Barrichello wil graag bij Honda blijven

De geruchten dat Bruno Senna naar Honda zal gaan voor komend jaar werden de afgelopen tijd heftiger dan ooit. Reden voor Rubens Barrichello om alles in de strijd te gooien zijn stoeltje te behouden.

Tegenover Autosport zei Barrichello dat hij er alles voor over heeft om bij het Japanse team te mogen blijven. "Ik zal er alles aan doen om te blijven. Als ik moet afvallen om het gewicht van KERS, zo'n zes kilo, te compenseren, dan is dat waar ik me in december en januari mee bezig zal houden. Als ik veel zal moeten testen, dan zal ik dat doen. Zo weet ik in ieder geval dat ik er alles aan heb gedaan om in de F1 te blijven. Dat is het enige waar ik aan denk. Na zestien jaar ben ik nog steeds niet moe en voel ik me fit."

Van een beetje concurrentie om het felbegeerde racestoeltje voor 2009 schrikt Rubinho niet terug. "Als Honda Racing dat wil, vind ik het prima. Als zij denken dat ze op die manier een betere coureur kunnen vinden, dan respecteer ik dat. In mijn ogen heeft Honda iemand met ervaring nodig, en dat kan ik ze zie bieden. Ik weet wat er moet veranderen en dat is de auto. Met de mensen zit het wel goed, maar ze concentreren zich op de verkeerde dingen," aldus de man die in China in het jaar 2004 voor het laatst een race won.