Uitslag Atlético Madrid - Real Madrid

Zojuist heeft Real Madrid de Madrileense stadsderby bij Club Atlético de Madrid gewonnen. Een bijzonder spannende en knotsgekke slotfase werd besloten met een 1-2 eindstand.

De Koninklijke kwam uitstekend uit de startblokken. Binnen een minuut zorgde Ruud van Nistelrooij voor de openingstreffer, terwijl de herstelde Wesley Sneijder zijn inzet even later via de vingertoppen van Atlético-doelman Grégory Coupet op de lat zag afketsen. De thuisclub wist via de flanken wat meer druk te zetten, maar Iker Casillas hoefde nog niet met schoten op doel af te rekenen. Nadat Van Nistelrooij en Raúl beiden een treffer onterecht afgekeurd zagen worden ontving Luis Amaranto Perea rood na een schandalige overtreding op Sneijder. De man-meer-situatie was echter van korte duur, want vlak voor rust ontving ook Van Nistelrooij een directe rode prent. Ondertussen werden de bezoekers nogmaals benadeeld, toen de voordeelregel niet werd toegepast terwijl een Merengue was doorgebroken richting het doel van Leo Franco.

Na de thee kon Atlético, vooral in het begin, veel meer druk zetten dan de tegenstander. Dat zorgde voor enkele goede kansen voor Sergio Agüero en Diego Forlán, maar Casillas reageerde kordaat op enkele pogingen. Bovendien stond het vizier meermaals niet op scherp bij de aanvallers van Los Colchoneros. Het noodlot voor de geplaagde bezoekers zou uiteindelijk toch toeslaan. Vlak voor tijd wist invaller Simão de bal voorbij de Spaanse doelman te werken, om zo een punt in het Vicente Calderón te houden. Dat dacht de Portugees althans, totdat Royston Drenthe even later door John Heitinga werd neergelegd in het strafschopgebied van Atlético. Vanaf de stip schoot Gonzalo Higuaín vervolgens raak, en haalde zo alsnog de verdiende punten voor Real Madrid binnen. Het team van Bernd Schuster staat nu op dertien punten en is nu op doelsaldo eerste. Mocht Villarreal vanavond verlies weten te voorkomen tegen Espanyol dan nemen zij de koppositie weer over.

Club Atlético de Madrid - Real Madrid CF 1-2
1' Ruud van Nistelrooij 0-1
30' Luis Amaranto Perea (Atlético de Madrid)
39' Ruud van Nistelrooij (Real Madrid)
89' Simão Sabrosa 1-1
90+6' Gonzalo Higuaín 1-2

Stadion: Vicente Calderón (Madrid)
Arbiter: Clos Gómez
Gele kaart: Luis Amaranto Perea, Raúl García, Paulo Assunçao, John Heitinga, Simão Sabrosa (Atlético de Madrid), Sergio Ramos, Javi García (Real Madrid)

Submitter:  Bron: FOK!sport