Man hakt vrouw dood om Facebookprofiel

Veerle (Volpez)

Een Britse man is veroordeeld tot een minimum van 14 jaar cel, omdat hij zijn vrouw met een hakmes om het leven heeft gebracht. Hij had eerder op haar Facebookprofiel gelezen dat ze graag andere mannen wilde ontmoeten.

De twee hadden al een poosje huwelijksproblemen en zijn vrouw had hem op straat gezet. Vier dagen na deze onvrijwillige uitzetting had zij haar Facebookprofiel aangepast naar 'single'.

Omdat de 34-jarige vrachtwagenchauffeur vermoedde dat zijn vrouw een affaire had, bedreigde hij haar meerdere malen telefonisch met de dood. Op een avond gooide hij zich vol drank, nam wat cocaïne en ging op weg naar hun voormalig echtelijk huis. Daar aangekomen hakte hij op haar in terwijl ze in bed lag. De buren hoorden gegil en belden de politie. Hij werd buiten, zittend op de stoep en doordrenkt met bloed aangetroffen.

"Ze plaatste berichten op een internetsite waarin ze iedereen vertelde dat ze me verlaten had en op zoek was naar mannen", aldus de man. “Ik hield van Emma en ik was compleet van slag en ik voelde me vernederd door wat ze gedaan had."

Eerder dit jaar vermoordde een man uit het Engelse Barnsley zijn vrouw en zichzelf omdat zij via Facebook aankondigde dat ze van hem wilde scheiden.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit.