6 jaar voor lerares VS na seks met leerling

De Amerikaanse lerares Kelsey Peterson (26) is gisteren tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van een 13-jarige leerling. De onderwijzeres uit Nebraska knoopte eind 2006 op 25-jarige leeftijd een relatie aan met haar pupil.  Ze smokkelde de jongen in oktober 2007 mee naar Mexico om daar flink van bil te kunnen gaan.   Voor de rechtbank gaf ze toe seks te hebben gehad met haar leerling.

Er loopt ook nog een strafzaak tegen Peterson wegens het 'kidnappen' van de jongen naar Mexico. Haar advocaat hoopt echter dat de aanklager deze zaak niet doorzet.  De raadsman stelt overigens dat de leeftijd van de jongen onduidelijk is. Volgens hem is die 16 jaar. Bovendien zat de knaap zelf achter het idee om naar Mexico te vluchten, zo stelt de advocaat.

Juf Peterson gaf wiskunde op de Lexington Middle School in Nebraska. Toen de schooldirectie Peterson vorig jaar confronteerde met geruchten over een vermeende relatie met de leerling, vertrok ze met de jongen naar Mexico. Daar werd ze een week later gearresteerd, nadat de jongen zijn ouders telefonisch had laten weten waar hij naar toe was gegaan.

Zes jaar de bak in