit meldt het Belgische persbureau Belga vandaag.

Kimberley was de voorbije weken wereldnieuws omdat ze wie het maar horen wilde wijsmaakte dat ze tijdens het zetten van een tatoeage in haar gezicht in slaap was gevallen. Hierdoor zou ze niet de gewenste drie, maar maar liefst 56 sterren in haar gezicht getatoeerd hebben gekregen. Maandag werd echter duidelijk dat Kimberley het hele verhaal bij elkaar had verzonnen uit angst voor haar vader.

De gezichtstatoeage heeft de 18-jarige Vlaamse geen windeieren gelegd. Behalve wereldwijde, al dan niet gekscherende, media-aandacht heeft ze er nu dus ook een baantje aan over gehouden.  "Kimberley zal vanaf vrijdag de klanten ontvangen bij Tattoo Mike in Kortrijk (een concurrent van Kimberleys tatoeëerder Rouslan Toumaniantz red.) en advies verlenen over het plaatsen van tatoeages. Ze is een ervaringsdeskundige en weet hoe het verkeerd kan lopen", zo stelt persbureau Belga.


Belgisch 'sterrenmeisje' krijgt baantje in tattooshop  (foto: DAG)
Met dank aan Hypzer voor de submit.

Kapers geven Nederlands schip bij Somalië vrij

Somalische piraten hebben het gekaapte koopvaardijschip de Marathon vanochtend laten gaan. Het schip van een Nederlandse rederij werd op 7 mei in gijzeling genomen. Daarbij is een van de bemanningsleden om het leven gekomen door een schotwond, zo is nu bekend geworden. Een tweede gewonde is stabiel.

Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt. Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën, dat in het gebied aanwezig is, heeft zich over de bemanning ontfermd. Een team is inmiddels aan boord om medische hulp te verlenen. Daarnaast is het schip voorzien van verse proviand, water en brandstof.

De Zeven Provinciën heeft het schip opgevangen, mede om te voorkomen dat het opnieuw slachtoffer van piraten zou worden.


Kapers geven Nederlands schip bij Somalië vrij  (foto: DAG)

Prototype verstoot Sims 3 in UK charts


Hoewel de meeste reviews vrij gematigd zijn, is het Prototype in de UK gelukt om The Sims 3 van zijn eerste plaats af te stoten. Hieronder een totaal overzicht van dit moment:

1 Prototype PC, PS3, Xbox 360
2 The Sims 3 PC
3 Wii Fit Wii
4 Ghostbusters PS2, PS3
5 Call of Duty: World at War PC, Xbox 360, PS3, PS2, Wii, DS
6 Red Faction: Guerrilla PS3, Xbox 360
7 UFC 2009: Undisputed PS3, Xbox 360
8 EA Sports Active Wii
9 Virtua Tennis 2009 PS3, Xbox 360
10 Grand Slam Tennis Wii

Zoals te zien is, pakt Ghostbusters meteen goed uit door binnen te komen op een 4e plaats. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

Empire: Total War naar versie 1.3, 14 gratis units erbij

Goed nieuws voor alle Empire: Total War fans, patch 1.3 is uit en brengt niet alleen veertien nieuwe units met zich mee maar ook nog eens extra performance en verse bugfixes!

Grootste toevoeging zijn natuurlijk de veertien nieuwe units die generieke eenheden bij de verschillende facties moeten vervangen. Hierdoor komen de facties wat meer uit elkaar te liggen qua speelstijl en ziet een veldslag er weer wat leuker uit. De veertien toegevoegde units zijn:

quote
# Prussian Grenadiers -Wearing a distinctive brass fronted mitre cap, the Prussian Grenadiers are an explosive force to be reckoned with on the battlefield.

# Spanish Guardias de infateria - These elite guard infantry are charged with protecting the monarch and are a potent force on the battlefield.

# Swedish lifeguard horse - This cavalry regiment forms part of the monarchs' household guard. Superbly drilled, they act as a shock force on the battlefield.

# Holland Horse Guard -Armed with heavy cavalry sabres, these disciplined cavalrymen represent the elite of the army.

# Prussian Garde Du Corp- The Prussian Garde Du Corp are a replacement for the Prussian standard Household cavalry. These heavy horse shock troops are best used to break enemy lines and overrun enemy positions. With a strong charge and fearsome attack, these riders make short work of those who would oppose a Prussian monarch.

# Prussian Life guard - The Prussian life guards are equipped similarly to line infantrymen. However their uniforms are altogether more splendid, marking them out as a superior force, in arrogance if nothing else. They do a good job as garrison troops and are dedicated to the crown.

# Russian Grenadiers - This new Russian unit is great for assaults and their grenades pack a mighty punch!

# Spanish Guardias De Corp -The Spanish Guardias De Corp replace household cavalry for Spain. With almost unbreakable morale, on the charge they are almost unstoppable.

# Spanish Grenadiers - These are a replacement for the standard Spanish Grenadiers with a distinctive bearskin hat to mark them out as exemplary on the battlefield.

# Swedish 'Lifeguards of foot' - These are a highly trained replacement for the standard Swedish guard. They are often used as a force in a system that defends a monarchy and can be relied upon for utter loyalty and deadly accuracy in the field. Their professionalism is reflected in their fearsome battle reputation.

# Holland Guard - The Holland Guards from the United Provinces are superior line infantry units. Carrying smoothbore muskets, they were traditionally chosen to protect the royal family and have an incredibly high morale, often making them the last troops to break in a fight.

# Scots - The Scots are a Highland ex-patriate infantry used by the United Provinces, renowned for their deadly charge.

# Swiss Infantry - Very disciplined infantry of the United Provinces with quick reload and excellent marksmanship.

# Mamelukes - Mamelukes are fearless light horsemen, deadly when deployed against a broken or unsupported enemy.


Daarnaast is het ook een normale patch en zijn er dus dingen veranderd aan het spel. Zo is er hard gewerkt aan de performance, onder andere door eindelijk multi-threading te implementeren waardoor er nu eindelijk goed gebruik gemaakt kan worden van al die dual-, tripple- en quad-core processoren. Ook is er met het geluid gepield waardoor de laadtijden korter zijn en de geluiden van een groep realistischer zijn. Daarnaast is er zoals altijd nog een waslijst aan bugfixes en veranderingen in de balans van het spel. Een volledig changelog daarvan is hier te vinden.

Het is bij ondergetekende niet bekend hoe groot de patch is, maar verwacht flink wat MB's te moeten downloaden door alle nieuwe units. De patch wordt automagisch gedownload zodra je Steam opstart.

Nieuwe dopingtest in Tour

Het Franse antidopingbureau AFLD heeft aangekondigd in de komende editie van de Tour de France met een nieuwe controlemethode te komen. Hierbij kan een vorm van doping opgespoord worden die tot nu toe onvindbaar is geweest.

De test is mogelijk nog niet klaar voor de komende Ronde van Frankrijk, maar het AFLD heeft toestemming gekregen om stalen te bewaren voor later onderzoek. Voorzitter van het antidopingbureau Pierre Bordry wilde niet zeggen wat de controlemethode inhoudt en om welk product het gaat.

Heerenveen haalt verdediger Djurić

Sc Heerenveen heeft zich in defensief opzicht versterkt met de Serviër Igor Djurić. De 24-jarige speler komt over van FK Vojvodina uit Novi Sad dat vorig tweede werd in de Servische competitie.

De 1,92 meter lange Djurić kan rechts in de defensie spelen en is inmiddels al viervoudig international. "Hij is sterk in de lucht, redelijk snel en kan het spel aardig naar voren verplaatsen. Wij denken dat hij in het Nederlandse voetbal goed uit de voeten kan," zegt directeur Yme Kuiper.

Heerenveen betaalt 1,5 miljoen euro voor de verdediger, maar moet nog wel tot een persoonlijk akkoord zien te komen met de speler. Ook is de duur van het contract van Djurić nog niet helemaal duidelijk en moet er nog een werkvergunning geregeld worden.

Nog meer defensieve versterking voor de ploeg van Trond Sollied komt er in de persoon van Gerry Koning. De rechter verdediger komt tranfervrij over van FC Volendam en heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Fryslân.

Apple weigert Commodore 64 emulator op de iPhone

Een iPhone-developer met de prachtige slogan "In Retro We Trust" is afgelopen jaar hard bezig geweest om een Commodore 64 emulator in elkaar te zetten voor de iPhone en iPod Touch. Ze hebben hiervoor de officiële licentie in handen, samen met de rechten om enkele games uit te geven voor hun emulator en ook nog eens een enthousiaste reactie van Apple! Alles leek dus goed te gaan, totdat de app af was en Apple weigerde de emulator online te zetten.

De reden dat Apple weigert is omdat het volgens hun in strijd is met de licentievoorwaarden voor de iPhone SDK, waarin onder artikel 3.3.2 staat dat een applicatie geen code van derden mag draaien. Nu is dit precies waar een emulator voor bedoeld is dus wordt de app afgewezen, ondanks een enthousiaste reactie toen men begon aan het werk.

Het vreemde is, is dat er niet alleen duizenden gamers vol retro-smart zitten te wachten op deze emulator, maar dat er al wel enkele apps online staan die code van derde draaien. Het gaat hierbij om een CHIP-8 emulator, programmeerbare rekenmachines en een Z-machine interpretator.

Ook Cameron Diaz krijgt een ster

Cameron Diaz is vereeuwigd op de Hollywood Walk of Fame. De 36-jarige Amerikaanse actrice kreeg gisteren een ster op de beroemde filmsterrenparade in Los Angeles. Talloze collega’s en vrienden waren er bij, onder wie Tom Cruise en zijn vrouw Katie Holmes.

Diaz zei haar carrière te danken aan de "voortdurende liefde” die haar ouders deelden. "Dat heeft me de kracht en de moed gegeven dit buitengewone leven te kunnen leiden", aldus de actrice. "Dat heeft de kaars aangestoken die in mij brandt, die genoeg licht geeft om vandaag geëerd te worden met deze star op de Walk of Fame."

De Hollywood-ster verdiende een paar jaar geleden zo’n 20 miljoen dollar voor de filmversie van Charlie’s Angels. Diaz is vanaf vrijdag weer op het witte doek te zien als de film My Sister’s Keeper in première gaat. Daarin speelt ze de moeder van twee meisjes, van wie er een aan kanker lijdt.


Ook Cameron Diaz krijgt een ster  (foto: DAG)

De Graafschap wil Powel en Meerdink

Het gedegradeerde De Graafschap zou in de markt zijn om oudgedienden Martijn Meerdink (FC Groningen) en Berry Powel (ADO Den Haag) opnieuw naar de Vijverberg te lokken. Beide spelers komen amper voor in de plannen van hun trainers.

De 32-jarige Meerdink mocht van zijn club FC Groningen transfervrij vertrekken, wat leidde tot interesse van een aantal clubs. Zo zou er interesse zijn vanuit Malta en Cyprus. Ook de kampioen van de Jupiler League, VVV-Venlo, zou interesse hebben in de diensten van de middenvelder.

Tevens staat Berry Powel op het verlanglijstje van de Superboeren. De 29-jarige Utrechter komt weinig aan spelen toe bij ADO Den Haag. De aanvaller speelde in 2007 nog voor De Graafschap, toen werd hij zowel topscorer als kampioen. Aansluitend kocht FC Groningen hem over van de Doetinchemmers.

Dodental metrobotsing blijft stijgen

Het dodental als gevolg van de metrobotsing gisteren in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC, loopt nog steeds op. Aanvankelijk ging men uit van twee doden, later werd dit aantal bijgesteld naar drie en vervolgens zes. Inmiddels zijn er negen doden te betreuren.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond 5 uur lokale tijd, midden in het spitsuur. De botsing vond plaats op een bovengronds baanvak van de 'Rode Lijn', in de buurt van Takoma Park, Maryland. Naast de negen doden, zijn er volgens de brandweer zeker zeventig mensen gewond geraakt.

De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar het ziet er naar uit dat de voorste metro opdracht kreeg om te stoppen. Vervolgens is de metro die daar achter reed er op geknald. Het spoor is mogelijk dagen niet toegankelijk. In ieder geval zolang het onderzoek naar de toedracht gaande is.

[E3 '09] And the winners are...

Afgelopen E3 was er één die velen nog lang zullen herinneren. Niet alleen is de E3 weer terug van weggeweest met boothbabes en meer, maar ook waren er een heleboel interessante aankondigingen van nieuwe games en indrukwekkende beelden van al bekende games. Net als elk jaar worden de Game Critics Awards uitgereikt voor de beste games op de E3. And the winners are...

Grote winnaar is Uncharted 2: Among Thieves die met drie awards naar huis gaat waaronder ook de belangrijkste, die voor Best of Show. De originele game Scriblenauts heeft het ook goed gedaan want die vertrekt met twee awards waaronder die voor beste handheld game. Voor de volledige lijst kun je hieronder terecht.

Best of Show
Uncharted 2: Among Thieves
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment America for PlayStation 3)

Best Original Game
Scribblenauts
(5TH Cell/Warner Bros Interactive Entertainment for Nintendo DS)

Best Console Game
Uncharted 2: Among Thieves
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment America for PlayStation 3)

Best PC Game
Star Wars: The Old Republic
(BioWare Austin/LucasArts)

Best Handheld Game
Scribblenauts
(5TH Cell/Warner Bros Interactive Entertainment for Nintendo DS)

Best Hardware/Peripheral
"Project Natal"
(Microsoft for Xbox 360)

Best Action Game
Modern Warfare 2
(Infinity Ward/Activision for PlayStation 3, Xbox 360, PC)

Best Action/Adventure Game
Uncharted 2: Among Thieves
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment America for PlayStation 3)

Best Role Playing Game
Mass Effect 2
(BioWare/Electronic Arts for Xbox 360, PC)

Best Racing Game
Split/Second
(Black Rock/Disney Interactive Studios for PlayStation 3, Xbox 360, PC)

Best Sports Game
Fight Night Round 4
(EA Canada/EA Sports for PlayStation 3, Xbox 360)

Best Fighting Game
Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars
(Eighting/Capcom for Nintendo Wii)

Best Strategy Game
Supreme Commander 2
(Gas Powered Games/Square-Enix for Xbox 360, PC)

Best Social/Casual/Puzzle
DJ Hero
(Freestyle/Red Octane/Activision for PlayStation 3, Xbox 360, Wii)

Best Online Multiplayer
Left 4 Dead 2
(Valve/EAP for Xbox 360, PC)

IJsstokjesboot: Muiterij op de Thor! (update)

 Het is een tijdje erg stil geweest rond Kapitein Rob. Laatste bericht op de weblog was van begin Mei. In dat blogje konden we lezen dat golven best wel eng zijn als je op een zelfgemaakt bootje zit. Zeker als je de woeste Zuiderzee op moet.

Het wordt hoog tijd voor een update over de Kapitein Rob en zijn queeste om de overkant te halen. Net nu vaste volger en liefhebber Dirkh op vakantie is, zijn er nieuwe ontwikkelingen.

Medicijngebruik tegen ADHD blijft stijgen

Het gebruik van medicijnen tegen ADHD blijft stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) die minister Ab Klink (Volksgezondheid) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer naar het parlement heeft gestuurd.

Het aantal voorschriften bij de huisarts is de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld van 360.000 in 2005 tot 764.000 in 2008. Het aantal gebruikers is ook bijna verdubbeld van 51.000 in 2005 tot 94.000 in 2008. Het gebruik onder kinderen van zes tot vijftien jaar stijgt ook nog steeds.

Kinderen en pubers die aan ADHD lijden, vallen op door een overmatige drang om te bewegen, verminderd vermogen om zich te concentreren en ondoordacht handelen.

Klink wijst erop dat er verscheidene verklaringen zijn voor de toename van de stoornis, zoals een toenemende aandacht voor ADHD, een betere herkenning en veranderingen in het onderwijs die om meer vaardigheden van leerlingen vragen. ADHD-kinderen vallen daardoor sneller op.

256 spelers, 30 frames per seconde, één game: MAG

Voormalig ontwikkelaar van SOCOM-games Zipper Interactive is bezig aan een groots project: MAG. Hoe groot vragen jullie? 256 spelers groot is het antwoord. In deze PS3-exclusieve FPS kunnen we namelijk met maximaal 256 spelers op één server. Vandaag hebben we een video voor jullie waarin beelden gemengd worden met uitleg van verschillende medewerkers van Zipper Interactive.

'NEC heeft Twente-back Wellenberg op het oog'

NEC heeft FC Twente-verdediger Niels Wellenberg in het vizier, zo bericht De Telegraaf dinsdag.

Wellenberg (26) zou in Nijmegen de Spanjaard Dani Fernandez moeten opvolgen. Fernandez komt het komende seizoen uit voor Feyenoord en volgt hiermee trainer Mario Been.

Bij Go Ahead Eagles debuteerde Wellenberg in het seizoen 2001/2002 in het betaalde voetbal. FC Twente nam de rechtsback in 2004 over van de club uit Deventer. In Enschede heeft Wellenberg er vijf seizoenen opzitten. De in Deventer geboren verdediger moet bij zijn huidige werkgever Ronnie Stam voor zich dulden en is derhalve voornamelijk bankzitter.

Bondsbestuur NBB dient pro forma beroep in

Het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond is bij de Commissie van Beroep van de NBB in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Tucht- en Geschillencommissie (TGC) in de klachtzaak die het bestuur tegen de vereniging EclipseJet MG Amsterdam had aangespannen.

Het betreft een zogenoemd pro forma beroep, waarmee het bestuur van de NBB zich in de procedure meer tijd verschaft. Vanwege de procedure zal de Nederlandse Basketball Bond geen inhoudelijke mededelingen doen.

De klachtzaak werd door het bestuur van de NBB bij de TGC aanhangig gemaakt na wedstrijd zeven in de finale van de play-offs. Het bestuur is van mening dat EclipseJet MG Amsterdam in de wedstrijden drie en vier van de finale van de play-offs een niet-gerechtigde speler heeft opgesteld.

'Transferclausule C. Ronaldo is 1 miljard euro'

Volgens de Spaanse krant Marca vertegenwoordigt de transferclausule die opgenomen is in het contract van C. Ronaldo een bedrag van 1 miljard euro. Het contract zal binnenkort voorzien worden van een handtekening van de Portugees.

Een andere Spaanse krant, AS, liet gisteren weten dat Ronaldo al voor een vijfde van het astronomische bedrag is te strikken, namelijk 200 miljoen euro. Maar omdat de voorzitter van Real Madrid, Florentino Pérez, lucht kreeg van het bod dat de eigenaren van Manchester City vorig jaar deden, heeft hij het bedrag tot een één met negen nullen verhoogd. De steenrijke Arabieren deden namelijk een bod van 168 miljoen euro.

'Catania in de markt voor Greene'

Serginho Greene kan zijn loopbaan voortzetten bij het Italiaanse Catania, zo meldt De Telegraaf dinsdag.

Greene stond het afgelopen seizoen onder contract bij Feyenoord, maar was in Rotterdam geen vaste waarde. De Stadionclub wilde zijn aflopende overeenkomst niet verlengen, waardoor hij nu transfervrij is.

Door het einde van zijn verbintenis heeft Greene een vierjarige periode bij Feyenoord afgesloten. In zijn debuutseizoen kwam hij nog veelvuldig aan spelen toe, maar in de jaren die volgden werd zijn inbreng steeds minder. De bijna 27-jarige Greene kwam ook uit voor HFC Haarlem en RKC Waalwijk.

Het Siciliaanse Catania eindigde het voorbije seizoen op de vijftiende plaats in de Serie A en wist zich hiermee ruimschoots te handhaven op het hoogste Italiaanse niveau.

Zwarte dozen Airbus mogelijk gevonden

Franse schepen hebben de zwarte dozen van de Airbus A330 van Air France, die op 1 juni neerstortte tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs, gelokaliseerd. Dit meldt de Franse krant Le Monde vandaag.

Volgens de krant hebben schepen de signalen opgevangen die de dozen uitzenden. De vondst komt net op tijd, over acht dagen stoppen de dozen met vluchtgegevens namelijk met het uitzenden van het signaal.

Een Franse miniduikboot gaat nu proberen de dozen boven water te halen. De operatie verloopt onder moeilijke omstandigheden, vooral omdat de zeebodem op de plaats van het ongeval erg steil is.

De zwarte dozen, die belangrijke vluchtgegevens en opnamen van gesprekken uit de cockpit bevatten, kunnen een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de oorzaak van de ramp. Het toestel, met aan boord 228 mensen, verdween op 1 juni onder zeer slechte weersomstandigheden van de radar.

Met dank aan WTFbbq voor de submit.

Steegmans tekent dopingclausule niet

Katyusha-renner Gert Steegmans heeft geweigerd om de omstreden dopingclausule van zijn ploeg te tekenen. De Belg had tot maandag de tijd gekregen om zijn krabbel te zetten onder het verdikt. Nu hij dit niet gedaan heeft, zal hij mogelijk niet meer opgesteld worden in wedstrijden.

In de clausule staat dat als een renner uit de Katyusha-ploeg betrapt wordt op doping hij vijf bruto jaarsalarissen over moet maken naar de ploeg. Uit de Russische formatie is inmiddels iedereen akkoord, behalve Steegmans die daardoor mogelijk de Tour misloopt.

Advies: heffing op internetaansluiting

Vandaag presenteert de Commissie-Brinkman een adviesrapport over de wijze waarop de krantensector in ons land gestimuleerd kan worden. Het belangrijkste advies luidt dat de overheid een heffing moet instellen op internetaansluitingen. Nieuws en nieuwsgaring is namelijk niet gratis en daar moet de consument goed van doordrongen zijn, aldus het advies. Met de opbrengst moeten innovatieve initiatieven worden gefinancierd.

De krantensector ziet de reclame-inkomsten teruglopen, de oplagen dalen en de bezorgingskosten stijgen. Uitgeverijen en hoofdredacteuren hebben eerder gevraagd om een bijdrage van de overheid voor de distributie. In veel andere landen gebeurt dit ook. Brinkman heeft hier een ander idee over. Hij adviseert de regels te versoepelen, zodat het mogelijk wordt dat diverse media gezamenlijk een bedrijf oprichten dat de distributie verzorgt. Media als opiniebladen komen wat Brinkman betreft wel in aanmerking voor een distributiebijdrage van de overheid.

De commissie onthoudt zich van advies waar het gaat om reclame-inkomsten van de publieke omroepen. Volgens de commerciële media verstoren deze inkomsten de concurrentieverhoudingen.

Internetinitiatieven van lokale media en uitgeverijen moeten volgens de Commissie-Brinkman worden gestimuleerd. Om dit te bereiken moet het lage btw-tarief worden geheven en, zoals eerder vermeld, een heffing op internetaansluitingen worden ingevoerd. Verder heeft minister Plasterk acht miljoen euro gereserveerd in de vorm van een innovatiefonds.

Zie ook het topic op het forum.

Met dank aan empee1977 en shapeshift voor de submit.

PSV gaat actief meestrijden om Cissé

De Telegraaf meldt dat PSV zich actief zal mengen in de strijd om Roda JC-aanvaller Sekou Cissé. De club uit Eindhoven heeft zich enkele weken geleden al in Kerkrade gemeld voor Cissé, maar liet sindsdien weinig van zich horen.

Cissé, die hogerop wil en wil vertrekken bij Roda JC, wordt ook begeerd door FC Twente en Feyenoord. De Rotterdammers trachtten de Ivoriaanse aanvaller met behulp van externe financiers binnen te halen, maar werden afgeschrikt door de vraagprijs van vijf miljoen euro die Roda eist.

Twente dacht onlangs dichtbij een definitieve transfer te zijn, maar ook de Tukkers willen niet voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen euro. Zowel Twente als Feyenoord wil tot nu toe maximaal 2,5 miljoen euro betalen. De Stadionclub is wel bereid een overbodige speler naar Kerkrade te laten vertrekken.

Cissé keert deze week terug naar Nederland en zal met Roda om de tafel gaan zitten om de huidige situatie onder de loep te nemen.

Button: "We moeten weer winnen"

BrawnGP-coureur Jenson Button zegt dat zijn team bij de volgende race in Duitsland moet winnen na wat Red Bull Racing presteerde in Groot-Brittannië. De Brit kende in eigen land problemen met de banden, terwijl Red Bull haar dominantie op Silverstone wist te tonen.

Button weet dat zijn team moet reageren op de gebeurtenissen, want de titelstrijd is weer helemaal open. "Ik heb drie punten verloren op mijn teamgenoot Rubens Barrichello en het gat naar hem is nog steeds 23 punten, wat veel is. We kunnen niet voor de derde of vierde plaats gaan, want er liggen kapers op de kust. Ik had hier 32 punten voorsprong (op Red Bull-coureur Vettel, red.) en je kunt er nooit gerust op zijn."

"Zij waren hier erg snel en ik weet zeker dat ze competitief zullen zijn in de andere races, maar zo groot als hier zal het verschil niet meer worden," zei Button die worstelde met de bedrijfstemperatuur van de banden. "Zij waren hier veel sneller dan ons, want het vroor zo ongeveer. De zon kwam er pas na de race bij; bedankt Brits weer."

Toch maakt de Brit zich geen zorgen, ondanks de grote vooruitgang die bij Red Bull te noteren viel. "Ik weet dat hun pakket goed is, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet dat het weer om zal draaien en daar zijn vele redenen voor. Op de Nürburgring zullen we er weer helemaal bij zitten."

'Berg op weg naar Ajax'

FC Groningen-spits Marcus Berg zal de eerste grote aankoop van Ajax worden, zo claimt althans De Pers. De Amsterdammers zouden tien miljoen euro willen betalen aan FC Groningen, dat het nieuws bekend wil maken zodra de noorderlingen een opvolger voor de 22-jarige Berg hebben gevonden.

Berg was afgelopen seizoen wederom dè aanvalsleider van FC Groningen en schitterde onlangs namens zijn land Zweden tijdens het EK onder 21. Clubs als Manchester United, Liverpool, Chelsea en Arsenal, alsmede het door Berg geliefde Lazio zouden de aanvaller willen inlijven.

Ajax en FC Groningen zouden reeds een akkoord hebben bereikt over de overgang van Berg, die een tijdje geleden liet doorschemeren graag in Amsterdam te willen voetballen. Volgens De Pers zouden bronnen binnen de Ajax-leiding bevestigen dat FC Groningen het nieuws naar buiten brengt wanneer er een opvolger voor Berg is gevonden.

Mocht Berg inderdaad komen, dan wordt het steeds waarschijnlijker dat Ajax komend seizoen in een systeem met twee spitsen gaat spelen. Bij FC Groningen gedijt de jonge Zweed prima met een aanvalspartner vlakbij hem. Trainer Martin Jol liet onlangs al weten dat hij 4-4-2 serieus overweegt.

Engelaar: "Bij PSV in beeld komen voor Oranje"

Orlando Engelaar hakte maandagmiddag de knoop door: de 29-jarige middenvelder speelt het komende seizoen voor PSV. Financieel aantrekkelijke aanbiedingen van Panathinaikos en een club uit Engeland liet Engelaar links liggen. In Eindhoven wil de lange middenvelder zich weer in de kijker spelen van bondscoach Bert van Marwijk.

"Het was geen gemakkelijke keuze, ik heb best wel even getwijfeld, maar ik denk dat ik in Nederland sneller in beeld kom bij bondscoach Bert van Marwijk," tekende De Telegraaf op uit de mond van Engelaar. "Vrijdagavond heb ik Henk ten Cate laten weten dat Panathinaikos niet mijn voorkeur had, maandagochtend heb ik besloten voor PSV te kiezen."

In zijn beslissing om voor PSV te kiezen was een belangrijke rol weggelegd voor Ibrahim Afellay. Engelaar, die Afellay kent van het Nederlands elftal, zocht contact met de aanvallende middenvelder. "Ik heb Ibi gevraagd of er sprake was van een vertrek bij PSV. Hij maakte me duidelijk dat dit momenteel absoluut niet speelt en die mededeling bracht me weer een stapje dichter bij PSV," vertelt Engelaar hierover. "Ik vind Ibi een fantastische speler, iemand die enorm belangrijk is voor PSV."

Oranje wordt het komende seizoen dus het doel van Engelaar, die inmiddels alweer een tijdje uit de picture is verdwenen bij Van Marwijk. "Ik wil zó ontzettend graag naar het WK in Zuid-Afrika. Bij PSV zie ik de beste mogelijkheden om me door middel van goede prestaties weer in beeld te knokken," aldus de middenvelder, die bij PSV voor de derde keer op rij gaat samenwerken met hoofdtrainer Fred Rutten.

De nieuwe oefenmeester zal het ondertussen zeker niet bij Engelaar laten wat betreft aankopen. Luke Wilkshire van Dinamo Moskou werd gepolst door Rutten, maar bleek financieel niet haalbaar, aldus het AD. Rutten en Wilkshire kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij FC Twente.

Werkgevers willen voortzetting deeltijd-WW

De werkgevers willen dat de regeling voor deeltijd-WW wordt voortgezet. "Wij gaan ervan uit dat de regeling binnen een paar dagen weer open is", zei een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW vandaag.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken maakte maandagavond bekend dat de 375 miljoen euro die hij beschikbaar had voor de deeltijd-WW, op is. Hij kondigde aan dat hij wil kijken of er geld is om de regeling, eventueel in gewijzigde vorm, voort te zetten.

Dat al het geld is benut, toont aan dat het een goede regeling is die voorziet in een behoefte, aldus VNO-NCW. Het stopzetten ervan leidt tot onrust bij ondernemers. Dat blijkt ook uit telefoontjes die de koepel ontvangt. Er blijft behoefte aan en de werkgeversorganisatie vindt dat de regeling zeker tot januari 2010 moet blijven bestaan.

De woordvoerder wijst erop dat Duitsland een soortgelijke regeling verlengt en noemt het raar dat Nederland op de rem trapt.

Werkgevers willen voortzetting deeltijd-WW  (foto: ANP)

Rossi belooft Assen fraaie show

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft de fans in Assen een fraaie show beloofd. Vorig jaar kwam de Italiaan er niet aan te pas, maar dit jaar wil hij met zijn Yamaha vlammen. In Assen kan hij historie schrijven door de honderdste overwinning uit zijn carrière te pakken.

"Assen is een zeer speciaal circuit voor alle rijders en het is een geweldige plek om een motor te rijden, hoewel het beter was voordat ze de lay-out veranderden. Vorig jaar was dit het dieptepunt van mijn seizoen, dus dat wil ik graag goedmaken met een goed optreden. De fans zijn bijzonder gepassioneerd en ze verdienen een goede show. Na Barcelona weten we hoe sterk we zijn, maar dat zijn onze rivalen ook. We kunnen dus niet op onze lauweren rusten," zei Rossi die in Spanje de overwinning in extremis pakte door in de laatste bocht zijn teamgenoot Jorge Lorenzo nog te passeren.

"Montmelo was fantastisch, één van mijn beste zeges, maar in het kampioenschap staan we met z'n drieën erg dicht bij elkaar, dus we moeten opnieuw zien te winnen en de leiding nemen. We zijn er nog lang niet en we moeten constant blijven."

Sonic wordt 18 jaar!

18 Jaar geleden was hij nog een heel klein blauw egeltje, maar nu is het dan toch zo ver: Sonic heeft de memorabele leeftijd van 18 jaar bereikt. Eindelijk volwassen. Eindelijk autorijden. Eindelijk stemmen, de mogelijkheden zijn ongekend.

Om de verjaardag van onze blauwe vriend te vieren geeft Sega heel veel sonic-prijzen weg de komende tijd. Hou de komende tijd Sonic Games op Twitter en Sonic op Facebook in de gaten en misschien wil je wel één van de gewelde prijzenpakketten!Canada wacht met terugkeer op kalender

De burgemeester van de Canadese stad Montreal Gerald Tremblay heeft aangegeven dat de terugkeer op de Formule 1-kalender van het circuit in zijn stad afhangt van de uitkomst van de ruzie tussen de FIA en de FOTA. Hij wil niet ten koste van alles op de kalender staan.

"Op het moment dat wij een contract met Bernie Ecclestone tekenen willen we zeker zijn dat alles onder controle is," zei Tremblay tegen persbureau CP. En zelfs als de vrede tussen de FIA en FOTA in zicht is wil Tremblay een clausule op laten nemen waarin staat dat de grote teams moeten komen. Hij is er van overtuigd dat er een race zal komen op Gilles Villeneuve. "Ik denk dat de teams hier terug willen komen."

McEwen plant rentree op 28 juli

Katyusha-renner Robbie McEwen heeft bekend gemaakt op 28 juli zijn rentree in het profpeloton te willen maken. De Australische wielrenner wil na de Tour de France meedoen aan het criterium van Diksmuide. Eerder wilde hij nog in augustus weer op de fiets stappen.

"Diksmuide wordt voor mij het opstapje naar koersen als de Eneco Tour en de najaarsklassiekers," zei McEwen die in de Ronde van België zwaar ten val kwam en daarbij zijn scheenbeen brak en zijn pezen onder de linkerknieschijf afscheurde.

Ecclestone: "Argentinië, bouw een circuit"

Mocht er ooit weer een Argentijnse Grand Prix in de Formule 1 op het programma dan moet deze plaatsvinden op een nieuw circuit. Dit meldde Formule 1-baas Bernie Ecclestone maandag. De Brit is al enige tijd in gesprek met mogelijke promotors voor de race in het Zuid-Amerikaanse land.

In 1998 reed het circus voor het laatst in Argentinië en een terugkeer is momenteel weer aan de orde. "We zijn geïnteresseerd, maar zij moeten wat doen. Zij moeten een circuit bouwen," zei Ecclestone in Diario Sport. De Brit was erg kort over of het racen op Autodromo Juan y Oscar Galvez in Buenos Aires plaats zou vinden: "Nee." Wel laat hij de mogelijkheid open dat er een race op een stratencircuit plaats zal vinden.

Man leeft met 80.000 bijen in huis

Een man uit het Canadese St. Catharines in de provincie Ontario heeft een druk huishouden. Stan DiFruscio leeft samen onder een dak met maar liefst tachtigduizend bijen.

Wereldwijd zitten de wetenschappers met de handen in het haar. Overal op Aarde leggen bijen massaal het loodje. Stan houdt er echter een eigen theorie op na.

"Ze gaan helemaal niet dood. Ze zijn allemaal bij mij thuis. Ze hebben erg veel plezier en bouwen continu een feestje", beweert DiFruscio.

Chris Brown: wel schuldig, geen cel

Rapper Chris Brown heeft gisteren bekend schuldig te zijn aan de mishandeling van zangeres Rihanna, zijn ex-vriendin. Brown ging akkoord met een schikkingsvoorstel van 180 uur werkstraf en vijf jaar voorwaardelijke celstraf, meldden Amerikaanse media maandag.

De 20-jarige Brown pleitte schuldig tijdens een hoorzitting voor een rechtbank in Los Angeles. Hij stond terecht wegens mishandeling en bedreiging van de 21-jarige popster Rihanna op de avond van de uitreiking van de Grammy Awards in februari. Er verschenen later foto’s in de pers waarop het gehavende gezicht van Rihanna te zien was.

De rechtbank zal het vonnis tegen Brown op 5 augustus officieel bekrachtigen. Wanneer de rapper tijdens zijn proeftijd opnieuw in de fout gaat, wacht hem vier jaar celstraf. Bovendien ontving Brown een contactverbod om te voorkomen dat hij zijn ex-vriendin opnieuw lastig valt.

Browns advocaat had vorige week tevergeefs geprobeerd uitstel aan te vragen voor de hoorzitting van maandag. Door het schikkingsvoorstel van de aanklagers te accepteren voorkwam Brown dat Rihanna in een officiële rechtszaak een belastende getuigenis tegen hem zou afleggen.


Chris Brown: wel schuldig, geen cel  (foto: DAG)

Seks, alcohol en misdaad niet weggelegd voor de Avatars

In 2008 kwam Microsoft met de NXE waarin het hele dashboard van de Xbox 360 werd versimpeld. Hiermee kwam ook de introductie van de Avatar, een poppetje die je aan kunt passen en aan kunt kleden naar jouw eigen stijl. Deze zullen, net als de Mii's, in verschillende games terugkomen zoals één tegen honderd. Toch wil Microsoft niet dat elke developer zomaar alles doet met de Avatar want ze hebben een aantal gedragsregels opgesteld.

Volgens Microsoft is de Avatar een representatie van de speler zelf en is het voor developers verboden om de Avatar interactie te laten hebben met de speler (aangezien deze "dezelfde persoon" zijn). Om dezelfde reden is het niet toegestaan om de Avatar te laten praten.

Het is toegestaan om de Avatar pijn te doen mits dit niet samengaat met verminkingen en/of bloedvergieten.

Cartoon violence is allowed. Violence is allowed as long as there is no blood, gore, dismemberment, decapitation, maiming, or mutilation. An example of allowable injuries includes injuries that might befall an avatar in a sporting event such as American football. Avatars can die temporarily to depict failure.

Moet elk mens in de wereld eens in de zoveel tijd naar de WC, Avatars mogen dit niet. Het is namelijk niet toegestaan om "lichaamsvloeistoffen" uit de Avatar te laten komen. Seksuele handelingen of houdingen zijn uit den boze en het gebruik van alcohol, drugs en sigaretten zal niet worden getolereerd.

Maar dat is nog niet alles. Het is voor develoepers ook verboden om de Avatar in verband te brengen met criminaliteit, agressiviteit, pesten, racisme of een andere bedreigende manier. Ook het gebruik van obscene gebaren is niet toegestaan en de "vorm" van de Avatar moet altijd hetzelfde blijven. Je zult dus niet snel een Avatar met langere benen of een groter hoofd tegen komen.

Opnieuw een wedstrijdverslag StarCraft 2

De game balancers van StarCraft 2 komen opnieuw met een wedstrijdverslag. Ditmaal speelt Yeon-Ho Lee de Zerg en David Kim de Protoss.

De single-player campaign zal doorgaan waar StarCraft: Brood War ophield. StarCraft 2 zal een nieuwe set helden bevatten, maar ook zullen er bekende gezichten in terug komen. Daarnaast zal er een online multiplayer modus komen. De releasedatum voor deze game is nog niet bekend.

Boek: Eugenio Fuentes - Het bloed van engelen

Julián Monasterio is een beetje een pechvogel. Zijn vrouw verliet hem plots en nu is ook nog zijn moeder overleden. Dit alles is niet bevorderlijk voor zijn dochtertje, welke bij hem woont. Als dan tijdens de inboedel-verdeling van zijn moeder een pistool opduikt, levert hij het niet in bij de politie maar legt hij het in zijn bankkluis. De volgende dag hoort hij dat de kluis niet goed was afgesloten, bij controle van de inhoud merkt hij dat het pistool weg is, aangeven bij de politie zal moeilijk zijn dus besluit hij dat niet te doen. Maar dan wordt het pistool gebruikt, de gymleraar van de school van zijn dochter wordt vermoord. Julián beseft al gauw dat het zijn pistool is geweest, welke voor de moord is gebruikt en schakelt de privédetective Ricardo Cupido in. Cupido komt er al snel achter dat er allerlei vetes lopen tussen de leraren, behalve tegen de gymleraar zelf.

Geen DRM meer voor The Witcher na 8 juli

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft bekend gemaakt dat de volgende update voor de fantasy-RPG The Witcher vanaf 8 juli beschikbaar zal zijn. De grootste focus van de patch ligt op het verwijderen van de DRM die nog in de game zit, waardoor je geen disc meer nodig hebt om te kunnen spelen. Daarnaast zitten er wat extra adventures in die gemaakt zijn door de community. De update zal niet alleen te downloaden zijn, maar zal ook direct op de Director's Cut van de Enhanced Edition staan die later dit jaar in de winkels zal liggen.

Om te zorgen dat je patch 1.5 kunt installeren zal je wel eerst je versie moeten upgraden naar 1.4, de enhanced edition is dat standaard al.

Staat gedagvaard wegens tekort onderbroeken

De Belgische staat is gedagvaard door negen gedetineerden van de Hasseltse gevangenis wegens onder meer een onderbroekentekort en het fouilleren. Advocaat Jurgen Millen maakte dat gisteren bekend, meldt Het Laatste Nieuws.

Overmorgen zal de rechter zich in het kort geding buigen over de klachten van de gedetineerden. "Tussen de negen gedetineerden zitten enkelen die een relatief lange straf uit moeten zitten. Hun klacht is tweeledig: enerzijds gaat het over het ondergoed en de kleding die ze moeten dragen en anderzijds de lichaamsfouilles," laat Millen weten.

"Door een tekort van ondergoed moeten de gevangenen soms enkele dagen met dezelfde onderbroek rondlopen. Het ondergoed raakte niet tijdig gewassen door verlengde weekends. De kleding blijkt ook versleten, is te groot of te klein. De gedetineerden beseffen dat ze hun straf moeten ondergaan, maar ze willen dat ook met de nodige waardigheid doen", aldus de advocaat. De gevangenis in Hasselt heeft inmiddels wel extra ondergoed geleverd gekregen. 

Als het aan Millen ligt, wordt het dossier donderdag zeker behandeld. "Vooral met de zomer in zich en eventueel enkele verlengde weekends," aldus Millen. Juristen van de Belgische staat willen graag uitstel van de zaak.

De Jager: Inkomstenbelasting omlaag

Als het aan staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) ligt, kunnen de belastingen omlaag. Hij komt tot deze conclusie nu meer bekende belastingparadijzen langzaam worden opgerold en er meer zwart geld bij de fiscus in beeld komt.

"Met de aanpak van de belastingparadijzen maken we het ook mogelijk dat de tarieven omlaag gaan. Het zou het meest logisch zijn om dit dan in de sfeer van de inkomstenbelasting te zoeken", meent De Jager.

Volgens De Jager is het aan een volgend kabinet om zich te buigen over de belastingverlaging. Hoe groot de verlaging kan zijn, is volgens De Jager afhankelijk van het totaalbedrag dat nu extra binnenkomt bij de fiscus.

Scholieren steken zich vaker in de schulden

Scholieren lenen steeds vaker geld. Een op de vijf scholieren houdt er zelfs risicovol financieel gedrag op na; ze hebben een gat in hun hand. Dat stelt het Nibud in zijn Nationaal Scholierenonderzoek over het afgelopen schooljaar dat vandaag is gepubliceerd.

Vergeleken met vorig schooljaar hebben steeds minder scholieren er moeite mee zich in de schulden te steken. Nu leent 63 procent van de schoolgaande jongeren geld, tegen 45 procent het jaar ervoor. "Het lijkt erop dat scholieren zich niet echt bewust zijn van de risico's van lenen", stelt het Nibud. Vooral meisjes, vmbo-leerlingen en vijftien- en zestienjarigen kunnen slecht met geld omgaan. "Ze sparen minder, lenen vaker, komen vaker geld tekort en vinden omgaan met geld moeilijker dan andere scholieren", aldus het Nibud.

Het budgetteringsinstituut maakt zich zorgen om de rol van de ouders in het uitgavenpatroon van de kinderen. Bij scholieren die risicovol gedrag vertonen, komt het vaker voor dat de ouders zich niet met de geldzaken van de kinderen bemoeien en vaker geld krijgen van hun ouders. Een toenemende groep ouders betaalt veelvoorkomende uitgaven van hun kinderen, zoals de kosten voor het mobieltje. In 2004 betaalde 20 procent van de ouders die kosten, nu is dat opgelopen tot 30 procent. Het aantal ouders dat de kleding van het kroost betaalt, is in vijf jaar tijd opgelopen van 30 procent naar 60 procent.

Zelfs wanneer kinderen kleedgeld krijgen, wordt de kleding toch vaak nog door de ouders betaald. Het Nibud noemt dat "onbegrijpelijk". Ouders ontnemen hun kinderen daarmee de kans met geld te leren omgaan.

Geld hebben en uitgeven is ook veel belangrijker geworden voor scholieren in de afgelopen jaren. Was de schoolgaande jeugd in 1984 nog goed voor een maandelijks bestedingspatroon van 45 miljoen euro, nu is dat opgelopen naar 85 miljoen euro gestegen.

Hotelmeisje aangerand door lijfwacht Medvedev

Een 19-jarige trainee van een Amsterdams hotel is afgelopen zaterdag door een bewaker van de Russische president Medvedev aangerand. Dit meldt De Telegraaf vandaag. De bewaker behoorde tot het gezelschap van Medvedev.

De Russische president kwam vrijdag aan in ons land, om samen met koningin Beatrix de Hermitage te openen. "De melding van aanranding is zaterdagmorgen bij de politie binnengekomen, die kort daarop de man heeft aangehouden," laat Ruth Gorissen van het OM weten. "De man maakte deel uit van het ondersteunend personeel van Medvedev en verbleef in een Amsterdams hotel. Omdat de feiten niet ernstig genoeg waren om de man langer vast te houden is hij zaterdagavond laat weer heengezonden."

In ieder ander geval wordt de verdachte met een dagvaarding heengezonden, maar omdat het in dit geval een buitenlander die niet in Nederland verblijft betreft, bestaat er slechts een kleine kans dat hij daadwerkelijk op komt dagen. "Daarom hebben wij hem een transactie aangeboden van duizend euro," aldus Gorissen. 

De bewaker heeft de duizend euro betaald. Ook heeft hij een bedrag van tweehonderd euro schadevergoeding aan het slachtoffer betaald. Hiermee is voor het OM de zaak afgerond, zo liet Gorissen weten.

Goud uit de automaat

Voor iedereen die na een reis met iets anders dan belastingvrije parfum, drank of chocolade thuis wil komen is er nu een speciale automaat met de naam Gold to Go. De automaat van het Duitse bedrijf TG-Gold-Supermarkt komt op verschillende Europese luchthavens te staan en spuugt na de inworp van geld een stukje goud uit.

Het bedrijf testte de automaat afgelopen week op de luchthaven van Frankfurt, waar Gold to Go een groot succes bleek te zijn. "De reactie van de Aziaten was fantastisch," laat eigenaar Thomas Geissler weten. Hij wil binnen drie maanden beginnen met het plaatsen van de machines achter de douane op de vliegvelden, in de belastingvrije zone.

Het bedrijf wil na verloop van tijd in totaal vijfhonderd van de machines door heel Europa plaatsen. De machines komen niet alleen op luchthavens te staan, maar ook op treinstations, juwelierszaken en chique winkels in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Wanneer Schiphol een Gold to Go krijgt, is nog niet bekend.

Het goud is niet alleen een bijzonder cadeau, maar ook een geliefde belegging in crisistijden. Momenteel kost een gram goud uit de machine ongeveer dertig euro. Deze prijs wordt door de machine automatisch iedere twee minuten aangepast, naar gelang de goudprijs verandert.

Geissler wil bij de machines videocamera's ophangen om te voorkomen dat criminelen geld gaan witwassen. Daarnaast kan bij verschillende goudautomaten alleen met een creditcard worden betaald. In iedere machine komt ook maximaal vijftigduizend euro aan gouden munten, zodat de automaten niet interessant genoeg zijn voor de meeste overvallers, laat Geissler weten.

Arrestaties om inferno Mexicaanse crèche

De Mexicaanse politie heeft zeven mensen gearresteerd die te maken hebben met de brand in een kinderdagverblijf, waardoor begin deze maand 44 mensen stierven. De arrestanten zijn overheidsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor een naast de crèche gelegen pakhuis, waar de brand ontstond. Dat heeft de overheid gisteren laten weten.

De overheidsmedewerkers wordt nalatigheid verweten. In het pakhuis bewaarde de overheid nummerborden en een archief. Door oververhitting of kortsluiting in het koelsysteem van het pand brak de brand uit, waarna het vuur zich snel naar het kinderdagverblijf verspreidde.

De brand overviel 142 kinderen en hun begeleiders tijdens een middagdutje. Een deel van het dak van het kinderdagverblijf in de noordwestelijke stad Hermosillo stortte in. Veel van de 44 slachtoffers waren kinderen onder de twee jaar. Ze stikten door de rook.

Vriend dwingt BNN-sterretje te stoppen

"Wat een klootzak", zo vatte Bridget Maasland haar woede samen op 3FM. Maasland is jurylid van het BNN-programma 'Sterretje Gezocht' en zag haar favoriet vorige week naar huis gaan. Niet omdat ze was weggestemd, nee, omdat haar vriend haar daartoe had gedwongen.

De 19-jarige Celine (hier te zien in bikini) droomt van een carrière als presentatrice en was een van de laatste kanshebbers om dat bij BNN te mogen doen. Hiervoor hadden zich achtduizend meiden opgegeven en Celine sprong eruit met haar frisse uitstraling. Maar gedurende de opnames vorderden was Celine steeds vaker down en zat ze continu te bellen. En toen het hoge woord eruit kwam: "Ik moet er mee stoppen, anders raak ik een heel dierbaar persoon kwijt."

De ouders van Celine zeiden al snel dat haar vriend haar voor het blok had gezet: kappen of ik maak het uit. En dus stopte ze. Menig kijker had Celine als favoriet. Bridget denkt dat de relatie zeker uit gaat op termijn, omdat dit soort jaloezie op den duur onhoudbaar is in een relatie. "Ik heb nog met haar gepraat en had gehoopt dat ze voor zichzelf zou kiezen. Helaas. Maar als ze de vriend ooit aan de kant zet komt ze er in de toekomst ook wel, want ze heeft zeker talent."

Bekijk hier enkele foto's van Celine. Als je geduld hebt kun je op 32.40 hier Celine zien die er mee stopt.
 

Johnson verkiest Liverpool boven Chelsea

Glen Johnson verruilt Portsmouth voor Liverpool. Beide clubs hebben een akkoord bereikt, meldt Liverpool op de clubwebsite.

Portsmouth ontvangt voor de rechtsback circa twintig miljoen euro. Pompey accepteerde ook een bod van Chelsea, maar Johnson koos deze keer voor Liverpool. De 24-jarige international zat tussen 2003 en 2007 bij Chelsea vooral op de bank.

Johnson heeft momenteel vijftien interlands achter zijn naam staan en hij maakte eerder deze maand indruk in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. Johnson bereidde drie van de zes Engelse treffers voor.

In drie jaar speelde de rechtsback 84 wedstrijden voor Portsmouth. Johnson groeide op bij West Ham United, dat hem ook een seizoen verhuurde aan lokale rivaal Millwall.

[WBD] Tsonga moeizaam naar tweede ronde

Jo-Wilfried Tsonga heeft maandag ten koste van de Kazach Andrey Golubev de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Makkelijk verliep de partij voor Tsonga niet.

Tsonga, als negende geplaatst, wist de partij uiteindelijk moeizaam met een 3-6, 7-5, 6-7(4) en 6-7(5) stand naar zich toe te trekken. Het is voor de Fransman de tweede deelname aan het grandslamtoernooi van Wimbledon. Vorig jaar bereikte hij de vierde ronde.

Parma en Napoli volgen Udinese-spits Di Natale

Sergio Gasparin, algemeen directeur bij Udinese, bevestigt tegenover Radio Kiss Kiss dat de twee clubs hun belangstelling hebben getoond voor Antonio Di Natale.

"Parma en Napoli hebben bij mij geïnformeerd, maar het gaat te ver om te zeggen dat de onderhandelingen al gestart zijn", aldus Gasparin. "Op dit moment zijn ze alleen geïnteresseerd."

Onlangs maakte aanvaller Fabio Quagliarella al de overstap van Udinese naar Napoli. "De situatie van Toto (Di Natale) kun je moeilijk met Fabio vergelijken. Di Natale heeft het hier naar zijn zin, terwijl Fabio graag terugwilde naar de plek waar hij opgroeide", vertelt Gasparin.

Antonio Di Natale speelt sinds het seizoen 2004-2005 voor Udinese. In die vijf jaar maakte de 31-jarige Italiaan 55 treffers in de Serie A.

'Granqvist in beeld bij Duitse kampioen Wolfsburg

Volgens het Zweedse dagblad Aftonbladet heeft VfL Wolfsburg belangstelling voor FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist.

De kampioen van de Duitse Bundesliga wil de achterste linie versterken en heeft de afgelopen maanden Granqvist een aantal keren bekeken. Ook Schalke 04 en Hamburger SV zouden interesse hebben.

Andreas Granqvist heeft pas één seizoen bij FC Groningen achter de rug. Tijdens zijn debuut tegen FC Utrecht scoorde hij met een prachtige solo, die hij op de eigen helft begon. In totaal maakte hij vier treffers in 32 duels.

"Natuurlijk ben ik gevleid door de interesse", vertelt de Zweed tegenover Aftonbladet. "Ik wil in een zo groot mogelijke competitie spelen en daar hoort Duitsland zeker bij. Het zou echter geen straf zijn om nog een jaar bij Groningen te spelen."

Volgens het Zweedse dagblad is de afkoopsom voor Granqvist zo'n drie miljoen euro. De verdediger heeft in Groningen nog een contract tot medio 2012.

Nieuwe keeper voor Cambuur

SC Cambuur Leeuwarden heeft doelman David Meul transfervrij overgenomen van Fortuna Sittard. De Belgische sluitpost besloot zijn contract in Sittard niet te verlengen.

Fortuna Sittard nam Meul vorig jaar zomer over van het Griekse Xanthi. De 27-jarige goalie, opgeleid door SK Beveren, stond afgelopen jaar in 34 competitiewedstrijden onder de Limburgse lat. In Leeuwarden is hij de opvolger van Peter van der Vlag, die naar BV Veendam is vertrokken. Van der Vlag speelde afgelopen seizoen alle competitieduels bij de Friese club.

Horrillo mogelijk deze week uit ziekenhuis

Rabo-renner Pedro Horrillo zal deze week mogelijk uit het ziekenhuis ontslagen worden. De Spanjaard kwam op 15 mei in de Giro d'Italia zwaar ten val en werd naar het hospitaal afgevoerd.

In de afdaling van de Culmine di San Pietro viel Horrillo in een ravijn en kwam zestig meter lager neer. Hij liep hierbij onder meer gebroken ribben, een ingeklapte long, een complexe dijbeenbreuk en breuken in zijn rug op.

[Upd] Doden bij metro-ongeluk Washington DC

Twee mensen zijn overleden bij een frontale botsing tussen twee metrotreinen in de Amerikaanse hoofdstad  Washington DC. Ook zijn zeker negen mensen gewond geraakt, zo meldt CNN.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond 5 uur lokale tijd, midden in het spitsuur. De botsing vond plaats op een bovengronds baanvak van de 'Rode Lijn', in de buurt van Takoma Park, Maryland. 

Update 0:42 uur:

Reddingswerkers zijn nog altijd bezig mensen uit de treinen, die bovenop elkaar beland zijn,  te halen. Televisiestation NBC meldt inmiddels meer dan 55 gewonden.

Zie ook het topic over het ongeluk op ons forum.

[WBD] Overwerk voor Djokovic

Novak Djokovic heeft het zich op Wimbledon in de eerste ronde onnodig lastig gemaakt. Zijn tegenstander Julien Benneteau bleek voor de Serviër taaier te zijn dan verwacht.

De Fransman won tegen de nummer vier van de wereld de eerste set met 7-6 (8), maar nadat de Serviër de tweede set met 7-6 (1) gewonnen had, was het beste er af bij Benneteau die daarna licht geblesseerd raakte. De resterende twee sets gingen met 6-2 en 6-4 naar Djokovic.

Balkenende plant bezoek aan Obama

Minister-president Jan Peter Balkenende brengt dinsdag 14 juli een bezoek aan president Barack Obama van de Verenigde Staten. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gisteren bekendgemaakt. Daarbij wordt hij vergezeld door minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de ontmoeting in het Witte Huis zal de mondiale samenwerking in de huidige financieel-economische crisis een belangrijk gespreksonderwerp zijn. Ook de samenwerking bij het bevorderen van vrede en ontwikkeling in het Midden- Oosten en in Afghanistan en Pakistan zal aan de orde komen, evenals de aanpak van het klimaatprobleem.

Het bezoek heeft plaats in het jaar waarin de 400-jarige band tussen Nederland en de Verenigde Staten feestelijk wordt gevierd.

Balkenende gaat op de koffie bij Obama  (foto: ANP)

Team Columbia haalt Rabo-talent binnen

Team Columbia heeft zich weten te verzekeren van de diensten van wielertalent Tejay van Garderen. De jonge Amerikaan rijdt nu nog in dienst van het opleidingsteam van de Rabobankploeg, maar maakt nu de overstap naar de fullprofs.

Van Garderen zegt blij te zijn met de overstap: "Team Columbia is het beste team van de wereld," zei de 20-jarige renner in VeloNews. Hij won dit jaar de Circuito Montañes, de Tour du Haut Anjou en een etappe in Olympia's Tour.

[WBD] Portugese schreeuwster door

De opvolgster van Maria Sharapova qua geluid op de tennisbaan is de Portugese Michelle Larcher De Brito. Het zestienjarige talent werd op Roland Garros uitgefloten vanwege haar harde schreeuwen, maar vandaag op Wimbledon in haar partij tegen Klára Zakopalová was er weinig van te merken.

De Tsjechische maakte veel fouten tegen Larcher De Brito, waardoor deze zich niet bovenmatig in hoefde te spannen. De setstanden waren 6-2 en 7-5, waarna de Portugese een interview mocht geven. "Ik heb het speciaal voor jullie rustig gehouden. Ik speelde goed en solide. Meer geluid was niet nodig. Ik heb er ook geen controle over. Het gaat vanzelf. Het heeft met de intensiteit van de partij te maken. En die viel in dit eerste duel wel mee."

'ADO wil doelman De Vries terughalen uit Wales'

Dorus de Vries kan terugkeren bij zijn oude club ADO Den Haag, meldt het Algemeen Dagblad. De 28-jarige keeper staat momenteel onder contract bij Swansea City (Wales).

De Vries keepte tussen 2003 en 2006 al 69 competitiewedstrijden voor de club uit Den Haag. Na één seizoen bij het Schotse Dunfermline Athletic kwam hij bij Swansea terecht. De goalie speelde door blessureleed afgelopen seizoen slechts twaalf wedstrijden in de Engelse Football League Championship op het tweede profniveau.

Bij ADO Den Haag moet Dorus de Vries de concurrentie aangaan met Robert Zwinkels, die momenteel geblesseerd is en nog twee tot drie maanden aan de kant moet staan.

André Wetzel, technisch directeur bij ADO, zou volgens het AD ook Erwin Mulder (Feyenoord), Oscar Moens en Harald Wapenaar (beiden zonder club) op het verlanglijstje hebben staan.

Blatter positief over WK-deelname Noord-Korea

Volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter is het een positieve ontwikkeling dat Noord-Korea zich heeft geplaatst voor het WK van Zuid-Afrika.

"De deelname van Noord-Korea onderstreept dat de ontwikkeling van het voetbal niet stopt," aldus de Zwitser op een persbijeenkomst op de Confederations Cup. "Het land heeft veel potentieel, met name in de juniorencategorie bij het vrouwenvoetbal."

Noord-Korea kwalificeerde zich vorige week woensdag door met 0-0 gelijk te spelen tegen Saudi-Arabië. Het communistische land is daardoor voor het eerst sinds 1966 weer actief op een WK-eindronde.

Blatter kan zich dat WK nog goed voor de geest halen. "Ik herinner me nog de stunt van de Noord-Koreanen tegen Italië. Misschien komen ze de Italianen wel opnieuw tegen. Tenminste, als die zich kwalificeren."

Laatste reviews en specials
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
©FOK.nl e.a.