Ajax om de tafel met Huntelaar

Olga (Nuongirl)
Ajax hervat op korte termijn de onderhandelingen met Klaas Jan Huntelaar. De Amsterdamse club hoopt het contract met de spits open te breken en te verlengen. De huidige verbintenis van de aanvoerder loopt door tot en met medio 2010.

"Destijds hebben we besloten de gesprekken op de lange baan te schuiven, omdat we rust wilden creëren. Huntelaars zaakwaarnemer wilde een gelimiteerde transfersom van - ik geloof - zeventien miljoen euro opnemen. Dat was voor ons onbespreekbaar, want dan zou zich de volgende dag al een club melden," aldus algemeen directeur Henri van der Aat in De Telegraaf.

Ajax wilde een clausule van 35 miljoen en weigerde zelfs een bod van 40 miljoen (Manchester City). Erg goed is de huidige vorm van Huntelaar momenteel niet, al maakt trainer Marco van Basten zich hier geen zorgen over. "Hij is een echte spits, moet zorgen dat hij zijn kansen benut en de dingen die hij moet doen, blijft doen. Klaas Jan moet zich meer focussen op 'de 16'. Daar hebben we hem nodig. Hij zakt te vaak terug om toch af en toe een bal te raken, om het gevoel te krijgen. Maar dat moet hij niet doen."