Meisje bloedt bijna dagelijks uit hele lichaam

Het is wat met die mysterieuze ziektes. Hadden we gisteren nog een meisje dat de helft van de week blind is, nu is er weer een meisje met een vreemde ziekte. In India loopt namelijk een meisje rond dat bijna elke dag bloedt uit alle plekken van haar lichaam.

De dokters in India staan voor een raadsel. Zij snappen er niets van hoe de dertienjarige Twinkle Dwivedi bijna dagelijks zo kan bloeden. Vooral haar voeten en ogen moeten het vaak ontgelden.

Soms heeft Twinkle een paar dagen geen last, maar dat is alleen bij uitzondering. Want bijna elke dag stroomt het bloed uit haar lichaam. Het meisje ontdekte het vorig jaar, toen ze last kreeg van een bloedende mond. Hier bleef het niet bij, want al snel volgden haar neus, ogen en haargrens. Zelfs uit haar hielen komt geregeld bloed.

De rest van de familie, die geen last heeft van de opmerkelijke kwaal, staat voor een raadsel. Moeder Nandani Diwedi heeft een hard hoofd in de toekomst. "Ik weet niet meer wat ik moet doen om mijn dochter te helpen", huilt ze.