[ALMS] Laguna Seca: Albers maakt prima start

Christijan Albers start in zijn debuutrace in de American Le Mans Series van poleposition. De voormalige Formule 1-coureur staat daar dankzij zijn ervaren teamgenoot Emanuele Pirro, die een tijd van 1:11,264 noteerde in de kwalificatie van Laguna Seca.

Het span van Audi Sport North America haalde die eerste plek in de LMP1-klasse. Albers ziet het in Califonië al helemaal zitten: "De Audi R10 TDI is geen eenvoudige wagen om mee te rijden en het feit dat ik nog niet eerder over dit circuit heb gereden, maakt het er voor mij niet gemakkelijker op. Ik heb dus veel om aan te wennen. Maar de sfeer in het team is top en er wordt zeer goed samengewerkt. Ik ging elke ronde weer iets sneller, dus daar ben ik erg tevreden over. Emanuele heeft in de kwalificatie geweldig werk verricht door de pole te scoren en ik zal morgen de start voor mijn rekening nemen. Ik heb enorm veel zin in mijn eerste sportscars-race en mijn allereerste rollende start!"

Albers is in de DTM actief voor Team Futurecom TME, daar wacht alleen nog op 26 oktober de race van Duitsland op Hockenheim. De race in de AMLS begint morgen om 11.45 uur Nederlandse tijd en duurt vier uur. De Nederlander wordt gezien als een belangrijke kandidaat voor een vaste rol in het rijderskader van Audi.