Goedkope computers voor minima Groningen

Ouders in de gemeente Groningen met een minimuminkomen krijgen extra goedkoop een computer met internetverbinding. Dat meldt het ANP. Volgens wethouder Peter Verschuren moet de maatregel voorkomen dat er een digitale kloof ontstaat tussen burgers van de stad.

De regeling is voor ouders met een minimuminkomen en kinderen in het voortgezet onderwijs. Die hebben een goede computer met internetverbinding nodig voor hun schoolwerkzaamheden, meent de gemeente. Mensen die al een goede computer hebben staan kunnen rekenen op een bijdrage van twintig euro in de maand voor een internetverbinding. Dat is voldoende voor een snelle kabel- of adsl-verbinding. Indien een goede computer ontbreekt ontvangen de Groningers voor tien euro in de maand een nieuwe computer met een internetabonnement. Ook een servicecontract voor eventuele technische problemen aan de PC maakt onderdeel uit van het plan.

De computer wordt geleverd op basis van een leasecontract voor vier jaar. Na die termijn kan de computer eventueel voor een klein bedrag worden overgenomen. De gemeente heeft 2,1 miljoen euro uitgetrokken voor het project. In de gemeente Groningen wonen volgens CBS-cijfers uit 2005 ruim 2500 gezinnen met een inkomen onder of rond het sociaal minimum.