[gerucht] Killer Instinct 3 in de maak?

Misan
Mogelijk worden gebeden van veel gamers wereldwijd verhoord, aangezien sinds begin vorige maand geruchten de ronde doen van Killer Instinct 3. Killer Instinct was een hit in de arcadehallen, waarna het geport werd naar de SNES en Game Boy. Killer Instinct 2 was slechts te spelen in arcadehallen en er was toentertijd sprake van een port naar de, toen nog, Nintendo Ultra 64. Uiteindelijk kwam een aangepaste versie van Killer Instinct 2 uit op de Nintendo 64 onder de naam Killer Instinct Gold. Overigens gingen deze geruchten 3,5 jaar terug en een kleine twee jaar terug ook, toen respectievelijk voor de Xbox of Xbox2 en de Xbox 360. Aangezien Rare nog steeds ontwikkelt voor de console van Microsoft, zou het zo maar kunnen dat Killer Instinct 3 op de Xbox 360 zal verschijnen.


De geruchten worden gestaafd door bladmuziek die begin september uitlekte door een anonieme bron bij Microsoft. De bladmuziek is getiteld Killer Instinct 3 -Main Title-, waarbij geruchten gaan dat Chris Tilton deze gecomponeerd heeft. Een andere bron is Electronic Gaming Monthly's Quartermann die mei jongstleden al berichtte over een nieuwe Killer Instinct die mogelijk Killer Instinct 3D: Death, Destruction, and Doom zou gaan heten.


Volgens Tilton, die aan de tand gevoeld is na het lekken van de bladmuziek, is er geen bevestiging van Killer Instinct 3, maar lijkt het er volgens hem op dat ze de theme song opgenomen hebben, maar dat dit ook gewoon voor de lol kan zijn. Dit is overigens goed mogelijk, aangezien de muziek niet overeenkomt met de theme song van het origineel (muziek onderstaande video). Naast deze aanwijzingen heeft ontwikkelaar Rare zogenaamde Piņata Vision Cards voor Viva Piņata: Trouble in Paradise. Drie van deze Vision Cards zijn met karakters uit Killer Instinct. Feit is dat Rare de vorige twee Killer Insinct-games ook in andere games min of meer aankondigde: de eerste in Donkey Kong Country 2 en de tweede in Diddy Kong Racing. Vorig jaar werd overigens ook gehint naar Killer Instinct 3 in een kerstafbeelding van Rare.