Nieuwe Xbox 360-revisie in de winkels, volledig 65nm

Christophe (SpankmasterC)
Vorig jaar kwam Microsoft met de eerste revisie voor de Xbox 360, het ging hier om het Falcon-type, welke een zuinigere processor kende en daardoor minder stroom vrat (en daarnaast bezat deze Xbox 360 ook meteen een HDMI-aansluiting). Nu komt Microsoft met de tweede revisie voor de Xbox 360, het nog zuinigere Jasper-type is nu in de winkels gesignaleerd.

Deze heeft naast een processor op 65 nanometer ook een GPU (Graphics Processing Unit) op 65 nanometer, zodat deze in principe nog minder stroom vreet en hopelijk ook minder kans op een Red Ring of Death heeft. Voor Microsoft heeft dit nog meer voordelen, kleinere chips zijn goedkoper om te maken.

Ben je op zoek naar een Jasper-360, let dan op de productiedatum (MFR), als deze later is dan 2008-08-06, dan zit je goed. Ook kun je letten op het Lot-nummer, deze moet hoger zijn dan 8031. Ook het productie-team kun je op letten, deze moet CSON zijn. Deze informatie is allemaal te vinden achter het flapje waar ook het serienummer van de console te vinden is.