Alonso droomt van zitje bij Ferrari

Fernando Alonso lonkt na zijn vertrek bij McLaren naar een racestoeltje bij Ferrari. De Spanjaard werd voor het komende seizoen al gekoppeld aan de Italiaanse renstal, maar het contract van Kimi Räikkönen werd met een jaar verlengd. Toch blijft hij hopen om ooit te rijden voor de rode brigade.

Het is waarschijnlijk dat Alonso, ondanks een miljoenenaanbod van Honda, ook het komende seizoen blijft rijden voor Renault. Tegen de Italiaanse media gaf de tweevoudig wereldkampioen toe graag naar Ferrari te willen gaan. "Ik geef toe dat ik graag op een dag voor Ferrari zou willen rijden. Het is het beste team in de historie van de Formule 1."

De 27-jarige coureur werd voor het komende seizoen ook gelinkt aan BMW Sauber. Volgens geruchten ketste die transfer af omdat Alonso niet in het team zou passen. Onzin, zegt Alonso. "Ik heb aan kartracing gedaan sinds mijn derde. De laatste 24 jaar heb ik mij bij alle teams thuisgevoeld. Op één na dan," wijzend op het desastreuze seizoen bij McLaren in 2007. "Het was het zelfde team dat problemen had met Senna, Prost, Räikkönen en Montoya. Wellicht dat het team het probleem is in plaats van de coureur."

Ondanks zijn twee Grand Prix overwinningen dit seizoen ziet hij dat niet als compensatie voor een moeilijk seizoen. "Maar ik zie dit niet als een verloren jaar. Tijdens zo'n jaar merk ik hoeveel ik van de Formule 1 hou en hoe ik ervan moet genieten."