Hockeysters winnen overtuigend van Schotland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zondag in Ede een officiële interland gespeeld tegen Schotland. Voor de ogen van 1.500 toeschouwers liep Oranje de Britse ploeg zeventig lange minuten onder de voet: 7-0.

Nederland kwam al na vijf minuten op voorsprong kwam door Janneke Schopman, die een goed uitgevoerde strafcornervariant van dichtbij binnentikte. Daarna brak in Ede echter een zware regenbui los, die ervoor zorgde dat de wedstrijd na elf minuten moest worden stilgelegd, omdat het waterveld onbespeelbaar werd.

Na ongeveer een kwartier kon het duel worden hervat, maar het duurde even voordat Nederland het ritme hervond. Pas in de 21e minuut zorgde Paumen uit een strafcorner voor de 2-0. Nog voor de rust verdubbelde Marilyn Agliotti de score met twee treffers, de tweede na knap voorbereidend werk van Claire Verhage.

Na de pauze kwam Nederland geen moment echt los. Er werd te veel gelopen met de bal, passes kwamen niet aan en in en rond de cirkel werden verkeerde beslissingen genomen. Lange tijd zag het er dan ook naar uit dat het publiek, dat voor een mooie ambiance zorgde, met een doelpuntloze tweede helft huiswaarts moest keren.

Maar in de 62e minuut brak Paumen vanaf kop cirkel met een bekeken schuiver de ban. Naomi van As en Schopman zorgden uiteindelijk voor een onvervalste zevenklapper.

Na vrijdag boekte Oranje dus weer een ruime overwinning op Schotland. Maar het was een zege zonder enige waarde, daarvoor was de tegenstand van de Schotsen simpelweg te zwak.