Lewis hoeft niet op Heikki te rekenen

Sally (Tessa)
Van teamgenoot Heikki Kovalainen moet Lewis Hamilton het waarschijnlijk niet hebben. De Fin start van de vijfde plaats en moet van ver komen om vooraan mee te strijden. Zette de McLaren-rijder nog een keer de snelste tijd op de klokken, toch werd hij voorbijgestreefd door vier anderen.

Kovalainen had er wel een goed gevoel bij: "Q1 en Q2 gingen erg goed en ik ging met een goed gevoel het laatste deel in. Maar helaas had ik in de laatste run niet zoveel grip als ik had verwacht. Het is jammer, want ik had gehoopt op een betere startplaats dan P5. Ik ben echter nog steeds erg optimistisch over de progressie die we sinds gisteren hebben gemaakt, zeker met de balans van de auto. Ik denk zeker dat ik in de race beter voor de dag zal komen."

Voor Lewis Hamilton ging het wel (bijna) perfect: "We zijn al het hele weekend erg snel. De trainingen gingen erg goed en de kwalificatie was één van de beste die we ooit reden. De eerste run was niet erg goed, maar de tweede ronde was praktisch perfect. Ik heb niet het gevoel alsof er extra druk op mijn schouders staat. Ik dacht nergens aan, behalve aan het rijden van mijn ronde. Ik was ontspannen, blij met de balans van de auto en ik wist dat ik het kon doen. Het was natuurlijk niet eenvoudig, omdat iedereen erg competitief was, zelfs Heikki, en ik wist dat ik een goede ronde kon rijden."

De Brit hoopt vanzelfsprekend op een goed resultaat morgen in de race, hij moet een voorsprong van 5 punten op Felipe Massa en 12 punten op Robert Kubica verdedigen. "Hopelijk zetten we dit morgen door, we zullen ons uiterste best doen."