[Gerucht] Eerste specificaties PlayStation 4 gelekt?

J (SocialDisorder)
Zoals dat gaat met consumentenelektronica wordt alles verder doorontwikkeld. De PlayStation-consoles zijn hierop geen uitzondering en volgens een anonieme bron van het Japanse blad Impress zijn de eerste specificaties van de PlayStation 4 bekend en rondgestuurd naar developers buiten Sony om ze te vragen wat ze van de machine vinden.
Zo zal de PlayStation 4 hooguit twee keer krachtiger worden dan de PS3 en moet voor de launch van de derde Xbox uitkomen. Dit houdt in dat Sony de nieuwe console uiterlijk in 2011 wil lanceren. De nieuwe PlayStation zal geen nieuwe CELL-architectuur bevatten. Sony zal in plaats daarvan de bestaande CELL-structuur hanteren, maar wel met verbeteringen. Verder zal Sony geen gebruik meer maken van XDR-geheugen, maar stapt het met de PS4 over op het standaard JEDEC-geheugen (wordt ook gebruikt voor GDDR3 en DDR3).

Wat waar is van deze geruchten moet nog blijken, maar als dit waar blijkt te zijn lijkt het er op dat Sony geleerd heeft van de ingewikkelde nieuwe architecturen en de problemen die developers er mee hebben.