Scooter rijdt door na aanrijding met kind

Veerle (Volpez)

Vrijdag is wederom een scooterrijder doorgereden na een aanrijding met een kind. Dit maakte de politie zondag bekend. De scooterrijder reed in Overvecht een meisje tussen de 6 en 8 jaar omver. Het is onbekend of het meisje hierbij gewond is geraakt.

In de omgeving Zwanenvechtlaan was de bestuurder vrijdag op de vlucht voor de politie. Hij reed zonder helm en kentekenplaat rond. Nadat hij zichzelf klem reed tijdens een achtervolging moest hij via de bosjes en langs een hek ontsnappen. Daar liepen op dat moment twee meisjes van ongeveer 6 tot 8 jaar.

De politie meldt dat één van de meisjes op tijd weg kon springen, maar het andere meisje werd aangereden. De bestuurder van de scooter reed door. Het meisje stond na de aanrijding op en liep door. Haar identiteit is onbekend. Ze is vermoedelijk niet of lichtgewond.

De politie denkt wel te weten wie de scooterrijder is en roept het onbekende meisje en haar ouders op aangifte te doen van doorrijden na aanrijding.

Op 15 juli werd ook een kind aangereden. Ook hierbij reed de scooterrijder door. De verwondingen van de 2-jarige waren bij dit ongeval zeer ernstig. Hij liep een schedelbasisfractuur op. De bestuurder van deze scooter wordt nog steeds gezocht door de politie.

Met dank aan Mowiek voor de submit.