Mobiel bellen kindertelefoon gratis

Mobiel bellen naar de Kindertelefoon wordt vanaf 1 januari gratis. Dat heeft minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) dinsdag bekendgemaakt. De minister stelt vierhonderdduizend euro beschikbaar om de kosten van het mobiel bellen te vergoeden. Nu is alleen bellen vanaf een vaste lijn gratis.

Volgens Rouvoet is het belangrijk dat de kosten geen belemmering zijn om de Kindertelefoon te bellen. Met een mobiel kunnen kinderen zelf bepalen wanneer ze bellen, wat de vertrouwelijkheid ten goede komt, stelt hij.

Eerder dit jaar pleitte de Kindertelefoon al voor gratis bellen met een mobiele telefoon. Zij constateerde dat steeds minder huishoudens over een vaste lijn beschikken, waardoor kinderen genoodzaakt zijn mobiel te bellen. Vorig jaar voerde de Kindertelefoon zo'n 107 duizend gesprekken. Het ministerie verwacht dat het aantal gesprekken verdubbelt als vanaf januari met een mobiel gratis gebeld kan worden. Daar is volgens Rouvoet in het bedrag dat beschikbaar is gesteld, rekening mee gehouden.


Mobiel bellen kindertelefoon gratis  (foto: DAG)