Di Montezemolo: "Räikkönen tweede coureur"

De kogel is door de kerk: na afgelopen raceweekeinde is Kimi Räikkönen dan toch - ondanks de mislukte pitstop van Felipe Massa - tot tweede rijder gebombardeerd. De Fin maakt nog een theoretische kans op de wereldtitel, maar zal toch in dienst moeten gaan rijden van de Braziliaan.

Ferrari-president Luca di Montezemolo wordt in Gazzetta dello Sport aangehaald: "Dit was een bittere dag voor ons." Zowel Räikkönen als Massa slaagden er niet in om punten te pakken bij de eerste nachtrace in Singapore. "Er zijn echter nog steeds drie races te gaan en ik heb vertrouwen in het team, dat vaak genoeg heeft bewezen nooit op te geven en door te vechten tot de laatste meters. Dat is vorig seizoen in Brazilië duidelijk geworden. Wij hebben de beste auto en Massa is momenteel de beste coureur. Van Räikkönen verwacht ik verder dat hij de komende drie races bewijst een echte kampioen te zijn."

"Ferrari heeft de laatste seizoenen moeilijkere tijden gekend," aldus Di Montezemolo. "In Singapore was onze auto duidelijk het beste en Massa reed een fantastische kwalificatie, waarmee hij liet zien op dit moment de beste coureur te zijn. Ik verwacht dat Massa en Räikkönen de komende races als eerste en tweede eindigen, of in ieder geval de McLarens achter zich houden." Daarmee verwoordt hij de wens van teambaas Stefano Domenicali, die de komende races alleen maar dubbelzeges wil zien.

Gelijk vorig seizoen zal de Italiaanse renstal de strategie voor de laatste paar races wijzigen. Zo wordt Massa de kopman en zegt Di Montezemolo dat het "duidelijk" is dat Räikkönen een ondersteunende rol moet gaan spelen voor de Braziliaan. "Dat lijkt me duidelijk ja, elke coureur van ons weet dat hij in dienst van het team rijdt," zo zegt de Ferrari-president.