Rita Verdonk geeft lidmaatschap PSP toe

Rita Verdonk heeft gisteravond toegegeven dat zij toch lid is geweest van de Pacifistische Socialistische Partij (PSP). Het actualiteitenprogramma NOVA wist de hand te leggen op de ledenadministratie van de PSP, waaruit blijkt dat Verdonk zich in april 1978 aanmeldde als lid van de partij. Vorige week ontkende Verdonk nog stellig ooit actief lid te zijn geweest van de PSP. "Ik heb me vergist", gaf de politica gisteren in het tv-programma toe.

Weekblad Vrij Nederland schreef vorige week dat Verdonk in de jaren zeventig lid was van de PSP. Het opinieblad viste ook een brief van Verdonk uit 1978 uit het archief, waarin zij het partijbestuur van de PSP Nijmegen maant tot interne democratie.

Verdonk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze tijdens haar studententijd in Nijmegen sympathiseerde met de PSP en dat ze een keer op de partij heeft gestemd. Ze ontkende echter altijd lid te zijn geweest van de partij die eind jaren tachtig opging in GroenLinks. Tot gisteren, toen ze moest toegeven dat ze zich had 'vergist'.