Meppelink haalt uit naar eigen fans

Sally (Tessa)
Het gaat op dit moment niet voor de wind met RBC Roosendaal. De club uit de Jupiler League staat slechts twaalfde en werd in de KNVB Beker uitgeschakeld door de amateurs van Rijnsburgse Boys.

De supporters van RBC zijn niet mals met de kritiek en hebben het met name gemunt op trainer Rob Meppelink. "Wat denken die gasten nou? Dat wij AC Milan zijn? Dat we hier elke week de sterren van de hemel spelen? Doe normaal. We zijn een clubje uit Roosendaal," aldus een boze Meppelink, die al ruim zeven jaar werkzaam is in Roosendaal, in BN/DeStem.

"In die zeven jaar hebben we vier jaar eredivisie gespeeld, twee jaar top eerste divisie en alleen vorig jaar hadden we een slecht seizoen. Kijk naar dit seizoen. We spelen goed, maar scoren te weinig. Daardoor hebben we drie of vier punten minder en staan we niet vierde, maar twaalfde."

"Tegen Emmen ging het heel goed, kwamen we 2-0 voor, en nog begon de eigen aanhang zich te roeren. Daar snap ik dus helemaal niks van. Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur," spreekt de man die pas sinds vorig seizoen hoofdtrainer is.