Geknapte waterleiding oorzaak gat in weg Den Haag

Redactie

Een gesprongen waterleiding lijkt de oorzaak te zijn van het twee meter diepe gat in de weg in Den Haag. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten. Vanochtend belandde een auto in het gat van 3,5 bij 2,5 meter. De inzittenden, twee 21-jarige vrouwen uit Den Haag, raakten hierbij niet gewond.

Rond 06.45 uur reed een auto met een 27-jarige Hagenaar en een 35-jarige man uit Oudemolen over een klein gat op de Finnenburg. Zij stopten de auto om het overige verkeer te waarschuwen en plaatsten een vuilnisbak voor het gat. Een naderende auto, met daarin de twee Haagse vrouwen, reed om het gat heen toen de weg plotseling verzakte en zij in het gat belandden. Zij werden door omstanders bevrijd en kwamen volgens de politie met de schrik vrij. De auto werd door de brandweer uit het gat getakeld.

Volgens de woordvoerder wordt vandaag onderzocht hoe het gat precies heeft kunnen ontstaan en wordt daarna gekeken naar de herstelwerkzaamheden. De weg is afgezet en het verkeer wordt omgeleid via de Norenburg.