Man vangt kogel met kunstgebit

Een Kroatische man heeft op bijzondere wijze een kogel opgevangen. Hij ving hem namelijk op met zijn kunstgebit, nadat de kogel van de kaak van zijn vrouw was geketst.

De Kroaat Stipe Cavlovic was aan het bekvechten met een andere man over een openstaande schuld. Ineens trok de ander vanuit het niets een pistool en vuurde van dichtbij een kogel af op het echtpaar Cavlovic. "Hij was zo dichtbij dat je mocht verwachten dat een van hen meteen dood zou zijn", zei een politieman uit Zagreb.  

Het stel moet een engeltje op hun schouders hebben gehad. De kogel schampte namelijk de kaak van Mirna Cavlovic, die doodsbang was. Vervolgens stuiterde de kogel tegen Stipes kunstgebit, waarna de kogel op de grond viel.

"Ik dacht dat ik dood was", aldus Stipe. "Ik zag niet eens dat de kogel mijn vrouw raakte. Ik zag alleen een flits uit de loop komen. Daarna schoot er iets tegen mijn kunstgebit en ik spuugde het hete lood uit. Het deed erg veel pijn, maar we leven allebei nog."

De forensische onderzoekers hebben het incident onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de kogel veel kracht had verloren na te zijn afgeketst via Mirna's kaak. De 58-jarige schutter ging er na het schot als een haas vandoor, maar werd snel in de kraag gevat. Hij zit nu vast wegens verboden wapenbezit.


Deze jongeman vangt ook een kogel met zijn tanden