FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 september 2008

Petri: "Geen spijt van keuze Victoria"

Karlijn Petri is op dit moment de meest productieve spits van de overgangsklasse. In drie wedstrijden wist ze al zeven keer het doel te vinden. hockey.nl heeft met haar gesproken.

Waarom speelt deze superspits, die 41 keer voor het Nederlands team speelde, niet in de Rabo Hoofdklasse? "Nu ik veel scoor, krijg ik steeds meer van dit soort telefoontjes, maar ik zit goed bij Victoria. Ik scoor ook zoveel omdat ik een topteam om me heen heb," zegt de 29-jarige aanvaller.

Al vijf seizoenen lang speelt Petri voor het Rotterdamse Victoria. Daarvoor speelde ze onder andere bij Rotterdam. Met Victoria speelde ze tot twee jaar terug in de hoofdklasse. "Ik heb na de degradatie heel erg getwijfeld of ik weg zou gaan of niet. Ik ben uiteindelijk gebleven om drie redenen. Één, ik wilde de club niet in de steek laten toen er zoveel speelsters vertrokken. Twee, ik had het ontzettend naar mijn zin bij Victoria. En drie, de coach wilde heel graag dat ik bleef. Ik verkoos om te blijven en daar heb ik absoluut geen spijt van."

Inmiddels is het team van Victoria twee jaar bij elkaar en begint het te lopen. Mede door de trainingen die Petri één keer in de week verzorgt. "Ik heb ambitie om te coachen en training te geven, daar krijg ik ruimte voor bij Victoria. Vorig jaar ben ik begonnen met mijn eigen team te trainen. Zo train ik twee keer in de week en de rest drie keer. Dat was in het begin wel een beetje raar maar werd eigenlijk meteen geaccepteerd. Ook omdat we best een jong team hebben."

Misschien zien we Petri volgend jaar weer terug op het hoogste niveau, want Victoria staat gedeeld eerste. Maar het seizoen is nog jong. Petri: "We hebben vorig jaar juist in het begin vaak onnodig punten verloren, dus het is fijn om zo goed aan het seizoen te beginnen. En wie weet op welke plaats we uitkomen. Wij gaan in ieder geval ons uiterste best doen."

DVD: Solstice

Een zus die zelfmoord gepleegd heeft, een zomerhuisje nabij de moerassen van Louisiana en de zonnewende. Deze drie ingrediënten zouden volgens de dvd-cover een ijzingwekkende horrorfilm moeten voorschotelen. Helaas, het gerecht is wat flauw en vult niet echt. De regisseur van The Blair Witch Project is er niet in geslaagd een horrorfilm te maken die in de buurt komt van het niveau van de Blair Witch films. Daniel Myrick komt op de proppen met een wat laffe semi-horror.

Solstice dvd cover

Voetbal: Uitslagen Champions League 30/09

Vanavond speelden de ploegen uit de groepen E tot en met H hun wedstrijden in de tweede speelronde van de groepsfase in de Champions League. De uitslagen zijn hieronder terug te vinden.

Groep E

Aalborg BK - Manchester United 0-3
22' Rooney 0-1
55' Berbatov 0-2
79' Berbatov 0-3

Villarreal - Celtic 1-0
67' Senna 1-0


Groep F

Bayern München - Olympique Lyon 1-1
25' Demichelis 0-1 (e.d)
52' Zé Roberto 1-1

Fiorentina - Steaua Boekarest 0-0


Groep G

Arsenal - FC Porto 4-0
31' van Persie 1-0
40' Adebayor 2-0
48' van Persie 3-0
71 Adebayor 4-0 (pen)

Fenerbahçe - Dinamo Kiev 0-0


Groep H

Zenit St. Petersburg - Real Madrid 1-2
4' Hubocan 0-1 (e.d)
25' Danny 1-1
31' van Nistelrooy 1-2

Bate Borisov - Juventus 2-2
17' Kryvets 1-0
23' Stasevich 2-0
29' Iaquinta 2-1
45+3' Iaquinta 2-2

Balkenende bespreekt crisis met Sarkozy

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) bezoekt woensdag de Franse president Nicolas Sarkozy. De financiële crisis is een van de gespreksonderwerpen. Dat heeft Balkenende dinsdag gezegd.

Balkenende wil onder meer dat Frankrijk, dat dit halfjaar voorzitter van de Europese Unie is, er bij de Verenigde Staten namens de EU op aandringt dat er snel een reddingsplan komt voor de Amerikaanse financiële sector. De Amerikaanse regering is het daarover oneens met het parlement. "Er worden geen knopen doorgehakt en dat is een verkeerd signaal", zegt Balkenende.

De EU moet verder meer werk maken van de verbetering van het toezicht op de financiële markten, vindt Balkenende. Hij bepleit meer afstemming tussen de instellingen die in de EU-landen toezicht houden op de financiële markten, zoals in Nederland de Nederlandsche Bank. "In Europa moet je dezelfde lijn trekken."

Uitslagen CL 30/09/2008

Vanavond speelden de ploegen uit de groepen E tot en met H hun wedstrijden in de tweede speelronde van de groepsfase in de Champions League. De uitslagen zijn hieronder terug te vinden.

Groep E

Aalborg BK - Manchester United 0-3
22' Rooney 0-1
55' Berbatov 0-2
79' Berbatov 0-3

Villarreal - Celtic 1-0
67' Senna 1-0

Stand in Groep E

#ClubWedstrijdenPuntenDoelpunten
1Manchester United243-0
2Villarreal241-0
3Celtic210-1
4Aalborg BK210-3

Programma 21 oktober:
Manchester United - Celtic
Villarreal - Aalborg BK


Groep F

Bayern München - Olympique Lyon 1-1
25' Demichelis 0-1 (e.d)
52' Zé Roberto 1-1

Fiorentina - Steaua Boekarest 0-0

Stand in Groep F

#ClubWedstrijdenPuntenDoelpunten
1Bayern München242-1
2Fiorentina222-2
3Olympique Lyon223-3
4Steaua Boekarest210-1

Programma 21 oktober:
Bayern München - Fiorentina
Steaua Boekarest - Olympique Lyon


Groep G

Arsenal - FC Porto 4-0
31' van Persie 1-0
40' Adebayor 2-0
48' van Persie 3-0
71 Adebayor 4-0 (pen)

Fenerbahçe - Dinamo Kiev 0-0

Stand in Groep G

#ClubWedstrijdenPuntenDoelpunten
1Arsenal245-1
2FC Porto233-5
3Dinamo Kiev221-1
4Fenerbahçe211-3

Programma 21 oktober:
FC Porto - Dinamo Kiev
Fenerbahçe - Arsenal


Groep H

Zenit St. Petersburg - Real Madrid 1-2
4' Hubocan 0-1 (e.d)
25' Danny 1-1
31' van Nistelrooy 1-2

Bate Borisov - Juventus 2-2
17' Kryvets 1-0
23' Stasevich 2-0
29' Iaquinta 2-1
45+3' Iaquinta 2-2

Stand in Groep H

#ClubWedstrijdenPuntenDoelpunten
1Real Madrid264-1
2Juventus243-2
3Bate Borisov212-4
4Zenit St. Petersburg201-3

Programma 21 oktober:
Zenit St. Petersburg - Bate Borisov
Juventus - Real Madrid

Concert Bruce Springsteen en Billy Joel voor Obama

De rocksterren Bruce Springsteen en Billy Joel bereiden zich voor op hun eerste gezamenlijke concert dat ten bate komt van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama.

Obama zal zelf ook bij het concert aanwezig zijn, dat op 16 oktober in New York plaatsvindt, de dag na het laatste debat met de Republikeinse kandidaat John McCain. Dat debat wordt gehouden op de Hofstra Universiteit, enkele kilometers buiten de stad in het plaatsje Hempstead.

Een bezoek aan het concert is niet goedkoop. De prijzen voor kaartjes beginnen bij vijfhonderd dollar (355 euro) en lopen op tot tienduizend dollar (7100 euro).


  (foto: DAG)

VS waarschuwt burgers voor Bulgaarse stripclubs

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft Amerikanen dinsdag gewaarschuwd geen stripclubs te bezoeken in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De ambassade in Sofia heeft een waarschuwing uitgevaardigd vanwege twee bomaanslagen en een schietpartij in augustus en september in 'herenclubs', waarbij meerdere personen ernstig gewond raakten.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen wordt bij rivaliserende criminele groeperingen gelegd.

Het is niet de eerste keer dat de ambassade er bij zakenmensen en toeristen op aandringt uit de buurt te blijven van Bulgaarse strippers. Eerder dit jaar maakte de amabassade melding van verschillende incidenten waarbij bezoekers van stripclubs in elkaar werden geslagen nadat zij weigerden uitzonderlijke hoge rekeningen voor drankjes en dames te betalen.

[NFL] Lane Kiffin ontslagen

De coach van de Oakland Raiders, Lane Kiffin, is de laan uitgestuurd. Hij lag al een tijd overhoop met de baas van de Raiders, Al Davis. Mede daardoor was het een kwestie van tijd voordat de jongste trainer in de NFL het veld moest ruimen. Zijn taken zullen worden overgenomen door Tom Cable.

Kiffin werd in 2007 de leidende man bij de Raiders. In het seizoen dat volgde kon hij het team echter niet op het winnende pad krijgen. In de afgelopen zomer waren er al geruchten dat het ontslag er aan zat te komen, maar Kiffin mocht toch als coach beginnen aan het nieuwe seizoen. Maar Davis had het na vier wedstrijden wel gezien en besloot hem te ontslaan. Heikel punt was het ook het salaris van 33-jarige headcoach. Hij zou in 2008 vier miljoen dollar gaan verdienen. Dat vond Davis echter teveel.

Het is een geen geheim dat Kiffin en Davis het niet met elkaar konden vinden. Kiffin had al enkele keren in de media kritiek gehad op Davis en het hoogtepunt van die kritiek kwam in de eerste week van het huidige seizoen toen Kiffin zich distantieerde van het vertoonde spel van zijn defense en het afschoof op de defensive coordinator Rob Ryan.

Lane Kiffin is niet de eerste coach die zijn taken moet afgeven. Ook de coach van de St. Louis Rams, Scott Linehan, is ontslagen. Hij was sinds 2006 coach van de Rams, maar de goede prestaties bleven uit. Tijdens zijn tijd bij de Rams won Linehan elf wedstrijden, tegenover 25 verlies partijen. De nieuwe coach van de Rams is voorlopig de defensive coordinator Jim Haslett.

Gorbatsjov gaat nieuwe politieke partij vormen

Michail Gorbatsjov gaat een nieuwe politieke partij vormen met een Russische magnaat. Dat heeft de magnaat, zakenman Aleksander Lebedev, maandag op zijn website gezegd.

Volgens Lebedev bundelen de twee hun krachten in wat zij de Onafhankelijke Democratische Partij noemen. De partij gaat proberen Ruslands verwijdering van het democratische pad te keren.

Gorbatsjov is buiten Rusland zeer populair, maar wordt door veel Russen verantwoordelijk gehouden voor de ineenstorting van de Sovjet-Unie. In de presidentiële verkiezingen van 1996 kreeg hij minder dan één procent van de stemmen. Gorbatsjov en Lebedev zijn de gedeelde eigenaars van een onafhankelijke krant die het Kremlin bekritiseert.

Minister: geen Polen in recreatiewoning

Het is niet de bedoeling dat Poolse arbeiders wonen in recreatieparken. Dat zei minister van Volkshuisvesting Jacqueline Cramer (PvdA) vandaag tijdens het vragenuurtje. De bewindsvrouw was naar de Kamer geroepen door SP'er Hans van Leeuwen die opheldering wilde over het bericht dat de inspectie van het ministerie van Vrom gemeenten en bedrijven zou adviseren om arbeidsmigranten ook te huisvesten in vakantiehuisjes.

Volgens van Leeuwen is in strijd met het kabinetsbeleid. Over het bewonen van vakantiehuisjes bestaat al jaren onzekerheid. "Langkampeerders worden weggepest door projectontwikkelaars, maar de recreatieparken worden wel opengesteld voor Polen." Het huisvesten van Polen op recreatieparken zou daarnaast leiden tot gettovorming, waarschuwde Van Leeuwen.

Cramer wees er op dat alle permanente bewoners van vakantiehuisjes die daar voor oktober 2003 wonen van gemeenten voor 2010 duidelijkheid moeten krijgen of ze er mogen blijven.

De 'handreiking' van de inspectie is volgens de bewindsvrouw juist bedoeld als overzicht voor gemeenten voor de mogelijke huisvestingsvormen voor arbeidsmigranten waarvan ze gebruik kunnen maken. Als gemeenten het gebruik van recreatiewoningen door Poolse arbeiders willen toestaan, moeten ze het bestemmingsplan wijzigen, aldus de minister.

Man redt hond uit haaienmuil

Een hond in de Verenigde Staten is herstellende nadat zijn baasje hem vrijdag uit de muil van een haai heeft gered. Greg LeNoir vertelde dat hij zijn 'rat terrier' Jake mee had genomen naar de plaatselijke jachthaven voor hun dagelijkse zwempartij. Een anderhalve meter lange haai dook plotseling op en nam de arme Jake in zijn bek mee.

LeNoir begon te schreeuwen, maar dook al vlug met gebalde vuisten het water in. Hij sloeg de haai op zijn rug tot die de hond uiteindelijk losliet. Man en hond bereikten de wal veilig. Jake heeft aan het avontuur enkele bijtwonden overgehouden, maar is niet zwaargewond geraakt.

Bekeerde Amerikaan krijgt 35 jaar

Een tot de islam bekeerde Amerikaan is vandaag tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij van plan zou zijn geweest tijdens de kerstdagen handgranaten tot ontploffing te brengen in een winkelcentrum. De 24-jarige Derrick Shareef kan in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Shareef werd in 2006 gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanval met 'massavernietigingswapens' op Cherryvale Mall in het stadje Rockford in de staat Illinois. De rechter in de zaak zei niet te geloven dat Shareef een slecht mens is, maar dat mensen ernstig getroffen hadden kunnen worden als de politie niet had ingegrepen.

Shareef beschreef zichzelf als een vrome moslim die eens een aanhanger was van Osama bin Laden, maar tot inkeer kwam en nu vindt dat het gebruik van geweld verkeerd is.

'Personeelstekort nekt jacht op milieucriminelen'

Justitie heeft te weinig personeel om de georganiseerde milieucriminaliteit aan te pakken. Dat zei scheidend hoofdofficier van het functioneel parket René Craemer vandaag in RTL Nieuws. Een tekort van honderd opsporingsbeambten zorgt er volgens Craemer voor dat er bijna nooit grote milieucriminelen worden gepakt.

"Aan de aanpak van afvalstromen, vooral naar ontwikkelingslanden, doen we veel te weinig", meent Craemer. Ook de aanpak van illegale dier- en plantenhandel laat volgens de hoofdofficier te wensen over. "Als we al stuiten op een grote vangst, dan vergt dat een enorme capaciteit. En die capaciteit is er niet. We doen er veel te weinig aan."

Voor een milieudelict is vorig jaar maar een keer een gevangenisstraf opgelegd. "En dat is echt niet genoeg", drukte Craemer zich zachtjes uit.

Frankrijk en India sluiten kernenergiepact

Frankrijk en India hebben vandaag een overeenkomst getekend die het Franse bedrijven mogelijk maakt nucleaire technologie voor civiele doeleinden aan India te verkopen. Het gaat voorlopig alleen om een principe-afspraak, maar medewerkers van de Franse president Nicolas Sarkozy zeiden de komende maanden 'nieuwe ontwikkelingen' te verwachten.

De overeenkomst vormde het hoogtepunt van besprekingen in Parijs tussen Sarkozy en de Indiase premier Manmohan Singh.

Enkele dagen geleden hechtte het Amerikaanse Huis van Afgevaardigde goedkeuring aan een soortgelijke deal tussen India en de Verenigde Staten, die India in staat stelt Amerikaanse kerntechnologie te verwerven. De Senaat moet ook nog akkoord gaan.

Singh wilde niet ingaan op vragen over de overeenkomst en Franse functionarissen zeiden dat het aan India is om te bepalen wat hun behoeften zijn.

India bezit sinds enige jaren kernwapens. Het heeft altijd geweigerd het verdrag tegen de verspreiding van kernwapens te tekenen. Landen die dat wel doen mogen handel drijven in nucleair materiaal en nucleaire technologie voor vreedzame doeleinden. India was daar als niet-ondertekenaar van uitgesloten, maar in september besloot de Nuclear Suppliers Group, de 45 landen die kernmateriaal leveren, voor India een uitzondering te maken.

Tegenstanders van tussen India en Frankrijk en de VS gesloten akkoorden zeggen dat die zullen leiden tot een kernwapenwedloop in Azië. Omdat India nu gemakkelijk kernbrandstof kan aankopen, komt het uranium waarover het zelf beschikt vrij voor de fabricage van kernwapens, is hun redenatie. De tegenstanders wijzen er ook op dat de akkoorden met India voor Iran een vrijbrief betekenen om zijn uraniumverrijkingsprogramma door te zetten. Iran zegt dat zijn programma bedoeld is voor civiel gebruik. De Verenigde Staten en Frankrijk behoren tot de landen die Teheran ervan beschuldigen kernwapens te willen maken.

'Chef de mission moet uit schaatsen komen'

TVM-baas Arjan Bos hoopt dat de nieuwe chef de mission uit de schaatswereld komt. Dit vanwege het feit dat over anderhalf jaar al de Olympische Winterspelen in Vancouver zijn.

Bos vindt het daarom logisch dat de opvolger van Charles van Commenée uit de schaatswereld wordt gekozen. "Het overgrote deel van de olympische ploeg bestaat uit schaatsers. Gezien de korte voorbereidingstijd lijkt het me geen goed idee om iemand van buitenaf toe te voegen."

Daar voegde Bos nog aan toe dat hij het onbestaanbaar dat grote geldschieters als TVM, DSB en Aegon minder invloed kunnen uitoefenen "dan bijvoorbeeld de ijsvereniging van Lemmer." Om de problemen te onderzoeken heeft de schaatsbond inmiddels een commissie onder leiding van Ard Schenk ingesteld.

Het sportmoment van Skittelman

FOK!sport introduceert "Het Sportmoment van..." Elke keer vertelt een ander crewlid van FOK!sport wat hun ultieme of memorabele sportmoment is. Dit keer is het de beurt aan Skittelman. Het vorige sportmoment was van Tackleberry.

Dat de meeste sportmomenten over mooie overwinningen gaan is te begrijpen. Momenten van extreme blijdschap blijven immers in je geheugen zitten. Sport kent echter ook een keerzijde, namelijk verdriet. En hoe een moment van extreme vreugde om kan slaan in verdriet.

Op een koude woensdagavond in februari zou ik mijn ultieme sportmoment beleven in het voor mij mooiste stadion van Nederland. Het was het seizoen 2005/2006 en AFC Ajax had eindelijk weer eens de groepsfase in de Champions League overleefd. Een jaar eerder had Ajax haar doelstellingen nog aan moeten passen toen ze kansloos verloor van Bayern München en Juventus. Op doelsaldo bereikte ze nog de UEFA Cup ten koste van Maccabi Tel-Aviv.

Maar het seizoen 2005/2006 ging een stuk beter voor Ajax. In de groepsfase met Arsenal, FC Thun en AC Sparta Praag had Ajax niet ongunstig geloot. Ajax ontsnapte in zijn eerste wedstrijd (uit tegen AC Sparta Praag) ternauwernood aan een nederlaag. De Tsjechen stonden na 90 minuten met 1-0 voor. Sneijder scoorde echter in blessuretijd de 1-1. De twee ontmoetingen tegen FC Thun werden winnend afgesloten met respectievelijk 2-0 en 4-2. Thuis tegen Sparta Praag plaatste Ajax zich voor de tweede ronde door met 2-1 te winnen.

Die tweede ronde zou memorabel worden. Tijdens de loting kwam het sterke Inter Milan uit de koker. Inter dat later dat seizoen met overmacht kampioen van Italië zou worden was een schitterend affiche om naar de Amsterdan Arena te gaan.

De bewuste woensdagavond begon koud, heel erg koud. Zeker boven op de tweede ring waar ik samen met mijn broer mijn tweede wedstrijd van Ajax ooit zou volgen was de temperatuur ongetwijfeld ver onder het vriespunt. Helemaal in de nok van de Arena zagen we een ontketend Ajax. Snelle combinaties, schitterende passes en een systeem waar Roberto Mancini geen antwoord op had. De eerste twee kansen van Ajax werden in de aanvangsfase nog niet benut. De volley met links van de Zweed Markus Rosenberg miste de juiste richting. Een rollertje van rechtsbuiten Rosales was een simpele prooi voor Inter-doelman Francesco Toldo. Internazionale reageerde enigszins laconiek op de mogelijkheden van Ajax.

Een dure misvatting van de Italianen, zo bleek na ongeveer een kwartier spelen. Een Ajax-aanval over veel schijven leek te mislukken, Rosales behield echter het overzicht en gaf prima voor. Huntelaar kopte daarop snoeihard raak: 1-0. Vijf minuten later mocht de aangever van de openingstreffer de voorsprong verdubbelen. Na goed doorzetten op de linkervleugel van Urby Emanuelson kon de snelle Rosales de 2-0 achter Toldo binnentikken.

We konden ons geluk niet op. Ajax speelde voor rust wervelend en in de rust op de wc’s van de Arena was de stemming dan ook verbaasd. De mannen die naast mij ook hun bier kwijt moesten raakten maar niet uitgepraat over het spel van Ajax. Veel supporters konden de rust goed gebruiken want ze wilden in de eerste helft niks missen van de schitterende wedstrijd wat leidde tot een immense drukte op de wc.

Met twee nieuwe biertjes maakten we ons op voor de tweede helft. De pret was echter al gauw gedrukt toen Dejan Stankovic na vier minuten de aansluitingstreffer voor de Italianen achter Stekelenburg schoof. Na een één-tweetje met Esteban Cambiasso haalde de Serviër uit: 2-1. Het was echter nog niet afgelopen en Ajax leek de wedstrijd winnend af te sluiten. Het vervelende uitdoelpunt was dan wel gevallen maar een 2-1 tegen Inter was voor dat Ajax een wereldprestatie geweest.

Helaas was er in de slotminuten van de wedstrijd die uiterst vervelende Julio Ricardo Cruz. De hele wedstrijd was hij al ontzettend irritant met zijn duwtjes, schopjes en ander gemekker, maar in de 86ste minuut had het dan toch eindelijk resultaat. Nadat er voor de zoveelste keer in de tweede helft een overtreding van Cruz over het hoofd wordt gezien, kan hij ongestoord de 2-2 binnen kan tikken. De teleurstelling is ernorm. Hoe kan een zo perfecte wedstrijd zo fout aflopen.

Het was misschien te mooi om waar te zijn. 2-0 voor tegen Inter, Ajax verdiende een overwinning, maar kreeg hogeschool voetballes uit Italië. Als je het voetballend niet kunt winnen dan maar op een andere manier. Geen enkele voetballiefhebber kan het hier mee oneens zijn, maar in het hedendaagse profvoetbal is het resultaat zaligmakend. Of je nou terecht of onterecht aan een doelpunt komt doet er dan niet meer toe. Inter speelde de gehele wedstrijd matig, maar merkte ook dat Ajax moe werd. En juist op zulke momenten moet je oppassen met spelers als Cruz die uit het niets een goal kunnen maken.

Dat gevoel bij rust heb ik nooit meer gehad. Het gevoel dat je als Ajax dat allang niet meer de beste van Europa hoort met 2-0 voorstaat tegen Inter Milan. En daarbij ook nog attractief en technisch hoogstaand voetbal speelt. Even is het alsof het voetbal nog niet is verpest door het grote geld uit het buitenland. Je club uit Nederland met voornamelijk Nederlandse spelers wint het van een team uit Italië met maar één Italiaan in het veld die dan ook nog eens twee keer de bal uit z’n doel heeft moeten vissen. Een prachtig gevoel en daarom ook mijn sportmoment.

Karakteristieken

Ajax - Internazionale 2-2
15’ Huntelaar 1-0
20’ Rosales 2-0
48’ Stankovic 2-1
86’ Cruz 2-2

Toeschouwers: 46663
Scheidsrechter: Stark
Stadion: Amsterdan Arena
Gele kaart: Rosenberg (Ajax), Córdoba, Pizarro, Cruz (Internazionale)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson; Maduro, Lindenbergh, Boukhari; Rosales (89’ Babel), Huntelaar, Rosenberg.

Internazionale: Toldo; Zanetti, Córdoba, Samuel, Burdisso; Figo, Cambiasso, Stankovic, César (46’ Pizarro); Cruz, Adriano (65’ Martins).

Charlesworth nieuwe coach hockeyers Australië

De Australische hockeybond heeft dinsdag Richard Charlesworth aangesteld als nieuwe trainer van de mannenploeg.

De 55-jarige trainer kende grote successen met de Australische vrouwen, waarmee hij in 1996 en 2000 olympisch kampioen werd. De hockeysters pakten onder leiding van Charlesworth ook twee wereldtitels.

Charlesworth (55) volgt Barry Dancer op. Die leidde de hockeyers op de Olympische Spelen in Peking naar het brons. In de strijd om de derde plaats won Australië eenvoudig van Nederland (6-2). Vier jaar eerder in Athene wonnen de Australische hockeyers onder leiding van Dancer goud.

Nieuwe Xbox 360-revisie in de winkels, volledig 65nm

Vorig jaar kwam Microsoft met de eerste revisie voor de Xbox 360, het ging hier om het Falcon-type, welke een zuinigere processor kende en daardoor minder stroom vrat (en daarnaast bezat deze Xbox 360 ook meteen een HDMI-aansluiting). Nu komt Microsoft met de tweede revisie voor de Xbox 360, het nog zuinigere Jasper-type is nu in de winkels gesignaleerd.

Deze heeft naast een processor op 65 nanometer ook een GPU (Graphics Processing Unit) op 65 nanometer, zodat deze in principe nog minder stroom vreet en hopelijk ook minder kans op een Red Ring of Death heeft. Voor Microsoft heeft dit nog meer voordelen, kleinere chips zijn goedkoper om te maken.

Ben je op zoek naar een Jasper-360, let dan op de productiedatum (MFR), als deze later is dan 2008-08-06, dan zit je goed. Ook kun je letten op het Lot-nummer, deze moet hoger zijn dan 8031. Ook het productie-team kun je op letten, deze moet CSON zijn. Deze informatie is allemaal te vinden achter het flapje waar ook het serienummer van de console te vinden is.

Bouaouzan van training weggestuurd

Rachid Bouaouzan zal niet afreizen met NEC naar Boekarest voor het UEFA Cup-duel tegen Dinamo. De huurling werd vandaag door NEC-trainer Mario Been van de training weggestuurd. Eerder had Bouaouzan na het uitduel tegen SC Heerenveen al problemen met Been.

Na het duel tegen Heerenveen was Been vanwege een gebrek aan inzet woest op de speler. "Die hoef ik vier weken niet meer te zien. Ik was heel boos." Daarna speelde Bouaouzan in de beker tegen Be Quick'87 beter en was de trainer weer lovend over hem. "Het is uitgesproken. Rachid speelde uitstekend vandaag, zo wil ik het graag zien."

Vandaag werd Bouaouzan door Been in een gesprek met ForzaNEC wederom een gebrek aan inzet verweten. "Rachid zat niet goed in het groepsproces. Zijn inzet is niet voldoende en daarom is besloten hem naar huis te sturen."

Naast Bouaouzan neemt de Nijmeegse oefenmeester ook Collins John en Dominique Scholten niet mee naar Roemenië. In Boekarest verdedigt de club uit Nijmegen een 1-0 voorsprong tegen Dinamo.

FOK!frontpage viert mijlpaal

Enkele FOK!ers merkten het gisteren al op, maar vandaag is het eindelijk zo ver. Het is precies negen jaar geleden dat Danny nieuwsbericht nummer 1 plaatste op de FOK!frontpage. Een leuk detail is dat we op enkele berichten na nieuwsbericht nummer 100.000 bereikt hebben. Daarom hebben we besloten om het speciale nummer toe te kennen aan dit nieuwsbericht.

In de beginperiode werden er maar enkele berichten per dag geplaatst en was het aantal reacties vaak op één hand te tellen. De eerste mijlpaal werd gevierd op 18 februari 2000 toen Bart (JD) bericht 1000 plaatste. FOK! groeide gestaag door en op 6 januari 2005 kon de champagne opnieuw uit de kast gehaald worden toen ChrisJX bericht 50.000 plaatste. Vandaag, negen jaar na bericht 1, hebben we opnieuw iets te vieren!

Natuurlijk heeft FOK! deze mijlpaal niet alleen kunnen bereiken. FOK!ers reageerden er altijd lustig op los en tientallen nieuwsposters hebben hun steentje bijgedragen om dit aantal te bereiken. Onze dank hiervoor.

Jumbo opnieuw de klantvriendelijkste

Supermarktconcern Jumbo is evenals vorig jaar verkozen tot het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Dat is de uitkomst van een raadpleging van marktonderzoeksbureau MarketResponse onder 3000 Nederlanders, die vandaag bekendgemaakt is.

Meubelgigant IKEA en Rabobank complementeerden de top-3. De jury van Nederlandse consumenten: "Jumbo is hét voorbeeld van een bedrijf dat haar klanten goed kent." De zeer snelle reactie van Jumbo op een vraag via de email werd bijzonder geroemd.  (foto: ANP)

George Michael duikt onder in Z-Afrika

George Michael is ondergedoken in Zuid-Afrika om de publiciteit te ontvluchten. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse krant The Times. Eerder meldde een woordvoerder van de 45-jarige zanger dat hij naar Zuid-Frankrijk was gevlogen nadat hij ruim een week geleden in een openbaar toilet werd gearresteerd met drugs op zak.

De artiest en zijn partner Kenny Goss verbleven afgelopen week in het Lion Sands reservaat in de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga. De twee logeerden drie dagen in een chalet waarbij gasten volledige privacy hebben.

Michael werd ruim een week geleden gearresteerd in een openbaar toilet in Londen met verschillende soorten drugs op zak. Hij kreeg slechts een officiële waarschuwing van de Britse politie. De zanger is niet vervolgd voor de overtreding maar het incident wordt wel bijgeschreven op zijn strafblad. De maximale straf voor het bezit van harddrugs in Groot-Brittannië is zeven jaar cel.


George Michael duikt onder in Zuid-Afrika  (foto: DAG)

Begraafplaatsen doelwit van dieven

Op een begraafplaats in Geleen zijn de afgelopen weken diverse koperen en bronzen vazen van graven gestolen. Ook gingen de dieven er met lantaarn vandoor. De politie heeft zes aangiftes binnen van gedupeerde nabestaanden. Ook de aluminium bliksemafleider van het crematorium aan het Vouershof werd door de dieven meegenomen.

Eerder dit jaar vonden er al soortgelijke diefstallen plaats op kerkhoven in Kerkrade en Maastricht. Diverse graven werden daarbij beschadigd. De politie vermoedt dat de hoge prijs voor koper, brons en aluminium de reden is voor de toenemende aandacht van de dieven voor deze materialen.

Oranje vrouwen naar playoffs

Het Nederlands vrouwen voetbalelftal doet vrijwel zeker mee aan de playoffs om een plaats voor het Europees kampioenschap voetbal dat volgend jaar gehouden zal worden in Finland. De UEFA meldde dit dinsdag op haar website.

Oranje, dat zaterdag met 3-0 won van België, staat momenteel tweede in groep vier. Alleen als Zwitserland van het al geplaatste Duitsland wint, zakt Nederland nog naar de derde plaats en kan het theoretisch nog misgaan. Dan moet Slovenië echter wel met 12-0 van Griekenland winnen.

"Fantastisch. Na alle pech die we tot nu toe hebben gehad in deze kwalificatieronde lijkt nu het tij te keren," aldus een blije bondscoach Vera Pauw. We verwachten dat het team van Silvia Neid het feestje helemaal compleet maakt en we op de tweede plaats blijven."

Komende maandag zal de loting plaatsvinden voor de playoffs die eind oktober worden gespeeld. De vier beste nummers twee zullen uitkomen tegen de vier beste nummers drie en de andere nummers twee zullen tegen elkaar voetballen. Mocht Nederland tweede blijven in de groep, dan is dit laatste scenario voor de vrouwen van Pauw van toepassing.

Screens en trailer Shellshock 2

Eidos heeft vandaag meer informatie over de horror-shooter Shellshock 2: Blood Trails vrijgegeven. Shellshock 2 speelt zich af rond een groep special-ops soldaten die op onderzoek uit worden gestuurd nadat een vrachtvliegtuig neergestort is. De lading van het vliegtuig was top secret en stond beter bekend als Whiteknight. Eén voor één verdwijden de soldaten, totdat één van de special-ops een maand later de jungle uit komt wandelen.


Meisje bloedt bijna dagelijks uit hele lichaam

Het is wat met die mysterieuze ziektes. Hadden we gisteren nog een meisje dat de helft van de week blind is, nu is er weer een meisje met een vreemde ziekte. In India loopt namelijk een meisje rond dat bijna elke dag bloedt uit alle plekken van haar lichaam.

De dokters in India staan voor een raadsel. Zij snappen er niets van hoe de dertienjarige Twinkle Dwivedi bijna dagelijks zo kan bloeden. Vooral haar voeten en ogen moeten het vaak ontgelden.

Soms heeft Twinkle een paar dagen geen last, maar dat is alleen bij uitzondering. Want bijna elke dag stroomt het bloed uit haar lichaam. Het meisje ontdekte het vorig jaar, toen ze last kreeg van een bloedende mond. Hier bleef het niet bij, want al snel volgden haar neus, ogen en haargrens. Zelfs uit haar hielen komt geregeld bloed.

De rest van de familie, die geen last heeft van de opmerkelijke kwaal, staat voor een raadsel. Moeder Nandani Diwedi heeft een hard hoofd in de toekomst. "Ik weet niet meer wat ik moet doen om mijn dochter te helpen", huilt ze.

Stals nieuwe directeur NBB

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft Jan-Wim Stals per 1 november 2008 benoemd tot nieuwe directeur. De heer Stals gaat zich richten op de verdere ontwikkeling en groei van de NBB zoals deze is vastgelegd in het beleid en de ambities van de bond.

De NBB heeft de ambitie om de Nederlandse heren- en damesteams binnen een aantal jaren op Europees A-niveau te krijgen. Daarnaast wil de NBB een structurele ledengroei realiseren. Initiatieven als de RABO Streetballtour, Peanutbasketball (onder 10 jaar) en Basketball Unites! leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Voorzitter Cees Free is blij met zijn komst: "Ik ben ervan overtuigd dat Stals met zijn brede ervaring op het gebied van management en marketing, zowel in het bedrijfsleven als eigen ondernemer, alsmede op basis van zijn ervaringen met en passie voor sport, perfect past bij de NBB. Hij staat voor de schone taak om de ambitie van de bond op het gebied van ledengroei, sponsoring, topsport en klanttevredenheid in de komende jaren te realiseren."

Jan-Wim Stals (57 jaar) heeft naast zijn studie aan het Instituut voor Automobielbranche en Management (IVA Driebergen), diverse studies gedaan op het gebied van marketing en sales, management en public relations. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse functies vervuld in de automobielbranche bij o.a. Volvo en Mercedes-Benz, is hij als bedrijfsdirecteur bij de Nefkens-Groep actief geweest en heeft een eigen Toyota-dealerschap gerund.

Beleidsombuigingen, het in gang zetten van kwalitatieve en kwantitatieve verbeteringen, groei, herstructurering en efficiency zijn bij uitstek zijn werkterrein geweest. Recent heeft Stals als Interim Manager diverse bedrijven geadviseerd, hij is ondermeer voorzitter geweest van een landelijke merkenorganisatie en heeft startende ondernemers geadviseerd.

Stals is ook sinds vele jaren actief in de sport, ondermeer als voetbal trainer/coach en vanuit de KNVB als adviseur van voetbalverenigingen. Vanuit de passie voor sport en zijn ervaring in het bedrijfsleven kiest hij voor een langdurige verbinding in de directeursfunctie bij de NBB.

[TGS08] Line-up Namco Bandai

Naast Sony PlayStation en Konami heeft ook Namco Bandai haar line-up bekend gemaakt voor de Tokyo Game Show. In onderstaande lijst zie je de naam van de game, het platform waarop de game uitkomt en uiteindelijk wat Namco Bandai bekend zal maken.

- Super Robot Taisen Z (PS2): video
- One Piece Unlimited Cruise : Episode 1 (Wii): video
- Dragon Ball : Origins (Nintendo DS): playable
- Galaga Legions (Xbox 360): video
- Macross Ace Frontier (PSP): playable
- The Sky Crawlers (Wii): playable
- Daikaiju Battle Colosseum (Wii): playable
- Mobile Suit Gundam 00 (PS2): playable
- Soul Eater (Nintendo DS): playable
- Pro Golfer Saru (Wii): video
- Happy Dance Collection (Wii): playable
- Yes ! Pretty Cure 5 Gogo (Nintendo DS): playable
- Dr Slump Arale-chan (Nintendo DS): video
- Family Ski 2 (Wii): playable
- Mobile Suit Gundam : Gundam Vs. Gundam (PSP): playable
- Tamagotchi (Nintendo DS): playable
- Mojipittan (Wii): video
- Dynasty Warriors : Gundam 2 (PS3 / Xbox 360 / PS2): playable, except PS2 version (video)
- Dragon Ball Z : Infinite World (PS2): playable
- Tales of Hearts (Nintendo DS): playable
- Naruto Ultimate Ninja Storm (PS3): playable
- Fragile (Wii): playable
- The Idolmaster SP (PSP): playable (only 1/3 version will be playable)
- Tales of the World : Radiant Mythology 2 (PSP): playable
- Anpanman (Nintendo DS): video
- Nobi Nobi Boy (PS3): video

Disneyland Parijs wordt daklozenopvang

Als dakloze loop je vanaf volgend jaar kans een woonplek bij Disneyland Parijs aangeboden te krijgen. In het park zullen op een deel van het terrein bungalows gebouwd worden als daklozenopvang.

Na vijf jaar geleefd te hebben in het pretpark krijgen ze de mogelijkheid te verhuizen naar sociale woningen. Ook zal een deel de mogelijkheid krijgen een opleiding te gaan volgen tot parkmedewerker.

Op dit moment leven er circa 8.000 daklozen in Parijs. De wintermaanden zijn voor hen het zwaarst: regelmatig zijn er sterfgevallen door bevriezing.

Sneeuwwitje met de zeven dwergen
Sneeuwwitje met de zeven dwergen (bron: ANP)

Man vangt kogel met kunstgebit

Een Kroatische man heeft op bijzondere wijze een kogel opgevangen. Hij ving hem namelijk op met zijn kunstgebit, nadat de kogel van de kaak van zijn vrouw was geketst.

De Kroaat Stipe Cavlovic was aan het bekvechten met een andere man over een openstaande schuld. Ineens trok de ander vanuit het niets een pistool en vuurde van dichtbij een kogel af op het echtpaar Cavlovic. "Hij was zo dichtbij dat je mocht verwachten dat een van hen meteen dood zou zijn", zei een politieman uit Zagreb.  

Het stel moet een engeltje op hun schouders hebben gehad. De kogel schampte namelijk de kaak van Mirna Cavlovic, die doodsbang was. Vervolgens stuiterde de kogel tegen Stipes kunstgebit, waarna de kogel op de grond viel.

"Ik dacht dat ik dood was", aldus Stipe. "Ik zag niet eens dat de kogel mijn vrouw raakte. Ik zag alleen een flits uit de loop komen. Daarna schoot er iets tegen mijn kunstgebit en ik spuugde het hete lood uit. Het deed erg veel pijn, maar we leven allebei nog."

De forensische onderzoekers hebben het incident onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de kogel veel kracht had verloren na te zijn afgeketst via Mirna's kaak. De 58-jarige schutter ging er na het schot als een haas vandoor, maar werd snel in de kraag gevat. Hij zit nu vast wegens verboden wapenbezit.


Deze jongeman vangt ook een kogel met zijn tanden

Bassie cancelt kermisoptreden

Clown Bassie laat vandaag de kinderen op een kermis in Amsterdam Oud-West in de kou staan. Bas van Toor zegde het optreden tijdens de kermis van Frans Stuy op het Mercatorplein op het laatste moment af.

Organisator Stuy is teleurgesteld over de afzegging. Hij heeft geen idee of het verband houdt met het gerucht dat de 73-jarige clown acht maanden geleden raak heeft geschoten tijdens een vrijpartij met een 31-jarige vrouw uit Heerhugowaard.  Stuy heeft het verhaal over het naderende clownskind bij Sandra K. wel gehoord, maar zegt: "Ik kan me niet voorstellen dat Bassie een kind heeft verwekt bij de vrouw, en ook niet dat hij liegt''.

Van Toor liet eerder vandaag op de website ShowbiZnewZ weten bereid te zijn een vaderschapstest te ondergaan. ''Mocht blijken dat ik inderdaad de vader ben van de baby dan zal ik het vanzelfsprekend liefhebben. Het lijkt me bijzonder sterk dat ik daadwerkelijk de biologische vader van het kind ben, dit is volgens mij zelfs onmogelijk, maar wij zullen het zien".  Gisteren deed Van Toor het hele verhaal nog af als ''klinkklare onzin''.

Oude kermisbeelden met Frans Stuy

Politie rukt uit voor opblaaspop

De politie van het Engelse Salford, onder de rook van Manchester, was zaterdagavond massaal op de been. Bij een aanrijding tussen twee auto's zou een vrouw zwaargewond zijn geraakt. Toen ze de vrouw wilden redden, bleek het om een opblaaspop te gaan.

Zaterdagavond klapten twee auto's bij een supermarkt op elkaar. De chaos was niet te overzien. Ineens kregen de agenten een vrouw in het vizier, die op de achterbank van een oude Ford Fiësta in de kreukels lag.  Geheel ontkleed staarden de grote ogen de ruimte in. Pas toen de politie naderbij kwam, zag men pas dat zij een sekspop wilden redden.

Door het ongeluk waren beide voertuigen total loss geraakt. Ook de ingang van de supermarkt raakte hierbij zwaar beschadigd. De inzittenden van beide voertuigen hebben het ongeluk zonder kleerscheuren doorstaan.

Drent houdt eerste Tupperwareparty voor mannen

Een Drent was het beu dat vrouwen altijd leuke party's hebben en mannen niet. Daarom besloot Henk Smit uit Ruinerwold zelf maar eens een Tupperwareparty te organiseren. Vrouwen zijn daarbij echter niet welkom.

"Zoiets is er nog niet, het kwam zomaar bij me op", vertelt Henk vandaag. Door middel van een webcam wordt de presentatie live op internet uitgezonden, opdat moeder de vrouw thuis kan meebeslissen over een handige aankoop.

Volgens de initiator hebben zich zeker al 75 dorpsgenoten aangemeld om op het feestje te verschijnen. De opbrengst van de Tupperwareparty zal worden geschonken aan Pink Ribbon. Deze organisatie zet zich in voor borstkankerpatiënten.

FIFA en UEFA botsen met Poolse bond

De UEFA en de FIFA weigeren de nieuwe bewindvoerder van de Poolse voetbalbond PZPN te erkennen.

De tuchtcommissie van het Pools olympisch comité stelde gisteren de jurist Robert Zawlocki als crisismanager aan. Eerder op de dag werd de directie van de voetbalbond, op last van de Poolse minister van sportzaken, op non-actief gesteld. Dit werd gedaan omdat het bestuur geen einde heeft kunnen maken aan de corruptiezaken en malversaties in het Poolse voetbal.

Zowel de UEFA als de FIFA stelt dat, door de maatregelen die nu zijn genomen, de autonomie van de bond is aangetast. Er wordt nu gekeken welke maatregelen er tegen de PZPN genomen moeten worden.

Dieren mogen demonstreren

Het wordt niet verboden om dieren als schapen mee te nemen in een demonstratie. Dat schrijft Landbouwminister Gerda Verburg (CDA) in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren. Die vroeg om een verbod nadat bij een demonstratie in Utrecht zo'n honderd schapen werden meegevoerd.

Volgens Verburg is het recht op demonstratie 'een groot goed in onze democratie' en mogen dieren daarom worden meegevoerd. Wel vindt ze dat de dieren niet zomaar pijn of letsel mag worden toegebracht, hun gezondheid en welzijn niet moeten worden benadeeld en ze goed moeten worden verzorgd, zoals in de wet staat.

Als de wet wordt overtreden kan worden opgetreden, maar een verbod op dieren in een protestmars is volgens Verburg niet aan de orde.

[NFL] Uitslagen & Standen week 4

Er zijn al weer vier weken gespeeld in de NFL. Ondertussen zijn er nog maar drie teams die ongeslagen zijn. En die teams mogen toch verrassingen genoemd worden.

Allereerst de Buffalo Bills. Met tweedejaars quarterback Trent Edwards hebben de Bills al vier keer weten te winnen. Tegen St Louis ging het afgelopen zondag niet makkelijk, maar het handelsmerk van Edwards, zijn comebacks in het vierde kwart, sleepte de Bills er toch doorheen. Ook running back Marshawn Lynch draagt zijn steentje bij. Een solide defense en prima special teams-spel zorgen ervoor dat de Bills een complete selectie lijken te hebben. Hoever ze komen dit seizoen is nog niet te zien aangezien ze nog wel een jonge en onervaren ploeg zijn.

Het tweede team zijn de Tennessee Titans. Toen ze in eerste week van het seizoen hun franchise-quarterback Vince Young kwijt raakten waren de Titans in rep en roer. Maar de gemoederen zijn weer bedaard door veteraan Kerry Collins. De 35-jarige quarterback brengt de rust terug in het spel van de mannen uit Nashville. Met rookie Chris Johnson als running back hebben de Titans een zeer snelle man in het achterveld. Hij laat een goede indruk achter en lijkt een goede keuze te zijn geweest van Jeff Fisher in de draft van dit jaar. Veel mensen dachten niet dat Johnson het zou kunnen maken in de NFL, maar Fisher bedacht zich geen moment en nam de man die de snelste 40-yard dash rende tijdens de Combine. Maar het grootste wapen van de Titans is de defense. Met een enorm sterke defensive line, met mannen als Kyle Vandenbosch, Albert Haynesworth en Jevon Kearse, en een prima secondary staan ze in de bovenste regionen van de beste defenses in de NFL.

Het derde team is aan de ene kant een verrassing, maar aan de andere kant werd het ook wel verwacht. Aangezien de New York Giants de SuperBowl-kampioenen zijn van vorig jaar werd toch wel verwacht dat ze ook dit jaar goed zouden zijn. Echter na het verlies van Michael Strahan (pensioen) en Osi Umenyiora (blessure) leken ze hun grootste wapens te zijn kwijt geraakt. Maar niets lijkt minder waar. De invallers van de twee zwaargewichten, Justin Tuck en Mathias Kiwanuka, pakken de draad op waar Strahan en Umenyiora die hadden achtergelaten. Ook Eli Manning houdt zijn niveau van vorig jaar vast. Het jongere broertje van Peyton kwam vorig jaar uit de schaduw van zijn broer en profileert zich nu als een elite spelverdeler.

Hieronder vind je de uitslagen en standen van week 4.

Uitslagen week 4
Atlanta Falcons @ Carolina Panthers9-24
Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals20-12
Houston Texans @ Jacksonville Jaguars27-30
Denver Broncos @ Kansas City Chiefs19-33
San Francisco 49ers @ New Orleans Saints17-31
Arizona Cardinals @ New York Jets35-56
Green Bay Packers @ Tampa Bay Buccaneers21-30
Minnesota Vikings @ Tennessee Titans17-30
San Diego Chargers @ Oakland Raiders28-18
Buffalo Bills @ St. Louis Rams31-14
Washington Redskins @ Dallas Cowboys26-24
Philadelphia Eagles @ Chicago Bears20-24
Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers20-23


AFC EASTWLPctPFPAHomeRoadDiv
Buffalo Bills401.000109632-02-00-0
New England Patriots21..66749581-11-01-1
New York Jets22.5001151161-11-11-1
Miami Dolphins12.33362640-11-11-1

AFC NorthWLPctPFPAHomeRoadDiv
Pittsburgh Steelers31.75077581-11-12-0
Baltimore Raves21.66765430-12-12-1
Cleveland Browns13.25046781-11-21-2
Cincinnati Bengals04.00052870-20-20-2

AFC SouthWLPctPFPAHomeRoadDiv
Tennessee Titans401.00077582-01-12-0
Jacksonville Jaguars22.50065432-00-12-1
Indianapolis Colts12.33346780-21-11-2
Houston Texans03.00052870-20-20-1

AFC WestWLPctPFPAHomeRoadDiv
Denver Broncos31.7501331172-01-12-1
San Diego Chargers22.5001381121-11-11-1
Oakland Raiders13.250781010-21-11-2
Kansas City Chiefs13.25065971-10-21-1


NFC EastWLPctPFPAHomeRoadDiv
New York Giants301.00083432-01-01-0
Washington Redskins31.75086812-01-11-1
Dallas Cowboys31.750120891-12-01-1
Philadelphia Eagles22.500110742-00-20-1

NFC NorthWLPctPFPAHomeRoadDiv
Green Bay Packers22.5001091011-11-12-0
Chicago Bears22.50094801-11-10-0
Minnesota Vikings13.25071821-10-20-1
Detroit Lions03.000591130-10-20-1

NFC SouthWLPctPFPAHomeRoadDiv
Carolina Panthers31.75080702-01-11-0
Tampa Bay Buccaneers31.750101782-01-11-1
New Orleans Saints22.5001111002-00-21-0
Atlanta Falcons22.50090832-00-20-2

NFC WestWLPctPFPAHomeRoadDiv
Arizona Cardinals22.5001061031-01-21-0
San Francisco 49ers22.50094971-11-11-1
Seattle Seahawks12.33377801-10-11-1
St. Louis Rams04.000431470-20-20-1


Universiteit komt met transseksuelen-wc's

De Universiteit van Manchester gooit een nieuw wapen in de strijd om meer studenten aan te trekken. Om ook de transseksuele student over de streep te trekken, heeft de school speciale toiletten voor hen gebouwd. De wc's kunnen door iedereen worden gebruikt, ongeacht hun geslacht.

De logo's op de deur voor het herentoilet hebben plaatsgemaakt voor de woorden 'toiletten met urinoirs'. Ook de damestoiletten zijn onder handen genomen. Op hun deur prijkt voortaan slechts het woord 'toilet'. De speciale verbouwingsoperatie werd gedaan nadat een paar transseksuele studenten had geklaagd over een speciaal toilet voor hen.

Tot nu gaat het slechts om een proef. In een bepaalde hoek van de universiteit zijn de toiletten aangepast. De studentenraad hoopt dat alle wc's nu geslachtsvriendelijk worden.

Toch juicht niet iedereen de actie toe. "Het is belachelijk, ik kan niet geloven dat ze de logo's verwijderen. Iedereen volgt de traditionele afbeeldingen voor de mannen en vrouwen-wc's. Dit leidt alleen maar tot verwarring."

Ansichtkaart Anne Frank 'niet veilen'

Een kaart met een nieuwjaarswens die Anne Frank in 1937 aan een vriendin stuurde, mag niet onder de hamer. Dat vindt de Anne Frank Stichting. Een antiekwinkel in Naarden bezit de kaart en is van plan die in december bij veilinghuis Christie's in Amsterdam te laten veilen.

De Anne Frank Stichting wil dat de nieuwjaarskaart aan Barbara Lederman wordt gegeven. De 83-jarige vrouw is de zus van de inmiddels overleden Sanne Lederman aan wie de kaart geadresseerd is. Volgens de stichting is Barbara Lederman de rechtmatige eigenaar en is de kaart voor haar 'een van de weinige tastbare herinneringen aan haar zus'.

De zoon van de eigenaar van de antiekwinkel, Paul van den Heuvel, vindt dat de stichting 'zoveel kan willen.' Hij ziet zijn vader als rechtmatige eigenaar. "Mijn vader heeft op de markt een doos met ansichtkaarten gekocht en daar zat deze bij." Van den Heuvel junior wil het kleinood niet aan de Anne Frank Stichting geven omdat het naar zijn zeggen dan in een stoffig archief zou verdwijnen. Dat zou volgens hem ook gebeurd zijn met schoolschriftjes van Anne Frank die hij een paar jaar geleden aan de stichting heeft geschonken.

Van den Heuvel stelt dat de kaart niet om het geld geveild wordt. De kaart zou 'maar' een paar honderd euro waard zijn.

De antiekhandelaar zegt ook een mooi alternatief te hebben voor Barbara Lederman. Er zijn namelijk nog twee ansichtkaarten boven water gekomen die geadresseerd zijn aan haar zus. Deze zijn in 1938 door een tante uit Berlijn verstuurd. Volgens Van den Heuvel staan er hele verhalen op 'die voor de familie veel meer emotionele waarde hebben'. Barbara Lederman mag die kaarten in Naarden gratis komen ophalen.

16 jaar cel voor woonbootmoord Zwolle

Twee mannen uit het Overijsselse Vroomshoop hebben ieder conform de eis 16 jaar celstraf gekregen voor de moord op de bewoner van een woonboot in Zwolle vorig jaar maart. De straf is conform de eis. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de twee het 53-jarige slachtoffer Jan Popke Karsten meerdere malen met een schroevendraaier en een mes in zijn lichaam hebben gestoken, van hoofd tot benen.

Volgens de rechter handelden de mannen met voorbedachten rade en is er dus sprake van moord. Dit leidt de rechtbank onder meer af uit het grote aantal toegebrachte steken.

De rechter liet in de hoogte van de straf meewegen dat de mannen, Egbert H. en Hendrik S., voor eigen rechter handelden. Ook noemde de rechter de bruutheid van het feit bepalend voor de strafmaat.

De twee verdachten, 30 en 39 jaar, zijn zwagers van elkaar. Ze hebben bekend Karsten te hebben vermoord omdat hij hun zusje respectievelijk echtgenote tijdens haar puberjaren onzedelijk had betast. Dat misdrijf zou al jaren eerder hebben plaatsgevonden. De Zwollenaar kende het vermeende slachtoffer via zijn zus, die al jaren een relatie heeft met de vader van het meisje dat hij zou hebben bevoeld.

Bak-Nielsen bijna fit

SC Heerenveen kan binnenkort weer beschikken over Kristian Bak-Nielsen. In december 2007 speelde de Deense verdediger zijn laatste competitieduel. Door een enkelblessure kwam hij daarna niet meer in actie. Gisteravond speelde hij een groot deel van de wedstrijd van Jong Heerenveen tegen Jong Vitesse.

In maart van dit jaar ging Bak-Nielsen onder het mes. Daarbij werden twee schroeven in zijn enkel geplaatst. In juli deed de Deen mee in twee oefenduels, waarna hij een terugslag kreeg. “Wanneer ik nu weer in het eerste kan spelen, weet ik nog niet," aldus de Deen die tevens zei dat hij nu niet te snel wil terugkeren, zoals in juli. "Ik was te gretig. Ik heb nog wel wat tijd nodig.”

Fortis stopt nieuwe slogan in ijskast

'Here today. Where tomorrow?', de nieuwe slogan van Fortis. Een pakkende slogan, maar een beetje pijnlijk nu de toekomst van de Belgisch-Nederlandse bank nog onzeker is. Daarom gaat de slagzin een tijdje in de ijskast.

De leus is inmiddels het mikpunt van spot geworden. Zo is 'Here today. Gone tomorrow' nu een veel gehoorde parodie.

'Het leven is een curve', de slagzin die wordt gebruikt in de overkoepelende reclamecampagne, blijft vooralsnog gewoon te horen in de spotjes. "We kijken wel of de campagne moet worden aangepast", zo liet een woordvoerster vandaag weten.

 

Fortis
Een van de parodieën op de reclamecampagne

 

'Turkse reljeugd wil ook geld'

Volgens de Stichting Turkse Ouders (STO) uit Utrecht veroorzaken Turkse jongeren ook problemen en behoeven die daarom ook geld en aandacht. Dat schrijft De Pers vandaag. ''Iedereen maakt zich alleen druk om de Marokkanen'', zo klagen de Turkse ouders.

De Utrechtse wijk Kanaleneiland komt geregeld negatief in het nieuws door wangedrag van met name Marokkaanse jeugd. Maar de Turkse jongeren kunnen er ook wat van, volgens STO. Alleen kijkt daar niemand naar.

Ook het Turks Ouder Comité (TOC) ziet dat de aandacht alleen naar Marokkaanse ettertjes uitgaat.  Dat de Turkse jongeren nu ook problemen maken, is volgens case manager Turkan Boran ergens wel logisch: ''Natuurlijk zijn er nu incidenten, onze jongeren zijn zwaar gefrustreerd. Ze weten dat ze problemen moeten veroorzaken om aandacht te krijgen. Onze kinderen zien namelijk ook wel dat de Marokkaanse raddraaiers er beter van worden, dankzij de zware subsidiestroom. Ik krijg sterk het idee dat er sprake is van angstpolitiek. Men is bang voor Franse toestanden, dus worden de onruststokers gepaaid.''

Volgens de Turkse belangenbehartigers krijgen Marokkanen niet alleen een voorkeursbehandeling voor hun reljeugd, maar ook op de arbeidsmarkt: ''Zoveel minderheden worden afgewezen voor een stageplek, en dan zie je wel weer een Marokkaan in dienst die de taal amper beheerst. ‘Wat denk je dat dat doet met onze kinderen, die van nature al introvert zijn?'', aldus een boze Boran.

De Utrechtse politie zegt zich overigens niet te herkennen in de situatie dat er meer relTurken komen. ''Wij zien geen verschuiving van het probleem. Er zijn wel incidenteel wat jongeren met een Turkse achtergrond betrokken bij delicten.''

De klachten over het voortrekken van Marokkanen is niet geheel nieuw. Eerder dit jaar werd er vanuit de Surinaamse gemeenschap geklaagd dat de gemeente Amsterdam Marokkanen zou voortrekken.

Met dank aan FIGJAM voor de submit.

Di Montezemolo: "Räikkönen tweede coureur"

De kogel is door de kerk: na afgelopen raceweekeinde is Kimi Räikkönen dan toch - ondanks de mislukte pitstop van Felipe Massa - tot tweede rijder gebombardeerd. De Fin maakt nog een theoretische kans op de wereldtitel, maar zal toch in dienst moeten gaan rijden van de Braziliaan.

Ferrari-president Luca di Montezemolo wordt in Gazzetta dello Sport aangehaald: "Dit was een bittere dag voor ons." Zowel Räikkönen als Massa slaagden er niet in om punten te pakken bij de eerste nachtrace in Singapore. "Er zijn echter nog steeds drie races te gaan en ik heb vertrouwen in het team, dat vaak genoeg heeft bewezen nooit op te geven en door te vechten tot de laatste meters. Dat is vorig seizoen in Brazilië duidelijk geworden. Wij hebben de beste auto en Massa is momenteel de beste coureur. Van Räikkönen verwacht ik verder dat hij de komende drie races bewijst een echte kampioen te zijn."

"Ferrari heeft de laatste seizoenen moeilijkere tijden gekend," aldus Di Montezemolo. "In Singapore was onze auto duidelijk het beste en Massa reed een fantastische kwalificatie, waarmee hij liet zien op dit moment de beste coureur te zijn. Ik verwacht dat Massa en Räikkönen de komende races als eerste en tweede eindigen, of in ieder geval de McLarens achter zich houden." Daarmee verwoordt hij de wens van teambaas Stefano Domenicali, die de komende races alleen maar dubbelzeges wil zien.

Gelijk vorig seizoen zal de Italiaanse renstal de strategie voor de laatste paar races wijzigen. Zo wordt Massa de kopman en zegt Di Montezemolo dat het "duidelijk" is dat Räikkönen een ondersteunende rol moet gaan spelen voor de Braziliaan. "Dat lijkt me duidelijk ja, elke coureur van ons weet dat hij in dienst van het team rijdt," zo zegt de Ferrari-president.

Moskou bouwt nieuw circuit

Op een honderd kilometer naar het westen van Moskou moet een nieuw Formule 1-circuit herrijzen. De Moscow Raceway bij de Russische hoofdstad moet in 2010 gereed zijn.

Opnieuw is dit een circuit ontworpen door de Duitse architect Hermann Tilke, die ook de circuits van onder andere Bahrein, Turkije, Valencia en Singapore onder zijn hoede had. De voormalig manager van de A1-Ring in Oostenrijk en het Bahrain International Circuit, Hans Geist, gaat het project leiden.

De Moscow Raceway wordt geschikt voor zowel de Formule 1 als de MotoGP. Waarschijnlijk heeft het grote succes van de Moscow City Racing, de buitenlandse tegenhanger van de Bavaria City Racing in Rotterdam, er grote hand in gehad om te komen tot het besluit van de bouw van een nieuwe racebaan.

Tukker jat kunst van kunstuitleen

Een inwoner van Twente dacht op slimme wijze een partijtje waardeloze kunst te kunnen jatten. De 56-jarige Enschedeër ging naar de kunstuitleen en nam er twee schilderijen en twee beelden mee. Gisteren moest de dief voorkomen bij de rechtbank van Almelo.

De rechter legde hem zonder pardon twee weken celstraf op. Hiervan moet hij ook enkele dagen zitten wegens fietsendiefstal.

De man heeft de kunstuitleen nooit een cent huur betaald voor de kunstobjecten. Toen hij hoorde dat hij zijn huis uit zou worden gezet, stelde hij de spullen veilig door deze bij een vriend onder te brengen. Daar verdwenen ze vervolgens, maar daar kan de dief naar eigen zeggen ook niks aan doen.

Voor de geleden schade eist de kunstuitleen maar liefst vierduizend euro van de Tukker. Veel te veel, zo oordeelt diens advocaat. "Werken die niet verkoopbaar zijn, komen bij de kunstuitleen terecht", meent hij. Zij wil dan ook het bedrag wordt verlaagd naar tweeduizend euro. Volgens de advocaat is vijfhonderd euro per object een redelijke prijs, daarmee wordt het gebruikte materiaal in elk geval vergoed.

Aanklager eist lichte straf tegen Huntelaar

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Klaas-Jan Huntelaar een schikkingsvoorstel gedaan van één duel schorsing voorwaardelijk.

Vorige week liet Huntelaar zich na de klassieker tegen Feyenoord kritisch uit over scheidsrechter Eric Braamhaar. De Ajacied verweet de arbiter onder meer te marchanderen.

Tijdens Feyenoord - Ajax kende Braamhaar de Rotterdammers een penalty toe, waar Ajax meende daar na een eerdere overtreding op Luis Suárez meer recht op te hebben gehad. Die actie werd toen niet bestraft.

Bange man mishandelde acht vrouwen

Een 42-jarige Amersfoorter is vrijdag opgepakt op verdenking van het mishandelen en lastigvallen van acht vrouwen. De man heeft verklaard dat hij de vrouwen lastigviel omdat hij lijdt aan een angststoornis en zich daardoor soms bedreigd voelde door langsfietsende vrouwen. Daarvoor krijgt hij nu medicijnen. In afwachting van zijn rechtszaak is hij gisteren vrijgelaten, meldt de politie vandaag.

De man belaagde de vrouwen tussen februari en augustus van dit jaar in Amersfoort-Noord. Hij kwam zijn slachtoffers tegemoet fietsen en sloeg of duwde ze plotseling. Meestal ging het om vrouwen die in een groepje fietsten. Acht vrouwen hebben aangifte gedaan van mishandeling.

De man kon worden opgepakt toen agenten in burger zagen dat een groep vrouwen een conflict had met de man. Ze herkenden hem van het signalement dat was verspreid.

Celstraf voor chatter na bedreigen meisjes

De 24-jarige chatter Nico B. uit Alphen aan den Rijn is vandaag door de rechtbank in Haarlem wegens onder meer bedreiging veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk.

B. heeft toegegeven dat hij jonge meisjes via het chatprogramma MSN heeft gedwongen seks met hem te hebben of naaktfoto's van zichzelf te maken.

B. zocht sinds begin 2006 via MSN onder een schuilnaam contact met jonge meisjes tussen 12 en 15 jaar. Hij vertelde de slachtoffers dat er naaktfoto's van hen op een pornosite te zien waren. De man kon er wel voor zorgen dat de foto's werden verwijderd, maar dan moesten de slachtoffers wel seks met hem hebben of een naaktfoto sturen.

Actie Cornelisse onder de loep van aanklager

De aanklager betaald voetbal heeft besloten de beelden, waarop FC Utrecht-verdediger Tim Cornelisse een elleboogstoot zou geven aan Ajacied Luis Suarez, te bestuderen.

Het incident vond plaats in de bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht van afgelopen donderdag. Dinsdag zal worden besloten of er een officieel vooronderzoek komt naar de actie van Cornelisse.

Suarez kreeg op zijn beurt vrijdag al te horen dat hij op het matje moet komen voor een vermeende schop in de maag van FC Utrecht-aanvaller Loďc Loval.

Van der Garde: "Enorm gegroeid"

Nederlander Giedo van der Garde heeft in de World Series by Renault de titel al veroverd met nog één race te gaan. Hij hoopt komend seizoen op een stoeltje in de GP2, en dat hij snel iets bekend kan maken.

"Dit kampioenschap betekent ontzettend veel voor me. In de afgelopen jaren was de snelheid er vaak wel, maar zat het me lang niet altijd mee. In de F3 liep het bijvoorbeeld zeker niet altijd even lekker. Dit jaar is alles op zijn plaats gevallen en dat is fantastisch. Ik ben heel blij dat ik deze titel nu op mijn cv kan zetten!" aldus een dolblije Van der Garde.

Op de vraag of hij al meteen aan de titel dacht na zijn twee overwinningen bij de eerste twee races in Monza, antwoordt de Nederlander: "Voorafgaand aan het seizoen heb ik al gezegd dat ik kampioen wilde worden. Dat moest gewoon gebeuren, want na een jaar Formule Renault, drie jaar Formule 3 en een matig eerste jaar in de World Series, had ik een belangrijk punt bereikt in mijn loopbaan. Ik moest kampioen worden en als dat niet zou lukken, werd het misschien tijd om mijn plannen voor de toekomst om te gooien."

Zijn mooiste race was toch wel Le Mans, al was Monza een geweldige binnenkomer. Daar in Frankrijk had Van der Garde de grootste moeite om de concurrentie achter zich te houden na een pitstop. "Winst na een hard duel geeft een ongelooflijke kick en meer voldoening. Dus de zege in Le Mans was de mooiste." Al kende hij ook zijn mindere periodes, in Hongarije ging het niet zo goed. Toch laat hij zich niet op de kop zitten: "Je leert ervan, het mag niet weer gebeuren. Na de zomerstop zijn we heel sterk teruggekomen, we wonnen in Le Mans en het team en ik zijn keihard gaan werken om het af te maken. We zijn dus juist sterker geworden door het dipje in Hongarije."

Is hij anders gaan rijden na vorig seizoen bij Victory Engineering: "Gedurende het seizoen ben ik wel veranderd. Vroeger kon ik de ene race winnen en de volgende wedstrijd was ik nergens. Dit seizoen ben ik echt gegroeid, ik ben constanter geworden. Op een gegeven moment kom je in een soort ritme en dat moet je vast zien te houden. Dat is dit seizoen bijzonder goed gelukt."

En wat zijn dan zijn plannen voor volgend jaar? "Mijn exacte plannen kan ik nog niet vertellen, maar we zijn druk bezig met de GP2. Ik zou erg graag in die klasse willen rijden en hopelijk kunnen we snel met een aankondiging komen."

Bioshock bereikt gold-status

De game die afspeelt in de wondere wereld die Rapture heet heeft de gold-status bereikt. Bioshock wordt op 17 oktober wereldwijd gereleased. Aanstaande donderdag verschijnt de demo op het PlayStation Network. De game voor de PlayStation 3 bevat nieuwe scenario's en een nieuw moeilijkheidsniveau. Als je de game leuk vond op de Xbox 360 of als je de game nooit gespeeld hebt dan adviseer ik om de demo te spelen, er hangt namelijk een apart sfeertje in de game.

Afonso heeft het wel gezien bij Veendam

Aanvaller Guilherme Afonso heeft besloten om zijn contract bij BV Veendam in te leveren, aldus het AD. De in Angola geboren Afonso kan niet meer de motivatie opbrengen om topprestaties te leveren. Afonso, ex-FC Twente, zal deze week terugkeren naar Zwitserland, waar hij zijn loopbaan begon.

Veendam-trainer Joop Gall is erg teleurgesteld in Afonso, die gisteren voor het laatst meetrainde met de selectie. "Als je zo'n speler aan het voetballen krijgt, heb je een topspits in huis."

"Daar staken wij tijd en energie in en hij kreeg mentale coaching om te proberen zijn wedstrijdstress weg te nemen. Nu behoorde hij een week niet tot de wedstrijdselectie en hij gooit meteen de handdoek in de ring. Dat is vreselijk teleurstellend."

Of Veendam een vervanger gaat aantrekken voor Afonso, is op dit moment nog niet bekend.

Armstrong hoopt op medewerking UCI

Lance Armstrong hoopt nog steeds dat hij in januari zijn rentree in het peloton kan maken tijdens de Tour Down Under in Australië.

Vorige week liet de internationale wielrenunie UCI weten dat de Amerikaan mogelijk langer moet wachten op zijn comeback. In het reglement van de UCI staat dat een renner zich een half jaar aan de dopingregels moet onderwerpen voordat hij in een officiële koers in actie mag komen. "We weten niet wanneer Armstrong zich weer heeft aangemeld bij de dopinginstanties", aldus UCI-voorzitter Pat McQuaid.

Armstrong zegt dat hij zich op 1 augustus heeft ingeschreven bij het Amerikaanse antidopingbureau. Dat zou betekenen dat hij pas op 1 februari mag deelnemen aan officiële wedstrijden. De Tour Down Under start op 20 januari. "Ik hoop echt dat ik daar kan rijden, maar ik zal de beslissing van de UCI respecteren," aldus Armstrong.

De verwachting is dat de UCI zich deze week nog over de zaak zal buigen.

Ferrari: onderzoek pitstopincident Massa

Wat er precies misging bij de pitstop van Felipe Massa zal grondig onderzocht worden door Ferrari. Tijdens de Grand Prix van Singapore reed de Braziliaan weg met de brandstofslang nog in de wagen en trok daarbij een monteur omver. Daar bovenop kreeg Massa nog een drivethroughpenalty voor het onveilig wegrijden.

"Helaas werd er een fout gemaakt bij de handmatige bediening van ons lichtsysteem", vertelde Stefano Domenicali, teambaas van de Italiaanse renstal. Als het goed werkt, springt het licht automatisch op groen als de slang uit de auto wordt gehaald. "We besloten het systeem voor deze pitstop echter handmatig te bedienen, omdat er tijdens een safety carperiode altijd veel wagens tegelijk de pits opzoeken. Dan kun je het systeem beter handmatig bedienen in plaats van automatisch, maar helaas werd er een fout gemaakt. We zullen nu gaan analyseren wat er mis ging."

Domenicali liet al eerder weten dat de monteur die omver werd getrokken, na een ziekenhuisbezoekje ongedeerd bleek te zijn. "Hij is helemaal in orde", volgens de Italiaan. Ook liet de teambaas weten dat de monteur die het licht te vroeg op groen zette, niet wordt ontslagen. "We winnen samen en verliezen samen. Deze monteur voelt zich natuurlijk erg rot over wat er is gebeurd en Felipe zocht hem meteen na de race op om hem te troosten."

Willem II zes weken zonder Messoudi

Een hamstringblessure houdt Mohamed Messoudi vermoedelijk zo'n zes weken aan de kant.

De 24-jarige middenvelder van de Tilburgers liep afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen AZ een scheurtje op in zijn hamstring. De Belg viel pas een kwartier voor tijd in, maar raakte in die periode nog wel geblesseerd. Voor het herstel van de blessure staat zo'n zes weken, melden de Tricolores op de clubsite.

Alonso: "Zege geen invloed op besluit"

Renault-coureur Fernando Alonso laat weten dat de overwinning in Singapore niet van invloed zal zijn op zijn afweging waar hij komend seizoen gaat rijden. De wereldkampioen van 2005 en 2006 heeft aanbiedingen gekregen van BMW-Sauber en Honda, maar lijkt nog een jaar bij Renault te blijven.

"Met deze zege wil ik mijn team bedanken voor de enorme inspanningen die ze hebben geleverd, maar het zal verder niet van invloed zijn op mijn beslissing over volgend jaar", alduseen voorzichtige Alonso, die momenteel zevende staat in het klassement. "Maar zoals ik eerder al heb gezegd, Renault heeft mijn voorkeur, omdat ik me erg thuis voel bij dit team."

Net na de race van afgelopen weekend, wilde de Spanjaard nog geen commentaar leveren op de vraag waar hij rijdt in 2009. In Singapore reed hij - na eerdere tegenvallende resultaten dit seizoen - een fantastische race waar hij van een kansloos geachte vijftiende positie moest starten omdat hij stilviel tijdens de kwalificatie.

GameSalad wil YouTube voor games worden

De website GameSalad, waar iedereen in de toekomst zelfgemaakte games moet kunnen uploaden en delen met anderen, wil de YouTube voor games worden. Het is de bedoeling dat leden zelf hun games maken met een drag & drop systeem en deze vervolgens naar GameSalad uploaden waar anderen de game kunnen spelen. Momenteel verkeert de site in een gesloten testfase, maar je kunt worden binnengelaten als je over de juiste motivatie beschikt.

Opmerkelijk is het feit dat de resultaten alleen beschikbaar zijn voor Apple computers. Apple computers staan echter niet direct bekend om hun uitgebreide gamesaanbod. In de toekomst moet het mogelijk worden om games voor de iPhone en iPod Touch beschikbaar te maken in de App Store, zodat leden misschien nog een zakcentje kunnen bijverdienen.

Trein ramt lorrie, baanwerker aan dood ontsnapt

Een spoorwerker is vanochtend bij station Zaandam aan de dood ontsnapt toen een stoptrein zijn ladderwagen aanreed. Dat laat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat weten, die een onderzoek instelt.

De stoptrein uit Amersfoort reed volgens de inspectie rond 09.00 uur uit de Hemtunnel met zo'n veertig kilometer per uur. Op hetzelfde stuk spoor was een baanwerker bezig met werkzaamheden aan de bovengeleiding.

De machinist zag nog net op tijd dat ze op hetzelfde spoor zaten. Het was te laat om voor de ladderwagen te stoppen, dus waarschuwde de machinist de monteur door het op een toeteren te zetten. De man kon nog net op tijd wegspringen. De trein ramde daarop de lorrie. Hoewel de trein passagiers aan boord had, raakte niemand gewond. "Om je een idee te geven, die lorrie is zo licht dat hij door twee mannen op de rails wordt getild", legt een woordvoerder uit.

Normaal gesproken springt een sein op rood als de rails op een volgend baanvlak bezet is. Het is niet bekend of het ongeluk kwam doordat de machinist door rood was gereden of doordat er sprake was van een technische storing. "Alle mogelijkheden liggen nog open", legt de woordvoerder uit.

Rus gaat Krajicek volgende week voorbij

Arantxa Rus is volgende week de hoogst genoteerde Nederlandse tennisster. Rus, de nummer één van de wereld bij de junioren, gaat dan Michaëlla Krajicek voorbij op de WTA-wereldranglijst. Op dit moment staat Rus nog op plaats 183, terwijl Krajicek 168e staat.

Krajicek is net hersteld van een knieblessure en kwam dit weekend voor het eerst in drie maanden weer in actie. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Stuttgart werd de 19-jarige speelster al uitgeschakeld. Doordat ze vorig jaar in Stuttgart nog het hoofdtoernooi bereikte, verliest Krajicek teveel punten en valt ze volgende week buiten de top-200.

Rus daarintegen bereikte twee weken geleden nog de kwartfinale van het WTA-toernooi van Guangzhou, en op dit moment neemt ze deel aan het WTA-toernooi van Tasjkent.

AC/DC komt met eigen Rock Band Track Pack

Wal-Mart, MTV Games en één van de betere bands van 'Down Under', AC/DC, hebben een deal gesloten voor het uitbrengen van de disctrackpack AC/DC Live: Rock Band. Deze deal houdt in dat de tracks van de band alleen in diskvorm te krijgen zijn en exclusief door de winkelketen Wal-Mart verkocht zullen worden. De tracks zullen wel te spelen zijn in Rock Band en Rock Band 2, er wordt niet gezegd dat één van beide games nodig is om AC/DC Live te kunnen spelen, wat suggereert dat dit een stand-alone uitbreiding zoals we die kennen in de vorm van Guitar Hero 2: Rock the 80s.

De volgende nummers zullen op de disk staan:
Thunderstruck
Shoot to Thrill
Back in Black
Hell Aint a Place to Be
Heatseeker
Fire Your Guns
Jailbreak
The Jack
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Moneytalks
Hells Bells
High Voltage
Whole Lotta Rosie
You Shook Me All Night Long
TNT
Let There Be Rock
Highway To Hell
For Those About To Rock

Of er een Europese editie van dit trackpack in zit is niet bekend.

Coupet haalt uit naar 'manipulator' Domenech

De Franse doelman Gregory Coupet heeft hard uitgehaald naar Raymond Domenech. De 35-jarige sluitpost beschuldigt de bondscoach van Frankrijk van het spelen van vieze spelletjes.

"Hij speelt met mensen. Maar als hij dat blijft doen, gaat hij uiteindelijk zelf ten onder", aldus Coupet. Vanwege de teleurstellende prestaties van Les Bleus op het EK van dit jaar ligt Domenech in eigen land al enkele maanden zwaar onder vuur,

Coupet begrijpt niet dat Domenech mocht aanblijven na het EK. "Ze hebben de dokter en de persvoorlichter ontslagen. Wij maakten er een zooitje van op het EK en dat zou dan komen door die twee. Dat is schandalig", aldus Coupet die ook zei dat zich niet meer beschikbaar zal stellen voor het nationale team. "Ik ben klaar met Les Bleus."

Dekker: "Wat moet ik hier mee?"

Thomas Dekker heeft geďrriteerd gereageerd op het bericht van de Süddeutsche Zeitung dat hij op de klantenlijst van dopingarts Eufemiano Fuentes staat.

"Wat ik hiermee moet? Helemaal niets", aldus Dekker in AD Sportwereld. "Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om op zulke verhalen te reageren. Tegenwoordig kan iedereen maar schrijven wat hij wil. Het is onzin, laat ik het daar maar bij houden."

Afgelopen weekend schreef de Süddeutsche Zeitung ook dat CSC-coureur Fränck Schleck een betaling had gedaan aan Fuentes.

6 jaar voor lerares VS na seks met leerling

De Amerikaanse lerares Kelsey Peterson (26) is gisteren tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van een 13-jarige leerling. De onderwijzeres uit Nebraska knoopte eind 2006 op 25-jarige leeftijd een relatie aan met haar pupil.  Ze smokkelde de jongen in oktober 2007 mee naar Mexico om daar flink van bil te kunnen gaan.   Voor de rechtbank gaf ze toe seks te hebben gehad met haar leerling.

Er loopt ook nog een strafzaak tegen Peterson wegens het 'kidnappen' van de jongen naar Mexico. Haar advocaat hoopt echter dat de aanklager deze zaak niet doorzet.  De raadsman stelt overigens dat de leeftijd van de jongen onduidelijk is. Volgens hem is die 16 jaar. Bovendien zat de knaap zelf achter het idee om naar Mexico te vluchten, zo stelt de advocaat.

Juf Peterson gaf wiskunde op de Lexington Middle School in Nebraska. Toen de schooldirectie Peterson vorig jaar confronteerde met geruchten over een vermeende relatie met de leerling, vertrok ze met de jongen naar Mexico. Daar werd ze een week later gearresteerd, nadat de jongen zijn ouders telefonisch had laten weten waar hij naar toe was gegaan.

Zes jaar de bak in

Camera geheime dienst verkocht op eBay

Een digitale camera waar geheime informatie op staat van de Britse inlichtingendienst MI6, is verkocht op eBay. De nietsvermoedende koper kwam informatie over terreurnetwerk al-Qaeda tegen toen hij zijn vakantiefoto's downloadde op zijn pc.

Dit heeft de Britse krant The Sun vandaag gemeld. De digitale camera was van een topspion van MI6 geweest, die nu ontslag boven het hoofd hangt. In het geheugen van de camera stonden namen, foto's en vingerafdrukken van terreurverdachten. Ook stonden er foto's in van raketten en lanceerinstallaties die Iran zou leveren aan al-Qaeda in Irak.

Informatie van Britse inlichtingendienst verkocht op eBay  (foto: ANP)

Forse vertraging voor PSV-selectie

PSV heeft de eerste tegenslag in aanloop naar de Champions League confrontatie met Liverpool al te pakken.

De selectie zou om 11 uur vliegen naar Liverpool, maar het vliegtuig wat bestemd was voor de selectie was kapot. Hierdoor kan PSV vermoedelijk pas om half 2 vanmiddag het luchtruim kiezen, waardoor het om tien voor twee plaatselijke tijd aan zal komen in Engeland.

Trainer Huub Stevens zal om zes uur vanavond een persconferentie geven, waarna de selectie tussen half zeven en half acht zal trainen. Morgen neemt PSV het om 20:45 uur op tegen Liverpool.

Geknapte waterleiding oorzaak gat in weg Den Haag

Een gesprongen waterleiding lijkt de oorzaak te zijn van het twee meter diepe gat in de weg in Den Haag. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten. Vanochtend belandde een auto in het gat van 3,5 bij 2,5 meter. De inzittenden, twee 21-jarige vrouwen uit Den Haag, raakten hierbij niet gewond.

Rond 06.45 uur reed een auto met een 27-jarige Hagenaar en een 35-jarige man uit Oudemolen over een klein gat op de Finnenburg. Zij stopten de auto om het overige verkeer te waarschuwen en plaatsten een vuilnisbak voor het gat. Een naderende auto, met daarin de twee Haagse vrouwen, reed om het gat heen toen de weg plotseling verzakte en zij in het gat belandden. Zij werden door omstanders bevrijd en kwamen volgens de politie met de schrik vrij. De auto werd door de brandweer uit het gat getakeld.

Volgens de woordvoerder wordt vandaag onderzocht hoe het gat precies heeft kunnen ontstaan en wordt daarna gekeken naar de herstelwerkzaamheden. De weg is afgezet en het verkeer wordt omgeleid via de Norenburg.

Goedkope computers voor minima Groningen

Ouders in de gemeente Groningen met een minimuminkomen krijgen extra goedkoop een computer met internetverbinding. Dat meldt het ANP. Volgens wethouder Peter Verschuren moet de maatregel voorkomen dat er een digitale kloof ontstaat tussen burgers van de stad.

De regeling is voor ouders met een minimuminkomen en kinderen in het voortgezet onderwijs. Die hebben een goede computer met internetverbinding nodig voor hun schoolwerkzaamheden, meent de gemeente. Mensen die al een goede computer hebben staan kunnen rekenen op een bijdrage van twintig euro in de maand voor een internetverbinding. Dat is voldoende voor een snelle kabel- of adsl-verbinding. Indien een goede computer ontbreekt ontvangen de Groningers voor tien euro in de maand een nieuwe computer met een internetabonnement. Ook een servicecontract voor eventuele technische problemen aan de PC maakt onderdeel uit van het plan.

De computer wordt geleverd op basis van een leasecontract voor vier jaar. Na die termijn kan de computer eventueel voor een klein bedrag worden overgenomen. De gemeente heeft 2,1 miljoen euro uitgetrokken voor het project. In de gemeente Groningen wonen volgens CBS-cijfers uit 2005 ruim 2500 gezinnen met een inkomen onder of rond het sociaal minimum.

[TGS08] Line-up Sony PlayStation-stand deels bekend

Het Japanse blad Famitsu heeft de hand weten te leggen op een deel van de line-up die Sony tijdens de Tokyo Game Show zal presenteren. Naast onderstaande lijst zullen er nog elf PS3-titels zijn, waar er negen door SCEJ uitgegeven worden, één door Konami en één door IREM. Uit de PSP-line-up ontbreken nog drie titels, die alledrie door SCEJ uitgegeven zullen worden.

De volgende games zullen in de PlayStation 3-stand getoond worden:
Guitar Hero 3 Legend of Rock - Activision
FIFA 09 WORLD CLASS SOCCER - Electronic Arts
Street Fighter IV - Capcom
Resident Evil 5 - Capcom
Supernova Lumines - KYU ENTERTAINMENT
Metal Gear Online - KONAMI (PSN download-only)
Samurai Way 3 - Spike
Sonic World Adventure - Sega
SOCOM: CONFRONTATION - SCEJ
PlayStation Home - SCEJ (PSN download-only)
Mainichi Issho - SCEJ (PSN download-only)
MotorStorm 2 - SCEJ
LittleBigPlanet - SCEJ
RESISTANCE 2 - SCEJ
WWE 2009 SmackDown vs RAW - THQ Japan
Gundam Musou 2 - Namco Bandai Games
Naruto - NARUTIMETTOSUTOMU - Namco Bandai Games

De volgende games zullen in de PSP-stand getoond worden:
Sengoku BASARA BATORUHIROZU - Capcom
Dynasty Warriors MULTI RAID - Koei
FINALLY Warriors coming OROCHI - Koei
Kingdom Hearts - Birth by sleep - Square Enix
Dissidia: Final Fantasy- Square Enix
Ratchet & Clank: Secret Mission Ignition! - SCEJ
Pipo Saru Saru Senki - SCEJ
Patapon 2: Donchaka - SCEJ
Carnival Seoul BLEACH - SCEJ
Portable Mainichi Issho - SCEJ (PSN download-only)
A brave man is a mere breath of or 2 - SCEJ
LocoRoco 2 - SCEJ
Idol Master SP - Namco Bandai Games
Mobile Suit Gundam: Gundam VS. Gundam - Namco Bandai Games
Tales of the World: Radiant Mythology 2 - Namco Bandai Games

Bovenstaande is een ruwe vertaling van een vertaalmachine. Mocht je titels zien die niet goed vertaald zijn, meld het even, dan passen we het aan.

Wat is Dit: Opgave 41 - Uitslag

Ook voor de laatste opgave hadden jullie maar 1 ronde nodig en SweetCheeks is degene die er met de eer van het raden vandoor gaat.

Nog even ter verduidelijk: wijzigen na 15 minunten mag niet meer, dus het hele verhaaltje van marijano was een beetje overbodig. Laat dit dan ook een waarschuwing zijn voor volgende keer. Ga gewoon niet vertellen hoe je tot je antwoord bent gekomen, dat kan in de reacties van de uitslag wel.

Aangezien dit de laatste opgave van de maand was, hebben we ook een winnaar en dat is Ryoga en je weet wel wat je te doen staat. Daarnaast willen we ook even vermelden dat we de komende drie maanden andere winnaars willen hebben dan voorgaande maanden. Iemand die dus al gewonnen heeft mag wel mee doen, maar zijn punten tellen niet mee. Dit om anderen nog wat extra kans te geven de laatste manden.

Rentree Nesta nadert

Alessandro Nesta heeft maandag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van AC Milan. De Italiaanse verdediger revalideert van een knieblessure en heeft de looptraining inmiddels hervat.

De rentree van Nesta valt echter nog niet op korte termijn te verwachten, maar de ervaren rots verwacht voor het einde van het jaar weer hersteld te zijn.

Milan doet het ook zonder Nesta goed en won de laatste drie competitieduels. Donderdag speelt de ploeg in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen FC Zürich, waar tegen het in San Siro reeds met 3-1 won.

Nijland schiet met scherp bij Jong PSV

Hij wacht nog op zijn eerste treffer voor PSV, maar bij de beloften heeft Stefan Nijland geen problemen met scoren.

De 20-jarige aanvaller deed gisteren met Jong PSV mee tegen de beloften van RKC Waalwijk en liet het net liefst vier keer bollen. Na een 1-3-ruststand zorgde Nijland met een loepzuivere hattrick voor de 1-6-eindstand.

Naast Nijland deden ook Cássio Ramos, Maza Rodríguez, Eric Addo, Mike Zonneveld en Reimond Manco mee bij de beloftenploeg van de Eindhovenaren. Aanvaller Nijland kwam deze zomer over van FC Groningen, waar hij pas vorig seizoen zijn debuut maakte in het eerste.

[TGS08] Konami met tien games op TGS

Eén van de meest felbegeerde gamebeurzen op deze aardkloot is de Tokio Game Show. Dit jaar zal de beurs nog groter zijn dan voorheen; men mag namelijk geen drie maar vier dagen genieten op de beursvloer. De TGS 2008 zal plaatsvinden van 9 tot 12 oktober. Vandaag is de line-up van Konami bekend gemaakt. Het gaat om tien games en geen enkele daarvan is er eentje voor de PSP.

Nintendo DS
- Genso Suikoden: Tierkreis
- Tongari Boushi no Mahou no 365 Nichi
- Castlevania: Order of Ecclesia

Nintendo Wii
- Castlevania Judgment

Xbox 360
- World Soccer Winning Eleven 2009
- Silent Hill Homecoming

PlayStation 3
- World Soccer Winning Eleven 2009
- Metal Gear Solid 4
- Metal Gear Online
- Silent Hill Homecoming

Meppelink haalt uit naar eigen fans

Het gaat op dit moment niet voor de wind met RBC Roosendaal. De club uit de Jupiler League staat slechts twaalfde en werd in de KNVB Beker uitgeschakeld door de amateurs van Rijnsburgse Boys.

De supporters van RBC zijn niet mals met de kritiek en hebben het met name gemunt op trainer Rob Meppelink. "Wat denken die gasten nou? Dat wij AC Milan zijn? Dat we hier elke week de sterren van de hemel spelen? Doe normaal. We zijn een clubje uit Roosendaal," aldus een boze Meppelink, die al ruim zeven jaar werkzaam is in Roosendaal, in BN/DeStem.

"In die zeven jaar hebben we vier jaar eredivisie gespeeld, twee jaar top eerste divisie en alleen vorig jaar hadden we een slecht seizoen. Kijk naar dit seizoen. We spelen goed, maar scoren te weinig. Daardoor hebben we drie of vier punten minder en staan we niet vierde, maar twaalfde."

"Tegen Emmen ging het heel goed, kwamen we 2-0 voor, en nog begon de eigen aanhang zich te roeren. Daar snap ik dus helemaal niks van. Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur," spreekt de man die pas sinds vorig seizoen hoofdtrainer is.

'Balkenende knijpt vrouwenbillen'

''Minister-president Jan Peter Balkenende is een billenknijper. Hij geeft de voorkeur aan jonge vrouwen, die er niets van durven zeggen.''

Dat stelt vandaag schrijver/columnist Peter Middendorp in zijn dagelijkse column over het leven op en rond het Binnenhof, in gratis dagblad De Pers.  Middendorp, die dit jaar het boek Lange Poten publiceerde (over zijn journalistieke ervaringen op het Binnenhof) zegt dat hij wel even getwijfeld heeft of hij dit moest opschrijven.

Die twijfel laat hij in de rest van de column achterwege. Uitvoerig beschrijft Middendorp over de manier waarop onze premier op feestjes het achterwerk van jonge vrouwen betast. ''Dan legt hij zijn hand op een onderrug. Langzaam daalt de hand af naar het grijze gebied tussen rug en billen'' [....] ''De premier geniet. Het ontbreekt nog aan een lange druppel aan het puntje van zijn neus.''

Volgens Middendorp hebben twee door Balkenende betaste vrouwen de mogelijkheid onderzocht een aanklacht in te dienen. Uiteindelijk besloten ze het erbij te laten zitten omdat ze anders de rest van hun leven te boek zouden staan als 'de vrouw die een aanklacht tegen de premier had ingediend'.

Uit het kamp van het CDA was vanochtend nog geen reactie gekomen op de beweringen uit de column.

[Gerucht] Eerste specificaties PlayStation 4 gelekt?

Zoals dat gaat met consumentenelektronica wordt alles verder doorontwikkeld. De PlayStation-consoles zijn hierop geen uitzondering en volgens een anonieme bron van het Japanse blad Impress zijn de eerste specificaties van de PlayStation 4 bekend en rondgestuurd naar developers buiten Sony om ze te vragen wat ze van de machine vinden.
Zo zal de PlayStation 4 hooguit twee keer krachtiger worden dan de PS3 en moet voor de launch van de derde Xbox uitkomen. Dit houdt in dat Sony de nieuwe console uiterlijk in 2011 wil lanceren. De nieuwe PlayStation zal geen nieuwe CELL-architectuur bevatten. Sony zal in plaats daarvan de bestaande CELL-structuur hanteren, maar wel met verbeteringen. Verder zal Sony geen gebruik meer maken van XDR-geheugen, maar stapt het met de PS4 over op het standaard JEDEC-geheugen (wordt ook gebruikt voor GDDR3 en DDR3).

Wat waar is van deze geruchten moet nog blijken, maar als dit waar blijkt te zijn lijkt het er op dat Sony geleerd heeft van de ingewikkelde nieuwe architecturen en de problemen die developers er mee hebben.

Hoog: "Geen neusje voor de goal"

Haar start van de competitie was nog zo veelbelovend geweest, op bezoek bij HCKZ. Maar in het eigen Wagenerstadion tegen HGC (5-0) kreeg Ellen Hoog de bal maar niet in het doel.

"Ik had even geen neusje voor de goal," zegt de gouden olympische spits met een grijns. "Maar wat wil je ook. Die neus van mij is gebroken. Het gebeurde bij de training van donderdag. Ik ging een duel aan. Ineens had ik een bal op mijn neus."

Die is nu blauw, en er zit een pleister op. "Het is niet de eerste keer. Ik heb een keer eerder mijn neus gebroken. Gelukkig staat mijn neus nog recht. Hij staat redelijk vast. Maar ik durf er nog niet zo veel aan te komen."

Tijdens de duels was ze ietwat angstig. "Ik was minder fel dan normaal. Ik draaide me sneller om en in de cirkel wachtte ik iets meer af. Maakt ook niet uit. Volgende week weer een kans." Toch valt het op dat Hoog geen neuskapje draagt. "Waarom zou ik? Als er maar iets tegenaan komt, staat mijn neus toch scheef. Dan maakt zo'n kapje verder ook weinig uit."

Nederlandse moslims vieren Suikerfeest

Veel moslims in Nederland vieren vandaag het Suikerfeest. De viering luidt het einde van de islamitische vastenmaand in. Het Suikerfeest begint niet overal dinsdag, de datum waarop het feest valt wordt bepaald door het moment waarop een nieuwe maan te zien is.

Het Suikerfeest begint voor de meeste moslims met een gebed in de moskee. De rest van de dag wordt veelal thuis met vrienden en familie doorgebracht. Daarbij staan gezelligheid en saamhorigheid voorop. "Iedereen neemt iets lekkers mee, het is echt feest de hele dag", meldt Haroen Ghauharali van de Contactgroep Islam.

Veel moslims spreken liever van Id-Al-Fitr of 'het kleine feest' en niet van het Suikerfeest. Die naam wordt volgens Ghauharali door veel moslims onvolledig gevonden omdat de naam alleen zou slaan op het veelal zoete eten dat tijdens de viering gegeten wordt.

Wilders niet welkom op Vlaams debat

Tweede Kamerlid Geert Wilders mag in België niet deelnemen aan een debat van de Nationalistische Studentenvereniging NSV.  Het debat, over de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, wordt op 7 oktober gehouden in de universiteit van Gent.  De rector van de uni weigert Wilders echter de toegang.

Reden is overigens niet de mening van de PVV-leider over onder meer de islam, maar de veiligheid. De rector meent dat hij de veiligheid van Wilders en andere aanwezigen niet voldoende kan waarborgen als de Nederlandse parlementariër er bij zou zijn.

Tijdens de bijeenkomst zou Wilders debatteren met vertegenwoordigers van het Vlaams Belang, Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA), en Lijst Dedecker. Wilders is een voorstander van de hereniging van Vlaanderen en Nederland.

Het zou de eerste keer zijn geweest dat Wilders aan een debat in Vlaanderen deelneemt.

Honden leren mensen onder water te ruiken

Twee politiehonden zullen binnenkort laten zien of ze mensen onder water kunnen ruiken. De honden hebben hun opleiding voltooid en staan voor hun examen. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht hierover in het AD.

Honden die lijken onder water ruiken, zijn er al. "Maar die lijklucht is pas na een hele tijd te ruiken", zegt de woordvoerder. "Met deze honden kunnen we ook in meren, havens en rivieren zoeken als een slachtoffer recent is overleden."

Voor het examen van de honden Balou en Tosca gaat de politie geen lijken onder water verstoppen. "Dat doen we met stukken vlees", legt de woordvoerder uit.

Mobiel bellen kindertelefoon gratis

Mobiel bellen naar de Kindertelefoon wordt vanaf 1 januari gratis. Dat heeft minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) dinsdag bekendgemaakt. De minister stelt vierhonderdduizend euro beschikbaar om de kosten van het mobiel bellen te vergoeden. Nu is alleen bellen vanaf een vaste lijn gratis.

Volgens Rouvoet is het belangrijk dat de kosten geen belemmering zijn om de Kindertelefoon te bellen. Met een mobiel kunnen kinderen zelf bepalen wanneer ze bellen, wat de vertrouwelijkheid ten goede komt, stelt hij.

Eerder dit jaar pleitte de Kindertelefoon al voor gratis bellen met een mobiele telefoon. Zij constateerde dat steeds minder huishoudens over een vaste lijn beschikken, waardoor kinderen genoodzaakt zijn mobiel te bellen. Vorig jaar voerde de Kindertelefoon zo'n 107 duizend gesprekken. Het ministerie verwacht dat het aantal gesprekken verdubbelt als vanaf januari met een mobiel gratis gebeld kan worden. Daar is volgens Rouvoet in het bedrag dat beschikbaar is gesteld, rekening mee gehouden.


Mobiel bellen kindertelefoon gratis  (foto: DAG)

Oud-speler Arsenal op proef bij De Graafschap

De Let Igors Stepanovs zal vanaf dinsdag een proefperiode doorlopen bij De Graafschap. De 32-jarige Stepanovs speelde in het verleden voor Arsenal.

Momenteel zit de Let, die 99 interlands voor zijn vaderland speelde, zonder club. "We zijn aan het kijken in hoeverre we ons in de winterstop kunnen versterken," aldus De Graafschap-trainer Henk van Stee hierover in De Gelderlander.

Verdediger Stephan Keller zal dinsdag een mri-scan ondergaan. De Zwitser liet de maandagtraining in Doetinchem schieten vanwege een knieblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen FC Twente. De medische staf van De Graafschap achtte het maken van een scan noodzakelijk om de ernst van de blessure te kunnen bepalen.

Nieuw contract voor Elia ligt klaar

Het Algemeen Dagblad meldt dat Eljero Elia een nieuw contract kan tekenen bij zijn club FC Twente. De nieuwe verbintenis zou medio 2012 aflopen.

De Tukkers zijn erg tevreden over de ontwikkeling van de talentvolle buitenspeler en willen hem daarom ook graag langer aan de club binden. Om die reden heeft Twente de jonge Elia een verbeterde aanbieding gedaan.

Elia, die in 2007 door FC Twente werd overgenomen van ADO Den Haag, kende een bliksemstart in de Eredivisie. In de eerste vier duels scoorde hij al drie keer. Bovendien was hij afgelopen week in het bekertoernooi ook twee keer trefzeker.

Onlangs probeerde het Spaanse Espanyol Elia los te weken bij Twente, maar de buitenspeler ging niet in op de aanbieding van de club uit Barcelona.

'Feyenoord te koop voor 200 miljoen euro'

Uit een onderzoek van Voetbal International is gebleken dat een groot deel van de Nederlandse profclubs niet onwelwillend tegenover een buitenlandse overname staat. Bij Feyenoord werd zelfs meteen de prijs genoemd. 200 miljoen euro zou de Stadionclub moeten kosten.

Johan Derksen onthulde deze zaken maandagavond in het nieuwe programma van RTL7 Voetbal International. Volgens Derksen is elke geďnteresseerde investeerder welkom in Rotterdam, mits hij "de rood-witte kleuren ongemoeid laat en de club niet naar een andere stad laat verhuizen."

Feyenoord is niet de enige club die positief staat tegenover de komst van een vermogende investeerder. Ook een behoorlijk aantal andere clubs, waaronder sc Heerenveen en NAC Breda, zouden een dergelijke investeerder graag verwelkomen.

Bij Feyenoord wilde vooralsnog niemand commentaar geven op dit bericht.

Verdachte ontkent ontvoering op Bonaire

Ryan P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Marlies van der Kouwe op Bonaire, ontkent. Maandag werd bekend dat de man een gedeeltelijke bekentenis zou hebben afgelegd, maar P. heeft alleen aangegeven Van der Kouwe te kennen uit Kralendijk en het uitgaansleven op en rond de boulevard, zegt een politiebron rond het onderzoek tegen het AD.

P. was zaterdagavond, toen Van der Kouwe verdween, op de boulevard. Van der Kouwe was daar ook en verdween toen ze aan het fietsen was. Ze zou van haar fiets zijn gesleurd en op een motor of scooter meegenomen. Donderdag werd een scooter gevonden. Kort daarna werd de verdachte opgepakt.

Auto belandt in gat van 20 vierkante meter

In Den Haag is vanochtend een auto in een gat van twintig vierkante meter in het wegdek beland. Of de wagen in het gat is gereden of op de plek reed waar het gat op dat moment ontstond is bij de politie nog niet bekend. De inzittenden zijn ongedeerd uit de auto gehaald.

Het ongeluk op de Finnenburg, ter hoogte van de Reigersbergenweg, gebeurde rond 06.45 uur. De diepte van het gat en de oorzaak van de verzakking zijn nog onduidelijk.

Janet Jackson opgenomen in ziekenhuis

Janet Jackson is maandag in het ziekenhuis opgenomen. De zangeres werd plotseling onwel tijdens de soundcheck voor een optreden in het Canadese Montreal en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk wat er met de 42-jarige Jackson aan de hand is. Volgens een verklaring van een pr-bureau dat Jackson vertegenwoordigt, hoopt de zangeres het concert op een later tijdstip alsnog te geven. Het bureau was maandag niet bereikbaar voor meer informatie.


Janet Jackson in betere tijden.

Akkoord over miljardeninjectie voor Dexia

De Frans-Belgische bank Dexia krijgt voor miljarden steun van de overheden van België, Frankrijk en Luxemburg. In samenwerking met belangrijke aandeelhouders voorzien zij de bank van 6,4 miljard euro. Dat maakte de Belgische regering vandaag bekend.

De Belgische overheid zal samen met Belgische aandeelhouders 3 miljard euro investeren in de noodlijdende bank. De Franse overheid stelt 1 miljard euro beschikbaar, de Franse staatsbank Caisse des Depots voorziet Dexia van 2 miljard euro. Luxemburg komt met 376 miljoen euro over de brug.

De handel in het aandeel Dexia werd vandaag voor de opening van de handel op beurs in Brussel stilgelegd.

CD: Bardo State - Mariposa

Wat hebben David Bowie, Kate Bush en Jerney Kaagman met elkaar gemeen? In ieder geval dat alle drie de namen vernoemd staan op of in de uitgave van het Nederlandse Bardo State, bestaande uit het duo Frank Wijn en Dorian Broeckhuyse. Beiden zijn klassiek geschoold en kregen invloeden als Satie, Saint Saëns en Ravel met de paplepel ingegoten. Op Mariposa pogen ze klassieke invloeden te verweven met hedendaagse stromingen om een oase van luistergenot te creëren.

Land battles uitgelegd in Empire: Total War-trailer

De Total War serie is al een tijdje erg populair onder de strategy fans. De serie staat bekend om zijn strategische elementen en gevechten met duizenden soldaten tegelijk op het scherm. Binnenkort verschijnt het nieuwste deel in deze serie waarin we voor het eerst de geweren en kanonnen mogen oppakken en voor het eerst op zee zullen vechten.

Een aantal maanden geleden hadden we al een trailer voor jullie waarin de gevechten op zee werden uitgelegd. In onderstaande trailer wordt verteld hoe de gevechten op het land eraan toe zullen gaan.


Als het goed is, ligt Empire: Total War begin volgend jaar in de winkels.

Boek: Michio Kaku - Onmogelijke natuurkunde

De "Science" van Science Fiction toont ons vaak onmogelijke feiten, denk hierbij aan het overschrijden van de lichtsnelheid of het 'beamen' van personen naar bijvoorbeeld een ruimteschip. Maar die SF-series uit de jaren zestig toonden ons ook een heleboel toekomstideeën die tegenwoordig realiteit zijn geworden. Neem bijvoorbeeld de enorme dataopslag op micro sd-kaartjes of de nanotechnologie die kleine en energiezuinige chips mogelijk maakt. Krachtvelden zijn op dit moment nog niet mogelijk, net zoals lichtzwaarden en robots met een eigen bewustzijn. Dit zijn onmogelijkheden van de eerste orde volgens Michio Kaku. In de tweede orde vinden we bijvoorbeeld het sneller reizen dan het licht. In de derde orde vinden we uiteindelijk het perpetuum mobiel en de helderziendheid terug. Bij dat laatste heb je namelijk deeltjes nodig die terugreizen in de tijd en je zo de toekomst kunnen vertellen, de zogenaamde Tachyonen.

Aziatische beurzen hard onderuit

De afwijzing van het reddingsplan voor de Amerikaanse financiële sector zorgde vannacht voor forse verliezen op de belangrijkste beurzen in het Verre Oosten.

De Nikkei-index sloot 4,1 procent lager op 11.259,86 punten, een verlies van 483,75 punten. De Australische All Ordinaries ging met 4,3 procent onderuit bij een stand van 4631,3 punten. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel op een verlies van 2,4 procent. Alleen de Kospi-index in Seoul hield de schade relatief beperkt. De graadmeter sloot op 1448,06 punten, een verlies van 0,6 procent.

In Tokio hadden de financiële fondsen het zwaar te verduren. Mitsubishi Financial Group, de grootste bank van Japan die gisteren aankondigde een belang van 21 procent te kopen in de Amerikaanse bank Morgan Stanley, verloor bijna 5 procent. Mizuho Financial Group, de tweede bank van het land, leverde ruim 4 procent van zijn beurswaarde in.

De onzekerheid over de Amerikaanse economie zette ook de belangrijkste exporteurs van Japan onder druk. Zo verloren electronicaproducenten Canon en Sony beide ruim 6 procent, en gingen autofabrikanten Honda en Toyota met respectievelijk bijna 4 en 5 procent achteruit.

Gary Glitter mag niet naar Spanje

Oud-glamrocker Garry Glitter (Paul Gadd) mag zijn vaderland Groot-Brittannië niet meer verlaten. De liefhebber van te jonge meisjes wilde op reis naar Frankrijk en Spanje maar de rechterlijke macht vindt dat te riskant. De 64-jarige pedofiel los laten in Spanje en Frankrijk zou een "aanzienlijk risico" inhouden voor daar verblijvende kinderen. In beide landen zijn seksuele betrekkingen met instemming van de partner namelijk mogelijk vanaf 13 jaar.

De Brit werd onlangs vrijgelaten uit een Vietnamese gevangenis. Hij zat daar 3 jaar cel uit wegens het misbruiken van twee meisjes van 11 jaar. Terug op Britse bodem moest hij het daar geldende register met seksuele delinquenten ondertekenen. Dat legt seksdelinquenten op om hun verblijfplaats bekend te maken en buitenlandse reizen vooraf te melden.

De politie vreest dat Glitter, die in 1999 in zijn vaderland reeds werd veroordeeld voor het bezit van kinderporno, toch naar het buitenland zal 'vluchten'. Daarom zal hij nauwlettend in de gaten worden gehouden.

In de jaren 70 groeide Gary Gliiter uit tot een held van de zogenoemde glamrock. Hits van zijn hand waren onder meer 'Rock 'n' Roll Part 1', 'Do you wanna touch me' en 'I'm the leader of the gang'. In de jaren 80 verdween zijn hitsucces maar bleef hij in Engeland zeer succesvol als cultheld. Eind jaren 90 kreeg hij zelfs een rol in de film van de toen ongekend populaire Spice Girls. Glitter raakte echter in opspraak door kinderporno voordat de rolprent uitkwam. De opgenomen scènes werden toen snel uit de film geknipt.

Uit film geknipt
Glitter anno nu

Advocate liet tweelingzus pleiten

In Italië heeft een advocate haar tweelingzus in de rechtszaal laten invallen. De tweelingzus is echter geen advocate waardoor beide zussen nu aangeklaagd worden voor fraude.

De zus die wel advocaat is, bekleedt ook een deeltijdfunctie als rechter. De dag waarop het incident zich voordeed had ze een dubbele afspraak: ze moest als rechter in een zaak opdagen, maar ook als advocate een andere zaak bepleiten.

De advocate wilde beide zaken niet aan haar neus voorbij laten gaan en vroeg haar tweelingzus om in haar plaats als advocate op te treden. De cliënten van de advocate merkten meteen dat hun 'advocaat' niet hun eigen advocaat was. Ze legden direct een klacht tegen beide zussen neer. Beide zussen moeten hun actie nu verklaren voor de rechter.

Ruzie over geld motief moorden in Hurwenen

Het motief voor de gruwelijke moord op Aart en Bas de Lang in hun riante villa in het Gelderse Hurwenen lijkt een conflict over een geldlening te zijn. Marcel B., de 47-jarige marktkoopman uit Hellevoetsluis die bij de moordpartij zwaargewond raakte, lijkt de noodlottige dinsdagavond bij de zwaarbeveiligde woning van Aart de Lang aangeklopt te hebben om zijn schulden bij malafide geldverstrekkers te vereffenen.

Marcel B. verkoopt kleding op onder meer de Rotterdamse en Haagse markt. Hij ligt sinds de gruwelijke moordpartij in het brandwondencentrum en wordt daar zwaarbewaakt door politie. Deze heeft de man nog steeds niet kunnen horen, gezien de ernst van zijn verwondingen.

Schulden

Marktkooplieden menen dat Aart en Bas de Lang ongewild bij de problemen van Marcel B. betrokken zijn geraakt. Volgens standwerkers zou Marcel B. grote schulden, van ongeveer 65.000 euro, hebben bij Algerijnen of Oost-Europeanen. "Hij kon het geleende geld echter niet meer terugbetalen. Toen hebben de geldverstrekkers het bedrag verdubbeld naar 130.000 euro," aldus één van de marktkooplieden.

De marktkooplieden vermoeden dat Marcel op de avond van de lugubere moorden thuis door zijn schuldeisers is overvallen en meegenomen. Zijn mobiele telefoon lag volgens bekenden nog in zijn woning. Uit wanhoop is Marcel waarschijnlijk met zijn belagers naar het huis van Aart en Bas Lang in Hurwenen gereden. Hij hoopte dat zij hem geld konden lenen. Marcel was een bekende van Aart en Bas de Lang en zou eerder aangeklopt hebben voor geld.

Onderzoek 

Alle zakelijke contacten van de slachtoffers worden door de politie nagetrokken. De politie hoopt zo meer duidelijkheid te krijgen over de relatie van vader en zoon De Lang met Marcel B. Dit meldde een woordvoerster van de politie Gelderland-Zuid.

Het sporenonderzoek in en rondom de villa van De Lang is nog steeds niet afgerond. Volgens een zegsvrouw is de situatie zeer complex. "Omdat er ook brand heeft gewoed en de brandweer het huis in is gegaan op zoek naar nog meer slachtoffers, lopen heel veel sporen door elkaar heen. Daardoor is het lastiger om de boel in kaart te brengen." 

PS3-games twee keer gestolen

Dieven hebben op een Grand-Theft-Auto manier toegeslagen op een voorraad Playstation 3-games welke ze zich al eerder een keer eigen hadden gemaakt. Deze waren in beslag genomen en op het politiedepot afgeleverd. Het voertuig (met een waarde van 755.000 euro aan games) was nog niet eens gecontroleerd op DNA en vingerafdrukken.

De games, welke gestapeld waren op zeven pallets, waren in eerste instantie gestolen van een transportbusje in Northampton, terwijl de bestuurder aan het rusten was. In Leeds zag de politie een blauw Renaultbusje rijden met valse nummerplaten. Deze is toen in beslag genomen, samen met de inhoud ervan.

Enkele uren later kwamen de dieven bij het politiedepot, welke ze met bruut geweld open hebben gebroken. Het busje bevatte 16.000 exemplaren van Brothers in Arms: Hell's Highway en verscheidene exemplaren van Grand Theft Auto.

Het busje is afgelopen maandag (leeg) gevonden in een parkeergarage nabij Bradford.

De politie had het volgende te zeggen: "Er zijn al de nodige arrestaties verricht, maar wij zijn nog op zoek naar de rest van de daders." Een aantal games schijnen op Ebay gevonden te zijn, maar dit is nog niet zeker. Ubisoft reageerde ook: "Fans hoeven zich geen zorgen te maken, nieuwe voorraden zijn onderweg".

Probeer ons maar te pakken..

CD: TK Webb & The Visions - Ancestor

Wanneer we de website van de band T. K. & The Visions bezoeken worden we begroet met een citaat van Cormac McCarthy. Niet één van de vrolijkste hedendaagse literaire figuren, en overigens ook niet een al te vrolijk citaat. Die toon vertaalt zich ook door naar het album wat aan het begin van deze maand uit kwam. Ancestor is het nieuwe album van de in Europa volstrekt onbekende Thomas Kelly Webb en zijn viermansformatie, die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan al volle zalen trekt. En met reden.

Botsauto ramt personenauto

In België heeft afgelopen weekeinde een bizar ongeval plaatsgevonden: een omgebouwde botswagen reed op een personenwagen in.

Twee tieners hadden op de botsauto onder meer een motor gemonteerd. Toen de remmen van het wagentje in Kortrijk haperden kwam het op de openbare weg terecht en botsten de twee tieners op een voorbijrijdende auto. Beide tieners liepen lichte verwondingen op. De politierechter handelt de zaak verder af.

Bassie bereid tot vaderschapstest

Clown Bassie is bereid een vaderschapstest te ondergaan. Dat heeft Bassie, alias Bas van Toor, laten weten aan de website ShowbiZnewZ.nl, de site waarvoor hij het laatste jaar diverse columns schreef. De site meldde gisteren dat de 31-jarige Sandra K. uit Heerhugowaard zegt al acht maanden zwanger te zijn van de clown.

''Ik ben bereid om een vaderschapstest te ondergaan, mocht blijken dat ik inderdaad de vader ben van de baby dan zal ik het vanzelfsprekend liefhebben". Aldus de 73-jarige clown, die al 48 jaar samen is met zijn vrouw Coby, met wie hij drie volwassen dochters heeft. Onlangs werd hij nog opa. Bas van Toor voegt wel toe: ''Het lijkt me bijzonder sterk dat ik daadwerkelijk de biologische vader van het kind ben, dit is volgens mij zelfs onmogelijk, maar wij zullen het over twee maanden zien".

Sandra K. is opgelucht. Ze zegt te hopen dat het kind in goede gezondheid ter wereld komt en hij of zij de vader krijgt die het verdient. Tot de uitslag van de vaderschapstest bekend is, zullen beiden geen mededelingen meer doen, aldus de showbiss-site.

'Het lijkt me bijzonder sterk'

Scooter rijdt door na aanrijding met kind

Vrijdag is wederom een scooterrijder doorgereden na een aanrijding met een kind. Dit maakte de politie zondag bekend. De scooterrijder reed in Overvecht een meisje tussen de 6 en 8 jaar omver. Het is onbekend of het meisje hierbij gewond is geraakt.

In de omgeving Zwanenvechtlaan was de bestuurder vrijdag op de vlucht voor de politie. Hij reed zonder helm en kentekenplaat rond. Nadat hij zichzelf klem reed tijdens een achtervolging moest hij via de bosjes en langs een hek ontsnappen. Daar liepen op dat moment twee meisjes van ongeveer 6 tot 8 jaar.

De politie meldt dat één van de meisjes op tijd weg kon springen, maar het andere meisje werd aangereden. De bestuurder van de scooter reed door. Het meisje stond na de aanrijding op en liep door. Haar identiteit is onbekend. Ze is vermoedelijk niet of lichtgewond.

De politie denkt wel te weten wie de scooterrijder is en roept het onbekende meisje en haar ouders op aangifte te doen van doorrijden na aanrijding.

Op 15 juli werd ook een kind aangereden. Ook hierbij reed de scooterrijder door. De verwondingen van de 2-jarige waren bij dit ongeval zeer ernstig. Hij liep een schedelbasisfractuur op. De bestuurder van deze scooter wordt nog steeds gezocht door de politie.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

'Het kapitalisme stort in'

Nu het ‘hebzuchtige’ kapitalisme op instorten staat, wordt het tijd dat er meer toezicht komt en medezeggenschap voor de gewone arbeider. Dat zeggen de Europese vakbonden in een gezamenlijke verklaring.

Nu beurskoersen, banken en andere financiële instellingen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan op het punt staan ineen te zakken, vinden de Europese vakbonden het tijd om in te grijpen. ‘Deze crisis is veroorzaakt door hebzucht en roekeloosheid op Wall Street, in Londen en ander belangrijke financiële centra. Maar de verliezers zijn de gewone mensen’, stelt het Europees Verbond van Vakverenigingen (EVV) in een gezamenlijke verklaring.

Het document, een initiatief van FNV-voorzitter Agnes Jongerius, introduceert het begrip ‘casino kapitalisme’. ‘De wereldwijde financiële crisis heeft ertoe geleid dat het kapitalisme op instorten staat en het de echte economie bedreigt’, stellen de vakbonden, die in de crisis een keerpunt zien in de manier waarop de financiële wereld handelt.

De EVV pleit behalve een strenger toezicht op de markt, ook voor een betere positie van werknemers. ‘Om er zeker van te zijn dat werknemers ook als belanghebbende meegenomen worden, eisen wij dat we bij de onderhandelingen aan tafel zitten’, zegt Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten, op de vakbondswebsite. ‘Het zou onacceptabel zijn als er bij een overname alleen gekeken wordt naar beleggers en spaarders en de werknemersbelangen alleen in het kielzog worden meegenomen.’

CNV Vakcentrale staat eveneens achter de verklaring. ‘Het klinkt allemaal nogal stevig, maar we gaan er wel mee akkoord. Vooral de opmerking dat wanneer je publiek geld gebruikt om een bank in de lucht te houden, je er ook vanzelfsprekend zeggenschap over moet krijgen’, laat woordvoerder Leon Meijer weten.

Meijer verwijst naar de de uitspraken van Herman Wijffels (vertrekkend bewindvoerder Wereldbank en formateur van het huidige Nederlandse kabinet) die dit weekend stelde dat het kapitalisme nu, net als het communisme 20 jaar geleden, aan zichzelf ten onder gaat. De woordvoerder haalt verder als voorbeeld Rijkman Groenink aan, de topman van ABN Amro die zijn bank ‘onverantwoord in de uitverkoop’ had gedaan, waardoor het lot van de werknemers onzeker werd. ‘We hopen dat deze praktijken tot het verleden gaan behoren’, aldus Meijer.

Linkse politiek
Niet alleen de vakbonden spreken zich stevig uit, ook bij de PvdA begonnen ze de afgelopen weken weer te geloven in oude idealen. Minister van Financiën Wouter Bos stelde dat de wereldwijde beurzencrisis het einde betekende van een 'hebzuchtig systeem' en Mariëtte Hamer, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, haalde tijdens de algemene beschouwingen uit naar ‘superkapitalisten’.

De Socialistische Partij kan dan natuurlijk niet achterblijven. ‘Karl Marx schreef 160 jaar geleden in het Communistisch Manifest dat het kapitalisme zijn eigen doodgraver zou produceren’, schrijft het bevlogen kamerlid Harry van Bommel op zijn weblog. ‘Hij lijkt alsnog gelijk te krijgen.

Of deze rode kreten gehoor zullen vinden in de samenleving is nog maar de vraag, maar links Nederland was tijden niet meer zo strijdlustig.


‘Het kapitalisme stort in’ (foto: DAG)

Veel doden bij paniekuitbraak Indiase tempel

Bij een hindoetempel in het westen van India zijn vandaag ten minste 89 doden gevallen, doordat er paniek was uitgebroken nadat een muur was ingestort. Dat hebben autoriteiten gemeld.

Ongeveer 150 mensen zijn gewond geraakt. De autoriteiten hebben legermedici ingeschakeld om de hulpdiensten bij te staan.

Duizenden mensen hadden zich verzameld in en bij de tempel in de stad Jodhpur voor de aftrap van een groot hindoefestival.

Vorige maand kwamen bij een vergelijkbaar incident ongeveer 145 pelgrims om in het noorden van het land.

Tilburgse vmbo stuurt leerlingen naar huis om vechtpartij

De leerlingen van een vmbo-school in Tilburg zijn gisteren naar huis gestuurd vanwege geruchten over een vechtpartij. Die staken de kop op na een niet nader toegelichte ruzie tussen leerlingen afgelopen week.

Het Midden-Brabant College besloot na overleg met politie de deuren van de locatie Techniek en Zorg en Welzijn in de Reitse Hoevenstraat een half uurtje eerder te sluiten. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Begin deze maand werden twee conciërges mishandeld in de Reitse Hoevenstraat, waar zich veel scholen bevinden. Het tweetal wilde vechtende jongeren uit elkaar halen, maar werd zelf belaagd en mishandeld. Bij de knokpartij waren volgens de politie vijftig jongeren betrokken. Drie jongens werden aangehouden, onder wie een 15-jarige scholier voor openlijke geweldpleging. De conciërges raakten gewond. Een van hen was geslagen met een ketting.

Rachel Hazes klaar met negativiteit

Rachel Hazes trekt zich niets aan van de negatieve berichten die de afgelopen weken over haar zijn geschreven. "Het klinkt heel raar, maar op de een of andere manier kunnen mensen mij niet meer kwetsen", zei de weduwe van André Hazes gisteren in Shownieuws.

Rachel was de laatste tijd veel in het nieuws omdat haar ouders een onthullend boek over het leven van hun dochter willen publiceren met 'schokkende feiten'. Ook een columnist van het dagblad Metro liet zich negatief uit over de weduwe van de volkszanger. Donderdag beweerde hij in zijn column dat Rachel onder het toeziend oog van Hazes vreemd zou zijn gegaan met de bodyguard van de zanger. "Het interesseert me allemaal niet meer", verklaart Rachel. "Mijn kinderen en de mensen die ik lief heb weten beter."

Rachel raakte eerder al in opspraak vanwege haar starre houding tegenover iedereen die de muziek van Hazes wil gebruiken. "Het enige wat ik doe is zijn erfenis bewaken", stelt ze. "Wat mensen vergeten, is dat ik een hele hardwerkende moeder ben. Het draait bij hen enkel om tekortkomingen."


Rachel Hazes klaar met negativiteit (foto: DAG)

Rita Verdonk geeft lidmaatschap PSP toe

Rita Verdonk heeft gisteravond toegegeven dat zij toch lid is geweest van de Pacifistische Socialistische Partij (PSP). Het actualiteitenprogramma NOVA wist de hand te leggen op de ledenadministratie van de PSP, waaruit blijkt dat Verdonk zich in april 1978 aanmeldde als lid van de partij. Vorige week ontkende Verdonk nog stellig ooit actief lid te zijn geweest van de PSP. "Ik heb me vergist", gaf de politica gisteren in het tv-programma toe.

Weekblad Vrij Nederland schreef vorige week dat Verdonk in de jaren zeventig lid was van de PSP. Het opinieblad viste ook een brief van Verdonk uit 1978 uit het archief, waarin zij het partijbestuur van de PSP Nijmegen maant tot interne democratie.

Verdonk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze tijdens haar studententijd in Nijmegen sympathiseerde met de PSP en dat ze een keer op de partij heeft gestemd. Ze ontkende echter altijd lid te zijn geweest van de partij die eind jaren tachtig opging in GroenLinks. Tot gisteren, toen ze moest toegeven dat ze zich had 'vergist'.

Miljoenen voor aanpak georganiseerde criminaliteit

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken trekt 16 miljoen euro uit voor tien expertisecentra die de aanpak van de georganiseerde criminaliteit ondersteunen. Dat liet het ministerie gisteravond weten.

Door de centra moeten politie en justitie effectiever samenwerken met onder meer gemeenten, belastingdienst, fiscale en sociale opsporingsdiensten.

Belangrijkste doel is om vermenging van de boven- en onderwereld tegen te gaan. Dat kan onder meer door het criminelen moeilijk te maken hun geld wit te wassen, bijvoorbeeld via de aankoop van vastgoed. Volgens het ministerie gaat jaarlijks ongeveer 20 miljard euro om in malafide branches.

Alleen een strafrechtelijke aanpak is niet genoeg om witwassen te voorkomen, vindt Ter Horst. Dan blijft het namelijk mogelijk dat de overheid criminelen ongewild van dienst is, bijvoorbeeld door vergunningen of subsidies te verlenen. Het is de bedoeling dat niet alleen fraude en misbruik van de vastgoedsector worden bestreden, maar ook zaken als mensenhandel en hennepteelt.

Het is niet bekend wanneer alle centra in werking moeten zijn. Minister Ter Horst zei in de uitzending van Netwerk dat wat haar betreft "morgen" kan worden begonnen met deze werkwijze.

A1 ook maandagnacht nog afgesloten

De A1 tussen knooppunt Hoevelaken richting Amsterdam blijft tot zeker maandagnacht 03.00 uur afgesloten. Een gedeelte van de weg moet opnieuw geasfalteerd worden nadat een vrachtwagen maandag in de avondspits in brand vloog op de snelweg. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst.

Even voor 18.00 uur kantelde tussen Bunschoten en Eembrugge een koelwagen, vermoedelijk nadat de chauffeur onwel was geworden. Het voertuig vloog direct in brand, de chauffeur kon door andere weggebruikers uit zijn truck worden bevrijd. Door het vuur raakte het wegdek dusdanig beschadigd dat de weg opnieuw geasfalteerd moest worden. Deze werkzaamheden zijn maandagavond begonnen.

Het ongeluk had een file tot gevolg die rond 19.00 uur zeventien kilometer lang was. Het verkeer wordt geadviseerd bij knooppunt Hoevelaken de A28 richting Utrecht te kiezen en via de A27 terug te rijden naar de A1.

Rechtszaak over gifschandaal Probo Koala begonnen

Twaalf mensen moeten zich in Ivoorkust voor de rechter verantwoorden voor hun rol in het drama rond de afvaldump door de Probo Koala in 2006. Het proces begon maandag en zal naar verwachting twee weken duren.

Onder de verdachten zijn topbestuurders van het Ivoriaanse bedrijf dat het afval van het schip dumpte. De directeuren van het Nederlandse bedrijf Trafigura, dat de Probo Koala huurde, hoeven niet voor de rechter te verschijnen. De multinational schikte met de Ivoriaanse justitie voor een bedrag van 152 miljoen euro.

De Probo Koala leverde in augustus 2006 in Ivoorkust slops, scheepsafval, aan een lokaal afvalbedrijf. Dat zou het vermeend giftige spul vervolgens hebben gedumpt in de stad Abidjan, waardoor zestien personen stierven en 100.000 mensen ziek werden.

  (foto: ANP)

Acteurs willen geld voor herhalingen

Nederlandse acteurs willen voortaan geld zien als een tv-productie of film wordt herhaald.

De vakbonden FNV Kiem, Ntb, beroepsvereniging ACT en rechtenorganisatie NORMA tekenden maandag tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht een convenant om gezamenlijk (herhalings)vergoedingen te gaan eisen van producenten, kabelexploitanten en omroepen.

De vakbonden werden vertegenwoordigd door onder anderen Gijs Scholten van Aschat en Waldemar Torenstra. Volgens hen kopen producenten, kabelexploitanten en omroepen de rechten van acteurs af, waardoor het mogelijk is tv-producties en films eindeloos te herhalen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. De acteur wordt maaréén keer betaald en bovendien verliest hij na onbeperkte herhaling van een serie of commercial zijn aantrekkelijkheid voor het spelen van andere rollen, stellen de vakbonden.

"We beschouwen het als een maatschappelijk onrecht dat wij als boegbeelden van films en tv-producties geen vergoeding krijgen voor eindeloze herhalingen en worden buitengesloten van de zogenaamde kabelvergoedingen", aldus de tot actie bereidwillige acteurs.

Ook delen acteurs vaak niet mee in de digitale exploitatierechten van tv-producties en films die op internet worden gezet. Ze voelen zich respectloos behandeld omdat volgens hen de omroepen niet willen praten over hun problemen. Er is volgens de vakbonden sprake van een al jarenlang voortdurende impasse. Scholten van Aschat: "Wij vinden dat we tenminste met elkaar om de tafel moeten gaan zitten om het probleem bespreekbaar te maken. Het onderwerp doodzwijgen is geen optie meer."

Dieren krijgen mogelijk eigen publieke omroep

Als het aan communicatiewetenschapper Karen Soeters ligt, krijgen dieren in Nederland een eigen publieke omroep. Ze gaat vanaf dinsdag proberen 50.000 dierenliefhebbers en -beschermers samen te brengen om op 1 april 2009 omroep Piep van de grond te tillen.

"Piep is dan de eerste omroep in Nederland die dieren - en hoe we als mensen met hen omgaan - centraal stelt op radio en tv", liet Soeters maandag weten. Met het initiatief wil ze "met meer aandacht voor dieren in de media de balans tussen mens, dier, natuur en milieu gunstig beïnvloeden".

De programmering wordt vanuit het belang van dieren ingevuld, maar kijkt volgens de initiatiefneemster verder dan alleenéén groep levende wezens. "Er is plaats voor nieuws en actualiteiten, entertainment, jeugdprogramma's, talkshows, documentaires en natuurfilms." Met 3 miljoen katten, 2 miljoen honden, 1 miljoen konijnen, 3 miljoen kooivogels en 500 miljoen dieren in de bio-industrie is er volgens omroep Piep een brede belangstelling voor de belangen van dieren in Nederland.

Enkele dierenliefhebbers helpen bij het plan, onder wie filmmaker Evert van den Bos, communicatiestrateeg Matthijs de Jongh (KesselsKramer), Media- en Cultuurdocent Maarten Reesink (verbonden aan de Universiteit van Amsterdam) en art director Erik Kruize (Roorda).

Zoektocht naar Van der Kouwe levert niets op

De zoektocht van zondag naar de verdwenen Marlies van der Kouwe bij een zandafgraving in de wijk Antriol heeft niets opgeleverd. Dat heeft politiewoordvoerder Jos Klaren maandag gezegd.

Ook maandag wordt weer op volle sterkte naar Marlies gezocht. "De briefing is nog bezig, dus ik weet nog niet waar we precies gaan zoeken", aldus Klaren. Meer wilde de politie niet kwijt over de zaak.

Op het eiland gonst het van de geruchten. De moeder van Ryan P., de verdachte van de ontvoering van Van der Kouwe, zegt dat ze niet met de lokale pers van Bonaire wil praten. "Ze roddelen", zegt Virginia Maria P. "Nu schrijven ze dat Ryan een jerrycan benzine heeft gekocht om het meisje in brand te steken, maar die benzine kocht hij voor mij omdat ik met een lege tank stond." Dat was maandagavond lokale tijd, de dag na de verdwijning van Marlies.

"Ik heb twee keer met de politie geproken, maar weet niks. Ryan heb ik sinds zijn aanhouding niet meer gesproken. Hij woont niet bij mij, maar kwam wel iedere ochtend hier ontbijten. Ik bracht hem dan naar zijn werk bij Plaza Resort."

Ryan woonde sinds twee maanden weer op Bonaire. Hij heeft zes jaar vastgezeten op Curaçao voor verkrachting. "Maar hij was al eerder vrij, met een enkelband. Hij gedroeg zich heel goed in de gevangenis", zegt zijn moeder. "Die verkrachting is een misverstand, Ryan had een relatie met een getrouwde vrouw en haar man kwam erachter."

Rusland levert Zuid-Korea gas

Rusland en Zuid-Korea hebben maandag een overeenkomst getekend voor de levering van aardgas ter waarde van 90 miljard dollar (ruim 62 miljard euro). Daarvoor wil Rusland een gaspijpleiding gaan aanleggen door Noord-Korea.

De overeenkomst werd getekend in het Kremlin in bijzijn van de Russische president Dmitri Medvedev en zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Lee Myung-bak. Rusland gaat vanaf 2015 dertig jaar lang jaarlijks 10 miljard kubieke meter gas leveren aan Zuid-Korea. Ook werd afgesproken dat Zuid-Koreaanse bedrijven mogen meedoen met de exploitatie van olievelden in Rusland, waaronder een groot olieveld op het Siberische schiereiland Kamsjatka.

Het gas zal worden geleverd aan Zuid-Korea via een pijpleiding door Noord-Korea. Rusland onderhandelt nog met Noord-Korea over de aanleg van de pijpleiding, die loopt vanaf de Russische havenstad Vladivostok. De kosten van de pijpleiding worden geschat op 3 miljard dollar.

Kamer spreekt waarschijnlijk woensdag over Fortis

De Tweede Kamer wil deze week debatteren over de gedeeltelijke nationalisering van Fortis. Dat gebeurt waarschijnlijk tijdens de financiële beschouwingen met minister Wouter Bos, die voor woensdag en donderdag gepland staan.

GroenLinks wil een apart debat, maar CDA en PvdA vinden dat niet nodig. De VVD heeft geen bezwaar tegen een afzonderlijk debat, maar legt zich er ook bij neer als Fortis bij de financiële beschouwingen wordt behandeld.


Hoewel de meeste fracties het als een noodzakelijk kwaad zien dat de Nederlandse overheid 4 miljard euro in de Nederlandse banktak van Fortis steekt, zijn er veel vraagtekens. "Dit was een echte crisis, de overheid heeft gedaan wat ze moest doen", aldus PvdA-Kamerlid Paul Tang maandag. Maar Tang heeft een hoop vragen. "Is 4 miljard een goede prijs? Draait de belastingbetaler op voor de bonussen voor de vertrekkende topbestuurders?"

Net als CDA'er Frans de Nerée wil Tang ook weten wat het lot is van ABN Amro. Het Belgisch-Nederlandse Fortis raakte in de problemen door de overname van deze Nederlandse bank.

Ook VVD en GroenLinks zijn overtuigd van de noodzaak om Fortis gedeeltelijk te nationaliseren. "Het is nogal wat dat een behoorlijk stuk van een grote private instelling wordt genationaliseerd", aldus VVD'er Frans Weekers. "Maar het moest gebeuren."

Kees Vendrik van GroenLinks constateert dat er "een vertrouwensbreuk" dreigde tussen publiek en bank. "Dat moest voorkomen worden." In een debat met Bos wil Vendrik onder meer weten welke alternatieven op tafel lagen en waar de benodigde 4 miljard vandaan komt.

SP-Kamerlid Ewout Irrgang had liever gezien dat de overheid een controlerend belang van 51 procent had genomen in Fortis in plaats van 49 procent. Het steekt hem dat met de reddingsoperatie "slecht gedrag uit het verleden" van de Fortistop wordt beloond. Nu een groot deel van het concern in overheidshanden komt, moeten er afspraken komen over de beloning van de Fortisbestuurders, vindt Irrgang.

Nederland, België en Luxemburg steken in totaal 11,2 miljard in Fortis. België draagt 4,7 miljard bij, Luxemburg 2,5 miljard.

  (foto: ANP)

Horeca Groningen en Tilburg gewaarschuwd

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft afgelopen weekeinde gericht gecontroleerd op overtredingen van het horecarookverbod in Tilburg en Groningen. Vorige week werd duidelijk dat vooral cafés in deze steden het rookverbod negeren.

De VWA deelde in Groningen twintig waarschuwingen en drie boetes uit. In Tilburg kregen zeven ondernemers een waarschuwing, aldus de VWA maandag.

Sinds het ingaan van het rookverbod in de horeca, sportkantines en winkelcentra op 1 juli hebben medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit 6911 controles uitgevoerd. Daarbij deelden ze 328 waarschuwingen en 22 boetes uit. Een vijfde van de Nederlandse cafés houdt zich volgens de VWA niet aan de regels.

Vanaf woensdag slaan de VWA-controleurs de waarschuwing over en beboeten direct. De boetes lopen op van 300 tot maximaal 2400 euro.

Rel over tanks op gekaapt vrachtschip

De Somalische piraten die vorige week een met 33 Russische T-72 tanks beladen vrachtschip kaapten, hebben onbedoeld een diplomatieke rel veroorzaakt tussen Kenia, de Verenigde Staten en Oekraïne. Het Oekraïense schip zou zijn lading lossen in de Keniaanse havenstad Mombassa.

"We beschikken over een rapport met indicaties dat de lading bestemd was voor Sudan", zei een woordvoerder van de in Bahrein gevestigde Vijfde Vloot van de VS. Het ministerie van Defensie in Kenia én de Oekraïense regering ontkenden daarop zeer snel dat de tanks en andere wapens bestemd waren voor Sudan.

Dat laatste land geldt als een goudmijn voor wapenhandelaren. Het leger van Sudan en diverse rebellenbewegingen in de door genocide geteisterde provincie Darfur en in het onrustige zuiden van Sudan staan garant voor een constante behoefte aan allerhande wapentuig.

FOK! opent AEX thema subforum

FOK! heeft zojuist een nieuw thema subforum rond de kredietcrisis geopend. Nu wereldwijd alle beurzen diep in de min staan en de aandelen van banken nog minder dan een stuiver waard zijn, kan je in het nieuwe AEX subforum te weten komen of jouw spaargeld nog veilig is.

Ook als je niet volleerd bankier bent kan je in het speciale subforum de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom deze wereldwijde crisis. Stop je sok met geld onder je matras en neem gerust een kijkje en schroom niet om mee te posten.

DVD: In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale

Het gebeurt de laatste tijd opvallend vaak dat comics worden verfilmd met grote successen, maar populaire games die succesvol verfilmd worden, blijven helaas achterwege, op Lara Croft na. Uwe Boll probeerde het echter weer met In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale. Boll is waarschijnlijk de beste regisseur die je kunt vinden op het gebied van gameverfilming, met titels als Alone in the Dark, House of the Dead, BloodRayne en momenteel bezig met het afwerken van Postal en Far Cry zou je denken dat hij wel weet welke last hij op zijn schouders neemt.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.