Heerenveen laat Lopes transfervrij gaan

Sc Heerenveen en Cecilio Lopes hebben in goed overleg besloten de wegen te scheiden. De Rotterdammer, die interlands speelt voor Kaapverdië, mag transfervrij vertrekken uit Friesland. Hij lag eigenlijk nog vast tot medio 2010.

SC Heerenveen nam Lopes in januari 2007 over van FC Dordrecht. De Friezen verhuurden hem direct voor een half seizoen aan Sparta. Daar liep Lopes een zware blessure op, die hem een volledig seizoen kostte. Afgelopen seizoen verhuurde Heerenveen hem eerst aan FC Volendam, maar daar werd Lopes door trainer Frans Adelaar weggestuurd. Na de winterstop speelde hij weer voor FC Dordrecht en maakte daar een prima indruk, door twaalf keer te scoren in zeventien wedstrijden.

De dertigjarige Lopes zoekt nu dus een nieuw avontuur. Er is al belangstelling uit Malta voor de spits, die in 189 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal tot 76 treffers kwam. FC Dordrecht heeft stiekem nog de hoop dat de publiekslieveling alsnog aan de Krommedijk zal blijven. Super Lopes speelde 75 wedstrijden voor de Schapenkoppen en scoorde daarin 47 keer. Mede dankzij zijn rentree kende FC Dordrecht een prima tweede seizoenshelft.