Rampfoto gecrashte Airbus blijkt screenshot 'Lost'

Enkele buitenlandse media hebben een pleefiguur geslagen met een 'unieke' foto. Volgens een Boliviaanse en een Poolse tv-zender hadden zij een opname van binnenin het toestel tijdens de crash van vlucht AF 447. Zelfs het gerespecteerde BNR Nieuwsradio brandde zich eraan. De foto blijkt echter een screenshot te zijn uit de populaire televisieserie Lost.

Op de schokkende beelden zijn mensen te zien met zuurstofmaskers voor hun gezicht. Ook is er een volwassene op te zien die door een gigantisch gat in het vliegtuig naar buiten wordt gezogen. De foto is echter niet genomen tijdens de vlucht, die op 1 juni in de Atlantische Oceaan eindigde. Het blijkt namelijk een shot te zijn uit de pilotaflevering van Lost, die al in september 2004 is verschenen.

Nog steeds is het gissen naar de oorzaak van de ramp. Omdat experts afgelopen week het vermoeden uitspraken dat het vliegtuig in het luchtruim uiteen was gereten , namen verschillende media de foto voor waarheid aan.

Het is overigens niet de eerste keer dat de foto abusievelijk wordt gebruikt als zijnde een echte rampfoto. Al in 2006 dook de foto op bij een vliegtuigramp. Destijds stortte een Braziliaanse Boeing 737 neer in het Amazonegebied. Ook toen werd dezelfde foto afgedrukt met de tekst dat deze werd geschoten even voor de crash.

Screenshot Lost
Deze rampfoto blijkt dus een hoax te zijn