Moeder met as van zoon naar rechtbank

Soms gaat er wat fout in de administratieve afwikkeling na een overlijden en krijgen nabestaanden nog post voor hun dierbare. Dat is veelal pijnlijk. Maar in Engeland is een instantie wel heel ver gegaan.

De 43-jarige Engelse Julie Strange wist zich geen raad meer nadat ze twee jaar lang nog post ontving voor haar overleden zoon Paul. Ze moest zelfs naar de rechtbank. Daar nam ze een houten kistje met de as van haar kind mee naartoe.

Het was de Britse DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency) die maar brieven bleef sturen naar haar zoon omdat hij de instantie niet geïnformeerd zou hebben over de verkoop van een wagen. Moeder Julie wees de overheidsinstantie er herhaaldelijk op dat haar zoon niet meer in leven was en niks te maken had met het bedoelde voertuig. Toch bleek zelfs de overlijdensakte niet voldoende en werd de overleden Paul voor de rechter gedaagd.

Zijn moeder wist niet meer hoe ze de DVLA moest overtuigen dat haar zoon dood was. Daarom besloot ze tot deze radicale maatregel om te voorkomen dat de rechtzaak nog langer voort zou duren. De rechter seponeerde direct de zaak en bood de vrouw haar medeleven aan. Strange hoopt dat er nog excuses komen van de DVLA en dat daarmee deze traumatische ervaring definitief ten einde kan komen.


Moeder met as van zoon naar rechtbank  (foto: DAG)