Pranjic definitief naar Bayern

Bayern München is er definitief in geslaagd om Danijel Pranjic van sc Heerenveen over te nemen. De Kroatisch international zal een contract voor drie jaar tekenen bij de club van trainer Louis van Gaal. Het transferbedrag is niet bekend gemaakt, maar is naar verluidt tien miljoen euro.

Pranjic was vorig seizoen van grote waarde voor Heerenveen. In de Eredivisie scoorde hij zestien goals in dertig optredens en ook in de beker was hij goed op dreef. De Kroaat die in 2005 naar it Fean verhuisde lonkte al tijden naar Bayeren, maar tot vandaag waren tot zijn ongenoegen de beide clubs het nog niet eens over een transfersom.

Sc Heerenveen-directeur Yme Kuiper vindt het jammer dat Pranjic vertrekt, maar toont ook begrip voor de speler. "Wij hebben Danijel leren kennen als iemand die altijd klaar staat als hij iets voor de club kan betekenen. Als voetballer zullen we Pranjic zeker missen, maar we hebben er begrip voor dat hij deze kans niet kans laten lopen."

Kuiper meent dat Heerenveen met dit soort transfers aantoont een goede club te zijn. "Bayern behoort tot de top tien van Europa. Dat wij hen een speler leveren is een compliment voor het door ons gevoerde beleid. Deze transfer bewijst bovendien dat je als jonge speler niet meteen voor een grote club of het buitenland hoeft te kiezen. Pranjic heeft zich in Friesland vier jaar lang goed ontwikkeld en maakt nu alsnog de stap naar de top."