FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 oktober 2008

Sociaaldemocraten winnen in Tsjechië

De sociaaldemocraten hebben de centrumrechtse regeringspartij verslagen in de regionale verkiezingen in Tsjechië. De oppositiepartij CSSD kan rekenen op bijna 36 procent van de stemmen, aldus de centrale kiescommissie.

De sociaaldemocraten versloegen de conservatieve Democratische Burger Partij (ODS) van premier Mirek Topolanek in alle dertien provincies van het land. ODS kreeg ruim 23 procent van de stemmen nadat bijna alle stemmen waren geteld. Volgens analisten kan de uitslag wel eens voor een opstand in de regeringspartij zorgen, die kan leiden tot de val van Topolanek.

"Natuurlijk zie ik dit als een groot verlies, hoewel het niet zo groot is als het verlies van de sociaaldemocraten toen ze toetraden tot het parlement", zei Topolanek op televisie. Hij ziet nog voldoende mogelijkheden voor zijn partij in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen volgende week.

Uitslag Ajax - FC Groningen

Om 20.45 werd afgetrapt voor de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - FC Groningen 1-0
37' Oleguer 1-0

Toeschouwers: 49.531
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Amsterdam Arena
Gele kaart: Silva (Ajax), Granqvist (FC Groningen)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, Silva, Oleguer, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Lindgren, Sarpong (Rommedahl/57), Vertonghen, Suárez, Huntelaar

FC Groningen: Luciano, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak (Matthijs/ 76), Ajilore (Powel/62), Lovre, Holla, Berg, Andersson

Uitslag Atlético Madrid - Real Madrid

Zojuist heeft Real Madrid de Madrileense stadsderby bij Club Atlético de Madrid gewonnen. Een bijzonder spannende en knotsgekke slotfase werd besloten met een 1-2 eindstand.

De Koninklijke kwam uitstekend uit de startblokken. Binnen een minuut zorgde Ruud van Nistelrooij voor de openingstreffer, terwijl de herstelde Wesley Sneijder zijn inzet even later via de vingertoppen van Atlético-doelman Grégory Coupet op de lat zag afketsen. De thuisclub wist via de flanken wat meer druk te zetten, maar Iker Casillas hoefde nog niet met schoten op doel af te rekenen. Nadat Van Nistelrooij en Raúl beiden een treffer onterecht afgekeurd zagen worden ontving Luis Amaranto Perea rood na een schandalige overtreding op Sneijder. De man-meer-situatie was echter van korte duur, want vlak voor rust ontving ook Van Nistelrooij een directe rode prent. Ondertussen werden de bezoekers nogmaals benadeeld, toen de voordeelregel niet werd toegepast terwijl een Merengue was doorgebroken richting het doel van Leo Franco.

Na de thee kon Atlético, vooral in het begin, veel meer druk zetten dan de tegenstander. Dat zorgde voor enkele goede kansen voor Sergio Agüero en Diego Forlán, maar Casillas reageerde kordaat op enkele pogingen. Bovendien stond het vizier meermaals niet op scherp bij de aanvallers van Los Colchoneros. Het noodlot voor de geplaagde bezoekers zou uiteindelijk toch toeslaan. Vlak voor tijd wist invaller Simão de bal voorbij de Spaanse doelman te werken, om zo een punt in het Vicente Calderón te houden. Dat dacht de Portugees althans, totdat Royston Drenthe even later door John Heitinga werd neergelegd in het strafschopgebied van Atlético. Vanaf de stip schoot Gonzalo Higuaín vervolgens raak, en haalde zo alsnog de verdiende punten voor Real Madrid binnen. Het team van Bernd Schuster staat nu op dertien punten en is nu op doelsaldo eerste. Mocht Villarreal vanavond verlies weten te voorkomen tegen Espanyol dan nemen zij de koppositie weer over.

Club Atlético de Madrid - Real Madrid CF 1-2
1' Ruud van Nistelrooij 0-1
30' Luis Amaranto Perea (Atlético de Madrid)
39' Ruud van Nistelrooij (Real Madrid)
89' Simão Sabrosa 1-1
90+6' Gonzalo Higuaín 1-2

Stadion: Vicente Calderón (Madrid)
Arbiter: Clos Gómez
Gele kaart: Luis Amaranto Perea, Raúl García, Paulo Assunçao, John Heitinga, Simão Sabrosa (Atlético de Madrid), Sergio Ramos, Javi García (Real Madrid)

Zelfmoordgolf Franse cellen houdt aan

De zelfmoordgolf in de Franse gevangenissen houdt aan. In Straatsburg pleegden twee gevangenen afgelopen week zelfmoord, meldden Franse media. Volgens mensenrechtenorganisaties en vakbonden is het gevangenisregime de oorzaak.

In Metz werd dit jaar al vier keer zelfmoord gepleegd in een gevangenis. Dit jaar hebben al negentig gevangenen zich van het leven beroofd in Frankrijk. Vergeleken met de eerste helft van 2007 is het aantal zelfmoorden in Franse cellen dit jaar met 27 procent gestegen.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens uitte donderdag scherpe kritiek op de Franse staat. Een geestelijk zieke man, die in 2000 zelfmoord pleegde, heeft volgens het hof onder mensonwaardige omstandigheden gevangen gezeten. Dit is in strijd met het internationale verdrag tegen foltering.

Uitslagen Eredivisie 18/10/2008

In de Eredivisie zijn zojuist twee wedstrijden, die om 19:45 uur begonnen, afgelopen. Hieronder vind je de uitslagen van deze wedstrijden.

NAC Breda - PSV 2-1
13’ Simons 1-0 (e.d)
87’ Amoah 2-0
90+2’ Afellay 2-1

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaart: van der Leegte, Amoah (NAC Breda), Kromkamp, Pieters (PSV)

Opstellingen

NAC Breda: ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Kwakman, van der Leegte (Loran/82), Reuser (Elshot/70), Cairo (de Graaf/71), Amoah, Lurling

PSV: Isaksson, Kromkamp (Rodríguez/23), Marcellis, Salcido, Pieters (Bakkal/56), Amrabat, Simons, Afellay, Wuytens, Dzsudzsák (Koevermans/65), Lazovic


Roda JC - sc Heerenveen 2-2
34’ Grindheim 0-1
60’ Cissé 1-1
79’ Bödor 2-1
87’ Smárason 2-2

Toeschouwers: 14.114
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Gele kaart: Väyrynen (sc Heerenveen)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs, de Fauw, Kah, de Jong, Meeuwis, Vormer (Linssen/81), Bödor, Hadouir (de Man/84), Oper, Cissé

sc Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Jong-a-Pin, Grindheim (Elyounoussi/53), Väyrynen, Pranjic, Beerens, Paulo Henrique, Kalou (Smárason/86)

Rijksmonument verloren door grote brand Duiven

Bij de grote brand in het Gelderse Duiven is een vrijstaande woonboerderij aan de Ploenstraat verloren gegaan. Het betrof een Rijksmonument uit 1625, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De twee bewoners werden aan het begin van de avond gewaarschuwd door voorbijgangers die de vlammen uit het dak zagen slaan. Ze konden ongedeerd de woning verlaten.

Door de rieten kap van de boerderij greep het vuur snel om zich heen, aldus de brandweerwoordvoerder. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur naar elders oversloeg, maar de woonboerderij moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

'ING wil tappen uit noodfonds Staat'

ING Groep is van plan de Nederlandse Staat volgende week te vragen om een kapitaalinjectie. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. ING verwacht dat het derde kwartaal wordt afgesloten met een verlies van 500 miljoen euro als gevolg van de kredietcrisis.

Het aandeel ING verloor gisteren meer dan een kwart van zijn waarde na geruchten in de markt dat het bedrijf een kapitaalinjectie van de overheid zou krijgen. De bank verklaarde diezelfde dag dat van een kapitaalinjectie nog geen sprake was, maar dat 'de verdiensten van het overheidsprogramma worden overwogen zodra er meer details beschikbaar zijn'.

Het kabinet heeft een noodfonds van 20 miljard euro ingesteld voor financiële instellingen. Het noodfonds maakt deel uit van het plan van het ministerie van Financiën om het vertrouwen in de financiële markten te herstellen en de rust op te beurzen terug te krijgen.

Treinbotsing in Polen, dronken verkeersleider

Zeventien mensen zijn gisteravond gewond geraakt bij een treinbotsing op een station in het Poolse Katowice. Zeven mensen lagen vandaag nog in het ziekenhuis.

Twee verkeersleiders zijn in hechtenis genomen in verband met het ongeluk. Een van de twee was volgens de politie dronken.

Het ongeluk gebeurde doordat een van de treinen op het verkeerde spoor reed. Deze trein, die van Warschau op weg was naar Bielsko-Biala, reed op een trein die op het punt stond te vertrekken.


Treinbotsing in Polen, verkeersleider dronken  (foto: DAG)

Man klaagt stripclub aan

Een 35-jarige Amerikaan heeft een stripclub in Florida aangeklaagd. Een van hun danseressen zou hem namelijk zwaar verwond hebben met haar schoen.

Toen tijdens zijn bezoek aan de club een van de schaars geklede dames aan een strippaal hing, vloog haar schoen van haar voet, tegen een spiegelplafond. Het plafond spatte hierop uiteen en het glas en de hooggehakte schoen kwamen op de man terecht.

De zware verwondingen die de man aan het incident overhield; een sneetje boven zijn wenkbrauw, hoofdpijn en neusbloedingen, zijn voor hem reden de stripclub aan te klagen en minstens 15.000 dollar schadevergoeding te eisen. Of hij dit bedrag in losse dollarbriefjes wil ontvangen, is vooralsnog niet bekend.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit.

Man hakt vrouw dood om Facebookprofiel

Een Britse man is veroordeeld tot een minimum van 14 jaar cel, omdat hij zijn vrouw met een hakmes om het leven heeft gebracht. Hij had eerder op haar Facebookprofiel gelezen dat ze graag andere mannen wilde ontmoeten.

De twee hadden al een poosje huwelijksproblemen en zijn vrouw had hem op straat gezet. Vier dagen na deze onvrijwillige uitzetting had zij haar Facebookprofiel aangepast naar 'single'.

Omdat de 34-jarige vrachtwagenchauffeur vermoedde dat zijn vrouw een affaire had, bedreigde hij haar meerdere malen telefonisch met de dood. Op een avond gooide hij zich vol drank, nam wat cocaïne en ging op weg naar hun voormalig echtelijk huis. Daar aangekomen hakte hij op haar in terwijl ze in bed lag. De buren hoorden gegil en belden de politie. Hij werd buiten, zittend op de stoep en doordrenkt met bloed aangetroffen.

"Ze plaatste berichten op een internetsite waarin ze iedereen vertelde dat ze me verlaten had en op zoek was naar mannen", aldus de man. “Ik hield van Emma en ik was compleet van slag en ik voelde me vernederd door wat ze gedaan had."

Eerder dit jaar vermoordde een man uit het Engelse Barnsley zijn vrouw en zichzelf omdat zij via Facebook aankondigde dat ze van hem wilde scheiden.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit.

FIA: Geen oud-coureur in de wedstrijdleiding

De FIA wijst het idee van coureurs om een oud-coureur in de wedstrijdleiding te zetten af. Dat heeft een official gezegd in een interview met de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Coureurs lieten eerder deze week weten graag een oud-coureur in de wedstrijdleiding te willen om zo voor consistentere straffen te zorgen. Donnely betwijfelt echter of de situatie hiermee wordt verbeterd. "Hun ervaring komt voort uit het verleden toen ze zelf reden. Sinds toen, laten we zeggen tien jaar terug, is het racen veranderd," aldus Donnelly.

Donnnely verdedigt de geloofwaardigheid van de huidige stewards, die elk raceweekend wisselen. "Dit zijn mensen die, elk weekend, in een belangrijk evenement werken. Ze hebben net als de coureurs een superlicentie gekregen. We hebben stewards die dit al voor twintig tot vijfentwintig jaar doen, toen sommige coureurs nog niets eens geboren waren."

Donnelly vindt ook niet dat er teveel straffen zijn uitgedeeld. Volgens hem zijn dit jaar slechts 34 straffen daadwerkelijk het gevolg van een incident. "Hou voor ogen dat we nog tientallen zaken meer analseren waarbij we besluiten om niet in te grijpen."

F1-veteraan David Coulthard is echter van mening dat het voor stewards zonder een achtergrond als coureur moeilijk is om goede beslissingen te nemen. "Ik zou me ongemakkelijk voelen om een beslissing te nemen over een manoeuvre in de MotoGP of zoiets omdat ik, hoewel ik op een motor heb gereden, niet weet hoe het is om erop te racen."

Alonso droomt van zitje bij Ferrari

Fernando Alonso lonkt na zijn vertrek bij McLaren naar een racestoeltje bij Ferrari. De Spanjaard werd voor het komende seizoen al gekoppeld aan de Italiaanse renstal, maar het contract van Kimi Räikkönen werd met een jaar verlengd. Toch blijft hij hopen om ooit te rijden voor de rode brigade.

Het is waarschijnlijk dat Alonso, ondanks een miljoenenaanbod van Honda, ook het komende seizoen blijft rijden voor Renault. Tegen de Italiaanse media gaf de tweevoudig wereldkampioen toe graag naar Ferrari te willen gaan. "Ik geef toe dat ik graag op een dag voor Ferrari zou willen rijden. Het is het beste team in de historie van de Formule 1."

De 27-jarige coureur werd voor het komende seizoen ook gelinkt aan BMW Sauber. Volgens geruchten ketste die transfer af omdat Alonso niet in het team zou passen. Onzin, zegt Alonso. "Ik heb aan kartracing gedaan sinds mijn derde. De laatste 24 jaar heb ik mij bij alle teams thuisgevoeld. Op één na dan," wijzend op het desastreuze seizoen bij McLaren in 2007. "Het was het zelfde team dat problemen had met Senna, Prost, Räikkönen en Montoya. Wellicht dat het team het probleem is in plaats van de coureur."

Ondanks zijn twee Grand Prix overwinningen dit seizoen ziet hij dat niet als compensatie voor een moeilijk seizoen. "Maar ik zie dit niet als een verloren jaar. Tijdens zo'n jaar merk ik hoeveel ik van de Formule 1 hou en hoe ik ervan moet genieten."

Norovirus heerst in Lourdes

In Lourdes zijn veel mensen ziek geworden door het norovirus of andere vormen van buikgriep. Dat zei woordvoerder Olivier Dols van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten vandaag naar aanleiding van de sterfgevallen in een GGZ-verzorgingstehuis in Etten-Leur.

Het virus heeft bij 54 cliënten en medewerkers van GGZ-instelling 't Hooghuys in Etten-Leur toegeslagen. Vier oudere patiënten stierven door het virus. De stichting heeft tussen 25 september en 2 oktober 24 mensen van dit tehuis per trein naar Lourdes vervoerd. Bij terugkeer bleek een van hen al ziek door het norovirus.

Dols zei dat dit jaar tien miljoen mensen Lourdes bezoeken of hebben bezocht, onder wie ruim 30.000 Nederlanders. "Die mensen komen uit de hele wereld. Als iemand die ziekte heeft, kan die worden overgedragen", aldus Dols.

Uitslag FC Twente - Heracles Almelo

Om 18:45 uur begon in Enschede de Overijsselse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

FC Twente - Heracles Almelo 2-0
80’ Arnautovic 1-0
90+2’ Elia 2-0

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Gele kaart: de Vries, Looms, Beukers, Wuytens (Heracles Almelo)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wielaert, Douglas, Braafheid (Heubach/90), Brama, Perez (Hersi/67), Tioté, Denneboom (Arnautovic/66), N'Kufo, Elia

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, de Vries (van den Bergh/71), Bridji (Schulmeister/84), Klavan, Douglas (Bajer82), Everton, Overtoom

Simon verslaat Nadal in Masters Series

Gilles Simon neemt het in de finale van het Masters Series-toernooi, dat in Madrid wordt gehouden, op tegen Andy Murray, die Roger Federer wist te verslaan. De Fransman was in een zinderende halve finale te sterk voor Rafael Nadal. De setstanden van deze wedstrijd waren 3-6, 7-5 en 7-6(6).

In de eerste set heerste Nadal, maar zijn service was niet goed. De Spanjaard kreeg vier punten tegen, maar wist hier zelf twee breaks tegenover te plaats. Het tweede bedrijf zorgde voor een ommekeer. De nummer één van de wereld liet het op belangrijke punten namelijk afweten. Zijn tegenstander wist maar liefst zeven breakpunten weg te werken en sloeg zelf twee maal toe.

In de tiebreak van de derde set, die tot dan toe gelijk op ging, sloeg Simon op zijn tweede matchpoint toe en zal het in de finale tegen Murray op moeten nemen.

Staande ovatie voor Brandts

Ernie Brandts heeft voor aanvang van het duel tussen NAC Breda en PSV een staande ovatie van het Bredase publiek mogen ontvangen. Aan het einde van de vorige voetbaljaargang moest de oefenmeester de club verlaten.

Brandts loodste NAC Breda vorig seizoen naar een keurige derde plaats, maar in de playoff-wedstrijden ging het mis. De Brabanders wisten zich namelijk niet te plaatsen voor de Champions League en de UEFA Cup.

Kort na het ontslag van Brandts, die nog geen nieuwe club heeft gevonden, presenteerde NAC Breda Robert Maaskant als nieuwe trainer.

Schade Bataviawerf zeker een miljoen

De schade aan de Bataviawerf in Lelystad, waar afgelopen maandagavond een grote brand woedde, komt zeker boven de miljoen euro uit. Dat zei directeur Rien Beije vandaag.

De Bataviawerf was vandaag voor het eerst weer open na de brand. Er kwamen volgens Beije "redelijk wat bezoekers". "We hebben nu een lelijke plek op de werf, maar voor het publiek maakt dat niet zoveel uit. Dat kan gewoon kijken bij de schepen", vertelde de directeur.

De zeilmakerij, de blokkenmakerij en de werktuigenopslag gingen in vlammen op. Beije: "Alleen de zeilen al zijn 4 tot 5 ton waard. Tel daar de rest bij op en je zit zo aan een miljoen."

Bij de brand kwam asbest vrij. De laatste resten zijn gistermiddag weggehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk wordt die ook nooit achterhaald. "Volgens de brandweer is het gebouw de grond in gebrand. Dat betekent dat er echt helemaal niets meer van over is en er waarschijnlijk ook geen sporen meer worden gevonden."

Agent bewusteloos geslagen bij rel in Harderwijk

Een agent is vannacht bij ongeregeldheden in het centrum van Harderwijk door twee mannen bewusteloos geslagen. Een 24-jarige Harderwijker is voor de mishandeling aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De agent is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.

In een horecagelegenheid op de Markt in Harderwijk ontstond omstreeks 02.40 uur een vechtpartij. Cafémedewerkers werden bedreigd en bezittingen werden vernield. De vechtpartij trok volgens de politie een grote groep mensen naar de Markt. Om de rust te herstellen werd het plein ontruimd. Hierbij gebruikten agenten de wapenstok om aanhoudingen te verrichten.

In totaal heeft de politie vijf mannen aangehouden voor de vechtpartij. Naast de Harderwijker die de agent zou hebben neergeslagen, werd een 21-jarige plaatsgenoot gepakt. Hij was ondanks een caféontzegging toch in de kroeg aanwezig was, mengde zich in de vechtpartij en mishandelde een personeelslid. Tijdens de schoonveegactie op de Markt werden nog eens drie Harderwijk van 21, 25 en 27 jaar opgepakt, omdat zij weigerden de Markt te verlaten. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.

FOK!Blog Babe Battle #93

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Iveta en in de rechterhoek Ruslana. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

Rugbyspelers winnen NK tramtrekken

Het NK tramtrekken in Rotterdam is vandaag gewonnen door een team van rugbyspelers uit de Maasstad. Zestien teams probeerden op de Coolsingel het 40 ton zware gevaarte in beweging te krijgen. Het kampioenschap trok volgens de organisatie ruim achtduizend bezoekers.

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET organiseerde het evenement voor de eerste keer. "Het is uniek in Europa, dit zie je nergens anders", zegt een woordvoerder van de RET. "We proberen om volgend jaar ook teams uit het buitenland naar de Coolsingel te halen."

Diverse tramlijnen werden omgeleid om het parcours voor het stadhuis vrij te maken. Tijdens het evenement werd ook een nieuw type metrostel aan het publiek getoond waarmee een ritje kon worden gemaakt.


Een aantal trams (foto: ANP)

Wibi Soerjadi bestolen van Glamour Award

Wibi Soerjadi is zijn Glamour Award kwijt. Het beeldje van een kristallen zeemeermin is van zijn sokkel getrokken en meegenomen tijdens een concert dat de pianist gisteren gaf in de salon van zijn huis in Zeist. Dat meldt Soerjadi op zijn website.

Soerjadi ontving de award eind vorige maand in de categorie muziek. De Stichting Nederland Positief kent de Glamour Awards jaarlijks toe als een 'ode aan de creativiteit van de showbusiness in Nederland'. Andere winaars van de awards waren dit jaar Hennie Huisman, Marlies Dekkers en Jan des Bouvrie.

De pianist, die regelmatig zogenaamde salonconcerten op zijn landgoed geeft, heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. Hij roept via zijn website eventuele getuigen op zich te melden bij zijn management of bij de politie.


Wibi Soerjadi bestolen van Glamour Award  (foto: DAG)

Federer niet in finale Masters Series

Roger Federer is tijdens de Masters Series in Madrid tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De voormalig nummer één van de wereld ging in de halve finales onderuit tegen Andy Murray. Na twee uur was het pleit beslecht en stond er 6-3, 3-6 en 5-7 op het scorebord.

In de eerste set leek het er nog niet op dat Federer zou verliezen. De Zwister dicteerde de partij en gaf Murray geen kans. Een simpele break in de zesde game was voldoende om de eerste set veilig te stellen.

In het tweede bedrijf werd het spel van Murray agressiever. De Brit pakte de ballen van Federer eerder aan, wat voor een verrassend overwicht zorgde. Uiteindelijk wist de Brit in de vierde game een break te plaatsen, waardoor hij de set uiteindelijk kon pakken.

De derde en beslissende set stond bol van de spanning. Zowel Federer als Murray kregen kansen op een break, maar deze werden tot vlak voor het einde niet benut. Bij een stand van 5-5 sloeg de Britse tennisser echter toe. De Zwitser wist vooraf nog wel twee breakpunten onklaar te maken, maar had op de derde geen antwoord. Zijn opponent bleef in het vervolg rustig en wist de set uit te serveren.

In de finale zal Murray het op moeten nemen tegen de winnaar uit het duel tussen Rafael Nadal en Gilles Simon.

Alle winnaars van de klassiekers 2008

Het klassiekerseizoen werd vandaag met de Ronde van Lombardije afgesloten. Damiano Cunego wist de laatste klassieker van het seizoen te winnen. Hieronder volgt een overzicht van alle verreden klassiekers van 2008 en de bijbehorende winnaars.

De winnaars:

KlassiekerWinnaarTeamLand
Milaan - San RemoFabian CancellaraTeam CSCZwitserland
Ronde van VlaanderenStijn DevolderQuick-StepBelgië
Parijs - RoubaixTom BoonenQuick-StepBelgië
Amstel Gold RaceDamiano CunegoLampreItalië
Waalse PijlKim KirchenTeam High RoadLuxemburg
Luik - Bastenaken - LuikAlejandro ValverdeCaisse d'ErpagneSpanje
Clasica San SebastianAlejandro ValverdeCaisse d'ErpagneSpanje
CyclassicsRobbie McEwenSilence-LottoAustralië
Parijs - ToursPhilippe GilbertFrançaise des JeuxBelgië
Ronde van LombardijeDamiano CunegoLampreItalië

Film: Bride Flight

Bride Flight is, na De Tweeling, de tweede samenwerking tussen regisseur Ben Sombogaart en scenarioschrijfster Marieke van der Pol. De eerste samenwerking was een groot succes, zal Bride Flight dat ook worden? Het heeft in ieder geval elementen voor wat een goede film zou kunnen worden: een prachtige omgeving (Nieuw-Zeeland), het speelt zich af rond de tijd van de Tweede Wereldoorlog (kijk naar Zwartboek), personages zowel in hun jonge als oudere jaren (dus zowel voor jong als voor oud) en niet te vergeten: de comeback van Rutger Hauer in de Nederlandse film.


Basso: "Armstrong topfavoriet in Giro"

Ivan Basso is van mening dat Lance Armstrong komend jaar, tijdens de Giro d'Italia, de uitgesproken favoriet voor de winst is. Volgend jaar mei rijden zowel de Italiaan als de Amerikaan hun eerste grote ronde sinds jaren.

In 2006 wist Basso de Ronde van Italië nog op zijn naam te schrijven. Toch denkt de Italiaan dat hij geen kans heeft als Armstrong zich in het fietsgeweld gaat mengen. "Ik wil graag de roze trui weer veroveren, maar met de deelname van Lance Armstrong is de topfavoriet voor de Giro natuurlijk al bekend."

Basso keert volgende week zondag weer terug in het wielerpeloton. Zijn ploeg Liquigas neemt dan namelijk deel aan de Japan Cup. "Ik heb mijn schorsing uitgezeten en ik heb de prijs betaald voor mijn fouten. Dat geeft mij een bepaald soort rust. Het is nu belangrijk om opnieuw te beginnen, want alle dromen die ik had in 2006, koester ik nog steeds."

Alves: "Als ik rustig ben, scoor ik"

Het koste wat energie, maar uiteindelijk kreeg Afonso Alves in januari zijn droomtransfer naar Middlesbrough. De Braziliaan heeft zijn draai echter nog niet gevonden. De annvaller heeft dit seizoen slechts eenmaal doel getroffen in de Premier League.

"Ik ben me nog aan het aanpassen", zegt hij tegen The Daily Mail. "Waarschijnlijk komen de goals wel. Als ik rustig ben, scoor ik."

"Alle verdedigers zijn sterk en het voetbal is erg aan elkaar gewaagd", zegt hij over de Engelse competitie. "In Nederland scoorde ik meer dan het aantal wedstrijden dat ik had gespeeld."

Alves wilde graag naar Boro, omdat hij goede adviezen van landgenoten Rochemback en Juninho kreeg. "Fabio (Rochemback red.) had alleen maar mooie woorden over de club. Daarom besloot ik te kiezen voor deze club. Mijn zaakwaarnemer sprak met Juninho. Alles wat hij heeft gezegd klopt ook."

Haase voorlopig niet in actie

Robin Haase zal de komende tijd niet aan toernooien deelnemen. De Hagenaar werd afgelopen zomer aan zijn knie geopereerd, maar kreeg na zijn rentree in Ljubljana weer klachten. Hierdoor moest de tennisser verstek laten gaan bij de Davis Cup-wedstrijd tegen Zuid-Korea.

In de komende weken zou Haase op de toernooien van Seoul en Busan acte de présence geven, maar heeft zich inmiddels bij de organisatie afgemeld. "Ik speel geen toernooien. Het is beter voor mijn knie de komende weken alleen te trainen", aldus de Haagse sporter.

Het is nog maar de vraag of Haase op tijd fit is voor de Masters in Rotterdam. Dit evenement wordt van 8 tot en met 14 december gehouden.

Suarez: "Relatie met Huntelaar is supergoed"

Luis Suárez zegt dat zijn relatie met spits en aanvoerder Klaas Jan Huntelaar supergoed is. De twee hebben het in het veld regelmatig met elkaar aan de stok. Tijdens de seizoensouverture tegen Willem II vergat de Uruguayaanse dribbelaar de bal twee maal af te spelen aan zijn collega-aanvaller.

Suárez: "In het geval van Willem II: ik heb er met Klaas en de trainer over gesproken. Ik had de bal heel makkelijk kunnen spelen naar Klaas. Oké, dat deed ik niet, ik schoot op doel. Klaas zei tegen mij dat dat het beste was wat ik dat moment kon doen."

De speler vervolgde met de woorden: "Het is helemaal geen issue binnen de club. De mensen of media maken er een veel groter punt van dan het is. Met Klaas heb ik een supergoede relatie. Het zijn vaak de media die het hebben over een eventuele slechte relatie, maar dat is niet zo."

Suárez heeft ook wel een idee waar zijn gretigheid om te dribbelen vandaan komt. "Als echte voorhoedespeler moet ik naar het doel en mensen uitspelen. Ik vind het heel belangrijk dat het publiek het naar zijn zin heeft. De mensen willen leuke, spannende acties zien en een hoog doelsaldo als het kan. En ik vind het leuk als ze over mij praten en zeggen: hé, heb je gezien hoe geweldig dat was? Daar krijg ik meer zelfvertrouwen door."

Biseswar toch inzetbaar

Gert-Jan Verbeek kan dit weekend toch over Diego Biseswar beschikken. De speler van Feyenoord had last van een blessure aan zijn hamstring. De laatste training wees echter uit dat de aanvaller aanstaande zondag gewoon kan spelen.

Voor Verbeek is dit geluk bij een ongeluk. Gisteren werd al bekend gemaakt dat de onfortuinlijke oefenmeester niet over Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson kon beschikken. Daarnaast zitten ook Theo Lucius, Denny Landzaat, Andwele Slory en Tim Vincken in de lappenmand.

Noord-Holland legt beslag op eigendom banken

De provincie Noord-Holland heeft in Nederland en andere Europese landen beslag laten leggen op eigendommen van IJslandse banken om de miljoenen terug te krijgen die ze dreigt te verliezen.

Dat zei Harry Borghouts (GroenLinks), commissaris van Koningin in Noord-Holland, vandaag in het radioprogramma Kamerbreed.

Hij wilde niet zeggen om hoeveel geld het gaat, maar wel dat de waarde van de bezittingen hoger is dan het geld dat Noord-Holland op IJslandse banken heeft staan. De provincie heeft beslag laten leggen in de hoop het geld terug te krijgen en juridisch sterker te staan. Noord-Holland heeft bijna 100 miljoen euro op rekeningen van 'crisisbanken' staan.

Borghouts vindt het idee van de provinciale PvdA om een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken te houden een prima plan. "Het is goed om te kijken hoe iedereen en wanneer heeft gehandeld." Hij benadrukte nogmaals dat de provincie niets "fundamenteels fout heeft gedaan". Provinciale Staten debatteren 30 oktober over de zaak.


Beslag gelegd  (foto: ANP)

'Guy Ritchie krijgt 77 miljoen euro'

Madonna en Guy Ritchie zouden het eens zijn geworden over de financiële afhandeling van hun scheiding. Dat meldt een bron, die dicht bij de voormalige geliefden staat, aan de Britse boulevardkrant The Sun. Ritchie zou ruim 77 miljoen euro aan onroerend goed en cash geld krijgen.

De 50-jarige zangeres en de tien jaar jongere filmregisseur bevestigden woensdag uit elkaar te gaan na een huwelijk van bijna acht jaar. Ze hebben samen twee kinderen: Rocco (8) en David (3), die ze in 2006 adopteerden uit Malawi. Madonna heeft uit een eerdere relatie met haar personal trainer Carlos Leon een 12-jarige dochter, Lourdes.

Omdat Madonna en Ritchie volgens de verhalen geen huwelijkse voorwaarden hadden opgesteld toen zij in het huwelijksbootje stapten, zou Ritchie aanspraak kunnen maken op de helft van het vermogen van de zangeres, dat op 385 miljoen euro wordt geschat. De regisseur, die een geschat eigen vermogen zou hebben van ruim 32 miljoen euro, zou dit echter pertinent niet willen.

De onderhandelingen tussen de Madonna en Ritchie verliepen volgens de bron soepel. "Guy wist wat hij wilde hebben en Madonna wist wat ze wilde houden." De Britse Ritchie zou onder meer al het Britse onroerend goed van het stel krijgen, waaronder het huis waar het gezin de afgelopen jaren woonde in Londen. De Amerikaanse Madonna behoudt haar huizen in Los Angeles en New York.

Ook wat betreft de regeling voor de drie kinderen zouden de voormalige echtelieden naar een compromis streven. Hierover is echter nog niets bekend.

Man vast voor bedreigen Johan Derksen

Een Tilburger van 42 jaar is vanochtend aangehouden in verband met de doodsbedreiging van voetbalanalist Johan Derksen. De politie pakte hem rond acht uur vanochtend op in zijn huis.

Eerder deze week kreeg de politie een doodsbedreiging voor de hoofdredacteur van Voetbal International binnen. Daarin stond dat Derksen zou worden neergeschoten als hij bij de wedstrijd Willem II-Feyenoord zou zijn. In het daaropvolgende politieonderzoek leidde het spoor naar de 42-jarige verdachte.

De man zit vast op het bureau en wordt verhoord. Johan Derksen is ingelicht over de aanhouding.

Walibi dicht wegens te grote drukte

Attractiepark Walibi World in Biddinghuizen roept bezoekers op het park te mijden. Volgens een woordvoerder kan het park vanaf vanmiddag de enorme toestroom niet aan en worden de deuren gesloten. "Bezoekers die nog naar Walibi willen komen, adviseren wij dringend om dat niet te doen", zegt de woordvoerder. Het park ontving vandaag twee keer zoveel bezoekers als normaal.

Walibi World is dit weekeinde tot 22.00 uur open. "Er wordt een halloweenfeest georganiseerd en daar komen veel mensen op af", aldus de zegsvrouw. Ze benadrukt dat zondag het feest gewoon doorgaat en het park in tegenstelling tot vandaag wel tot 22.00 uur open is. "Op zondag komen er meestal minder mensen."

Hoeveel mensen er momenteel in het park zijn, wilde de voorlichter niet zeggen. Er zouden zich geen gevaarlijke situaties hebben voorgedaan. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het park dat vanwege te grote drukte de deuren voortijdig gesloten moeten worden.


Walibi dicht wegens te grote drukte  (foto: DAG)

Driekwart Nederlanders stamt af van de jagers

Ruim driekwart van de Nederlanders stamt af van jagers en verzamelaars die 35 duizend jaar geleden door Europa trokken. Dat concluderen wetenschappers uit DNA-onderzoek onder tweehonderd scholieren. Twintig procent stamt volgens de onderzoekers af van migranten die in de Oude Steentijd, zevenduizend jaar geleden, als boer naar Nederland kwamen. Nog minder Nederlanders, 2,5 procent, is recent naar Nederland gemigreerd.

De bevindingen betekenen volgens de onderzoekers dat het beeld wat bestond over de herkomst van de Nederlander moet worden bijgesteld. "Er zijn zoals werd aangenomen wel oorspronkelijke boeren naar Nederland gekomen, maar een nog veel grotere groep al aanwezige jagers heeft hun leefstijl overgenomen." De verwachting dat uit DNA van Zeeuwen enerzijds en Groningers en Friezen anderzijds verschillende migratiepatronen zouden blijken, kon niet worden gestaafd.

De onderzoekers kwamen verder tot de conclusie dat het onderzoek goed overeenkomt met vergelijkbare tests in andere Europese landen. Wel laten de onderzoeken verschillen zien. Zo zou het merendeel van de Duitse mannen afstammen van de boeren. In andere delen van Europa, bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk en België, komen juist meer jagers en verzamelaars voor.

In het kader van Oktober Kennismaand onderzochten wetenschappers onder leiding van de Leidse professor Peter de Knijff welke migratieroutes Nederlanders hebben genomen vanaf het moment dat de mens vanaf ongeveer zestigduizend jaar geleden vanuit Afrika zich over de wereld verspreidde. Zij namen daarvoor het DNA af van tweehonderd scholieren uit Den Haag, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Silvolde, Terneuzen en Utrecht. De resultaten werden zaterdag gepresenteerd in het Leidse museum Naturalis.

Cunego wint Ronde van Lombardije

Damiano Cunego heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. Hij wint daarmee de laatste grote wielerwedstrijd van dit seizoen.

Elf renners waren een groot gedeelte van de dag vooruit, maar werden aan de voet van de beklimming van de Civiglio, op zestien kilometer van de finish gegrepen. Hierna ging Horner in de aanval en hij kreeg Cunego,Moreno en Failli mee.

In de afdaling van de beklimming nam Cunego veel risico en dat leverde hem een kleine voorsprong op. Deze wist hij tot aan de finish vast te houden. Het is voor de derde keer dat Cunego 'De koers van de vallende bladeren' wint.

Brajkovic eindigde als tweede, Urán eindigde als derde. Karsten Kroon was op de vijfde plaats de beste Nederlander.

Goedele Liekens ontslagen door VT4

De commerciële Vlaamse televisiezender VT4 heeft het contract met Goedele Liekens verbroken. Dat melden verschillende Belgische media. De reden zou zijn dat Liekens zonder toestemming haar eigen maandblad, waarvan het tweede nummer net uit is, had gepromoot bij een programma van de publieke zender Eén.

De 45-jarige Liekens werkte pas anderhalf jaar bij de commerciële zender van de Belgische SBS-groep. Haar quiz 'Slimmer dan een kind van 10', waarbij volwassenen vragen uit basisschooltoetsen moeten beantwoorden, werd vorig jaar vanwege de tegenvallende kijkcijfers van de donderdagavond naar de zondagmiddag verplaatst. Later dit jaar zou Liekens haar eigen talkshow op VT4 krijgen.

[Upd] Uitslag kwalificatie China

Lewis Hamilton heeft poleposition behaald voor de Grand Prix van China. Tweede en derde werden de beide Ferrari’s van Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Vierde werd Fernando Alonso die de afgelopen twee races nog wist te winnen. Robert Kubica viel met een twaalfde plaats tegen.

De eerste kwalificatiesessie ving aan in de wetenschap dat al in hele weekend de tijden dicht bij elkaar liggen. De eerste die een serieuze tijd neerzetten was Nelson Piquet jr. Echter gingen Hamilton en Massa al snel flink onder die tijd door. Jarno Trulli en Robert Kubica bevonden zich lang in de gevarenzone, maar wisten zich uiteindelijk toch te plaatsen voor het tweede deel. De afvallers van de eerste sessie zijn David Coulthard, Kazuki Nakajima, Jenson Button, Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella.

In de tweede kwalificatiesessie ging Ferrari als eerste naar buiten op de zachte banden. Ze zetten meteen de snelste tijden van de dag neer. Al snel kwamen de andere teams in actie en bleek dat Robert Kubica het lek nog niet boven had. De Pool kwam niet verder dan plek twaalf. Mark Webber wist zich met een ultieme poging nog naar de negende plaats te rijden, terwijl Lewis Hamilton op dat moment de snelste tijd van het weekend liet noteren. Nelson Piquet jr. kwam acht duizendsten te kort voor de derde sessie, waarmee hij de eerste afvaller was. De andere afvallers waren Kubica, Timo Glock, Rubens Barrichello en Nico Rosberg.

De coureurs gingen in de derde sessie snel de baan op, maar tot representatieve tijden kwam het eerst nog niet. Na de pitstops gingen de coureurs strijden voor de pole. De eerste die de vlag zag, was Kimi Räikkönen, maar Hamilton ging onder zijn tijd door. Derde tijd was voor Felipe Massa voor Fernando Alonso en Heikki Kovalainen. Sébastien Bourdais kwam niet meer naar buiten voor de laatste run en start op plek tien.

Update
Mark Webber is bestraft voor zijn motorwissel, en moet tien plaatsen terug op de startgrid. Hij wordt daarmee zestiende. Nick Heidfeld heeft een straf gekregen omdat hij David Coulthard opgehouden zou hebben in de eerste kwalificatiesessie.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:36.303
2 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:36.645
3 Felipe MassaScuderia Ferrari1:36.889
4 Fernando AlonsoRenault F11:36.927
5 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes1:36.930
6 Mark Webber *Red Bull Racing1:37.083
7 Nick Heidfeld **BMW F11:37.201
8 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:37.685
9 Jarno TrulliToyota Racing1:37.934
10 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:38.885

11 Nelson Piquet Jr.Renault F11:35.722
12 Robert KubicaBMW F11:35.814
13 Timo GlockToyota Racing1:35.937
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F11:36.079
15 Nico RosbergWilliams1:36.210

16 David CoulthardRed Bull Racing1:36.731
17 Kazuki NakajimaWilliams1:36.863
18 Jenson ButtonHonda Racing F11:37.053
19 Adrian SutilForce India1:37.730
20 Giancarlo FisichellaForce India1:37.739

Mark Webber is tien plaatsen teruggezetop de startgrid
* Nick Heidfeld is drie plaatsen teruggezet op de startgrid

Nieuwegein spaart nu al voor WK Voetbal

Nieuwegein is nu al aan het sparen voor het WK Voetbal in 2010. In juni was er veel schade in de Utrechtse gemeente tijdens het EK Voetbal. Oranje-'supporters' zorgden voor heel wat overlast. Met name op de kruising Nevelgaarde gingen feestvierende jongeren uit hun dak en over de schreef.

Om de Nieuwegeiners die het niet zo nauw nemen met andermans eigendommen in bedwang te houden tijdens het komende WK, is in de begroting 50.000 euro gereserveerd.

[SF] Uitslag kwalificatie Estoril

AS Roma heeft de poleposition bemachtigd voor de eerste race op het Portugese circuit van Estoril. In de finale versloeg AS Roma het eveneens Italiaanse AC Milan.

Zoals gebruikelijk was er geloot in welke groep de coureurs het eerste kwalificatie deel moesten beginnen. Als eerste begon groep A met AS Roma, Beijing Gu’aon, FC Porto, Borussia Dortmund, RSC Anderlecht, Atletico Madrid, PSV, Galataseray en Al-Ain. De snelste vier van deze groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Helaas wist PSV-coureur Yelmer Buurman zich niet bij de snelste vier van zijn groep te rijden.

In groep B kwamen Olympiacos, Liverpool, AC Milan, Corinthians, FC Basel, Sevilla, Glasgow Rangers, Flamengo en Tottenham Hotspur in actie. Robert Doornbos hield lang de snelste ronde in handen voor AC Milan. In de laatste minuten werd hij voorbij gegaan door Liverpool en Olympiacos. Zijn tijd was echter snel genoeg om de kwartfinales te halen.

In de kwartfinale wordt er een-tegen-een gestreden waarbij ieder team slechts één vliegende ronde krijgt om een tijd neer te zetten. Als eerste was het de beurt aan Corinthians en AS Roma. AS Roma-coureur Frank Parera wist een hele snelle ronde neer te zetten; 1.26:469. Voormalig Formule 1-coureur Antonio Pizzonia van Corinthians wist hier niet aan te komen. AS Roma plaatste zich voor de halve finale.

In de tweede kwartfinale ging de strijd tussen Borussia Dortmund en Olympiacos. De Griekse club was duidelijk sneller dan de Duitsers, zoals het team de hele dag al snel onderweg is. Teleurstellend voor de Duitsers, die in Zolder nog de poleposition wisten te bemachtigen.

In de derde kwartfinale moest AC Milan het opnemen tegen Beijing Gu’aon, de leider in de stand om het kampioenschap. Een beladen duel gezien de aanrijding tussen beide teams in Zolder. Doornbos was veruit de snelste van de twee, ondanks een blokkerend voorwiel in de tweede sector; 1.26:020. Beijing Gua’on valt af ondanks dat de rondetijd op dat moment de op een na snelste was.

In de laatste kwartfinale nam Liverpool het op tegen FC Porto. Beiden wisten geen indrukwekkende tijd neer te zetten, en Liverpool was de snelste van de twee. FC Porto zal de eerste race als vijfde moeten aanvangen.

In de eerste halve finale moesten Liverpool en AS Roma het tegen elkaar opnemen. Onder de dreiging van regen was het een spannende strijd. In zowel de eerste als tweede sector was Liverpool de snelste van de twee. AS Roma wist in de derde sector echter zoveel goed te maken dat op de finishlijn zij als snelste geklasseerd werden; 1.25:670.

In de tweede halve finale was het de beurt aan AC Milan en Olympiacos. In de eerste sector was er slechts een verschil van 0,049 seconden. In de tweede sector verloor Doornbos bijna drie tienden waarna de hoop op een finaleplek al bijna vervlogen was. AC Milan kende echter een zeer goede laatste sector waarmee AC Milan de finale wist te bereiken.

In de All Italian-finale maakte AS Roma twee kleine foutjes aan het begin van sector 2. Desondanks was de Romeinse club sneller dan AC Milan. Met name de laatste sector was een prooi voor AS Roma. AS Roma op poleposition en AC Milan tweede.

Startopstelling race 1

PosTeamCoureur
1AS RomaF. Perera
2AC MilanR. Doornbos
3OlympiacosK. Andersen
4LiverpoolA. Valles
5FC PortoT. Gommendy
6Borussia DortmundE. Toccacelo
7Beijing Gu'aonD. Rigon
8CorinthiansA. Pizzonia
9FC BaselM. Wissel
10RSC AnderlechtG. Dolby
11Sevilla FCB. Garcia
12Atletico de MadridA. Soucek
13PSV EindhovenY. Buurman
14GalataserayA. Pier Guida
15Glasgow RangersR. Dalziel
16FlamengoT. Rocha
17El-AinP. Meijer
18Tottenham HotspurD. Jackson

Contador: "Geen problemen met terugkeer Vino"

Alberto Contador heeft gezegd dat hij minder problemen heeft met een mogelijk komst van Alexandre Vinokourov dan dat hij had met de terugkeer van Lance Armstrong. De winnaar van de Vuelta is van mening dat "Vino een renner als ieder andere zou zijn bij Astana."

Tegenover persbureau AP zegt de Spanjaard dat hij nooit problemen heeft gehad met Vinokourov. "Het enige obstakel voor hem zou vooral zijn, dat hij er een schorsing heeft op zitten en dus geen goede voorbereiding in de benen zou hebben." Begin deze maand maakte Vinokourov zijn comeback bekend. Hij wil opnieuw gaan rijden voor Astana.

Contador zei wederom dat je niet met twee leiders naar de Tour de France moet gaan. Hij doelde daarmee op het feit dat eventueel hij en Armstrong volgend jaar de Tour gaan rijden. "Het zou alleen maar voor spanningen zorgen. Een ploeg moet weten wie de leider is."

Microsoft: MGS4 op de Xbox 360 zou geweldig zijn

Eén van de grootste PS3-exclusives, Metal Gear Solid 4, is een game waar Microsoft ongelofelijk jaloers op is. Dat vertelde de corporate vice-president van Xbox Live, John Schappert, namelijk.

"It would be wonderful to play Metal Gear Solid on the Xbox. It could become another of the many franchises that started their life on another console that are now coming our way," aldus Schappert. Maar kan de Xbox 360 wel MGS 4 op volle toeren draaien? "I can't speak on behalf of Konami, but I can shed more light on the fact that we definitely have the power to run MGS4. There are a lot of recent examples that are in true high-def on our platform and aren't on PS3. We've got an amazing amount of horsepower and graphics power."

Het is nog steeds mogelijk natuurlijk. Als het je lukt om de nieuwe Final Fantasy naar je eigen console te krijgen, dan kan het bij Metal Gear Solid IV ook. Maar dat hangt natuurlijk af van Konami. Zij hebben immers het laatste woord.

Maradona wil bondscoach worden

Diego Armando Maradona wil graag bondscoach van Argentinië worden.

"Ik zou zeer blij zijn, wie is dat niet, als ik het nationale team mag coachen", aldus de 47-jarige voetballegende gisteren. "Ik ben daartoe volledig bereid en beschikbaar."

Maradona wordt niet genoemd bij de kandidaten om de donderdag opgestapte Alfio Basile op te volgen. Miguel Ángel Russo (San Lorenzo), Diego Simeone (River Plate) en Sergio Batista (Jong Argentinië) lijken de meest waarschijnlijke kandidaten.

Paddenstoelenstand in NL verbetert

De paddenstoel doet het de laatste jaren weer beter in Nederland. Tien jaar geleden stond 67 procent van de paddenstoelen op de lijst met bedreigde soorten, nu is dat nog 62 procent. De lijst is samengesteld door de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) in opdracht van het Ministerie van LNV.

Onderzoekers zeggen dat de verbeterde stand van de paddenstoelen voor een groot deel komt door de verbeterde luchtkwaliteit en de afnemende grondvervuiling. Soorten als de Cantharel en Tolzwam, die in de jaren '70 en '80 sterk in aantal afnamen, herstellen zich weer langzaam. Soorten die op heiden, zandverstuivingen en moerassen voorkomen hebben het daarentegen moeilijk. De huidige paddenstoelenstand is volgens het NMV een goede graadmeter voor de milieukwaliteit.

Aan de lijst zijn ook twee soorten paddenstoelen toegevoegd die al tientallen jaren niet meer waren waargenomen in Nederland, maar onlangs weer zijn gezien. Het betreft de Ivoorboleet en de Scherpe Gele Ridderzwam.

[Gerucht] EA bezig met nieuwe Syndicate?

Heel, heel, heel, heel lang geleden wist onze beste heer Molyneux te melden dat hij graag een next-gen versie van Syndicate wilde zien. Vroeger was Molyneux werkzaam bij Bullfrog, de maker van onder andere Populous, Syndicate en Dungeon Keeper. Hij was één van de belangrijke mensen achter die drie games. Maar er zit een probleem: de licentie ligt nog bij EA en het grote bedrijf heeft nog steeds niks gedaan met de licentie.


Verscheidene bronnen hebben de website CVG verteld dat EA een nieuw leven schenkt aan de welbekende RTS. Het is vooralsnog niet bekend of Molyneux met zijn team de nieuwe game mag maken, en Molyneux ziet in Syndicate een hele goede online-game. Het is aan EA of ze dat willen en de bal ligt nog steeds bij hun.

[Upd] Marlies van der Kouwe gevonden

Op Bonaire is mogelijk het lichaam van de vermiste Marlies Van der Kouwe gevonden. Op het eiland gaat momenteel het gerucht rond dat de politie een lichaam of delen van een lichaam gevonden heeft. 

Op de plaatselijke televisie werd bericht over de zoektocht. Volgens de zender is de politie aan het zoeken op een terrein tegenover de vuilstortplaats in de wijk Mexico waar enige weken geleden nog gezocht werd.

Twee dagen geleden vloog er een helikopter van de Koninklijke marine over het gebied. Er zouden voorwerpen zijn gevonden die aanduiden dat het mogelijk om het lichaam van Marlies gaat. Bewoners van Bonaire zijn er al stellig van overtuigd dat het lichaam van Marlies gevonden is. 

De politie heeft bevestigd dat er twee medewerkers van het NFI (Nederlands forensisch instituut) aan het werk zijn op de locatie tegenover de vuilstortplaats. Later vandaag heeft de politie een persconferentie gepland.

Update: 14:40 uur
Het lichaam van Marlies van der Kouwe is inderdaad gevonden, zo meldt de Telegraaf. Ze lag verscholen en half begraven in de bosjes in de wijk Ambuana. De plaatstelijke CSI stelt het lichaam nu zeker.


Vindplaats van de stoffelijke resten van Marlies  (foto: DAG)

Basso wil vertrouwen van de fans terugwinnen

Ivan Basso heeft gezegd dat hij het vertrouwen van zijn fans in hem wil terugwinnen. De Italiaan kreeg een schorsing van zestien maanden vanwege zijn betrokkenheid bij de Fuentes-affaire.

"Ik wil laten zien, dat wat ik in het eerste deel van mijn carrière gedaan heb allemaal echt was," aldus de Italiaan die op 26 oktober, tijdens de Japan Cup, zijn rentree zal maken in het peloton. Basso heeft tijdens zijn schorsing hard getraind. "Soms beeldde ik mezelf in dat ik alleen voorop zat met de leiderstrui van een grote ronde om mijn schouders," aldus de Italiaan tegen Cyclingnews.

Over dat er gedurende zijn afwezigheid zoveel renners gepakt zijn met doping zei Basso: "Ik sloot het buiten. Ik keek alleen naar de mooie aspecten van het wielrennen. Dat had ik nodig."

Twee nieuwe klasses voor Warhammer Online

Mythic Entertainment heeft bekend gemaakt dat ze deze winter met twee nieuwe klasses komen voor Warhammer Online: Age of Reckoning. De klasses zijn de stevig bewapende Empire's Klight of the Blazing Sun on the Order side en de Dark Elf Black Guard on the Destruction side. De Knight of the Blazing Sun wordt beschreven als een tactische leider die Battlefield Commands gebruikt, terwijl de Black Guard simpelweg de verlichaming van haat en minachting is.

Sony kan user generated levels LBP verkopen?

Zoals veel gamers gemerkt hebben zal je bij update 2.50 voor de PlayStation 3 opnieuw akkoord moeten geven voor de gebruiksvoorwaarden. Slechts een enkeling zal voor het geven van akkoord deze voorwaarden daadwerkelijk doorgelezen hebben. Sony heeft de gebruiksvoorwaarden aangevuld met voorwaarden voor user generated content, wat wellicht te maken heeft met het onlangs uitgestelde LittleBigPlanet. Sony moet namelijk wel de mogelijkheid hebben om actie te ondernemen op ongewenste content, maar Sony heeft er eveneens het volgende in gezet:
"You also authorise us [Sony] and our affiliated companies, without payment to you, to license, sell and otherwise commercially exploit your User Material"...

Of de term "User Material" ook verwijst naar levels die je in LittleBigPlanet maakt is niet helemaal duidelijk. Over het algemeen gaat het vooral om zaken als foto's, plaatjes en zelfgemaakte video's, maar ook game-related materials worden genoemd. Of dit gewoon plaatjes zijn van games, of zelf ontwikkelde content is dus wat onduidelijk.

You may have the opportunity to post, stream or transmit pictures, photographs, game-related materials, music, home video content or other information through PSN to share with the PSN community ("User Material" )

Het document vervolgt met dat Sony abonnementen mag verkopen of advertentie-inkomsten mag vergaren via de door jou gemaakte content.

"Platini, bemoei je met eigen zaken"

De Franse sportbestuurder Bernard Laporte heeft hard uitgehaald naar Michel Platini, de voorzitter van de UEFA.

De Franse overheid is het fluiten bij volksliederen zat en zei eerder deze week dat ze wil dat een voetbalinterland bij een volgend incident wordt afgelast.

Platini noemde het voornemen van zijn landgenoten "absurd". Laporte heeft daarop gezegd dat de UEFA zich met zijn eigen zaken moet bemoeien. "Het volkslied uitjouwen kan in Frankrijk resulteren in een geldboete of celstraf. Dit zijn geen zaken voor de UEFA", aldus Laporte in L'Equipe.

[gerucht] Killer Instinct 3 in de maak?

Mogelijk worden gebeden van veel gamers wereldwijd verhoord, aangezien sinds begin vorige maand geruchten de ronde doen van Killer Instinct 3. Killer Instinct was een hit in de arcadehallen, waarna het geport werd naar de SNES en Game Boy. Killer Instinct 2 was slechts te spelen in arcadehallen en er was toentertijd sprake van een port naar de, toen nog, Nintendo Ultra 64. Uiteindelijk kwam een aangepaste versie van Killer Instinct 2 uit op de Nintendo 64 onder de naam Killer Instinct Gold. Overigens gingen deze geruchten 3,5 jaar terug en een kleine twee jaar terug ook, toen respectievelijk voor de Xbox of Xbox2 en de Xbox 360. Aangezien Rare nog steeds ontwikkelt voor de console van Microsoft, zou het zo maar kunnen dat Killer Instinct 3 op de Xbox 360 zal verschijnen.


De geruchten worden gestaafd door bladmuziek die begin september uitlekte door een anonieme bron bij Microsoft. De bladmuziek is getiteld Killer Instinct 3 -Main Title-, waarbij geruchten gaan dat Chris Tilton deze gecomponeerd heeft. Een andere bron is Electronic Gaming Monthly's Quartermann die mei jongstleden al berichtte over een nieuwe Killer Instinct die mogelijk Killer Instinct 3D: Death, Destruction, and Doom zou gaan heten.


Volgens Tilton, die aan de tand gevoeld is na het lekken van de bladmuziek, is er geen bevestiging van Killer Instinct 3, maar lijkt het er volgens hem op dat ze de theme song opgenomen hebben, maar dat dit ook gewoon voor de lol kan zijn. Dit is overigens goed mogelijk, aangezien de muziek niet overeenkomt met de theme song van het origineel (muziek onderstaande video). Naast deze aanwijzingen heeft ontwikkelaar Rare zogenaamde Piñata Vision Cards voor Viva Piñata: Trouble in Paradise. Drie van deze Vision Cards zijn met karakters uit Killer Instinct. Feit is dat Rare de vorige twee Killer Insinct-games ook in andere games min of meer aankondigde: de eerste in Donkey Kong Country 2 en de tweede in Diddy Kong Racing. Vorig jaar werd overigens ook gehint naar Killer Instinct 3 in een kerstafbeelding van Rare.

[GP2] Uitslag race 1 Shanghai

Roldan Rodriguez heeft de eerste race in de GP2 Asia Series op zijn naam geschreven. De Spaanse polesitter was Kamui Kobayashi en Sakon Yamamoto te vlug af. Giedo van der Garde kwam in zijn debuut niet verder dan de tiende plaats dankzij een slechte start en pech tijdens een safetycarperiode.

De Nederlandse Nieuw-Zeelander Chris van der Drift wist als zevende over de streep te komen dankzij een uitgekiende pitstopstrategie.

Uitslag race 1

Pos.RijderTeamTijd
1R. RodriguezPiquet GP1:06:23.303
2K. KobayashiDAMS+ 0.632
3S. YamamotoART Grand Prix+ 3.971
4J. VillaSuper Nova International+ 7.235
5V. PetrovCampos+ 9.405
6E. BamberQi-Meritus.Mahara+ 11.875
7C. van der DriftTrident Racing+ 15.548
8D. ValsecchiDurango+ 16.178
9J. d`AmbrosioDAMS+ 16.495
10G. van der GardeiSport International+ 16.811
11C. IaconelliDurango+ 20.504
12D. NunesPiquet GP+ 21.018
13G. RicciTrident Racing+ 23.109
14A. YoongQi-Meritus.Mahara+ 25.892
15H. Al FardaniSport International+ 26.419
16M. HerckDPR+ 26.821
17N. PhilippeART Grand Prix+ 1 ronde(n)
18L. FilippiBCN Competicion+ 9 ronde(n)
19Y. SekiguchiDPR+ 9 ronde(n)
20K. Nai Chia ChenFMS International+ 9 ronde(n)
21H. YoshimotoBCN Competicion+ 14 ronde(n)
22A. ZuberFMS International+ 14 ronde(n)
23J. JakesSuper Nova International+ 14 ronde(n)
24M. MäkiTrust Team Arden+ 23 ronde(n)
25S. PerezCampos+ 23 ronde(n)
26L. RaziaTrust Team Arden+ 31 ronde(n)

Meyer terug als trainer Mönchengladbach

Hans Meyer keert terug als coach bij Borussia Mönchengladbach. De voormalig coach van FC Twente zegt dit vandaag op de internetsite van het voetbalblad Kicker. "Alles is rond, ik begin meteen"', aldus Meyer.

Van 1999 tot begin 2003 was hij al werkzaam bij Borussia. In februari van dit jaar werd Meyer ontslagen bij 1.FC Nürnberg. Bij Mönchengladbach volgt hij de Nederlander Jos Luhukay op, die begin deze maand de laan werd uitgestuurd.

Details DRM in Far Cry 2 vrijgegeven

De afkorting DRM zorgt er tegenwoordig bij aardig wat gamers voor dat de nekharen overeind gaan staan. Helaas, ondanks alle kritieken op de DRM van onder andere Spore, Mass Effect en Red Alert 3 blijven developers hun games toch volstoppen met software die moet voorkomen dat omzet gemist wordt door piraterij.

Far Cry 2 zal ook DRM bevatten, en wel in de volgende vorm:
- Je hebt vijf activaties op drie verschillende PC's.
- Een nette de-installatie van het spel zal je een activatie teruggeven; dit proces wordt 'revoken' genoemd.
- Upgraden van je pc met nieuwe hardware is geen probleem, zolang je gebruik maakt van het revoken.

Dit houdt dus in dat je het spel oneindig vaak kan installeren, mits je het spel altijd netjes de-installeert voordat je bijvoorbeeld Windows opnieuw installeert, of een nieuwe videokaart in je PC drukt.

Verder zegt Ubisoft dat ze verplicht zijn long-term support te geven, je zal de game altijd kunnen spelen. Als je door je activaties heen bent zul je een telefoontje moeten plegen naar de developer, waarna je dus weer verder zou moeten kunnen spelen.

Lewis hoeft niet op Heikki te rekenen

Van teamgenoot Heikki Kovalainen moet Lewis Hamilton het waarschijnlijk niet hebben. De Fin start van de vijfde plaats en moet van ver komen om vooraan mee te strijden. Zette de McLaren-rijder nog een keer de snelste tijd op de klokken, toch werd hij voorbijgestreefd door vier anderen.

Kovalainen had er wel een goed gevoel bij: "Q1 en Q2 gingen erg goed en ik ging met een goed gevoel het laatste deel in. Maar helaas had ik in de laatste run niet zoveel grip als ik had verwacht. Het is jammer, want ik had gehoopt op een betere startplaats dan P5. Ik ben echter nog steeds erg optimistisch over de progressie die we sinds gisteren hebben gemaakt, zeker met de balans van de auto. Ik denk zeker dat ik in de race beter voor de dag zal komen."

Voor Lewis Hamilton ging het wel (bijna) perfect: "We zijn al het hele weekend erg snel. De trainingen gingen erg goed en de kwalificatie was één van de beste die we ooit reden. De eerste run was niet erg goed, maar de tweede ronde was praktisch perfect. Ik heb niet het gevoel alsof er extra druk op mijn schouders staat. Ik dacht nergens aan, behalve aan het rijden van mijn ronde. Ik was ontspannen, blij met de balans van de auto en ik wist dat ik het kon doen. Het was natuurlijk niet eenvoudig, omdat iedereen erg competitief was, zelfs Heikki, en ik wist dat ik een goede ronde kon rijden."

De Brit hoopt vanzelfsprekend op een goed resultaat morgen in de race, hij moet een voorsprong van 5 punten op Felipe Massa en 12 punten op Robert Kubica verdedigen. "Hopelijk zetten we dit morgen door, we zullen ons uiterste best doen."

Patch 1.03 voor Warhammer Online is uit

Het is nog maar een week geleden dat je Warhammer Online kon updaten naar versie 1.02. Mythic Entertainment draait echter overuren zodat je nu alweer je versienummer kan verhogen naar 1.03.

Deze patch bevat een regionale chatfunctie, zorgt voor minder NPC spampraat in je chatvenster en laat een nieuw you've-got-mail-icoon in je UI zien wanneer je post hebt. Overigens zijn er nog een paar crashes en mob-fixes uitgevoerd, samen met nog meer realm-balance rewards en tweaks. Een volledige lijst met wijzigingen is hier te vinden.

[MotoGP] Pedrosa pakt pole in Maleisië

Dani Pedrosa heeft tijdens de kwalificatie voor de Grote prijs van Maleisië de snelste tijd gereden. Hij start hiermee vanaf pole-position. Op een opdrogend circuit van Sepang kon de Spanjaard als laatste een snelle tijd neerzetten. Hij behaalde met zijn Honda een tijd van 2.01.548.

Wereldkampioen Valentino Rossi was een halve seconde langzamer dan Pedrosa en start vanaf de tweede plek. Jorge Lorenzo start de race als derde, voor Nicky Hayden en Colin Edwards. Casey Stoner maakte een verkeerde keuze en start hierdoor als zevende.

Na de derde vrije training op zaterdagochtend begon het hard te regenen in Maleisië. Maar al snel klaarde de lucht op en kwam het zonnetje door. In het begin van de kwalificatie waren het Shinya Nakano, Chris Vermeulen, Lorenzo en Rossi die elkaar afwisselden bovenaan de tijdenlijst. Echter met rondetijden ver boven de 2.10 kwamen ze niet in de buurt van de snelste tijden uit de vrije trainingen.

De jonge Italiaan Andrea Dovizioso deed de eerste serieuze aanval halverwege de kwalificatiesessie met een aantal snelle ronden. Per ronde verbeterde hij zichzelf en noteerde na zijn vierde lap een rondetijd van 2.08.781. Het werd tijdens het laatste kwartier van de sessie duidelijk dat degene die als laatst een rondetijd neer mocht zetten, verzekerd was van pole-position.

De onttroonde wereldkampioen Casey Stoner had met nog vier minuten te gaan de pole-tijd in handen maar maakte een verkeerde keuze, waardoor hij tijd tekort kwam om een laatste poging te wagen. Dovizioso, Edwards en Hayden doken al onder zijn tijd. Maar in de laatste minuut zette Rossi een tijd van 2.01.957 neer. Dit leek even de poletijd te gaan worden maar Pedrosa bleek het slimst geweest te zijn. Hij pakte de pole-position van Rossi af met een tijd van 2.01.548. Hij mag voor het eerst vanaf de eerste stek starten met de banden van Bridgestone.

Suzuki-rijder Loris Capirossi reed de achtste tijd, voor Randy, de Puniet en John Hopkins. Anthony West, die in de vrije trainingen nog razendsnel was, kon de verwachtingen niet waar maken en start als dertiende. Achterin het veld bleef wildcard-rijder Nobuatsu Aoki Toni Elias voor te blijven en eindigde als achttiende.

Fitte Robben niet in selectie Real Madrid

Arjen Robben ontbreekt in de selectie van Real Madrid voor de stadsderby tegen Atlético Madrid.

De Nederlander is hersteld van de hamstringblessure, waardoor hij de WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Noorwegen aan zich voorbij moest laten gaan, maar trainer Bernd Schuster wil geen risico nemen. Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe en Ruud van Nistelrooy maken wel deel uit van de selectie.

[ALMS] Laguna Seca: Albers maakt prima start

Christijan Albers start in zijn debuutrace in de American Le Mans Series van poleposition. De voormalige Formule 1-coureur staat daar dankzij zijn ervaren teamgenoot Emanuele Pirro, die een tijd van 1:11,264 noteerde in de kwalificatie van Laguna Seca.

Het span van Audi Sport North America haalde die eerste plek in de LMP1-klasse. Albers ziet het in Califonië al helemaal zitten: "De Audi R10 TDI is geen eenvoudige wagen om mee te rijden en het feit dat ik nog niet eerder over dit circuit heb gereden, maakt het er voor mij niet gemakkelijker op. Ik heb dus veel om aan te wennen. Maar de sfeer in het team is top en er wordt zeer goed samengewerkt. Ik ging elke ronde weer iets sneller, dus daar ben ik erg tevreden over. Emanuele heeft in de kwalificatie geweldig werk verricht door de pole te scoren en ik zal morgen de start voor mijn rekening nemen. Ik heb enorm veel zin in mijn eerste sportscars-race en mijn allereerste rollende start!"

Albers is in de DTM actief voor Team Futurecom TME, daar wacht alleen nog op 26 oktober de race van Duitsland op Hockenheim. De race in de AMLS begint morgen om 11.45 uur Nederlandse tijd en duurt vier uur. De Nederlander wordt gezien als een belangrijke kandidaat voor een vaste rol in het rijderskader van Audi.

'Kantoormedewerker is echte roddelnicht'

Uit een onderzoek van Canon Europe is naar voren gekomen dat Nederlandse kantoormedewerkers vrij veel tijd besteden aan roddelen op de werkvloer. Het wordt, na het lezen van stapels e-mails en de bekende opstartproblemen, gezien als voornaamste reden waarom er minder werk wordt verzet.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5.500 mensen, verspreid over achttien Europese landen. Een kwart van de werktijd wordt niet besteed aan werken en roddelen wordt als een van de belangrijkste oorzaken gezien. De roddels die tijdens de pauzes worden uitgewisseld worden hier niet eens toe gerekend.

De gemiddelde tijd die tijdens kantooruren niet zinvol wordt doorgebracht ligt op 18 procent in de onderzochte landen. Het einde van de werkdag bestaat in de Nederlandse kantoren zelfs voor 36 procent uit roddelen en ander werkontwijkend gedrag. 

Coulthard woest op Heidfeld

David Coulthard is woest op Nick Heidfeld. De Duitser zou de Schot in Q1 opgehouden hebben, waardoor Coulthard niet meer dan de zestiende plaats kon halen. Teamgenoot Mark Webber haalde wel Q3, maar een motorwissel kost hem tien startplaatsen, en dus schuift Coulthard nog een plekje naar voren.

Na afloop van de kwalificatie maakte de Red Bull-coureur er geen geheim van dat hij niet blij was met Heidfeld: "Ik ben ontzettend teleurgesteld met de actie van Nick Heidfeld in Q1. Iedereen probeerde een goede positie te vinden, maar Nick ging me opeens buitenom voorbij, net toen ik mijn snelle ronde wilde beginnen. Hij reed op het vuile deel van de baan en kon zich dus niet verbeteren en hij kwam toch al dat rondje naar binnen."

Coulthard had geen goed woord over voor Heidfeld: "Hij wist dat hij al goed zat voor de volgende sessie, dus ik vind het erg onsportief van hem. Het enige wat hij deed, was mijn laatste snelle ronde verpesten. Hij was zelf niet van plan om een run te doen." Ook teambaas Christian Horner was niet blij: "Daviod had de snelheid om naar Q2 te gaan, maar het incident met Heidfeld kostte hem veel tijd. Ongelukkigerwijs haalde hij het net niet."

Teamgenoot Mark Webber was fortuinlijker en kwam in Q3 terecht. Daar plaatste hij zich als zesde, maar hij zal tien plaatsen terug moeten vanwege een wisseling van zijn motor. "Helaas kost een motorwissel me tien plaatsen en het is al moeilijk genoeg met het veld dat zo dicht bij elkaar zit. In Fuji zou ik kans gehad hebben om plaatsen goed te maken, omdat het eenvoudiger is om te passeren op die baan, maar hier maken de snelle bochten het niet eenvoudig. Laten we hopen dat het morgen regent."

Fabrice Lom, hoofdengineer van Renault, bood meteen excuses aan aan de Australiër. "Het spijt ons zeer voor Mark en we verontschuldigen ons voor het motorprobleem. Het is jammer want hij had wel de goede snelheid vandaag, en ging probleemloos Q3 in en werd zesde. En dan werd David nog geblokkeerd in Q1 waardoor hij geen mogelijkheid had om zijn snelheid te laten zien. Het was geen goede dag, ik hoop dat zondag beter gaat."

Kombat modes Mortal Kombat vs. DC Universe

Onderstaande video laat drie nieuwe Kombat modes (Freefall, Klose en Rage) zien en laat een nog niet eerder vertoonde video van één van Joker's fatalities. De video laat eveneens ziet dat je, net als in de Dead or Alive serie, kunt doorvechten als je van knokplatform wisselt. Merk overigens ook de rage balk op die gevuld wordt naarmate je meer geraakt wordt door je tegenstander.

Mortal Kombat vs. DC Universe komt 21 november uit voor de 360 en PS3. Voor de eerste keer nemen Scorpion, Sub-Zero en vele andere Mortal Kombat vechters het op tegen DC Universe superhelden, zoals Batman en Superman. De game kent een nieuw vechtsysteem met onder andere Freefall Kombat en Klose Kombat.

Patch 3.02 van World of Warcraft uitgebracht

Afgelopen week is de patch 3.02 van World of Warcraft gereleased, genaamd Echoes of Doom. De nieuwe content patch is een voorbereiding op de nieuwe uitbreiding Wrath of the Lich King.

Nieuwe features zijn:
- Een nieuw beroep: inscription;
- Stormwind Harbor;
- Barbershop;
- Achievements;
- Twee nieuwe arena's: "Ring of Valor" en "Dalaran Sewers";
- Spelerskalenders;
- Gewijzigde talent trees;
- Gewijzigde mount en pet storage;

De volledige patch notes kun je vinden op de website van World of Warcraft Europe.

Andy Dick veroordeeld voor drugsbezit

Andy Dick (Matthew van de televisieserie News Radio) is vanwege drugsbezit en mishandeling veroordeeld tot een proeftijd van drie jaar. De Amerikaanse komiek erkende gisteren schuld in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen. In het eerste jaar van zijn proeftijd mag hij geen alcohol drinken en om dat te controleren moet hij gedurende die tijd een elektronische enkelband dragen.

De 42-jarige acteur, werd in juli gearresteerd op een parkeerplaats van een grillrestaurant in het Californische plaatsje Murrieta. Hij zou een meisje van 17 hebben lastiggevallen door haar strapless topje naar beneden te trekken. Bij zijn aanhouding bleek hij marihuana en een kalmerend middel op zak te hebben.

Kubica: "Zeer tegenvallende kwalificatie!"

Zijn teleurstellende twaalfde plek - een elfde startplaats omdat Mark Webber teruggezet wordt - kwam volgens Robert Kubica doordat hij last had van onderstuur. De BMW Sauber-coureur was zoekende naar snelheid in zijn wagen.

Kubica was erg teleurgesteld: "Een zeer tegenvallende kwalificatie! Ik worstelde al het hele weekend met de balans in de wagen. We hadden wat veranderd voor de kwalificatie maar het had een negatief effect. De auto was moeilijk te rijden en ik kon niet pushen zoals ik wilde. Ik verwacht dan ook een lastige race omdat we de set-up niet meer mogen wijzigen."

De Pool had weer de ambities om mee te doen in de strijd voor het rijderskampioenschap, nadat hij vorige week in Japan op twaalf punten van de leider Lewis Hamilton kwam. Deze week ontsnapte Kubica net uit de eerste kwalificatiesessie, maar in Q2 zocht hij opnieuw naar snelheid in zijn BMW. De zachte banden mochten in een laat rondje niet meer baten bij het onderstuur dat de Pool ondervond.

Kubica stond lang op de elfde plaats, maar Nelson Piquet jr. propte zijn Renault net op de elfde plek, waardoor de BMW een plaatsje zakte. Met 72 punten maakt de Pool nog altijd kans op de wereldtitel, maar die kans is wel geslonken na de kwalificatie.

DVD: Dream Theater - Chaos In Motion

Vorig jaar brachten de progrockers van Dream Theater een album met ballen uit, Systematic Chaos. De titel dekte de lading, nog steeds gestructureerde progrock, maar met meer gebeuk en minder cleane zang. Het album vormde aanleiding om de wereld te voorzien van hun muzikale kunnen en zodoende trokken de mannen over de globe. De dvd-registratie van dit avontuur, Chaos In Motion, vormt een blik in kijkdoos van Dream Theater. Maar liefst 115 shows in 105 steden in 35 landen over 5 continenten werden afgeleverd in 1 jaar en 1 dag tijd.

EA aarzelt niet om games te schrappen

John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, zal niet aarzelen om games die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen genadeloos te schrappen. Een voorbeeld hiervan is Tiberium, een game gebaseerd op de Command & Conquer-franchise, die recentelijk is stopgezet.

Volgens Riccitiello kun je iets dat niet aan de verwachtingen voldoet proberen te corrigeren door meer tijd en geld in het project te steken, door het concept te veranderen of door de game te annuleren. Als je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan moet je, volgens Riccitiello, één van die paden kiezen. Indien je dit niet doet zal het ten koste gaan van de kwaliteit. De verwachting is dat Electronic Arts één of twee games per jaar stop zal zetten.


Riccitiello geeft aan één of twee games per jaar stop te zetten...

Maldini stopt definitief

Paolo Maldini stopt na dit seizoen met het spelen van betaald voetbal. De inmiddels 40-jarige verdediger speelde meer dan 600 wedstrijden in de Serie A voor AC Milan, maar vindt het mooi geweest. De aanvoerder twijfelt niet meer. "Het is 100% zeker dat ik stop."

"Ik stop er voorgoed mee," zegt Maldini in Il Corriere Dello Sport. "Ik ga mijn besluit ook niet heroverwegen. Ik wil in het voetbal blijven, maar mijn rol op het veld is over. Ik wil de aanvoerdersband nalaten aan Massimo Ambrosini, die van de huidige selectie het langst bij Milan speelt."

Maldini won in zijn loopbaan zo'n beetje alles wat er te winnen viel, maar nooit de persoonlijke onderscheiding als wereldvoetballer van het jaar. "Dat had zeker leuk geweest, maar dat is niet waar ik het voor gedaan heb. Ik zou die prijs nooit in hebben willen wisselen voor een landstitel of de Champions League."

De Italiaan baalt van een ding wel: "Dat ik nooit samen heb gespeeld met Diego Maradona."

30.000 mensen bij uitvaart Haider verwacht

Vandaag zal de rouwdienst plaatsvinden voor de overleden extreemrechtse Oostenrijkse politicus Jörg Haider. De politicus kwam vorige week om het leven toen hij in beschonken toestand een auto-ongeluk veroorzaakte.

De urenlange rouwplechtigheden zullen live worden uitgezonden door de Oostenrijkse televisie. Verwacht wordt dat er vandaag meer dan 30.000 mensen aanwezig zijn bij de plechtigheid in Klagenfurt. Onder hen zullen bondpresident Heinz Fischer en bondskanselier Alfred Gusenbauer zijn.

Het centrum van de hoofdstad van Karinthië zal de hele dag gesloten zijn voor autoverkeer. Door de Oostenrijkse spoorwegen zullen speciale treinen ingezet worden om de vele belangstellenden naar de stad te vervoeren. De ceremonie zal omlijst worden met Karinthische muziek en folklore.

Miljardenopbrengst door export hennep

Nederlandse hennepkwekers verdienen jaarlijks ruim twee miljard euro met de illegale export van het product. Politiecommissaris Max Daniel, die zich bezighoudt met de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zegt dat vandaag in een interview in NRC Handelsblad. De twee miljard euro zou de opbrengst zijn van de meer dan vijfhonderd ton wiet die jaarlijks naar het buitenland verdwijnt.

Ajax om de tafel met Huntelaar

Ajax hervat op korte termijn de onderhandelingen met Klaas Jan Huntelaar. De Amsterdamse club hoopt het contract met de spits open te breken en te verlengen. De huidige verbintenis van de aanvoerder loopt door tot en met medio 2010.

"Destijds hebben we besloten de gesprekken op de lange baan te schuiven, omdat we rust wilden creëren. Huntelaars zaakwaarnemer wilde een gelimiteerde transfersom van - ik geloof - zeventien miljoen euro opnemen. Dat was voor ons onbespreekbaar, want dan zou zich de volgende dag al een club melden," aldus algemeen directeur Henri van der Aat in De Telegraaf.

Ajax wilde een clausule van 35 miljoen en weigerde zelfs een bod van 40 miljoen (Manchester City). Erg goed is de huidige vorm van Huntelaar momenteel niet, al maakt trainer Marco van Basten zich hier geen zorgen over. "Hij is een echte spits, moet zorgen dat hij zijn kansen benut en de dingen die hij moet doen, blijft doen. Klaas Jan moet zich meer focussen op 'de 16'. Daar hebben we hem nodig. Hij zakt te vaak terug om toch af en toe een bal te raken, om het gevoel te krijgen. Maar dat moet hij niet doen."

FC Volendam voorlopig zonder Van Zaanen

FC Volendam zal het voorlopig zonder linksbuiten Rowin van Zaanen moeten doen. De aanvaller ondergaat woensdag een kijkoperatie, die moet uitwijzen hoe zijn knieblessure verder behandeld moet worden.

De 24-jarige Amsterdammer is bezig aan zijn zevende seizoen bij FC Volendam. Vorig seizoen had hij met twaalf treffers een behoorlijk aandeel in de promotie. Dit seizoen werd Van Zaanen door trainer Frans Adelaar in vier eredivisieduels binnen de lijnen gebracht. Daarin scoorde de linksbuiten één keer, tegen FC Twente.

AGOVV is Valentijn kwijt

AGOVV Apeldoorn is verdediger Jahrizinho Valentijn al enige tijd kwijt. De rechtsback is al twee weken ziek en heeft sindsdien geen enkel contact meer met de club gehad.

Trainer John van den Brom is niet te spreken over de handelswijze van Valentijn: "Jahri heeft in die twee weken op geen enkele manier contact met ons gezocht - zelfs niet met de clubarts - en wij kunnen hem ook niet bereiken. Vreemd en natuurlijk bijzonder onwenselijk. Zo ga je niet met elkaar om, vind ik. We gaan ons volgende week nog uitgebreid beraden over Jahri."

De 23-jarige Amsterdammer kwam in de zomer over van FC Utrecht, waar hij voornamelijk in het tweede speelde. Tot aan zijn verdwijning kwam de vleugelverdediger in tien competitieduels van AGOVV in actie.

Barrichello wil graag bij Honda blijven

De geruchten dat Bruno Senna naar Honda zal gaan voor komend jaar werden de afgelopen tijd heftiger dan ooit. Reden voor Rubens Barrichello om alles in de strijd te gooien zijn stoeltje te behouden.

Tegenover Autosport zei Barrichello dat hij er alles voor over heeft om bij het Japanse team te mogen blijven. "Ik zal er alles aan doen om te blijven. Als ik moet afvallen om het gewicht van KERS, zo'n zes kilo, te compenseren, dan is dat waar ik me in december en januari mee bezig zal houden. Als ik veel zal moeten testen, dan zal ik dat doen. Zo weet ik in ieder geval dat ik er alles aan heb gedaan om in de F1 te blijven. Dat is het enige waar ik aan denk. Na zestien jaar ben ik nog steeds niet moe en voel ik me fit."

Van een beetje concurrentie om het felbegeerde racestoeltje voor 2009 schrikt Rubinho niet terug. "Als Honda Racing dat wil, vind ik het prima. Als zij denken dat ze op die manier een betere coureur kunnen vinden, dan respecteer ik dat. In mijn ogen heeft Honda iemand met ervaring nodig, en dat kan ik ze zie bieden. Ik weet wat er moet veranderen en dat is de auto. Met de mensen zit het wel goed, maar ze concentreren zich op de verkeerde dingen," aldus de man die in China in het jaar 2004 voor het laatst een race won.

Meldpunt voor hinderlijke 'straatverkopers'

Consumenten die op straat hinderlijk worden benaderd door mensen die abonnementen verkopen of voor goede doelen werken, kunnen straks klagen bij een speciaal meldpunt. Dat heeft advocaat Jetse Sprey, die in het bestuur van de Stichting Reclamecode zit, vandaag gezegd naar aanleiding van een bericht in het Nederlands Dagblad.

Het meldpunt wordt opgenomen in een nieuwe code, die ook gedragsregels voor de 'straatverkopers' bevat. Zo mogen ze niet met mensen meelopen en hen niet twee keer achter elkaar benaderen.

Homo's herkennen zich niet in Geer en Goor

Veel homoseksuelen, ruim driekwart, zegt zich niet te herkennen in het beeld dat op televisie wordt neergezet door homo's al Gerard Joling en Gordon. Dit is gebleken uit onderzoek onder 680 leden van de homo-organisatie COC, uitgevoerd door Rondom 10. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat ongeveer een derde van de homo's vindt dat 'relnichten' het beeld van homo's in Nederland bepalen.

De resultaten van het onderzoek zullen vanavond in het televisieprogramma Rondom 10 gepresenteerd worden. Volgens 36 procent van de ondervraagden zijn de televisieoptredens van Geer en Goor niet goed voor de emancipatie van homoseksuelen die volgens de meerderheid van de homo's (negentig procent) nog niet voltooid is.

Gay Parade

Het stereotype beeld van homo's op evenementen als de Gay Parade en Roze Zaterdag zijn voor een derde van de ondervraagden een doorn in het oog, hoewel tweederde van de ondervraagden meent dat de festiviteiten de homo-emancipatie ten goede komen. Eén op de vijf ondervraagden gaf in het onderzoek aan last te hebben van berichten over excessen in de homoscene. Onder andere de Groninger hiv-zaak zou hieraan bijdragen.

Taboe

Zeventig procent van de ondervraagden zegt dat homoseksualiteit nog steeds taboe is in Nederland en ongeveer de helft van de ondervraagden zegt zich ook ongemakkelijk te voelen om zijn partner publiekelijk te zoenen of hand in hand te lopen.

De afgelopen jaren hebben veel homo's te maken gehad met vijandig gedrag en geweld. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt wel eens uitgescholden te zijn omdat hij homo is en 31 procent is weleens bedreigd om zijn geaardheid. Eén op de zeven is weleens mishandeld.

Toyota presenteert TF109 op 16 januari 2009

Als eerste team heeft Toyota bekendgemaakt wanneer de nieuwe auto gepresenteerd zal worden. Op 16 januari zal de Japanse renstal de TF109 presenteren. Het is nog niet bekend waar de presentatie zal plaatsvinden.

Door de nieuwe technische regelementen zullen volgend jaar vooral het Kinetic Energy Recovering System (KERS) en de aërodynamische onderdelen waarschijnlijkheid veel aandacht krijgen tijdens de teampresentaties.

Nederlander voelt zich zieker dan hij is

Nederlanders voelen zich zieker dan ze zijn. Met name de ziekte van Lyme is populair bij hypochonders. En er zijn veel hypochonders in Nederland, aldus NRC vandaag. Voorlichtingscampagnes van de overheid om gezonder te leven, internet en media zijn er mede schuldig aan dat Nederlanders steeds vaker naar de huisarts gaan met ongegronde gezondheidsklachten.

Hoge kosten voor zorgverzekeraar 

Al deze onnodige consulten kosten de verzekeraars jaarlijks veel geld. Dit was voor De Friesland Zorgverzekeraar om gisteren te starten met een campagne waarmee de toenemende bezorgdheid van mensen over hun gezondheid af moet nemen. Volgens bestuursvoorzitter van De Friesland, Hans Feenstra, is er geen reden voor Nederlanders om zich massaal zieker te voelen. "Terwijl allerlei onderzoeken aantonen dat we nog nooit zo gezond geweest zijn als nu", aldus Feenstra.

Publieke aandacht 

Uit grootschalig onderzoek van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel) is gebleken dat ongeveer tweederde van de mensen die naar de huisarts gaan niets mankeren. In het bijzonder ziektes en aandoeningen waarvoor veel publieke aandacht is zorgen voor onbezorgdheid. Steeds vaker komen patiënten gewapend met uitdraaien van internetsites de spreekkamer binnen voor nader onderzoek, medicijnen en doorverwijzingen naar specialisten, terwijl dit in de meeste gevallen niet nodig is.

Ziekte van Lyme 

De ziekte van Lyme leidt in veel gevallen onnodig tot ongerustheid, volgens huisarts Frank van Brenk uit Enschede. Door een tekenbeet kunnen vage ziektes en klachten ontstaan waar veel over te vinden is op internet. "Mensen wordt angst aangejaagd met mededelingen dat tests van artsen voor Lyme onbetrouwbaar zijn", aldus Van Brenk.

Onderzoek van TNS NIPO eerder dit jaar wees uit dat ongeveer veertig procent van de huisartsen dacht dat mensen door zelfdiagnose schade oplopen aan hun gezondheid.

Ook in 2009 geen Liga Pokal

Het toernooi om de Liga Pokal wordt ook in 2009 niet georganiseerd. Dat heeft de Deutschen Fußball-Liga (DFL) gisteren beslist.

De Liga Pokal was het Duitse equivalent van de Johan Cruijff Schaal, maar dan met meerdere deelnemers. Dit jaar werd het evenement niet georganiseerd en gisteren, tijdens een vergadering, werd besloten om het toernooi ook volgend jaar niet te organiseren.

In 2007 was Bayern München de laatste winnaar van de Liga Pokal.

Straf Webber voor motorwissel

Red Bull-coureur Mark Webber moet tien plaatsen terug op de startgrid voor de Grand Prix van China. Op het Shanghai International Circuit blies de Australiër zijn motor op in de derde vrije training.

Zijn 'joker engine' heeft het team al in Monza gebruikt. Die jokerwissel mag één keer per seizoen per rijder ingezet worden en blijft onbestraft. Daarom wordt Webber nu tien plaatsen teruggezet, wat betekent dat hij op plek zestien belandt.

Bellen met gsm veroorzaakt allergie

Bellen met een telefoon veroorzaakt allergieën, althans dat meent de Britse Vereniging van Dermatologen te hebben ontdekt. "Verschillende onderzoeken wezen uit dat een jeukende uitslag op kaak en oor wordt veroorzaakt omdat de huid in contact komt met de nikkeloppervlakte van de telefoon", aldus een woordvoerder van de vereniging.

De allergische reactie ontstaat volgens deze onderzoeken dus uit contact met het oppervlak van de telefoon. Symptomen zijn onder andere een onverklaarbare jeukende uitslag op de kaken, oren en soms zelfs op de vingertoppen. Volgens de vereniging is er een simpele oplossing voor de allergie: minder bellen.

'Leden Pink Panther-bende opgepakt'

De Franse politie heeft in Monaco twee leden van de zogenaamde Pink Panther-bende aangehouden. Het duo was betrokken bij een verkeersongeval en werd herkend door een motoragent.

De bende, waartoe de mannen van Servische en Bosnische afkomst behoren, heeft de afgelopen jaren zeker honderd overvallen gepleegd, waarbij voor meer dan honderd miljoen euro aan juwelen werd buitgemaakt, aldus Interpol. De bende telt ongeveer 200 leden, die overvallen in minstens twintig landen pleegden.

Net zoals in de Pink Panther-film verborgen bendeleden een aantal jaar terug een peperdure ring in een pot gezichtscrème.

Drugslab ontdekt bij brand Breda

Bij een brand in een loods in Breda is afgelopen nacht een amfetaminelaboratorium ontdekt. De brandweer vond in het pand vaten met chemicaliën en productiefaciliteiten.

Volgens een woordvoerder van de politie was er geen ontploffingsgevaar. De brand woedde op zolder en het lab lag eronder. De brand was snel geblust. Wel raakte een brandweerman lichtgewond.

De politie doet het hele weekeinde onderzoek in de loods aan het Laagsteen. Ze heeft nog niemand aangehouden.

'Belangrijke boodschap' Noord-Korea op komst

Diplomaten van Noord-Korea in het buitenland moeten tot nader order op hun plaats blijven en afzien van reizen. Dit in afwachting van een "belangrijke boodschap" die te maken kan hebben met de gezondheid van leider Kim Jong-il.

Dat meldde de Japanse krant Yomiuri Shimbun vandaag op basis van een aantal bronnen die goed ingevoerd zijn in de zaken van Noord-Korea. Over de gezondheid van de communistische dictator doen geruchten de ronde sinds hij begin september afwezig was bij een militaire parade ter ere van de zestigste verjaardag van het land.

Kim zou in augustus mogelijk een beroerte hebben gehad. De 66-jarige zou al langer met een slechte gezondheid kampen. De Noord-Koreaanse staatstelevisie liet vorige week foto's zien van de leider. Op de beelden was te zien dat Kim een vrouwelijke militaire eenheid inspecteert, maar het bleef onduidelijk wanneer dat was. De staatstelevisie noemde het bezoek recent, maar de kleur van de bladeren van de bomen op de foto's riep vraagtekens op.

China erkent schuld melkschandaal

De Chinese premier Wen Jiabao erkent dat zijn regering medeschuldig is aan het melkschandaal. Hij doet dat in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Science Magazine. Het verhaal werd vandaag ook geplaatst op de website van de regering.

Het melamineschandaal houdt China sinds vorige maand bezig. Fabrikanten bleken aan melkpoeder voor baby's melamine te hebben toegevoegd, een chemische stof die het eiwitgehalte hoger doet lijken, maar erg schadelijk is voor de nieren. Vier baby's overleden, tienduizenden kinderen werden ziek.

Wen Jiabao benadrukte dat de zuivelconcerns de meeste schuld dragen. "De overheid draagt ook verantwoordelijkheid, in het bijzonder als het gaat om toezicht", aldus de premier.

OK's dicht door gebrek aan personeel

Ziekenhuizen sluiten operatiekamers omdat ze te weinig verpleegkundigen hebben. Dat schrijft de Volkskrant vandaag na een rondgang langs twintig ziekenhuizen in het westen en midden van het land.

Ziekenhuizen kunnen verpleegkundigen inhuren bij detacheringsbureaus, maar dat is veel duurder en die kunnen ook niet altijd het benodigde personeel leveren.

Veel verpleegkundigen kiezen er voor in het bedrijfsleven te gaan werken, of voor een detacheringsbureau. Daar verdienen ze meer, waardoor ze soms minder willen werken en bijvoorbeeld liever ook geen nachtdiensten meer draaien.

Door de vergrijzing zijn er meer bedden nodig op de afdelingen intensive care. Ziekenhuizen willen die dan ook uitbreiden, maar dat is door het personeelstekort vaak onmogelijk.

Aanranding bij moordplek Vaatstra blijkt verzonnen

Een 14-jarig meisje dat maandag beweerde te zijn aangerand nabij de plek waar Marianne Vaatstra 9,5 jaar geleden werd verkracht en vermoord, blijkt haar verhaal te hebben verzonnen. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt.

Politieonderzoek heeft aangetoond dat er niets is gebeurd met het meisje uit het Friese Kolummerland. Ze verklaarde dinsdag dat ze door een blanke man was tegengehouden toen ze over het Muzepaad richting Veenklooster fietste.

Het meisje beweerde dat de man ontuchtige handelingen met haar zou hebben gepleegd, vlakbij de vindplek van Marianne Vaatstra. Deze moord zorgde in 1999 voor veel opschudding en de dader is nog altijd niet gepakt.

Uitslag 3e vrije training China

Nick Heidfeld heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van China. De Duitser bleef Lewis Hamilton zeven honderdsten voor. Robert Kubica reed de derde tijd, gevolgd door Heikki Kovalainen en Jarno Trulli.

Felipe Massa kwam niet verder dan de twaalfde tijd, met een achterstand van acht tienden op de nummer één, Heidfeld. Teamgenoot Kimi Räikkönen was nog zes honderdsten langzamer, en eindigde als dertiende.

Niet voor iedereen was het een vlekkeloze training: Mark Webber lukte het niet om zijn motor heel te houden, en Lewis Hamilton schoot rechtdoor bij het inrijden van de pitstraat; hetzelfde incident als waarmee hij vorig jaar zijn kans op de titel vergooide.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Heidfeld BMW 1:36.06117
2 L. Hamilton McLaren 1:36.13515
3 R. Kubica BMW 1:36.15018
4 H. Kovalainen McLaren 1:36.32416
5 J. Trulli Toyota 1:36.39622
6 N. Rosberg Williams 1:36.42720
7 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:36.64220
8 D. Coulthard Red Bull 1:36.71218
9 K. Nakajima Williams 1:36.71320
10 N. Piquet jr. Renault 1:36.78920
11 R. Barrichello Honda 1:36.83913
12 F. Massa Ferrari 1:36.84216
13 K. Räikkönen Ferrari 1:36.90115
14 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:36.90218
15 J. Button Honda 1:36.95818
16 F. Alonso Renault 1:36.99618
17 T. Glock Toyota 1:37.05322
18 M. Webber Red Bull 1:37.56612
19 A. Sutil Force India F1 1:37.64819
20 G. Fisichella Force India F1 1:37.96418

[GP2] Van der Garde goed in debuut

Onze landgenoot Giede van der garde heeft het goed gedaan in de GP2 Asia Series. De vijfde startplaats is zijn deel in zijn eerste kwalificatie in de GP2, waardoor hij een goed vooruitzicht heeft voor de eerste race van vandaag.

De huidige kampioen van de World Series by Renault was echter niet helemaal tevreden: "De kwalificatie verliep redelijk, maar het had nog wel beter gekund. Na mijn eerste snelle rondje stond ik tweede en in mijn tweede poging was ik bij het tweede meetpunt al 0.4 seconden sneller toen de rode vlag werd uitgehangen. In mijn derde rondje gebeurde precies hetzelfde. Mijn laatste rondje was wel goed, maar zonder die rode vlaggen had ik bij de top drie kunnen zitten."

"De vijfde startplaats is echter ook niet slecht en ik ben dan ook blij met deze prestatie. Voor morgen hoop ik op een goede start, zodat ik nog enkele plaatsen kan goedmaken. Onze racesnelheid is bijzonder goed, dus ik heb er alle vertrouwen in. Punten zitten er zeker in en misschien ook nog wel meer," aldus Van der Garde.

Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift werd zestiende. Op pole staat Spanjaard Roldan Rodriguez, voor de Japanner Kamui Kobayashi die het hele weekend al domineerde. De kwalificatie werd gekend door twee rode vlaggen. De eerste was voor James Jakes die zijn wagen afschreef in de laatste bocht, de tweede werd gezwaaid voor de teamgenoot van Van der Garde, Hamad Al Fardan, die in Bocht 4 spinde en zijn motor liet afslaan.

De eerste hoofdrace is vandaag om 10:00 uur Nederlandse tijd. Race 2 is zondag 19 oktober 2008 om 05:30 uur.

CD: Marcel Woods - Musical Madness

Begin jaren '90 zette Marcel Woods zijn eerste stapjes in de dj-wereld. Sinds 2002 is zijn populariteit tot ongekende hoogte gestegen en is hij een graag geziene gast op feesten als Dance Valley, Trance Energy en Sensation. Dit jaar draaide hij zelfs op beide edities van het laatstgenoemde feest. Op dit moment ligt er een nieuwe mix-cd in de winkels getiteld Musical Madness.

Moeder met as van zoon naar rechtbank

Soms gaat er wat fout in de administratieve afwikkeling na een overlijden en krijgen nabestaanden nog post voor hun dierbare. Dat is veelal pijnlijk. Maar in Engeland is een instantie wel heel ver gegaan.

De 43-jarige Engelse Julie Strange wist zich geen raad meer nadat ze twee jaar lang nog post ontving voor haar overleden zoon Paul. Ze moest zelfs naar de rechtbank. Daar nam ze een houten kistje met de as van haar kind mee naartoe.

Het was de Britse DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency) die maar brieven bleef sturen naar haar zoon omdat hij de instantie niet geïnformeerd zou hebben over de verkoop van een wagen. Moeder Julie wees de overheidsinstantie er herhaaldelijk op dat haar zoon niet meer in leven was en niks te maken had met het bedoelde voertuig. Toch bleek zelfs de overlijdensakte niet voldoende en werd de overleden Paul voor de rechter gedaagd.

Zijn moeder wist niet meer hoe ze de DVLA moest overtuigen dat haar zoon dood was. Daarom besloot ze tot deze radicale maatregel om te voorkomen dat de rechtzaak nog langer voort zou duren. De rechter seponeerde direct de zaak en bood de vrouw haar medeleven aan. Strange hoopt dat er nog excuses komen van de DVLA en dat daarmee deze traumatische ervaring definitief ten einde kan komen.


Moeder met as van zoon naar rechtbank  (foto: DAG)

Te dik door 'foutje' in hersenen

Mensen met overgwicht kunnen er niet altijd wat aan doen dat ze te veel eten. Uit een onderzoek van de universiteit van Texas is gebleken dat sommige vrouwen te dik zijn omdat er een chemische onbalans is in hun hersenen. Door dit verstoorde evenwicht halen ze geen voldoening uit een maaltijd. Omdat voedsel door hun hersenen niet genoeg 'gewaardeerd' wordt, eten ze te veel om te proberen dit gevoel te compenseren.

De resultaten, gebaseerd op een onderzoek van een jaar, verklaren waarom sommige vrouwen eerder geneigd zijn om veel te snacken dan anderen. De wetenschappers benadrukken wel dat de belangrijkste oorzaak voor overgewicht nog steeds het gebrek aan beweging is en het feit dat mensen meer eten dan goed voor ze is. Tijdens het onderzoek werd gekeken hoe het brein van 43 jonge vrouwen reageerde op een chocolademilkshake. De wetenschappers waren geïnteresseerd in de aanmaak van dopamine, een 'beloningsstofje' dat door de hersenen wordt aangemaakt tijdens leuke activiteiten zoals eten en drinken. Hoe meer dopamine er wordt aangemaakt, hoe voldaner het gevoel.
De aanmaak van dopamine werd gemeten en het gewicht van de vrouwen werd gedurende een jaar in de gaten gehouden. De vrouwen die weinig dopamine aanmaakten bij het drinken van de chocolademilkshake, en dus het minst voldaan waren, kwamen gemiddeld meer aan dan vrouwen die wel veel dopamine aanmaakten.

Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sience.


Te dik door 'foutje' in hersenen  (foto: DAG)

China versoepelt regels buitenlandse journalisten

China gaat de beperkingen voor buitenlandse journalisten versoepelen. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gisteren gemeld.

Volgens de nieuwe regels is het buitenlandse verslaggevers voortaan toegestaan Chinese burgers te interviewen zonder speciale toestemming van de autoriteiten. In het verleden moest vooraf toestemming worden gevraagd.

China versoepelde de regels voor journalisten al in augustus vanwege de Olympische Spelen. Met de aankondiging van vrijdag is die versoepeling nu definitief geworden.


China versoepelt regels buitenlandse journalisten  (foto: DAG)

Zanger Four Tops Levi Stubbs overleden

De zanger van de legendarische Motown-groep Four Tops, Levi Stubbs, is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Detroit. Dat heeft de vrouw van zijn kleinzoon bekendgemaakt.

Stubbs was jarenlang de voorman van de groep en zijn stem werd beschouwd als een van de meest dynamische en ontroerende van Motown. Met Stubbs als zanger verkochten de Four Tops miljoenen platen en haalden zij vele hits, zoals 'Baby I Need Your Loving', 'Reach Out (I'll Be There)' en 'I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)'.

Met het overlijden van Stubbs is er nog slechts een lid van de groep in leven: Abdul 'Duke' Fakir.


Zanger Four Tops Levi Stubbs overleden  (foto: DAG)

'Bos adviseerde Aboutaleb te solliciteren'

Partijleider van de PvdA Wouter Bos heeft zijn partijgenoot Ahmed Aboutaleb aangeraden te solliciteren op het burgemeesterschap van Rotterdam. De staatssecretaris van Sociale Zaken deed dat niet uit eigen beweging. Dat hebben bronnen rond het kabinet tegen Trouw gezegd.

Tegenkandidaat en burgemeester van Maastricht Gerd Leers had zich volgens de krant donderdagochtend, dus voor de keuze van de gemeenteraad, teruggetrokken nadat minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) hem had verteld dat hij als tweede op de voordracht was geplaatst. Leers liet tegenover dagblad De Limburger weten dat hij niet meer in de race was om de scepter over de Maasstad te zwaaien. Hij zou kansloos zijn geweest.

De vertrouwenscommissie was verdeeld over wie de voorkeurskandidaat moest zijn, schrijft de krant. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam zou tevergeefs voor Leers hebben gestreden en zijn partij, de grootste oppositiepartij, zou tijdens de vier uur durende besloten vergadering woedend hebben gereageerd op de 'opgelegde' keuze.

Leefbaar Rotterdam heeft zich inmiddels neergelegd bij de keuze van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Ronald Sørensen reageerde vrijdag positief op de opmerking van Aboutaleb dat hij zijn termijn van zes jaar als burgemeester van Rotterdam uit zal dienen. "Het zou voor het eerst zijn dat hij iets afmaakt waaraan hij begonnen is en dat is een goede zaak."


'Bos adviseerde Aboutaleb te solliciteren'  (foto: DAG)

Kalou eindelijk fit

SC Heerenveen-trainer Trond Sollied kan dit weekend voor het eerst over een fitte Bonaventura Kalou beschikken. Dat meldt de Leeuwarder Courant vandaag.

Sollied zal de Ivoriaan echter nog niet in de ploeg brengen. "Iedereen is fit, we hebben Ajax met deze ploeg met 5-2 verslagen en daarom we spelen in dezelfde opstelling", aldus Sollied. Ook Goran Popov zit voor het eerst op de bank in Kerkrade tegen Roda JC.

Het heerlijke studentenleven

Toen ik de sleutels overhandigd kreeg, vertrok ik vrijwel direct naar de kamer. Ik was nieuwsgierig. Door een overvolle agenda had ik de ruimte vooraf niet kunnen bezichtigen. De locatie en het appartement bevielen mij wel, al was de bus, die vier keer per uur voor het complex langsrijdt, een mogelijke stoorzender in de vroege uren. Goed, dat was welbeschouwd ook niet zo'n groot probleem. In de kamer trof ik wel iets aan dat me tegenstond. Anders dan ik verwacht had, lag er geen tapijt of laminaat en waren de muren in erbarmelijke staat – iets met gescheurd behang en zo. Bovendien was het plafond eenzelfde lot ten deel gevallen als de spierwitte Turkse Angora die mijn ex en ik vroeger hadden: de witte kleur was verworden tot nicotinegeel.

Prijsvechtende supermarkten varen wel bij crisis

De prijsvechtende supermarkten Lidl en Aldi profiteren van de financiële crisis. De Duitse supermarktketens konden de laatste vier weken samen ruim driehonderdduizend extra klanten verwelkomen. Onderzoeksbureau GfK dat de verkoopcijfers van supermarkten bijhoudt, bevestigt vrijdag een bericht hierover van RTL Nieuws.

Lidl wist 168 duizend extra klanten over de drempel te trekken, en Aldi 140 duizend. Collega-prijsvechter Jumbo wist daarentegen geen profijt te trekken uit de financiële crisis. De supermarkt telde de laatste vier weken 56 duizend minder klanten, aldus GfK.

Groter nog waren de verliezen bij Super de Boer en C1000. De winkels zagen hun klantenkring met respectievelijk 140 duizend en 112 duizend dalen. Over Albert Heijn en Dirk van den Broek waren nog geen actuele cijfers beschikbaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.