Suarez: "Relatie met Huntelaar is supergoed"

Luis Suárez zegt dat zijn relatie met spits en aanvoerder Klaas Jan Huntelaar supergoed is. De twee hebben het in het veld regelmatig met elkaar aan de stok. Tijdens de seizoensouverture tegen Willem II vergat de Uruguayaanse dribbelaar de bal twee maal af te spelen aan zijn collega-aanvaller.

Suárez: "In het geval van Willem II: ik heb er met Klaas en de trainer over gesproken. Ik had de bal heel makkelijk kunnen spelen naar Klaas. Oké, dat deed ik niet, ik schoot op doel. Klaas zei tegen mij dat dat het beste was wat ik dat moment kon doen."

De speler vervolgde met de woorden: "Het is helemaal geen issue binnen de club. De mensen of media maken er een veel groter punt van dan het is. Met Klaas heb ik een supergoede relatie. Het zijn vaak de media die het hebben over een eventuele slechte relatie, maar dat is niet zo."

Suárez heeft ook wel een idee waar zijn gretigheid om te dribbelen vandaan komt. "Als echte voorhoedespeler moet ik naar het doel en mensen uitspelen. Ik vind het heel belangrijk dat het publiek het naar zijn zin heeft. De mensen willen leuke, spannende acties zien en een hoog doelsaldo als het kan. En ik vind het leuk als ze over mij praten en zeggen: hé, heb je gezien hoe geweldig dat was? Daar krijg ik meer zelfvertrouwen door."