Petri: "Geen spijt van keuze Victoria"

Karlijn Petri is op dit moment de meest productieve spits van de overgangsklasse. In drie wedstrijden wist ze al zeven keer het doel te vinden. hockey.nl heeft met haar gesproken.

Waarom speelt deze superspits, die 41 keer voor het Nederlands team speelde, niet in de Rabo Hoofdklasse? "Nu ik veel scoor, krijg ik steeds meer van dit soort telefoontjes, maar ik zit goed bij Victoria. Ik scoor ook zoveel omdat ik een topteam om me heen heb," zegt de 29-jarige aanvaller.

Al vijf seizoenen lang speelt Petri voor het Rotterdamse Victoria. Daarvoor speelde ze onder andere bij Rotterdam. Met Victoria speelde ze tot twee jaar terug in de hoofdklasse. "Ik heb na de degradatie heel erg getwijfeld of ik weg zou gaan of niet. Ik ben uiteindelijk gebleven om drie redenen. Één, ik wilde de club niet in de steek laten toen er zoveel speelsters vertrokken. Twee, ik had het ontzettend naar mijn zin bij Victoria. En drie, de coach wilde heel graag dat ik bleef. Ik verkoos om te blijven en daar heb ik absoluut geen spijt van."

Inmiddels is het team van Victoria twee jaar bij elkaar en begint het te lopen. Mede door de trainingen die Petri één keer in de week verzorgt. "Ik heb ambitie om te coachen en training te geven, daar krijg ik ruimte voor bij Victoria. Vorig jaar ben ik begonnen met mijn eigen team te trainen. Zo train ik twee keer in de week en de rest drie keer. Dat was in het begin wel een beetje raar maar werd eigenlijk meteen geaccepteerd. Ook omdat we best een jong team hebben."

Misschien zien we Petri volgend jaar weer terug op het hoogste niveau, want Victoria staat gedeeld eerste. Maar het seizoen is nog jong. Petri: "We hebben vorig jaar juist in het begin vaak onnodig punten verloren, dus het is fijn om zo goed aan het seizoen te beginnen. En wie weet op welke plaats we uitkomen. Wij gaan in ieder geval ons uiterste best doen."