Coulthard woest op Heidfeld

Sally (Tessa)
David Coulthard is woest op Nick Heidfeld. De Duitser zou de Schot in Q1 opgehouden hebben, waardoor Coulthard niet meer dan de zestiende plaats kon halen. Teamgenoot Mark Webber haalde wel Q3, maar een motorwissel kost hem tien startplaatsen, en dus schuift Coulthard nog een plekje naar voren.

Na afloop van de kwalificatie maakte de Red Bull-coureur er geen geheim van dat hij niet blij was met Heidfeld: "Ik ben ontzettend teleurgesteld met de actie van Nick Heidfeld in Q1. Iedereen probeerde een goede positie te vinden, maar Nick ging me opeens buitenom voorbij, net toen ik mijn snelle ronde wilde beginnen. Hij reed op het vuile deel van de baan en kon zich dus niet verbeteren en hij kwam toch al dat rondje naar binnen."

Coulthard had geen goed woord over voor Heidfeld: "Hij wist dat hij al goed zat voor de volgende sessie, dus ik vind het erg onsportief van hem. Het enige wat hij deed, was mijn laatste snelle ronde verpesten. Hij was zelf niet van plan om een run te doen." Ook teambaas Christian Horner was niet blij: "Daviod had de snelheid om naar Q2 te gaan, maar het incident met Heidfeld kostte hem veel tijd. Ongelukkigerwijs haalde hij het net niet."

Teamgenoot Mark Webber was fortuinlijker en kwam in Q3 terecht. Daar plaatste hij zich als zesde, maar hij zal tien plaatsen terug moeten vanwege een wisseling van zijn motor. "Helaas kost een motorwissel me tien plaatsen en het is al moeilijk genoeg met het veld dat zo dicht bij elkaar zit. In Fuji zou ik kans gehad hebben om plaatsen goed te maken, omdat het eenvoudiger is om te passeren op die baan, maar hier maken de snelle bochten het niet eenvoudig. Laten we hopen dat het morgen regent."

Fabrice Lom, hoofdengineer van Renault, bood meteen excuses aan aan de Australiër. "Het spijt ons zeer voor Mark en we verontschuldigen ons voor het motorprobleem. Het is jammer want hij had wel de goede snelheid vandaag, en ging probleemloos Q3 in en werd zesde. En dan werd David nog geblokkeerd in Q1 waardoor hij geen mogelijkheid had om zijn snelheid te laten zien. Het was geen goede dag, ik hoop dat zondag beter gaat."