Stals nieuwe directeur NBB

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft Jan-Wim Stals per 1 november 2008 benoemd tot nieuwe directeur. De heer Stals gaat zich richten op de verdere ontwikkeling en groei van de NBB zoals deze is vastgelegd in het beleid en de ambities van de bond.

De NBB heeft de ambitie om de Nederlandse heren- en damesteams binnen een aantal jaren op Europees A-niveau te krijgen. Daarnaast wil de NBB een structurele ledengroei realiseren. Initiatieven als de RABO Streetballtour, Peanutbasketball (onder 10 jaar) en Basketball Unites! leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Voorzitter Cees Free is blij met zijn komst: "Ik ben ervan overtuigd dat Stals met zijn brede ervaring op het gebied van management en marketing, zowel in het bedrijfsleven als eigen ondernemer, alsmede op basis van zijn ervaringen met en passie voor sport, perfect past bij de NBB. Hij staat voor de schone taak om de ambitie van de bond op het gebied van ledengroei, sponsoring, topsport en klanttevredenheid in de komende jaren te realiseren."

Jan-Wim Stals (57 jaar) heeft naast zijn studie aan het Instituut voor Automobielbranche en Management (IVA Driebergen), diverse studies gedaan op het gebied van marketing en sales, management en public relations. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse functies vervuld in de automobielbranche bij o.a. Volvo en Mercedes-Benz, is hij als bedrijfsdirecteur bij de Nefkens-Groep actief geweest en heeft een eigen Toyota-dealerschap gerund.

Beleidsombuigingen, het in gang zetten van kwalitatieve en kwantitatieve verbeteringen, groei, herstructurering en efficiency zijn bij uitstek zijn werkterrein geweest. Recent heeft Stals als Interim Manager diverse bedrijven geadviseerd, hij is ondermeer voorzitter geweest van een landelijke merkenorganisatie en heeft startende ondernemers geadviseerd.

Stals is ook sinds vele jaren actief in de sport, ondermeer als voetbal trainer/coach en vanuit de KNVB als adviseur van voetbalverenigingen. Vanuit de passie voor sport en zijn ervaring in het bedrijfsleven kiest hij voor een langdurige verbinding in de directeursfunctie bij de NBB.

Submitter:  Bron: FOK!sport, persbericht