[SF] Uitslag kwalificatie Estoril

AS Roma heeft de poleposition bemachtigd voor de eerste race op het Portugese circuit van Estoril. In de finale versloeg AS Roma het eveneens Italiaanse AC Milan.

Zoals gebruikelijk was er geloot in welke groep de coureurs het eerste kwalificatie deel moesten beginnen. Als eerste begon groep A met AS Roma, Beijing Gu’aon, FC Porto, Borussia Dortmund, RSC Anderlecht, Atletico Madrid, PSV, Galataseray en Al-Ain. De snelste vier van deze groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Helaas wist PSV-coureur Yelmer Buurman zich niet bij de snelste vier van zijn groep te rijden.

In groep B kwamen Olympiacos, Liverpool, AC Milan, Corinthians, FC Basel, Sevilla, Glasgow Rangers, Flamengo en Tottenham Hotspur in actie. Robert Doornbos hield lang de snelste ronde in handen voor AC Milan. In de laatste minuten werd hij voorbij gegaan door Liverpool en Olympiacos. Zijn tijd was echter snel genoeg om de kwartfinales te halen.

In de kwartfinale wordt er een-tegen-een gestreden waarbij ieder team slechts één vliegende ronde krijgt om een tijd neer te zetten. Als eerste was het de beurt aan Corinthians en AS Roma. AS Roma-coureur Frank Parera wist een hele snelle ronde neer te zetten; 1.26:469. Voormalig Formule 1-coureur Antonio Pizzonia van Corinthians wist hier niet aan te komen. AS Roma plaatste zich voor de halve finale.

In de tweede kwartfinale ging de strijd tussen Borussia Dortmund en Olympiacos. De Griekse club was duidelijk sneller dan de Duitsers, zoals het team de hele dag al snel onderweg is. Teleurstellend voor de Duitsers, die in Zolder nog de poleposition wisten te bemachtigen.

In de derde kwartfinale moest AC Milan het opnemen tegen Beijing Gu’aon, de leider in de stand om het kampioenschap. Een beladen duel gezien de aanrijding tussen beide teams in Zolder. Doornbos was veruit de snelste van de twee, ondanks een blokkerend voorwiel in de tweede sector; 1.26:020. Beijing Gua’on valt af ondanks dat de rondetijd op dat moment de op een na snelste was.

In de laatste kwartfinale nam Liverpool het op tegen FC Porto. Beiden wisten geen indrukwekkende tijd neer te zetten, en Liverpool was de snelste van de twee. FC Porto zal de eerste race als vijfde moeten aanvangen.

In de eerste halve finale moesten Liverpool en AS Roma het tegen elkaar opnemen. Onder de dreiging van regen was het een spannende strijd. In zowel de eerste als tweede sector was Liverpool de snelste van de twee. AS Roma wist in de derde sector echter zoveel goed te maken dat op de finishlijn zij als snelste geklasseerd werden; 1.25:670.

In de tweede halve finale was het de beurt aan AC Milan en Olympiacos. In de eerste sector was er slechts een verschil van 0,049 seconden. In de tweede sector verloor Doornbos bijna drie tienden waarna de hoop op een finaleplek al bijna vervlogen was. AC Milan kende echter een zeer goede laatste sector waarmee AC Milan de finale wist te bereiken.

In de All Italian-finale maakte AS Roma twee kleine foutjes aan het begin van sector 2. Desondanks was de Romeinse club sneller dan AC Milan. Met name de laatste sector was een prooi voor AS Roma. AS Roma op poleposition en AC Milan tweede.

Startopstelling race 1

PosTeamCoureur
1AS RomaF. Perera
2AC MilanR. Doornbos
3OlympiacosK. Andersen
4LiverpoolA. Valles
5FC PortoT. Gommendy
6Borussia DortmundE. Toccacelo
7Beijing Gu'aonD. Rigon
8CorinthiansA. Pizzonia
9FC BaselM. Wissel
10RSC AnderlechtG. Dolby
11Sevilla FCB. Garcia
12Atletico de MadridA. Soucek
13PSV EindhovenY. Buurman
14GalataserayA. Pier Guida
15Glasgow RangersR. Dalziel
16FlamengoT. Rocha
17El-AinP. Meijer
18Tottenham HotspurD. Jackson
Submitter:  Bron: FOK!sport