Oranje vrouwen naar playoffs

Het Nederlands vrouwen voetbalelftal doet vrijwel zeker mee aan de playoffs om een plaats voor het Europees kampioenschap voetbal dat volgend jaar gehouden zal worden in Finland. De UEFA meldde dit dinsdag op haar website.

Oranje, dat zaterdag met 3-0 won van België, staat momenteel tweede in groep vier. Alleen als Zwitserland van het al geplaatste Duitsland wint, zakt Nederland nog naar de derde plaats en kan het theoretisch nog misgaan. Dan moet Slovenië echter wel met 12-0 van Griekenland winnen.

"Fantastisch. Na alle pech die we tot nu toe hebben gehad in deze kwalificatieronde lijkt nu het tij te keren," aldus een blije bondscoach Vera Pauw. We verwachten dat het team van Silvia Neid het feestje helemaal compleet maakt en we op de tweede plaats blijven."

Komende maandag zal de loting plaatsvinden voor de playoffs die eind oktober worden gespeeld. De vier beste nummers twee zullen uitkomen tegen de vier beste nummers drie en de andere nummers twee zullen tegen elkaar voetballen. Mocht Nederland tweede blijven in de groep, dan is dit laatste scenario voor de vrouwen van Pauw van toepassing.