Ferrari: onderzoek pitstopincident Massa

Sally (Tessa)
Wat er precies misging bij de pitstop van Felipe Massa zal grondig onderzocht worden door Ferrari. Tijdens de Grand Prix van Singapore reed de Braziliaan weg met de brandstofslang nog in de wagen en trok daarbij een monteur omver. Daar bovenop kreeg Massa nog een drivethroughpenalty voor het onveilig wegrijden.

"Helaas werd er een fout gemaakt bij de handmatige bediening van ons lichtsysteem", vertelde Stefano Domenicali, teambaas van de Italiaanse renstal. Als het goed werkt, springt het licht automatisch op groen als de slang uit de auto wordt gehaald. "We besloten het systeem voor deze pitstop echter handmatig te bedienen, omdat er tijdens een safety carperiode altijd veel wagens tegelijk de pits opzoeken. Dan kun je het systeem beter handmatig bedienen in plaats van automatisch, maar helaas werd er een fout gemaakt. We zullen nu gaan analyseren wat er mis ging."

Domenicali liet al eerder weten dat de monteur die omver werd getrokken, na een ziekenhuisbezoekje ongedeerd bleek te zijn. "Hij is helemaal in orde", volgens de Italiaan. Ook liet de teambaas weten dat de monteur die het licht te vroeg op groen zette, niet wordt ontslagen. "We winnen samen en verliezen samen. Deze monteur voelt zich natuurlijk erg rot over wat er is gebeurd en Felipe zocht hem meteen na de race op om hem te troosten."