Hoog: "Geen neusje voor de goal"

Sally (Tessa)
Haar start van de competitie was nog zo veelbelovend geweest, op bezoek bij HCKZ. Maar in het eigen Wagenerstadion tegen HGC (5-0) kreeg Ellen Hoog de bal maar niet in het doel.

"Ik had even geen neusje voor de goal," zegt de gouden olympische spits met een grijns. "Maar wat wil je ook. Die neus van mij is gebroken. Het gebeurde bij de training van donderdag. Ik ging een duel aan. Ineens had ik een bal op mijn neus."

Die is nu blauw, en er zit een pleister op. "Het is niet de eerste keer. Ik heb een keer eerder mijn neus gebroken. Gelukkig staat mijn neus nog recht. Hij staat redelijk vast. Maar ik durf er nog niet zo veel aan te komen."

Tijdens de duels was ze ietwat angstig. "Ik was minder fel dan normaal. Ik draaide me sneller om en in de cirkel wachtte ik iets meer af. Maakt ook niet uit. Volgende week weer een kans." Toch valt het op dat Hoog geen neuskapje draagt. "Waarom zou ik? Als er maar iets tegenaan komt, staat mijn neus toch scheef. Dan maakt zo'n kapje verder ook weinig uit."